Det har vært en eksplosjon av kryptokurrency-prosjekter de siste par årene. Ujo, Musicoin, Voise, Muse, Opus, Choon, du heter det. Bare endre bokstaven i et populært ord og presto, du har et helt nytt prosjekt du kan boltre blockchain på. Vitser til side, markedet er utrolig mettet, og mange ICO-er, til tross for alle løftene, har ennå ikke gitt noen merkbar verdi.

Ett selskap nærmer seg åstedet fra en helt annen vinkel. Musikkfestivalen vår er et prosjekt bygget rundt disintermediating the music events business. Og i motsetning til ICO, samler det ikke offentlige penger på baksiden av ville revolusjonerende løfter. I hvert fall ikke ennå.

Hvem er musikkfestivalen vår??

OMF ble opprettet i samarbeid mellom anerkjente DJ 3LAU (Justin Blau), blockchain underholdningsnettverk SingularDTV, og konsert- og eventfirmaet Prime Social Group. SingularDTV er en ConsenSys-støttet satsing som finansierer desentraliserte applikasjoner bygget på toppen av Ethereum. I tillegg vil grunnleggerne av Origin Protocol også gi råd om OMF-mannskapet.

Blau krediterer Winklevoss-tvillingene for å introdusere ham for krypto i løpet av tiden de bygde Gemini-utvekslingen. Musikkfestivalen vår piloterer for øyeblikket ut av California, Berkeley for å være nøyaktig. De har imidlertid ambisiøse håp om å utvide seg globalt om tre år, og bringe ideen så langt unna til steder som Barcelona, ​​Seoul og Tokyo.

Hvilke problemer prøver de å løse?

Musikkbegivenhetsindustrien lider av den samme typen monopolistisk og leiesøkende praksis som omtrent alle andre. Billetmonopol, spesielt har det blitt verre de siste årene takket være store oppkjøp og reduksjon i konkurrenter. OMF tror at alt vil endre seg når artister kan gi mer kontroll til fans over billettkjøp og deres generelle festivalopplevelse.

Å bringe disse komponentene inn i blockchain vil ideelt sett forhindre problemer som billettinflasjon. Billettvekst er ofte forårsaket av programmerere som bruker roboter til å kjøpe billetter masse når de slippes. Dessverre taper allmennheten og disse skalperne selger deretter billettene til oppblåste priser på sekundærmarkeder.

I et intervju videre Hackernoon, 3LAU forklarer at kunstnere også ideelt sett vil ha mer kontroll over markedsføringsprosessen. Sammenlignet med utøverne er ikke arrangørene like i kontakt med fansen. Blockchain kan også teoretisk gjøre det mulig for artister å gjenvinne dataene og analysene knyttet til showene deres.

OMF-modellen

OMF-modellen

Arrangører, som vanligvis har disse dataene, har den ekstra fordelen at de selger den videre som en annen inntektskilde. I OMF-modellen kan fans velge å gi bort den informasjonen og motta kryptovaluta i retur. I stedet for å hente ut verdi fra fans, håper Blau den nye modellen vil dele i verdiskapingsprosessen og belønne fans for tilbakemelding og henvisninger.

Omsette det i praksis

Heldigvis snakker OMF ikke bare denne ideen som så mange av deres ICO-kolleger. I fjor holdt de sin aller første musikk-kryptokurrencyfestival på det greske teatret i Berkeley. Festen inneholdt slike som Mati, Kim, 3LAU selv og Grammy prisbelønte kunstner Zedd. En mengde på rundt 8000 mennesker møtte opp til festen, som til og med inkluderte noen kryptokjendiser som Fred Ehrsam (grunnlegger av Coinbase) og Adam Ludwin (administrerende direktør for Interstellar). Det sier seg selv at 3LAU gjorde sitt for å markedsføre blockchain når han hadde sjansen.

OMF-tokens var tilgjengelig for kjøp på arrangementet, slik at festdeltakere kunne kjøpe billetter og få rabatter på varer og mat. Totalt ble 2000 pluss kryptovaluta-betalinger registrert, noe som er ganske bemerkelsesverdig gitt størrelsen på mengden. Dette fremhever delvis hvordan den yngre generasjonen varmer opp til krypto som et alternativ til eksklusive fiat-systemer. Det viser også hvor viktig det er at tokens faktisk har noe verktøy i nettverket.

Se dette innlegget på Instagram

Den første @ourmusicfestival noensinne er i bøkene! Takk til alle som kom ut i går kveld! # OurMusicFestival2018

Et innlegg delt av OMF (@ourmusicfestival) 21. oktober 2018 kl 13:20 PDT

Fusjon av det fysiske med det virtuelle

Mot slutten av 3LAUs sett skjøt støttepersonell enorme mengder konfetti inn i mengden. Det som først så ut til å være et vanlig publikum-tiltalende stunt, viste seg å være en annen mulighet til å markedsføre krypto: tusenvis av papirkrypto-lommebøker i form av QR-koder. Kyndige fans kan senere løse inn kryptoen sin for forskjellige fargede vennskapsarmbånd.

Dette ble gjort via OMF-appen som utviklere hadde laget spesielt for arrangementet. Dessverre rapporterte ganske mange fans at brukeropplevelsen bare ikke var opp til grunnen. Det så ikke ut til å dempe feststemningen i partiet, og til tross for problemene, ville du ha vært hardt presset til å kalle rettssaken annet enn en suksess.

Flytter mot en fremtidig musikk-kryptovaluta

Det er forfriskende å se et prosjekt som faktisk legger pengene sine der munnen er. I en bransje flush med kontanter og fylt med løfter, kan det hende at det ikke er så mange insentiver for prosjekter å gå full distanse med sine visjoner. Når det er sagt, er en festival ikke nok til å kalle OMF-prosjektet en suksess, ennå. For det første må mye mer arbeid gjøres på appen. Ingen ønsker å fikle med telefonene sine hele natten på en konsert. Det er trygt å si at arrangementet mer var en vellykket prøveperiode enn et polert utstillingsvindu. Og det er ok. Akkurat som blockchain er OMF i sine tidlige dager med utvikling og trenger tid til å modnes.

OMF-tokenet er for øyeblikket ikke tilgjengelig for kjøp utenfor de faktiske festivalene. Det kan vise seg å være en god ting siden så mange mennesker for tiden er fokusert på den spekulative naturen til kryptovaluta i stedet for dens faktiske nytte. Ironien er at når prosjekter bygger først for verktøyet, vil de ende opp med å lage tokens i stor etterspørsel. Vil OMF være prosjektet som beveger musikkarrangementvirksomheten fremover? Hvem vet. Hvis suksessen til den første Our Music Festival på gresk var noe å gå forbi, ser fremtiden lovende ut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me