Există foarte puțini oameni în lume care pot vorbi despre machiaj, antreprenoriat și criptomonede precum Michelle Phan.

Michelle a crescut o bază loială de susținători, numărând astăzi peste 8,9 milioane de abonați pe YouTube, cu videoclipurile sale tutoriale de machiaj care au acumulat colectiv peste un miliard de vizionări.

În 2011, Michelle a cofondat IPSY, o companie bazată pe abonament care livrează lunar cutii de probe de frumusețe către aproximativ 1,5 milioane de abonați pe lună. Compania a strâns un total de 103,2 milioane dolari de la investitori cu profil înalt, precum Sherpa Capital și TPG Growth, evaluând compania la 800 de milioane de dolari.

credit: Luis Trujillo

Pe parcurs, Michelle și-a revizuit în mod regulat relația cu banii și bogăția ca ceva mai intim decât doar cifrele. Ea vorbește despre bani la nivel conceptual și se educă asupra politicii monetare și a teoriei economice. A apărut și pe podcast-uri Bitcoin, a găzduit un interviu cu fostul candidat la președinție Andrew Yang, și intervievat cu CoinCentral (hei, suntem noi!)

Recent, Michelle s-a alăturat companiei Pathfinder (fondul fondatorilor), Ashton Kutcher și Guy Oseary într-o rundă Seed II de aproape 3 milioane de dolari pentru Lolli, un serviciu care permite utilizatorilor să primească recompense în Bitcoin în timp ce fac cumpărături la unul dintre Retailerii participanți la Lolli.

O atracție filosofică către descentralizare și auto-suveranitate leagă punctele dintre eforturile sale antreprenoriale, ceva care s-ar fi putut dezvolta în timpul experiențelor umile formative ale lui Michelle ca fiică a imigranților vietnamezi din Statele Unite..

Înainte de succes și recompense, cum ar fi un premiu Streamy ICON și obținerea listei Forbes 2015 30 Under 30 în categoria Art and Style și a celor 30 Coolest Entrepreneurs din 2015 a Inc, înainte de a fi „influencer” a fost o carieră profitabilă, Michelle ar putea fi descris ca „fiica adolescentă rușinoasă a refugiaților vietnamezi săraci și uneori agresată la liceul ei din Tampa”.

La fel ca mulți copii de primă generație de imigranți din state, Michelle a imitat o etică de muncă persistentă în căutarea unei vieți mai bune, fără beneficiile de a crește cu o familie cu conexiuni profesionale și sociale stabilite..

Și-a găsit alinare în zdrobirea de zi cu zi. De la vânzarea de bomboane la blogging, Michelle a aflat rapid valoarea unui dolar. Când a încărcat primul său videoclip pe YouTube în 2007, la 19 ani, a întâlnit puterile economiei digitale, chiar dacă era doar 25 de cenți pe săptămână din videoclipurile ei.

În 2011, unul dintre prietenii lui Michelle și-a adus platforma de jocuri și-a explicat entuziasmul în legătură cu utilizarea acesteia pentru a face o varietate de lucruri: jocuri, rending imagini și extragerea Bitcoin.

„Atunci când am auzit prima dată despre Bitcoin și am fost curioasă”, își amintește Michelle. „După aceea, am căutat-o ​​online. Am văzut o mulțime de nayaysers, oameni numind asta prostii aur. Prima mea impresie a fost că a fost o tendință. ”

La fel ca mulți susținători ai Bitcoin care au avut odată o primă impresie negativă, Michellelook se întoarce râzând la prima ei întâlnire cu Bitcoin.

Michelle a păstrat ideea Bitcoin în buzunarul din spate și s-a concentrat pe construirea imperiului ei de frumusețe. Avansăm până la sfârșitul anului 2015, cam pe vremea când IPSY seria B de 100 de milioane de dolari și Michelle au început să adune premii prestigioase.

„Până la sfârșitul anului 2015 am început să-mi construiesc activele”, spune Michelle. „Eram interesat să construiesc bogăția generațională. Am venit dintr-o familie de imigranți și am vrut să asigur următoarea linie a familiei mele. Atunci m-am interesat de aur. Am urmărit câteva videoclipuri despre modul în care acei oameni care dețineau aurul și metalele prețioase în Depresie în anii 1930 au putut să-și asigure familia. ”

„De asemenea, am început să vizionez o mulțime de videoclipuri despre conspirație”, râde Michelle. „Probabil că am crezut că lumea se va sfârși. Am găsit în cele din urmă „aurul digital” al Bitcoin. Am crezut că ar trebui să mă diversific, cel puțin să am 1% din deținerile mele în anumite active digitale. ”

Cu toate acestea, odată ce satoșii i-au lovit portofelul, Michelle a fost transformată într-un student vorace al activelor digitale și un avocat al Bitcoin.

„Este vorba de a avea pielea în joc”, spune Michelle. „Când ai de fapt satoshis, vrei să-l vezi crescând. Vrei să o înțelegi mai bine. Am decis că vreau să mă educ și să aflu despre comunitatea Bitcoin. Aș merge frecvent pe Bitcoin Reddit. Am putut învăța multe. ”

Michelle a fost adusă să-și revadă relația cu banii într-un interval de timp relativ scurt – în esență a trecut de la lucrul la salonul de unghii al mamei sale la coperta Forbes în mai puțin de 10 ani. Obiectivele ei de avere financiară și îngrijirea mamei sale au fost îndeplinite, dar ceva lipsea.

La începutul anului 2016, Michelle a renunțat la tot și a făcut o pauză globală de nouă luni. Făcând un pas înapoi de la producerea de conținut YouTube regulat și derularea mai multor proiecte i-a oferit lui Michelle mai mult timp pentru ea însăși și a petrecut mai mult timp învățând despre cuvânt și, în cele din urmă, Bitcoin.

Incursiunea lui Michelle în criptomonedă:

Prin autoeducarea ei, Michelle are un favorit: cartea lui Saifedean Ammous Standardul Bitcoin. În mod indirect, prin Ammous, Michelle a legat cea mai nouă investiție a sa: Lolli.

„Am trimis un mesaj lui Saifedean pe Twitter pentru a-i mulțumi că a scris cartea”, își amintește Michelle. „De când l-am urmat, mi-a trimis noi seminarii. Într-o zi, mi-a recomandat să verific Lolli și să vorbesc cu fondatorul Alex Adelman. Știam că este compania potrivită pentru care să investesc. ”

Michelle se uită înapoi la nenumăratele oportunități de a investi și de a promova un proiect în spațiul criptomonedelor, dar pur și simplu nu a putut găsi o potrivire.

„M-am întâlnit cu o mulțime de oameni, CEO-uri de diferite burse”, spune Michelle. Nu avea sens pentru mine să le promovez. Da, simplifică cumpărarea criptomonedelor, dar la sfârșitul zilei este un alt portofel pe care nu îl dețineți în totalitate – un fel de bancă. Când ai Bitcoin, ar trebui să fii propria ta bancă, cred că asta este cam așa. Cred în descentralizarea puterii. ”

Acum 10 ani, am fost ridiculizat pentru că am renunțat la slujbă pentru a-mi urmări canalul YouTube. Nimeni nu a văzut potențialul pe platformă ca și mine.

Ani mai târziu, am fost ridiculizat din nou pentru că am investit în BTC și ETH.

Îmi place să am ultimul râs &# 128578;

– �� (@MichellePhan) 19 august 2018

Lolli, potrivit lui Michelle, a avut cel mai mult sens pentru ea, deoarece se poate vedea folosind-o, precum și, în cele din urmă, o bază de clienți asemănătoare cu eforturile sale antreprenoriale de succes.

„Îmi place să fac cumpărături și îmi place să primesc recompense (cum ar fi Honey)”, spune Michelle. „Știu că o fac și multe femei. De asemenea, simt că mulți dintre ei nu se simt confortabil să-și asume riscul financiar pentru a cumpăra Bitcoin. Le este străin. Câștigarea recompenselor este ceva cu care sunt familiarizați. Sunt recompensați cu satoshis pe lateral. Dacă nu doriți să stivați încă sats, puteți face acest lucru la un nivel mai mic.

Teoria investiției 2020: educați-vă, fiți client

În calitate de investitor și avocat al criptomonedelor, Michelle vede calea vagă și ceață post-pandemică cu un obiectiv optimist.

„Pandemia nu ar fi putut oferi o configurare mai bună pentru criptomonede”, comentează Michelle. „Fed imprimă miliarde de dolari, ceea ce ar putea duce la o inflație rapidă. Un galon de lapte ar putea costa 12 dolari, iar oamenii vor întreba ce s-a întâmplat cu banii lor. Asta va atrage mult interes pentru Bitcoin. ”

Michelle consideră faptul că sute de milioane de oameni din întreaga lume acasă sunt o oportunitate de învățare extrem de productivă și împuternicitoare.

„Fiecare persoană din această lume își dă timpul pentru bani într-un fel pentru altul”, spune Michelle. „Este ridicol, majoritatea oamenilor nu știu despre bani. Oamenii au mult timp pe mâini și acum sunt o mare șansă de a explora această lume nebună. Politica monetară se schimbă tot timpul, însă protocolul Bitcoin este foarte simplu. Urmează economia austriacă. Cu cât oamenii învață mai multe despre bani, cu atât mai mult își pot investi timpul și energia în ceva de valoare.

Pentru a descoperi cele mai bune oportunități viitoare, Michelle îi sfătuiește pe antreprenori să se pună în locul consumatorilor lor.

„Numărul oficial de persoane care solicită șomaj este de aproximativ 30 de milioane și crește”, spune Michelle. „Asta contează doar persoanele care au depus candidatura, nu și cele care nu sunt capabile, deoarece site-urile se prăbușesc sau pur și simplu nu au avut șansa. Deci, va fi probabil o mulțime de oameni fără venituri disponibile. ”

„Dacă reduc la cheltuielile de unică folosință, ar putea cheltui mai mult pe elemente esențiale. De asemenea, oamenii vor dori să rămână acasă. Cred că va exista un fel de traumă cu întoarcerea. [Antreprenoriatul] va fi despre valorificarea acestor tranziții. Fii clientul însuți și lucrează-ți drumul în sus. ”

Privind în față: gânduri finale cu Michelle

Michelle se distrează cu pasiune și autoeducare.

„Mi se pare foarte interesant că există mulți miliardari și cantități imense de avere care se mută în Bitcoin”, notează Michelle. „Adică, tocmai în această săptămână, Paul Tudor Jones a spus că are aproape 2% din activele sale în Bitcoin pentru acoperirea împotriva riscurilor și că este destul de conservator cu investițiile sale. Dacă aveți titani financiari mari și lideri de gândire care sări în Bitcoin, ar putea fi uriaș. Imaginați-vă impactul Buffet spunând că va începe să cumpere Bitcoin va avea pe piețe. Mă interesează să văd cine începe conversia. ”

Michelle și propria ei marcă de make-up, EM Cosmetics.

Michelle Phan întruchipează un pic din visul tradițional american cu un strop de poftă digitală modernă. Povestea de succes a cuiva care și-a alimentat laptopul (sau smartphone-ul) și a lansat o companie de milioane de dolari nu mai este privită ca un eveniment suprarealist suprarealist. Astăzi, este ceva obișnuit.

Sute de mii de creatori de conținut care se întind pe YouTube, Twitter, Instagram, Facebook, Twitch și acum Tik Tok câștigă miliarde de dolari pe an de la telespectatori care probabil ar fi urmărit un televizor cu tuburi în urmă cu doar câteva decenii.

Companiile de miliarde de dolari complet îndepărtate (descentralizate) ies din lemn, atrăgând talente de top care probabil ar fi intrat într-un JP Morgan sau Goldman Sachs acum câteva decenii.

Este posibil ca Michelle să fi evoluat cu mult peste oricare dintre preocupările sale financiare în adolescență, dar a menținut o relație puternică cu banii la nivel filosofic.

„Când vezi ce se întâmplă în lume, chiar și la nivel guvernamental, vezi oameni care sunt poziționați să-și ia puterea înapoi”, spune Michelle. „Bitcoin este bani suverani făcuți pentru oameni liberi, ceea ce seamănă cu etosul american pentru mine.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me