Mens kryptovalutamarkedet kan være en god måte å tjene penger, er det også et hovedmålmarked for svindlere. I denne artikkelen vil vi se på noen av de vanligste bitcoin-ordningene og hvordan du kan beskytte deg mot å falle for dem.

Vær lei av Cryptocurrency Giveaways

Blant de forskjellige typene bitcoin-ordninger er mange av de beste personene og prosjektene i bransjen opptatt av utbredelsen av giveaway-svindel. Disse svindlene finner ofte sted på populære sosiale medier, spesielt Twitter. Store navn som Vitalik Buterin viser til og med “Ikke gi bort ETH” i profilene sine for å gjøre kryptovaluta-samfunnet oppmerksom på dette problemet..

Vanligvis vil disse svindlene fortelle folk å sende ETH eller BTC til en gitt adresse. Svindleren lover å gi vedkommende mer ETH eller BTC i retur. Selv om dette kan virke som en åpenbar svindel, gjør antall profiler som inkluderer “Ikke gi bort ETH” det tydelig at denne typen svindel er ganske voldsom..

Selv i tilfelle legitime airdrops eller bounty-programmer er beløpet som blir gitt bort vanligvis mye lavere. Viktigst av alt, legitime gaver vil aldri be en bruker om å sende midler først og deretter gi penger i samme kryptovaluta tilbake.

Vitalik Buterin råder Twitter-tilhengere til ikke å sende ETH til en uoffisiell konto som forsøker å svindle Buterins følgere.

Den ikke-offisielle Vitalik Buterin-kontoen er en ETH-giveaway-svindler.

“Garantert retur” på ICO

I noen finansmarkeder (dvs. obligasjoner, CDer osv.) Garanterer bankene avkastning på et visst beløp. Dette er imidlertid ikke tilfelle i andre finansmarkeder. I likhet med i aksjemarkedet har kryptovalutamarkedet ingen fortjenestegarantier. Enhver kryptovaluta ICO som garanterer at prisen på token vil stige til en viss prosentandel, vil sannsynligvis være svindel. ICO-svindel fortsetter å være et problem for kryptovalutamarkedet, spesielt på grunn av mangel på reguleringsrammer over hele verden.

Selv om det er veldig mulig at en gitt kryptovaluta vil øke i verdi over tid, vil svindel sannsynligvis bruke presise tall og uttrykk som “garantert avkastning”. I likhet med giveaway-svindelen, vil disse ICOene be investorer om å sende BTC, ETH eller andre populære kryptovalutaer til svindlerens lommebokadresse..

Problemet er at nesten alle kryptovaluta-prosjekter (legitime eller ikke) er avhengige av denne typen utveksling av midler. Den eneste store forskjellen, til slutt, er at en svindel ikke sender tokens i retur.

Så hva skiller ICO-svindel fra legitime ICOer?

Mens noen falske prosjekter garanterer retur, gjør ikke legitime prosjekter det. Legitime ICO-er har vanligvis flere positive anmeldelser, verifiserte teammedlemmer med KYC- og AML-kontroller, etablerte strategiske partnerskap og andre faktorer.

Cloud Mining Scams

Sky mining fortsetter å være et annet populært alternativ for bitcoin-ordninger. Ovennevnte kryptovaluta-svindel kan se ut til å være mer åpenbar. I motsetning til dette ser skybruddsvindel ofte ut mer legitimt. I noen tilfeller garanterer skygruveselskaper avkastning. Igjen, dette er en åpenbar svindel, spesielt siden det er veldig vanskelig å forutsi svingninger i kryptokurrencyprisen.

Noen ganger er falske skygruveselskaper forkledd mye bedre og inkluderer ikke garantier for avkastning. De krever bare brukere et abonnementsgebyr på forhånd uten noen reell sjanse for lønnsomhet. Det er også verdt å merke seg at selv de mest populære og legitime skygruveselskapene ikke gir god avkastning.

Selv om du tenker på å gå med en legitim sky mining-tjeneste, er det viktig å vurdere hvor lang tid det vil ta deg å få en avkastning på investeringen. Det meste av tiden er det lettere å tjene penger via gruvedrift eller kryptovalutahandel. I alle fall, les alltid grundig gjennomganger om hvilken som helst skygruvetjeneste.

Et skjermbilde av DreamHash-nettstedet, en Cloud Mining Scam

Et skjermbilde av DreamHash Cloud Mining-svindelen.

Don’t Go Phishing

Det er få forskjellige typer kryptorelaterte phishing-svindel som noen bør være klar over. For det første er e-post som forsøker å lure brukere til å tro at de er en populær tjeneste, ofte svindel. En svindler kan for eksempel sende et falskt sikkerhetsvarsel som sier at noen nettopp har prøvd å logge på brukerens konto. Denne typen e-post ber vanligvis en bruker om å klikke på lenken for å bekrefte at alt er bra. En svindler kan til og med be en bruker om å delta i en undersøkelse eller utdelingen ved å klikke på lenken.

Når en bruker forsyner svindleren sensitive data (dvs. påloggingsinformasjon, privat nøkkel osv.), Har svindleren informasjonen som trengs for å hacke brukerens konto. I noen tilfeller har svindlere opprettet Facebook-sider og andre sosiale mediekontoer for å late som en legitim utveksling. Noen ganger oppretter svindlere til og med Google-annonsekampanjer. Vær alltid forsiktig med utgående lenker og prøv å bekrefte at du går til et legitimt nettsted.

Det er noen måter å forhindre mot phishing-angrep. Først er det alltid viktig å sørge for at du går til riktig nettsted. Noen ganger kan URL-en være lik nok til at du tror det er et kryptoside du bruker regelmessig. Ved å bekrefte at du besøker riktig URL hver gang du skriver inn påloggingsinformasjon, kan du holde pengene dine trygge.

En annen måte å forhindre svindel på er gjennom økte sikkerhetstiltak. For eksempel, ved å aktivere tofaktorautentisering (2FA), kan du gjøre det litt vanskeligere for hackere å få tilgang til dine faktiske kontoer i tilfelle du ved et uhell faller for et phishing-angrep. Forhåpentligvis, ved å sette opp 2FA, vil du kunne øke sikkerheten for midlene dine.

Et skjermbilde av et google-søk viser de beste resultatene - en Google-annonse - er faktisk en phishing-svindel. Under det første resultatet er selve blokchain-nettstedet.

Svindlere kan til og med ta ut annonser på nettet for å lede deg til deres phishing-nettsted.

Konklusjon

I en tid der det faktisk er mulig å bli en ‘kryptomillionær’, er det også viktig å ikke tenke at det er enkelt å gjøre det. Det bør være en topprioritet for enhver investor å forstå hvordan man kan forhindre å falle for bitcoin-ordninger. Typene av kryptovaluta-svindel nevnt i denne artikkelen gir bare noen få eksempler på hva du skal passe på. Ved å bruke disse strategiene for å oppdage forskjellige svindelformer, vil det være enklere å redusere potensielle risikoer og sortere ut de virkelige mulighetene fra falske.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me