Hva er en Plantoid??

En Plantoid er en robotkunstinstallasjon bygget på blockchain. Helt autonomt overlever robotanlegget av Bitcoin-donasjoner med det eneste målet å reprodusere andre Plantoids. Den eksisterer ikke bare i den fysiske verden som en robot, syntetisk plante, men har også DNA i den digitale verden på blockchain. La oss dykke litt dypere ned i dette unike stykket blockchain-kunst.

plantoid utstilling

Fysisk og digital robotkunst

Målet med prosjekt er å “illustrere en av de mest revolusjonerende – og likevel uutforskede” aspektene ved blockchain-teknologi … muligheten til å skape “blockchain-baserte livsformer.” “Med dette målet i tankene bor Plantoidene i offentlige rom for at verden skal se.

Plantoid Bodies

Fysisk ser robotinstallasjonene ut som planter laget av metall. Faktisk består en hel Plantoid helt av resirkulert stål og elektronikk.

De er designet for å samhandle med verden rundt seg også, spesielt på måter som fører til reproduksjon. For det første er deres ytre skjønnhet ment å vekke interessen til menneskene som går forbi. Når de er interessert, har disse menneskene muligheten til å donere til overlevelsen av Plantoid via Bitcoin.

Hvis du gir en donasjon, lyser installasjonen, danser og spiller musikk i takknemlighet. Håpet er at denne takknemligheten vil lokke deg til å donere mer eller i det minste spre ordet om den unike robotkunsten.

Plantoid Spirits

En ånd fra Plantoid er en smart kontrakt for Ethereum. Denne smarte kontrakten styrer hvordan den fungerer så vel som hvordan den reproduserer seg. På grunn av dette er en Plantoid helt autonom og trenger ingen inngripen fra utsiden, selv fra den opprinnelige skaperen.

Utenom å kontrollere hvordan Plantoid lever, bestemmer den smarte kontrakten også reglene for sine etterkommere. Alle givere inngår en smart kontrakt med Plantoid som gir dem stemmerett på reglene for fremtidige generasjoner. På denne måten blir Plantoid beslektet med en desentralisert autonom organisasjon, eller DAO for kort.

Plantoid reproduksjonsprosess

Plantoider reproduserer i tre forskjellige faser. De forblir autonome i hver fase, men drar nytte av hjelp fra mennesker som ligner måten en blomst overlever på grunn av pollinering av en bi.

Kapitaliseringsfase

I løpet av den første reproduksjonsfasen, Capitalization, bruker en Plantoid sin tid på å skaffe seg Bitcoin. Robotkunstinstallasjonen gir to motivatorer for å oppmuntre folk til å donere til reproduksjonen.

Først får hver donasjon Plantoid til å danse, synge og til slutt utvikle seg til en ny, vakrere plante. I tillegg kan du bli motivert til å donere for å få innflytelse på fremtiden for den genetiske linjen Plantoid. Som nevnt tidligere, kan hver person som gir midler stemme om plantens reproduksjon.

Hver har en Bitcoin-lommebok for å motta midler og forskjellige regler rundt handlingene når de mottar dem. En plante fortsetter til neste reproduksjonsfase når den samler inn en viss mengde donasjoner. For en Plantoid kan dette imidlertid være en 0,001 BTC-terskel, mens en annen ikke fortsetter før lommeboken når 2 BTC. Dens sjel (smart kontrakt) setter disse reglene.

plantoid utenfor

Parringsfase

Etter å ha mottatt nok Bitcoin-donasjoner, går en Plantoid inn i parringsfasen. På dette tidspunktet legger det ut et bud på at skaperne skal gjøre neste installasjon i Plantoid-linjen. Kunstnere, sveisere, programmerere – alle kan sende inn et forslag. De eneste kriteriene er at forslaget er i tråd med anleggets DNA (smarte kontraktsregler angående arv).

Disse smarte kontraktsreglene kan dekke fysiske aspekter av den nye Plantoid som størrelse og farge. Og de kan kontrollere forretningslogikk som utbytteutbetalinger og / eller fondsfordeling. Utenfor disse reglene har forslag imidlertid frihet til å innovere slik de ønsker.

Donorer stemmer deretter ved å sende mikrotransaksjoner til adresser som hver representerer et annet forslag. Jo mer du donerer, jo mer makt har stemmen din.

Ansettelsesfase

Når avstemmingen avsluttes og et forslag er valgt, går Plantoid inn i ansettelsesfasen. Det gjør det ved å sende Bitcoin-donasjonene til personen (e) bak det vinnende forslaget, slik at de kan begynne å jobbe. Nok en gang gjøres dette helt gjennom smarte kontrakter. Etter dette er det “vask, skyll, gjenta” når reproduksjonssyklusen starter på nytt.

Over tid tror skaperne av prosjektet at Plantoids vil følge en darwinistisk evolusjonær tilnærming. De forventer at plantoider fra forskjellige områder tar på seg egenskaper og overlevelsesmekanismer som er spesielle for deres spesifikke regioner, og som fører til forskjellige “arter”. DNA fra mislykkede plantoider som ikke reproduserer, vil til slutt forsvinne fra økosystemet.

En ny type klassifisering

Plantoider er den ene motsetningen etter den neste. De er kunstverk, men de kan også være en virksomhet. Folk har et innlegg i sin virksomhet, men de har ikke en eier. De deltar i juridiske kontrakter, men de er egentlig ikke en juridisk enhet. Plantoider er i en helt ny klasse i seg selv.

De opererer også på en tidligere ubrukt type økonomisk modell. Tradisjonelt vil du finansiere en kunstner som fortsetter å lage det ene kunstverket etter det andre. Dette er ikke tilfelle med Plantoids.

I stedet blir donasjonen gitt direkte til selve kunstverket. Ulike kunstnere, bidragsytere og finansierere deltar alle i den stadig utviklende Plantoid reproduksjonsprosessen. Disse partiene kan endre seg, men Plantoid DNA forblir. Plantoid kan overleve og reprodusere lenge etter at den opprinnelige skaperen er dissosiert fra prosjektet.

Disse robotkunstverkene er bare et eksempel på hvordan blockchain slør linjene i tradisjonelle bransjer. Desentraliserte organisasjoner og automatiserte smarte kontrakter har potensial til å nå enda lenger gjennom opprettelse av selvbærende enheter og til og med eierløse virksomheter. Det er ingen begrensning på hva nye klassifiseringer blockchain vil gi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me