Velkommen til SXSW

Hver vår forvandles sentrum av Austin til blokker på blokker av merkevarebygging, interaktive aktiviteter og arenaer som gir uendelige mengder mat og alkohol. Når du går i sentrum, kan du knapt bevege deg ti meter uten å se på noen demo eller få utdelt en skarp libation (redaktørens kommentar: eller nesten bli klippet av en scooter.) For de av dere som er usikre, henviser jeg til South by Southwest (SXSW), et ti-dagers utstillingsvindu med noen av de beste høyttalerne, musikk, film og teknologi som året har å tilby.

SXSW Skrap Yard

CoinCentral’s Steven Buchko og Alex Moskov i Sør ved Scrapyard

Det er vanskelig å skrive en nøyaktig beskrivelse av SXSW, eller hva noen tilfeldig refererer til som South By. Den inneholder barer / restauranter omgjort til opplevelser med merkevare, musikalske handlinger spredt rundt i byen, filmpremiere og hundrevis av kjente foredragsholdere som presenterer om dagens hotteste emner.

Selvfølgelig vil enhver teknologihendelse verdt saltet føles tom uten en av de mest innflytelsesrike innovasjonene i dette tiåret: blockchain. Heldigvis leverte SXSW.

Block av Blockchain

South By presenterte blockchain og kryptovaluta i sitt eget spor sammen med andre viktige emner som sport, intelligent fremtid og journalistikk. Sporet inneholdt flere høyttalere du kanskje har hørt om, for eksempel Jimmy Song, Winklevoss-tvillingene, Ari Paul og Linda Xie.

Mens 2017 og 2018 handlet om første mynttilbud (ICO) og blockchain-panaceas, begynner kryptokonferansepresentasjoner i år å dreie seg om konkrete brukssaker. I stedet for at høyttalere fra blockchain-industrien forteller oss hvordan teknologien kunne hjelpe denne eller den bransjen, SXSW viste eksperter fra utenfor sektorer som forklarte hvordan blockchain-teknologi er allerede drar nytte av deres virksomhet.

Her er bare noen få eksempler på bransjespesifikke samtaler:

  • Revolutionizing Food Safety med Blockchain Tech inkluderte et panel av VP-nivå høyttalere fra matsikkerhet, sporbarhet og kvalitetsbedrifter.
  • Real World-applikasjoner av Blockchain demonstrerte det store utvalget av blockchain-applikasjoner som allerede var på plass i Australia.
  • Healthcare and Blockchain: En praktisk introduksjon utdannet deltakere på blockchain-selskapene som spesialiserer seg på helseinnovasjon.
  • Og løftet om Blockchain: Hope and Hype tok en selvbevisst tilnærming til de noen ganger overdrevne fordelene med blockchain tech.

Mens blockchain breakout økter ikke trakk mengdestørrelsene som noen andre spor brakte inn, var stoffet der. Uten astronomiske investeringsavkastninger å falle tilbake på, ble høyttalere tvunget til å skissere den virkelige verdien av blockchain-teknologi for å fange publikum. Og for det meste lyktes de.

En innkjørsel med Jimmy Song

I løpet av øktene hadde CoinCentral-teamet den glede å kjøre inn i Bitcoin-utvikleren Jimmy Song. Det som startet som en rask møte-og-hilsen, ble til en nesten to-timers sitdown der vi diskuterte alt fra den nåværende tilstanden til kryptovalutamarkedet til familieliv utenfor Bitcoin.

Jimmy Song gruppebilde

Flott møte deg, Jimmy.

I kjernen er denne samtalen et eksempel på blockchain- og kryptovaluta-samfunnet. Song hadde ingen problemer med å ta seg tid til sin, mest sannsynlige, hektiske dag for å prate med et par unge kryptoentusiaster. Faktisk, vi måtte minne om ham av tiden mot slutten av samtalen vår, slik at han ikke skulle komme for sent til sin neste aktivitet. Jeg tror det ville være vanskelig å finne den typen åpenhet i mange andre bransjer.

ConsenSys Blockchain House

Ingen SXSW-oppskriving ville være komplett uten å nevne Blockchain House, vert for ConsenSys. På Blockchain House kunne du høre taler av ConsenSys grunnlegger Joseph Lubin, lære det grunnleggende om blockchain med Black Girls Code, eller bare nyte forfriskninger mens du snakker med andre som er interessert i blockchain-teknologi.

Selv om Blockchain House var litt utenfor allfarvei til andre South By-steder, var det fortsatt vegg-til-vegg fullpakket med gjester. Hver gang du snudde deg, ble du møtt med et nytt ansikt å møte.

Helt ærlig var valgdeltakelsen en overraskelse gitt dagens markedsforhold. Men det var en hyggelig overraskelse. Samtalene jeg hadde med menneskene jeg møtte, var hovedsakelig fokusert på prosjektene vi jobber med – ikke prisen på ukens hete altcoin. Det er forfriskende å vite at så mange mennesker fortsetter å jobbe lidenskapelig med blockchain-prosjekter, uten å se bort fra hva kryptomarkedet kan være på en gitt dag.

Fra Hodlers til Builders

Samlet sett demonstrerte SXSW 2019 at selv om bitcoinprisen kanskje ikke viser det, fremdeles blomstrer og kryptovalutaindustrien. Flere mennesker er interessert i teknologien enn i fjor, og jeg er sikker på at det samme vil være tilfelle neste år.

Det føles endelig som om vi begynner å vokse opp som en bransje. Vi går bort fra lambos og pie-in-the-sky-ideer for å konsentrere oss om virkeligheten av blockchain-implementering. Å lytte til Songs historier om de tidlige Bitcoin-dagene minnet meg litt om hvor vi er nå, og bekymrer oss for å bygge i stedet for prisen.

Som bosatt i Austin ser jeg frem til blockchain fremtidige opptredener i South by Southwest og lære om hvilke nye problemer vi fortsetter å løse år etter år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me