Monero Mining: En introduksjon til å komme inn i Privacy Coin Mining World

Monero (XMR) fortsetter å få oppmerksomhet blant kryptovaluta-samfunnet som en løsning for transaksjons privatliv. Stiftet i 2014, har prosjektet raskt steget opp som leder for personvernmynter. Hvis du er interessert i å utvinne Monero, er det detaljene du trenger å vite.

Årsaker til gruvedrift Monero

  1. Kjøligere temperaturer: Gruvedrift Ethereum av andre Ethash-baserte kryptokurver er for eksempel mye varmere rundt 12-15 grader Celsius høyere. BTCs Equihash-algoritme krever også mer energi for å kjøre en gruvedrift. Siden Monero krever mindre kraft og det genereres mindre varme, bør gruvedriften din ha en lengre levetid sammenlignet med å prøve å utvinne noen andre kryptovalutaer. Samlet sett bør dette også bety at gruvedrift av Monero / Cryptonight-algoritmer er lavere enn gruvespesifikk for de fleste andre populære kryptovalutaer som bruker forskjellige algoritmer..
  2. Prisverdi: Prisen per XMR har skutt i været på kort tid. I mai 2016 var prisene under $ 1 per XMR. I slutten av april / begynnelsen av mai 2018 er prisene nærmere $ 250 per XMR. Selv om dette selvfølgelig kan gå opp eller ned drastisk, har prisene generelt holdt seg over $ 100 siden november 2017.
  3. Forpliktet til desentralisering: For øyeblikket er det mye lettere for hobbyarbeidere å begynne å bryte XMR på grunn av en nylig algoritmeendring som fokuserer på et klart oppdrag med ASIC-motstand. I en tid hvor ASIC har ført til økte gruvedriftskostnader på første nivå, gjør Monero XMR lettere for flere å bryte. Vi vil undersøke den nylige ASIC-motstandskampen mer i en dedikert del nedenfor.
  4. Børs tilgjengelighet: Fordi XMR regnes som et av de beste kryptokurrencyprosjektene og er rangert konsekvent i topp 15 av markedsrangeringen, er det en valuta som folk handler ofte. I sin tur vil denne likviditeten gi gruvearbeidere muligheten til å selge XMR ganske enkelt på nesten hvilken som helst kryptokursutveksling.
  5. Mindre nødvendig maskinvare: Siden Monero krever mindre maskinvare enn gruvedrift for andre kryptovalutaer, gjør dette hele prosessen med å lage din egen XMR-gruvedrift billigere og enklere å utføre.

Grunner mot gruvedrift Monero

  1. Ingen ASIC-alternativer: Ja, dette er også det samme som den tredje grunnen til at du skal gruve Monero. I utgangspunktet kan Moneros ASIC-holdning være en god ting eller en dårlig ting avhengig av ditt perspektiv. For de fleste som ikke har ressurser til å finansiere store ASIC-gruvedrift, er det ikke bra å ha et ASIC-alternativ. For de menneskene som ønsker å drive en ASIC-basert Monero-gård på bedriftsnivå, er dette en dårlig ting. Fra april 2018 er ASIC-gruvedrift med Monero praktisk talt umulig å gjøre.
  2. Andre alternativer for personvernmynt: Hvis du er en gruvearbeider som liker å jobbe med HODL, kan Monero meget vel øke verdien i fremtiden. Imidlertid kan andre gruvebare personvernmynter være bedre alternativer, da de kan ha mer verdivekst enn XMR over tid. Det er mange andre kommende privatlivsmynter som ønsker å overgå Moneros teknologi og markedsverdi.

Kostnader for å bygge Monero gruvedrift

Kostnadene ved å bygge en Monero (XMR) GPU-gruverigg varierer for eksempel avhengig av hvilke komponenter som brukes. Noen estimerer at du kan lage en til under $ 600 og andre mennesker sier rundt $ 800 per rigg er et bedre estimat. 1 GPU-rigger skal kunne bryte rundt 430 t / s, og 12 GPU-rigger (kostnad på rundt $ 4000+) skal kunne nå rundt 5160 t / s (beregnet i september 2017).

ASIC-kontroversen

Bitmain og andre gruvedriftprodusenter kunngjorde lanseringen av nye ASIC-gruverigger som kunne utvinne Monero. Initialkostnadene for Bitmain Antminer X3 ASIC var rundt $ 12.000 per rigg. I hovedsak vil tilgjengeligheten av disse riggene gi gruvearbeidere med mye penger til å investere i gruverigger (inkludert store bedrifter) muligheten til å bryte en betydelig mengde XMR. Andre gruverigger (dvs. GPU og CPU) ville i det vesentlige blitt foreldet.

Monero-samfunnet bestemte at det ikke ville akseptere utbredelsen av ASIC-gruvearbeidere som ville ha oversvømmet markedet med utgivelsen av det nye. I løpet av mars 2018 visste Monero-samfunnet at masseproduksjonen av slike rigger kunne føre til mye større sentralisering av XMR-tokenforsyningen, noe som har bekymret mange andre prosjektlag. Hvis du ønsker å begynne å bryte XMR nå, er det best å ikke se på ASIC-riggene med høy rabatt. Siden Cryptonight-algoritmen endres, er det klart at ASIC-rigger ikke lenger er effektive for gruvedrift av XMR.

Hash-priser, vanskeligheter og lønnsomhet

Moneros nye ASIC-resistente algoritme ser ut til å ha fungert. Hvor effektiv har denne endringen vært så langt? XMR falt fra en heltidshøyde på over 1,3 GH / s 6. april til et helt lavpunkt på rundt 448 MH / s 11. april. Siden 11. april har XMR hash-priser holdt seg stabilt på rundt 500 MH / s.

Monero Hash-rate

Lønnsomheten ved gruvedrift Monero økte fra .551 USD / dag for 1 KHash / s 6. april til 1.795 27. april.

Monero mining lønnsomhet

Vanskeligheten reduserte betydelig fra 120+ G 4. april til rundt 60 G i løpet av april.

Monero Mining Vanskeligheter

Fremtiden for Monero Mining

For nå ser det ut til at Monero er forpliktet til å holde seg til Proof-of-Work (PoW), noe som betyr at XMR sannsynligvis vil forbli en gruverbar kryptovaluta en stund. Den gode nyheten for gruvearbeidere som ikke har penger til dyre ASIC-rigger, er at Monero ser ut til å være et av prosjektene som er mest forpliktet til å proaktivt forbedre algoritmen for å skape mer effektiv ASIC-motstand..

Selv om det er en mulighet for at noen ASIC-produsenter av gruverigg kan omgå algoritmeendringene som ble introdusert i april 2018, er Moneros siste trekk et tydelig tegn på at slike forsøk kan føre til nettotap for produsenter og gruvearbeidere som investerer i riggene sine. Det er også viktig å merke seg at Monero vanligvis oppdaterer algoritmen sin to ganger per år, så eventuelle fremtidige fremskritt gjort av ASIC-produsenter av gruvedrift kan godt bli hindret igjen. For de som er interessert i ASIC-gruvedrift, kan andre prosjekter som BTC være veien å gå. I mellomtiden vil de som er interessert i CPU- og GPU-gruvedrift i det minste ha grunnlaget for suksess på grunn av Moneros klare holdning til ASIC-motstand..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me