Gå over, Malta. Så lenge, Sveits. Fyrstendømmet Liechtenstein er der det er, så langt som blockchain og krypto i Europa. En rekke nyere utviklinger har sett at landets regulatorer og banker begynner å omfavne digitale valutaer. Derfor blir et av de minste landene i verden offisielt det hotteste stedet på kryptokartet.

Her forklarer vi alle årsakene til at Liechtenstein er en av de beste kommende stedene for blockchain-entreprenører.

Hva mener du, du har aldri hørt om Liechtenstein?

Vel, det er kanskje ikke helt overraskende. Det er tross alt det sjette-minste landet i verden. Det er bare åtte miles mellom landegrensene og bare 62 kvadratkilometer totalt landareal.

Faktisk kan du gå over den på en enkelt ettermiddag med god tid til overs for en øl før solnedgang. Gjør det hvis du noen gang får sjansen. Fyrstendømmet Liechtenstein har en fantastisk beliggenhet i Alpene mellom Sveits og Østerrike, så fjellandskapet gir en ganske spektakulær utsikt.

Utsikt over Liechtenstein

Se? Nydelig utsikt over Alpene, takket være Pixabay

I likhet med nabolandet Sveits er det ikke i EU, men et medlem av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Schengen-visumsonen. I likhet med nabolandet Sveits, pakker det en ganske heftig slag økonomisk – BNP per innbygger er en av de høyeste i verden. Den nasjonale valutaen er sveitsisk franc, som er en av de mest stabile i historien.

Så nå har du det grunnleggende, la oss ta en titt på alle tiltakene Liechtenstein tar for å skille seg ut som et blockchain-knutepunkt.

Den publiserte nylig en utkastversjon av sin nasjonale blockchain-lov

Mens US SEC sliter med hva de skal gjøre med kryptokurver, tar Liechtenstein allerede skritt for å skape et lovlig rammeverk for drift og bruk av blockchain-teknologier og kryptokurver i landet.

Den foreløpige rapporten er fortsatt under regjeringskonsultasjon frem til november. men, som rapportert av PwC, lovutkastet tar sikte på å “fremme den positive utviklingen av ‘token-økonomien’ i Liechtenstein og samtidig beskytte landets omdømme.”

Dokumentomfanget tar en langsiktig tilnærming til etablering av en tokenøkonomi. Det dekker rettigheter til handelstokener, ICO, utvikling av blockchain-teknologi og mange andre områder.

Hvis dine tyske juridiske ferdigheter er opp til det, vil hele rapporten er tilgjengelig for nedlasting.

Liechtenstein regjeringsbygning

Regjeringssete i Vaduz, Liechtenstein Bildekilde: Pixabay

Liechtenstein Bank er den første som lanserer sin egen kryptovaluta

Union Bank AG kunngjort i august at det ville være verdens første regulerte bank som utstedte sitt eget sikkerhetstoken. Etter dette planlegger banken også å lansere en digital betalingsmynt som vil være fullt støttet av sveitsiske franc. En slik mynt kan ende opp med å konkurrere med eksisterende kryptobetalingsmynter som Ripples XRP.

Flyttingen er en del av Unionens mål om å posisjonere seg som en full-service blockchain-investeringsbank. Styrelederen sa at Union Bank “investerer i fremtiden og blir verdens fremste blockchain-investeringsbank.”

En annen Liechtenstein-bank er den første som tillater investeringer i krypto

Siden februar i år har Bank Frick gitt institusjonelle og profesjonelle investorer muligheten til å invester i fem ledende kryptovalutaer – BTC, ETH, XRP, BCH og LTC. Investeringene holdes i frakoblet fryselager. I tillegg må alle investorer gjennomgå de vanlige strenge KYC- og AML-sjekkene som banken krever for sine standardinvestorer. Opprinnelsen til de investerte kontantene blir også sjekket.

Bank Frick tilbyr også bank- og rådgivningstjenester til ICOer. Selv om det ikke investerer i selve tokens, hjelper det å gi en regulert bank ombord legitimitet til ekte prosjekter.

Liechtenstein Crypto Assets Exchange har inngått et samarbeid med Binance

Liechtenstein Crypto Assets Exchange (LCX) og Binance kunngjorde sitt partnerskap i august og brakte en nasjonal fiat-til-krypto-utveksling til fyrstedømmet. LCX eksisterte tidligere som en handelsplattform for profesjonelle investorer. I partnerskapet vil LCX administrere myndighetskontakt, kundesupport og KYC / AML-sjekker, mens Binance vil bringe inn sin skalerbare utvekslingsplattform..

Børsen vil i utgangspunktet tilby handel i euro og sveitsiske franc mot store kryptovalutaer. Imidlertid håper den å få inn nye handelspar over tid med forbehold om godkjenning fra myndighetene. Med tanke på at Binance ikke en gang eksisterte før for litt over et år siden, er det faktum at selskapet allerede opererer under nasjonale regler på landsnivå et bevis på hvor langt børsen (og kryptovirksomheten generelt) har kommet.

Den har et Blockchain-hus

Ja, en nasjon på bare 40 000 mennesker, og de får et House of Blockchain.

Det er faktisk et samarbeidsrom lansert for å støtte oppstart av blockchain. House of Blockchain er hjernebarnet til teamet bak Aeternity, DApp-plattformen.

Det åpnet dørene i mai. Opprinnelig vil det huse ti blockchain-oppstart, inkludert WeOwn (tidligere Chainium), egenkapitalfondsnettverket for bedrifter..

Statsministeren støtter fullt ut Crypto og Blockchain

Statsministeren i Liechtenstein, Adrian Hasler, har enten kjørt eller støttet alt det ovennevnte. I motsetning til mange myndighetspersoner er han en sterk forkjemper for blockchain-teknologi og dens fortsatte adopsjon.

I en intervju med Cointelegraph, Hasler uttalte sin faste overbevisning om at: “Blockchain kan tjene som en viktig base for en rekke økonomiske applikasjoner, og dekker ikke bare betalingstransaksjoner, men også bredere økonomiske løsninger, bransjesaker og generelle applikasjoner.”

Adrian Hasler, statsminister i Liechtenstein

Adrian Hasler, statsminister i Liechtenstein. Bildekreditt: Regierung Liechtenstein

Han mener Liechtenstein blir så populær som et blockchain-nav, delvis på grunn av den lille størrelsen. Dette betyr at det er relativt raskt og enkelt å organisere en ansikt til ansikt-avtale med finansregulatorene i landet.

Imidlertid kan vi sammenligne Haslers åpne tankegang med den fortsatte tilbakeholdenheten til US SEC for å utstede formelle godkjenninger for en Bitcoin ETF. Det faktum at hans regjering tar imot utviklingen innen blockchain med åpne armer, bidrar også til å tiltrekke seg innovatører.

Siste tanker

Så det er det. Liechtenstein har mye å gjøre for sitt potensial som et kryptoknudepunkt, til tross for sin lille geografiske størrelse. Imidlertid skaper størrelsen en utfordring for effektiv markedsføring av Liechtenstein som et potensielt sted for blockchain-gründere. Spesielt utenfor Europa har mange mennesker aldri hørt om landet. Derfor har det mye arbeid for å komme på radaren til kryptostarter som leter etter den beste plasseringen for sitt neste prosjekt.

Likevel er vellykket markedsføring ikke en blokkering for å bygge en attraktiv base for blockchain-startups og innovatører. I tillegg til det er det et virkelig vakkert, fredelig og stabilt land som tilbyr høy livskvalitet for innbyggerne. Mens det fremdeles er mange utfordrere for det neste store kryptoknubben, kan lille Liechtenstein en dag formørke dem alle.

Utvalgt bilde med tillatelse fra Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me