Mens Ethereum fortsetter å kjempe mot skalerbarhet og EOS fremdeles kommer under skudd på grunn av sin antatte mangel på desentralisering, dukket IOST opp i 2018 og hevdet at den hadde nøkkelen til å løse begge deler, samtidig som sikkerheten opprettholdes. IOST har nå lansert hovednettet. Vårt IOST-intervju med administrerende direktør og grunnlegger Jimmy Zhong har alle de siste nyhetene etter lanseringen.

Sammendrag – Hva er IOST?

IOST står for Internet of Services-token. Navnet gjenspeiler visjonen til prosjektet. Det tar sikte på å overvinne trilemmaet som plager andre blokkeringer, nemlig skalerbarhet, sikkerhet og desentralisering.

Dette er imidlertid ikke de eneste utfordringene. Blockchain lider fortsatt av barrierer for adopsjon på grunn av at mange fortsatt er vanskelige å bruke for ikke-tekniske folk. IOST anerkjenner at brukervennlighet er avgjørende for å oppnå vanlig adopsjon. Prosjektet er teknisk komplisert under panseret, som vår guide til IOST forklarer. Fronten er imidlertid designet for å være så brukervennlig som mulig.

IOST bruker sin egen konsensusmetode kalt “bevis på troverdighet” og en sharding mechanims for å muliggjøre rask gjennomstrømning av tusenvis av transaksjoner per sekund. Samtidig setter den ikke noen begrensning på antall noder som deltar i blokkproduksjon.

De IOST-nettstedet beskriver forpliktelsen til å opprettholde prinsippene for desentralisering og utvikle et tillitsløst nettverk som er åpent for alle, noe som gjør det til et attraktivt prosjekt for blockchain-purister. Videre er prosjektets administrerende direktør og medstifter Jimmy Zhong noe av en wunderkind.

Hilsen fra Beijing, grunnla han tech startups i Silicon Valley, Manhatten, Beijing og nå IOST som er basert i Singapore. Han solgte sitt første selskap for kule $ 40 millioner før han til og med fullførte college. I fjor, The Economist presenterte ham i et stykke om kinesiske studenter som kommer hjem for å bygge oppstart etter studier i utlandet.

Jimmy Zhong, IOST

IOST-sjef og medstifter, Jimmy Zhong

IOST-intervju med Jimmy Zhong

IOST lanserte mainnet 25. februar, og siden den gang forstår vi at du har gjort noen ganske imponerende prestasjoner når det gjelder transaksjoner og brukernumre. Kan du gi oss noen flere detaljer?

Siden IOST lanserte sin applikasjonsklare mainnet 25. februar, har vi lansert totalt 12 DApps, med over 200 000 registrerte kontoer og over 26 millioner behandlede transaksjoner. Vi har også klart å overgå Ethereums totale daglige transaksjoner med 20 000 den 6. april, noe som viser vår evne til å bestride og til og med overgå noen av de mest etablerte protokollene i dag. Dette tjener som en sterk indikasjon på IOSTs potensial og vekst framover, og vi er sikre på at disse tallene vil fortsette å stige de kommende månedene.

Hva er den hemmelige sausen for å tiltrekke så mange nye brukere til plattformen i løpet av denne første måneden? Vet du noe om brukerne dine, f.eks. er de fra en bestemt geografi eller målretter bruken av en bestemt dapp?

Designet for å være det mest applikasjonsvennlige minnet i dag, målretter IOST hverdagsbrukere med sin pakke med DApps innen spill, underholdning og økonomi som brukerne enkelt kan kommunisere med. Den unike Proof-of-Believability Consensus Mechanism (PoB) som gjør det mulig for nettverket å støtte høy gjennomstrømning og støtte DApps, sørger for skalerbarhet med opptil 8000 transaksjoner per sekund, samtidig som den beholder betydelig desentralisering og sikkerhet. Vi tror at dette er nøkkelen til å bygge et blockchain-økosystem som er egnet for vanlig adopsjon, og vår vellykkede start er et bevis på dette.

Selvfølgelig er brukerne viktige, men et blomstrende blockchain-økosystem må også tiltrekke seg utviklere. Hvordan jobber IOST for å tiltrekke og pleie utviklertalent?

IOST jobber kontinuerlig med å få de aller beste utviklerne ombord for å utvide økosystemet, ved å gi støtte til samfunnet og stimulere dem til å bidra til nettverket. Spesielt belønner og oppmuntrer IOST Partner Program og Bounty Developer Program utviklere og team til å spille en aktiv rolle i å utvikle DApps av høy kvalitet i IOST-nettverket. Vi støtter også veksten av DApps på plattformen gjennom inkubasjonsprosjekter som Theseus, dedikert til å skyve konvolutten innen blockchain-teknologi og legge til rette for dyktige utviklere å bygge på nettverket. Gjennom slike programmer har vi som mål å støtte og inspirere flere utviklere, som igjen fremmer veksten av IOST-blockchain-utviklermiljøet.

IOST opprettet også nylig et partnerskap med Ehang, et dronefirma. Kan du fortelle oss mer om partnerskapet og hva hver part bringer til den andre?

Partnerskapet med Ehang kommer som en del av et nytt spennende luftfartsprosjekt for Civil Aviation Administration of China (CAAC) for å teste verdien digital signaturer og blockchain vil bringe til flyoperativsystemdata. Ehang kan stole på sikker og pålitelig datahåndtering levert gjennom IOST-plattformen, og motta nøyaktige flydata og analyser av hver flytur.

Dette markerer en viktig milepæl for IOST og validerer teknologien vår for å betjene etablerte B2B-bedriftsprosjekter gjennom praktiske brukssaker. Slike partnerskap er en katalysator for videre samarbeid med myndigheter og bedrifter for å bygge en kollektiv fremtid der blockchain er mer tilgjengelig og håndgripelig for publikum.

IOST-bloggen gjorde nylig en offisiell kunngjøring om lanseringen av OASIS, et “hemmelig våpen.” Hva er OASIS og hvorfor er det et hemmelig våpen for IOST.

OASIS vil koble blockchain til bredere brukere ved å redusere nåværende barrierer for DApp-tilgang, og sikre at brukere som ikke forstår lommebøker og blockchain-teknologi aktivt kan delta i IOST-økosystemet. Dette gjøres ved å muliggjøre fritak for kontoregistrering og oppbevaring av private nøkler, eliminere ressursforbruk, gi rettferdige, gjennomsiktige og ikke-temperable transaksjoner, muliggjøre verifiserbar spillrettferdighet og legge til rette for enkel og jevn DApp-overføring. Mer vil bli kunngjort i månedene som kommer, så følg med!

Det tradisjonelle trilemmaet med blockchain er skalerbarhet, sikkerhet og desentralisering. Noen blokkeringer som EOS ser ut til å legge en lavere prioritet på desentraliseringselementet, mens IOST ser ut til å ha løst dette trilemmaet. Hvor mange noder driver for øyeblikket IOST-nettverket? Og etter ditt syn, hvor viktig er desentralisering i hele blockchain-trilemadebatten?

Mange av andre generasjons blockchain-protokoller favoriserer skalerbarhet alene, noe som etterlater et lite antall supernoder i kontroll og lar dem diktere fremtiden til økosystemet. Desentralisering og sikkerhet er imidlertid like viktig som skalerbarhet. IOSTs PoB-konsensusmekanisme er designet for å beholde alle tre.

Vi har over 200 noder i vårt nettverk som hver deltar i blokkproduksjon hver dag. 17 av disse nodene danner en blokkproduksjonskomité for å behandle transaksjoner hver runde, og deretter rotere mellom andre noder hvert 10. minutt for å produsere blokker og kreve belønning. Under denne mekanismen kan det velges hundrevis av forskjellige noder for komiteen hver dag. Dette gir en grad av desentralisering og sikkerhet som er mye høyere enn andre andre generasjons offentlige blokkeringer i dag.

Du har en imponerende CV som grunnlegger av selskapet, etter å ha vært involvert i fem andre selskaper før IOST. Hvis du måtte velge en faktor som skiller en vellykket oppstart fra en mislykket faktor, hva ville det være?

Et sterkt, talentfullt team er en differensierende faktor som skiller vellykkede virksomheter fra de mindre vellykkede. I en relativt begynnende bransje som blockchain er teknisk dyktighet og erfarne lederteam nøkkelen til å sikre vedvarende vekst av prosjekter og bedrifter..

Du twitret nylig din tro på at “teknologi er meningsløs uten adopsjon.” Hva er etter din mening den største barrieren for blockchain-adopsjon akkurat nå? Hva som må skje for å overvinne det?

Den største barrieren for mainstream adopsjon akkurat nå er brukervennligheten til teknologien og DApps som følger med den. Med en enorm mengde teknisk kunnskap som kreves for å samhandle med teknologien og forstå bruken av blockchain gjennom lommebøker, børser og smarte kontrakter, kan brukere ofte bli overveldet og avskrekket fra å vedta blockchain-plattformer..

Blokkjeder, utviklere og lokalsamfunn må bryte ned og eliminere disse hindringene ved å bygge flere DApps som er meningsfylte og i stand til å introdusere blockchain og kryptovalutaer for brukere på enkle og tilgjengelige måter. Et eksempel på dette er Bermi, et sosialt nettverk som belønner brukere for å se på og samhandle med virale videoer på nettet. Dette tillater brukere å tjene kryptovalutaer på en måte som er kjent for dem, samtidig som de får sjansen til å lære om smarte kontrakter.

Vår kommende funksjon, OASIS, vil også koble blockchain til bredere brukere ved å redusere nåværende barrierer for DApp-tilgang, og sikre at brukere som ikke forstår lommebøker og blockchain-teknologi aktivt kan delta i IOST-økosystemet.

Hva skjer videre for IOST? Hva kan vi forvente oss fra resten av 2019 og utover?

Vår prioritet for nå er å utvide IOST-økosystemet eksponentielt ved å bringe de beste utviklerne, børsene, selskapene ombord. Gjennom disse partnerskapene tar vi sikte på å bygge videre på vår tidlige suksess og samarbeide med våre partnere for å introdusere flere virkelige brukssaker for blockchain til bredere publikum, og til slutt bygge en fremtid der teknologien er tilgjengelig og håndgripelig for alle. Følg med når vi jobber mot dette målet!

Takk for tiden din, Jimmy!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me