NiceHash og Minergate er to av de mest populære alternativene for skymining på markedet i dag. Hvordan sammenligner de seg? Vi ser på alt fra brukerstatistikk til å finansiere sikkerhet, betale ut avgifter og mer i denne artikkelen.

Brukerstatistikk

Minergate mottar i gjennomsnitt rundt 2000 påmeldinger per dag. Over 500.000 gruvearbeidere har angivelig tjent på å bruke nettstedet. Denne plattformen brukes av rundt 3700000 gruvearbeidere over hele verden. I mellomtiden har NiceHash i januar 2019 mer enn 303.000 daglige aktive arbeidere, 101.000 gruvearbeidere, 4.168.000 bestillinger og 195.000 BTC i utbetalinger..

Funksjonssammenligning

Bother Minergate og NiceHash lar deg slå på automatisk bytte av algoritmer. Dette gir deg en løsning for å finne den mest lønnsomme mynten å gruve i sanntid.

Minergate har flere forskjellige alternativer for sammenslått gruvedrift. I juni 2014 ble MinerGate første CryptoNote-bassenget som har sammenslått gruvedrift. I oktober 2016 la Minergate til denne funksjonaliteten for gruvedrift av XRM, XDN og FCN samtidig. Dette skyldes det faktum at alle bruker CrytoNight-algoritmen. Fra januar 2019 tilbyr NiceHash ikke noen sammenslåtte gruvedriftalternativer.

Skjermbilde av Monero (XMR) slått sammen gruvedrift fra Minergate

Minergate gir et sammenslått gruvedriftalternativ for en rekke algoritmer / mynter.

Minergate: Company Trust, Uptimes and Fund Security

Selv om det er enkelt nok å laste ned og kjøre programvaren, har Minergate hatt noen få brukere klage på en rekke problemer. Noen har for eksempel hevdet at de ikke var i stand til å ta ut midler eller ikke kunne se tilgjengelige midler på kontoene sine. I tillegg vedlegger en rekke anmeldelser online tilknyttede lenker til Minergate-nettstedet. Selv om sistnevnte ikke likestiller det med svindel nødvendigvis, gjør det det litt mindre pålitelig.

Noen brukere sier også at Minergate ikke er gjennomsiktig med hashfrekvenser. For eksempel oppgir korrekturlesere at Minergate viser en lavere hashrate for enheten din enn hva den egentlig burde være. Effektivt betyr dette at Minergate angivelig tar potensiell inntjening fra toppen. Til tross for eksistensen av disse problemene, har noen brukere også rapportert suksesshistorier om bruk av plattformen.

Minergate har 99,97 prosent oppetid, noe som er ganske bra. For fondssikkerhet bruker den to-faktor autorisasjon fra Google. Alle myntene som utvinnes er rene mynter, noe som betyr at de kommer direkte fra blokken som blir utvunnet. Dette gjør det muligens til et bedre valg enn andre alternativer som først går til en tredjepart før de overføres til lommeboken.

NiceHash: Company Trust, Uptimes and Fund Security

På slutten av dagen er NiceHash en tredjepart. Derfor er det noen tvil blant brukerne om plattformen kan stole på eller ikke. Når det er sagt, synes de fleste anmeldelser på nettet å være like skeptiske til NiceHash og Minergate. Selv om NiceHash har mer åpenhet, er det fortsatt noen tillitsproblemer.

Det største problemet med fondsikkerhet fant sted i desember 2017. Da ble NiceHash hacket og totalt 4700 Bitcoins (BTC) ble stjålet. På den tiden hadde stjålne midler en verdi på rundt $ 65 millioner. Etter at denne hendelsen skjedde, trakk NiceHashs administrerende direktør seg. I følge et blogginnlegg fra januar 2019 har NiceHash gjort det returnerte 71 prosent av stjålne midler til brukerne i tolv refusjonsrunder. Denne refusjonsprosessen pågår fortsatt. Etterforskningen rundt hacket ser også ut til å pågå, selv i begynnelsen av 2019. Det er ingen statistikk for plattformens oppetid for NiceHash.

Tilgjengelige kryptoer og gruvedriftsalgoritmer

Minergate støtter Bitcoin (BTC), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC), Bytecoin (BCN), Monero (XMR), Monero-Classic (XMC) , FantomCoin (FCN) og Aeon (AEON).

Sammenlignet med Minergate har NiceHash en betydelig høyere mengde tilgjengelige kryptovalutaer. På nettstedet viser NiceHash 37 forskjellige alternativer for gruvedriftalgoritmer og mer enn 70 tilgjengelige mynter. Minimumsbestillingsprisen er 0,005 BTC for hver algoritme. Dette kan sees på som både positivt og negativt. For eksempel kan du gruve flere mynter, men å bestemme deg for å velge noen mindre kjente altcoins kan potensielt være risikabelt eller ikke verdt den første investeringen.

Skjermbilde av alle tilgjengelige algoritmealternativer fra nettstedet NiceHash

NiceHash tilbyr et stort utvalg av algoritmealternativer for forskjellige mynter.

Minergatutbetalinger og avgifter

Minergate lar deg trekke så lite som 0,01 av en hvilken som helst mynt du gruver på plattformen. Den bruker to forskjellige betalingsmetoder: Pay Per Share (PPS) og Pay Per Last N Shares (PPLNS). For PPS er avgiftene 1,5 prosent for LTC, BCN, XMR, XMC og AEON. Alle andre mynter har ingen avgifter. For PPLNS har alle mynter en avgift på 1 prosent bortsett fra ZEC, som har null avgifter.

Foruten gebyrene, hva er de største forskjellene mellom disse to utbetalingsalternativene?

I følge Minergate-nettstedet, PPLNS inkluderer en flaksfaktor. Ved bruk av PPLNS vil utbetalingen per aksje ha et stort utvalg (30 prosent mer eller mindre på utbetalinger). Imidlertid tjener PPLNS mer enn PPS (med 5 prosent eller så) i gjennomsnitt på lang sikt (en måned eller mer).

I motsetning er PPS en mer direkte metode der du får en standard utbetalingsrate for hver fullført aksje. Dette eliminerer flaks i utbetalingen din, men kan redusere den totale inntekten per aksje med rundt 5 prosent. Ved å bruke PPS får du et sett antall kryptovalutaer per arbeidsandel du har løst. Siden det ikke er flaks involvert, svinger ikke utbetalingene.

I hovedsak er PPS for folk som ønsker å bryte raskere og tjene høyere utbetalinger i gjennomsnitt. PPLNS er for gruvearbeidere som ønsker å bruke en statistikkdrevet tilnærming for økning av gruvedrift.

Alternativer for uttak av mineraler

Minergatgebyrer er faste prosenter basert på PPS og PPLNS.

NiceHash utbetalinger og avgifter

I motsetning til Minergate, betaler ikke NiceHash ut i myntene som faktisk blir utvunnet. For eksempel, hvis du vil gruve Litecoin (LTC) eller Ethereum (ETH), kan du bare få betalt i Bitcoin (BTC). Tatt i betraktning NiceHash-hacket fra 2017, kan det hende at noen brukere ikke vil ha dette alternativet. Det er også mindre ubeleilig hvis du faktisk vil gruve en mynt og holde den direkte, slik du kan med Minergate eller andre gruvealternativer. For å gjøre dette med NiceHash, må du faktisk bruke BTC-utbetalingen og gå til en ekstern sentral. I noen tilfeller (avhengig av tilgjengeligheten av handelspar, likviditet og andre faktorer) kan dette bety at du må foreta to handler og betale høye avgifter bare for å ha en bestemt mynt..

Selv om mangelen på utbetalingsalternativer er en ulempe for NiceHash, har det muligens en stor fordel i forhold til Minergate når det gjelder gebyrstrukturen. NiceHash-avgifter er mer kompliserte, men ser ut til å være mye lavere enn Minergate i de fleste scenarier. Uttak fra 0,001 (minimumsbeløp) til 0,1 BTC til enhver Bitcoin-lommebok, det påløper et gebyr på 0,0001 BTC. Hvis uttaket er større enn 0,1 BTC til en Bitcoin-lommebok, er gebyret 0,1 prosent av det trukkede beløpet. De som ønsker å bytte penger via Coinbase, kan gjøre dette ganske enkelt. Viktigst, det er ingen avgift for noe beløp sendt over 0,001 BTC til en Coinbase-lommebok.

NiceHash, Coinbase

NiceHash tilbyr et alternativ for uttak av Coinbase-lommebøker.

Konklusjon

I debatten om NiceHash vs. Minergate er det vanskelig å velge en klar vinner. Begge har unike fordeler og ulemper du bør vurdere før du registrerer deg. Når det gjelder sky mining, er begge toppkonkurrenter i dette rommet og har enorme brukerbaser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me