KJ Erickson, medstifter og administrerende direktør for det offentlige markedet

kj erikson headshot

Offentlig marked er en åpen dataprotokoll for e-handelsmarkeder. Med finansiering fra blant annet Coinbase Ventures, Greylock Ventures og Y Combinator jobber teamet for å gjøre e-handelsplattform mellommenn foreldet..

På grunn av dagens online shoppinglandskap kan mellommenn som Amazon og eBay slippe unna med å belaste uhyrlige avgifter og provisjoner til selgere, noe som igjen påvirker prisene du ser på som forbruker. Det offentlige markedet gir en åpen arkitektur som bruker blockchain-teknologi for å erstatte rollen til disse mellommenn til en brøkdel av kostnaden.

Vi satte oss ned med selskapets administrerende direktør, KJ Erickson, for å lære mer om protokollen og hennes tanker om blockchain-adopsjon som helhet.

CVen hennes snakker for seg selv. Hun er en gründer med fjorten års erfaring, som av Rolling Stone ble kåret til en av “25 People Shaping the Future” og av New Leaders Council som en av “Top 40 Leaders Under 40.” Før hun jobbet med det offentlige markedet, grunnla hun Simbi, “verdens største markedsplass for tjenester som drives av en digital valuta.” Nå bruker Oxford Business School-kandidaten sine tidligere erfaringer til å omforme e-handel.

Intervjuet

Gi oss den to-minutters filmtraileren i livet ditt. Hvordan havnet du der du er i dag?

Jeg har vært en grunnlegger siden jeg var 20 år gammel da jeg droppet fra Stanford etter å ha grunnlagt en frivillig organisasjon som jobbet i flyktningleirer og postkonfliktsoner i Afrika. Jeg kuttet mine entreprenørtenner i noen av de vanskeligste psykologiske og operasjonelle miljøene på planeten og herdet huden min ved å skalere organisasjonen min til 200 mennesker i løpet av noen år. I prosessen levde jeg nært og personlig med virkningene av dårlig økonomisk politikk, hyperinflasjon og den intime forbindelsen mellom fattigdom og krig..

Da jeg ble eldre, ble jeg klokere om arbeidet mitt med å styrke mennesker økonomisk og skape mer rettferdige økonomiske systemer. Mens det å drive en frivillig organisasjon var personlig oppfylt, var det ikke skalerbart nok. Jeg ønsket å gjøre et arbeid som kunne ta opp de sanne systemspørsmålene ved roten til fattigdom.

Dermed var min neste satsning å bygge Simbi, et alternativt økonomisk system som kjører helt i sin egen valuta. Simbi hjelper de som sliter i den dollarbaserte økonomien med å gjøre overskuddskapasiteten til reell økonomisk verdi. Det arbeidet er veldig viktig, men til slutt er det en oppoverbakke kamp mot den utrolige økonomiske disempowermenten vi ser i vårt land på grunn av å løpe bort korporatisme og monopolistisk lønnspress.

kj sitat om blockchain

Når jeg kom inn i blockchain, innså jeg at vi endelig kan ha verktøyene til å endre spillet. Hvis vi kan gjenoppbygge vår økonomiske infrastruktur på en måte som er rettferdig, ikke-utvinnende og prisoptimalisert, er det en kampsjanse for at vi kan reversere de forferdelige fremskrittene i form av ulikhet og plutokrati som vi for øyeblikket er vitne til over hele verden. Til syvende og sist førte min bakgrunn i å lage forbrukerwebprodukter, kombinert med min opplæring i økonomi og spillteori, meg til å skape det offentlige markedet.

Beskriv det offentlige markedet med dine egne ord. Hva er attributtene som skiller plattformen fra konkurrentene?

Public Market er en kommisjonsfri e-handelsmarked hvor kjøpere kan kjøpe de samme produktene fra de samme selgerne som de ellers ville kjøpt på Amazon eller eBay eller andre private markedsplasser. Men fordi vi ikke tar betalt provisjon, returnerer vi besparelsene til kjøperne i form av belønningstokener.

Vi gjør dette gjennom en åpen dataprotokoll som samler og offentliggjør tredjepartsbeholdningen som markedsplasser som Amazon holder proprietære.

Vår misjon på det offentlige markedet er å gjenopprette kommersielle commons. Ved å eliminere mellommennene som sitter ved det digitale registeret i alle dagens markedskjøp, gjenoppretter vi konkurransen slik at varer kan handles fritt og rettferdig til alles beste. Det offentlige markedet er Amazonas fra Web3-tiden.

Flaggskip-applikasjonen din lanseres med millioner av produkter som allerede er tilgjengelige. Hva var din strategi for å gjøre det mulig?

Det offentlige markedet har som mål å være det beste og mest nyttige forbrukerproduktet som blockchain-rommet ennå ikke har sett. Vi visste at for å virkelig gi kjøpere verdi måtte vi gjøre tonnevis av produkter tilgjengelig for dem å kjøpe så tidlig som mulig. Så teamet vårt brukte de siste 18 månedene på å bygge vårt produkt og vår profesjonelle handelspartnerskapsstrategi for å sikre at brukerne kan finne produktene de allerede kjøper på store markedsplasser.

Offentlige markeds flaggskip produktgrensesnitt

Offentlige markeds flaggskip produktgrensesnitt

Ved å samarbeide med profesjonelle selgere – i noen tilfeller de største tredjepartshandlerne som handler på eBay og Amazon – kunne Public Market lansere beta med millioner av unike varelager. I løpet av det neste året er vårt mål å gjøre det mulig for deg å komme til det offentlige markedet i stedet for Amazon for de fleste av dine daglige kjøp.

I din Middels artikkel, Fremtiden for nettverkseffekter: Tokenisering og slutten på utvinning, du forklarer hvordan tokenisering av visse systemer kan bidra til å redusere de negative aspektene ved nettverkseffekter. Hvordan oppnår det offentlige markedet dette?

I motsetning til alt vi har sett før, tillater blockchain at bedrifter som vanligvis lider av monopolisering kan bygges rundt tokeniserte økosystemer der interessene til nettverksdeltakerne er tilpasset interessene til nettverksbyggerne. Når en plattform som drar nytte av nettverkseffekter er bygget opp rundt et desentralisert tokenisert nettverk, trenger ikke noe privat selskap å tjene penger på brukerne ved å trekke ut avgifter og data.

Token Network Effect

Token Network Effect (Kilde)

Dette er filosofien som Public Market bygger et kommisjonsfritt tokenisert økosystem for e-handelsmarkeder. Forretningsmodellen for det offentlige markedet er bygget opp rundt Public Market token, PTRN. Token skaper strategiske nettverkseffekter som muliggjør provisjonsfri salg, konkurranse på applikasjonslaget og økonomisk incitament. Jeg tror bestemt at tokenisering representerer et revolusjonerende skifte i hvordan nettverk og bedrifter kan bygges.

Hva ser du som den største hindringen for det offentlige markedets suksess, så vel som suksessen til blockchain som helhet?

Alt vil komme ned til masseadopsjon.

For det offentlige markedet må vi sørge for at a) budskapet vårt når kjøpere, og b) vårt produkt- og verdiproposisjon er tilstrekkelig overbevisende for kjøperne. Derfra faller alt annet på plass.

For blockchain som helhet er det ikke nok fokus på hva massepublikum trenger. De store problemene å løse vil være brukervennlighet og brukeropplevelse. Den gjennomsnittlige personen kommer ikke til å være villig til å bruke klumpete, forvirrende apper. Inntil disse appene får oppleve paritet med sentraliserte apper, og til de får verdiforslagene på plass som gjør desentraliserte apper betydelig bedre enn sentraliserte, vil de ha et ganske nisjepublikum..

Annet enn finansielle tjenester og markedsplasser, hvor ser du blockchain-teknologien som har størst innvirkning?

Jeg tror at blockchains største innvirkning vil være å hjelpe oss med å unnslippe noen av de verste fangstene av kapitalismen på sent stadium – der økonomiske gevinster strømmer til toppen. Blockchain-teknologi kan ikke bare hjelpe oss med å omfordele eierskap, det kan også gi samfunn muligheten til å skrive sine egne regler. Inntil jeg virkelig forstod disse potensielle implikasjonene, hadde jeg veldig lite håp for rettferdigheten i vår økonomiske fremtid.

1 / Jeg er lei av desentraliseringssamtaler som tyder på kjedelige binærfiler (“Alt vil være desentralisert!” / “Ingenting vil!”). Det er enorm nyanse for hvilke plattformgiganter som er i fare. Jeg opprettet Disruptability Index for å fremme vår forståelse. Tråd&# 128071; https://t.co/Gyxp4IR2tT

– KJ Erickson (@Kjer) 23. august 2018

Du har hatt noen få vellykkede satsinger fra NPO-organisasjoner til nystartede selskaper. Hvilke råd kan du gi til nybegynnere i blockchain eller på annen måte?

Jeg har tre råd til kommende grunnleggere:

  1. Bare gjør det! Jeg startet min gründerkarriere 20 år gammel. Mine tidligere jobber var veiledning, arkivering av papir og rengjøring av solsenger. Jeg var latterlig uforberedt på å lede en kompleks 200-personers organisasjon som jobber i svært usikre miljøer. Jeg måtte lære alt på den harde måten, som ofte var brutal. Men det er også den raskeste måten, og det ga meg mange av ferdighetene og motet jeg stoler på i dag.
  2. Ta den ukonvensjonelle veien. Karrieren min har vært veldig ikke-lineær. Det har vært resultatet av to ting: å lytte til tarmen min om hva jeg skal forfølge neste i stedet for å følge en foreskrevet vei og være besatt av å lære nye ting. Mine superkrefter kommer ikke fra hyperfokusert dybde på ett felt, men fra tverrfaglige læringer i mange forskjellige miljøer og bransjer. Begge tilnærmingene er legitime, men jeg har en tendens til å tro at et variert opplevelsessett er det mest verdifulle for entreprenørskap og ledelse.
  3. Ikke bruk sykluser til å bekymre deg. Det jeg har funnet nyttig i stedet, er å minne meg selv på at ALLE står overfor hindringer eller hindringer de må overvinne for å lykkes i et svært konkurransedyktig rom. For noen er det rase eller kjønn, for andre vokser det opp i et dårlig miljø eller er redd for offentlige taler. Og for noen er det alle disse tingene kombinert. Vi bærer alle våre egne kors. Å fokusere på våre handikap er i siste instans bare ikke nyttig – det er det vi gjør av ulempene våre som viser hvem vi egentlig er.

Hvordan ser suksessen til det offentlige markedet ut for deg?

Det offentlige markedet vil ha tatt monopolet ut av netthandel. Vi vil være et kjent navn som har blitt synonymt med den transformative kraften til web3-tiden.

Alt annet du vil at våre lesere skal vite?

For alle som ønsker å se en mer rettferdig og åpen e-handel – en e-handel som fungerer for kjøpere og selgere – kan du be om tidlig tilgang her og vi inviterer deg så snart vi kan.

Takk skal du ha

Takk, KJ, for at du tok deg tid til å prate med oss. Vi gleder oss til lanseringen av det offentlige markedet og ønsker deg lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me