Ethereum har noen alvorlige skaleringsproblemer.

Siden lanseringen i midten av 2015 har blockchain 2.0-kjære slitt med å tulle med; hiver etter pusterom for transaksjoner med hvert vellykkede første mynttilbud.

La oss gjøre litt rask matematikk ved å sammenligne Ethereums nåværende evner med en flaggskip-app for sosiale verktøy som Facebook.

For tiden går Ethereum-nettverket for øyeblikket ut med rundt 13 transaksjoner per sekund; ETH-baserte tokens som OMG, Golem, & Civic cap ut på omtrent halvparten av det, 7 transaksjoner per sekund. En app av Facebooks størrelse gjør rundt ~ 200K API-forespørsler per sekund. I Ethereum-verdenen betaler brukerne eter “gass” i stedet for API-forespørsler for å kjøre smarte kontrakter.

Dette betyr at Ethereum-transaksjonskapasiteten må vokse med et forbløffende multiplum på x25 000 for å håndtere nettverkstrafikken til en desentralisert app som kan sammenlignes med Facebook..

Å kjøre disse smarte kontraktene teller som en transaksjon. Denne “gassen” har en maksimumsgrense satt per blokk i Ethereum-protokollen.

Bare å øke blokkstørrelsen for å tillate en høyere mengde gass, vil ikke fungere fordi den ofrer desentralisering – bare gruvearbeidere i industristørrelse har råd til å delta. I tillegg, uansett hvilken skaleringsløsning vi innfører, må det heller ikke ofre en rimelig mengde sikkerhet. Utfordringen er det Vitalik kaller “skalerbarhetstrilemmaet”: bygge et system som oppfyller “desentralisering”, “skalerbarhet” og “sikkerhet”.

Enter Plasma, Vitalik’s & Lightning Network Justin Poons skaleringsløsning for Ethereum.

Rolig utgitt i midten av august, Plasma-papiret (https://plasma.io/) beskriver en samling av standard smarte kontrakter som brukes til å lage et tre av sidekjeder som med rette kalles plasmakjeder. Disse plasma-blockchain-trærne tillater transaksjoner utenfor kjeden; transaksjoner som bare med jevne mellomrom forplikter haserte oppdaterte saldoer til voksen- eller rotkjeden.

Plasma, samlingen av smarte kontrakter, inkluderer et mangfold av nøkkelinnovasjoner som til sammen utgjør et kraftig verktøy i kampen mot skalering av Ethereums kapasitet. Blant disse innovasjonene er beregningskonsepter som MapReduce, et utviklet Proof-of-Stake konsensusforslag, & innleverbare svindelbevis.

For å bedre visualisere hvordan og hvorfor Plasma er relevant for Ethereums skaleringsproblemer, må vi først forstå forskjellen mellom Proof of Work (PoW) og Proof of Stake (PoS).

PoW vs PoS

plasmakontrakter

POW vs POS-debatten har & vil fortsette å rase fremover.

I Bitcoin-verdenen er hver enkelt transaksjon som skjer i nettverket kryptografisk verifisert. Denne verifiseringsmetoden, også kjent som en konsensusalgoritme, er hjertet & sjelen til blockchain-revolusjonen fordi den lar skuespillere samhandle, gjøre transaksjoner & stole på fullstendige fremmede i et desentralisert system uten å gi avkall på identiteten.

Bitcoin, som den første leverandøren av blockchain-teknologi, satte standarden for en konsensusalgoritme ved å introdusere deres Proof-of-Work-protokoll. Proof-of-Work, passende navn, krever bokstavelig beregningsarbeid for å verifisere en rekke transaksjoner. Dette er grunnen til at du har tusenvis av datamaskiner som bruker elektrisitet over hele verden til å “gruve” mynter.

Proof-of-Stake, som navnet tilsier, er en konsensusalgoritme som er avhengig av at brukere i Plasma-kjeden satser noe tokenbeløp mot betaling på et senere tidspunkt. Stakers kjøper ikke bare eierobligasjoner, men de forplikter seg også til å forplante seg & kringkaste nøyaktig samme antall blokker når obligasjonene forfaller.

Hvorfor skulle en stake?

Enkel, avkastning. Når noen i en plasmakjede setter en innsats, er det de virkelig gjør å kjøpe en stavobligasjon. På et senere tidspunkt, som enhver vanlig obligasjon, mottar staker tilbake sin / hennes innsats (prinsipp) med litt ekstra interesse.

Hvor kommer tilleggsinteressen fra? Fra folk i plasmakjeden som betaler eter ”gass” for å kjøre smarte kontrakter.

Heldigvis, med Plasma, forbeholder opphavsmannen seg retten til å bruke den konsensusalgoritmen han / hun ser passende; han / hun kan velge god bevis på arbeid, bevis på stav eller noen annen konsensusalgoritme som bevis for autoritet. Selv om ikke alle plasmakjeder velger Proof-of-Stake-obligasjoner, er det klart at intensjonen er at flertallet av plasmakjeder skal implementere POS.

Løsning av Ethereums skaleringsproblemer

Å dekke alt som Plasma har å tilby, kan være ganske pedantisk og vil ta altfor lang tid (men hvis du er interessert, prøvde jeg absolutt å gjøre det her:). Imidlertid, hvis vi begrenser omfanget av plasmafordelene til ren skalering, tårner en nøkkelfunksjon over resten: MapReduce beregninger.

MapReduce er en kreativ måte å organisere på & databehandling på tvers av klynger av databaser som ble introdusert i 2004 av daværende Google-ansatte Jeffrey Dean & Sanjay Ghemawat. De beskriver det slik:

“MapReduce er en programmeringsmodell & en tilknyttet implementering for behandling & generere store datasett. Brukere spesifiserer en kartfunksjon som behandler et nøkkel / verdipar for å generere et sett med mellomliggende nøkkel / verdipar, & en reduseringsfunksjon som slår sammen alle mellomverdier tilknyttet samme mellomnøkkel. ”

Mapping tar et datasett og konverterer det til et annet datasett, der individuelle elementer forenkles til nøkkel / verdipar. Reduksjon tar utdataene fra tilordningstrinnet som en inngang & videre kombinerer disse datatuppene i et mindre sett med tupler. Målet med MapReduce er å effektivt arbeide på tvers av klynger av databaser parallelt med en totrinnsprosess: Kartlegging, & deretter Redusere.

mapReducePlasma

Kilde: https://blog.sqlauthority.com

Ved å velge en trestruktur kan Plasma kjøre MapReduce-beregninger. I stedet for klynger av databaser, kjører vi MapReduce på Plasma-kjedetrær.

Dette er uten tvil Plasmas viktigste skaleringsløsning.

Fremgang og hva du kan forvente i fremtiden

Som nevnt i Plasma-papiret, er dette sannsynligvis langt fra den endelige, optimale implementeringen av Plasma som vi ser live på Ethereum. Plasma er forhåpentligvis på vei til et Github-depot i nærheten av deg.

Med ICO-markedet som er oppvarmet, er det bare et spørsmål om tid før en desentralisert app tilpasser en massiv følge og virkelig skyver Ethereum til sine tekniske grenser. Plasma har sjansen til å endre Ethereum fra et prosjekt av stor interesse, til et miljø med ultimat desentralisert verktøy. Gjør deg klar for en interessant tur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me