Forstyrrelser som ryster opp tradisjonelle modeller, gjør det mulig for oss å gjøre en passiv inntekt – eller den skjulte skurken som er ansvarlig for alle hullene i hovedgaten? Markedsplasser har vært elsket av brukere og avskydde av etablerte selskaper en stund nå. Men med økningen av blockchain-markedsplasser, kan det være tilbakebetalingstid.

Online markedsplasser har mye å tjene på blockchain. Men de har også mye å tape, spesielt hvis de ikke klarer å oppnå fordeler ved førsteprioritet. Du kan ha en lojal brukerbase som har tjent på plattformen din gang på gang. Hvorfor ikke gi dem et pålitelig alternativ som ikke gir dem 20 prosent mindre i lommen? Ellers se hvor raskt de drar.

Hvordan fungerer Blockchain markedsplasser?

Når du forstår arten av blockchain-teknologi, blir det ganske enkelt å finne ut hvordan blockchain-markedsplasser kan fungere. De kjører selvstendig og bruker et virkelig peer-to-peer-system (ikke et markedsført for å være slik) som gjør det mulig for pålitelige transaksjoner å skje fra selger A til kjøper B. Uten mellomledd.

Så, det ekstra rommet du leier gjennom Airbnb? Den bilen du kjører for Uber? Gjennom blockchain markedsplasser og smart kontraktsteknologi kan du nå motta hele verdien av transaksjonen. Og du trenger ikke lenger å jobbe for 20 prosent mindre. Du kan motta hele lønnsslipp.

Med det smarte kontraktssystemet, når vilkårene er avtalt, skjer transaksjonen. Enkelt og enkelt, raskt og effektivt, billigere og mer rettferdig.

Blockchain markedsplassrepresentasjon: en grafikk som viser datamaskiner og telefoner som er koblet sammen med linjer, som symboliserer direkteheten til en blockchain-tilnærming.

En representasjon av en blockchain markedsplass

Hva er fangsten?

Hva skjer i tilfelle en betalingstvist? Hvis blockchain-markedsplasser fungerer autonomt og peer-to-peer, hva om du kjøper en vare i god tro og mottar noe annet? Eller aldri motta det i det hele tatt?

Først og fremst er sjansene for at det skjer iboende slankere ved hjelp av blockchain-teknologi. Selgerrangeringen er uforanderlig og synlig for alle. Få en dårlig avtale? Du skifter ganske enkelt selgeren i anmeldelsen. Noen få dårlige anmeldelser for mange, og den selgeren vil bli ekskludert fra markedet.

Likevel vil betalingstvister fremdeles skje som kan være utenfor kjøperens eller selgers kontroll. Hva om et jordskjelv ødelegger et hjem før turisten ankommer? Eller den antikke klokken du sender, blir skadet i posten?

For mange av disse tilfellene bruker blockchain-markedsplasser som OpenBazaar et sperringssystem med en pålitelig tredjepart for å løse tvisten. Midlene sendes, men frigjøres ikke før to av tre av partiet er enige om at vilkårene er akseptable.

Skalerbarhet er et annet problem, spesielt med Ethereum-nettverket. 15 transaksjoner per sekund er ganske enkelt ikke nok til masseadopsjon. Det er heller ikke mange blockchain-markedsplasser helt klare ennå. Men det tar ikke noe geni å se retningen som online markedsplasser går med Web 3.0.

Listia den elektroniske bytteplattformen

Med åtte års erfaring og millioner av varer som allerede er handlet, hvis du liker en god gammel byttehandel, har du kanskje hørt om Listia allerede. Tanken bak denne online markedsplassen er at du kan bytte ting du ikke lenger vil ha med varer som andre mennesker også er lei av. En manns søppel er en annen manns skatt. Eller noe sånt.

Så hvis du holder på en Xbox du aldri bruker eller angrer på å kjøpe Gucci-vesken og vil bytte den mot noe av samme verdi, kan du bytte den på Listia.

Listia Bartering Platform, forsiden av deres online blockchain markedsplass

Listia Bartering Platform

Hvorfor bruker Listia Blockchain Tech?

I klassisk “forstyrre deg selv før forstyrrere” -stilen, har Listia brukt sin egen kryptovaluta for en stund nå. Medstifter og administrerende direktør Gee-Hwan Chuang forklarer:

“Listia kom først inn i blockchain-teknologi av en enkel grunn: Listia hadde brukt en sentralisert digital valuta, Listia Credits, siden starten. Vi undersøkte opprinnelig å gjøre Listia Credits til en desentralisert kryptovaluta. Etter flere idédugnad og produktmøter kom vi med et konsept for å endre hvordan forbrukerne handler på peer-to-peer-markedsplasser. ”

Legg merke til at han sier ”markedsplasser” i flertallsform? Det er fordi Listia allerede tenker flere skritt fremover. De utviklet et peer-to-peer-transaksjonssystem, Ink Protocol, som gjør det mulig for forbrukere å bytte med hverandre på en hvilken som helst markedsplass – ikke bare sine egne.

“Vi tok vår kunnskap fra å drive en markedsplass i åtte år og gjorde den til en robust transaksjonsprotokoll som gir desentralisert sperring, tvisteløsning og et offentlig, overførbart omdømmesystem … Brukere vil nå kunne tjene rykte på tvers av markedsplasser og bruke det på hvilken som helst plattform, ”forklarer Chuang.

Ink Pay er en markedsplassbetalingsapp som lar brukerne kjøpe og selge ved hjelp av XNK, Listias ERC20-kompatible token mens de tjener overførbart rykte. Ink Pay er også en nettleser der brukere kan se transaksjonshistorikk og tilbakemelding fra andre brukere via deres Ethereum-adresse eller QR-kode.

Et overførbart omdømmesystem

Listia bruker blockchain-teknologi for å lage et desentralisert, overførbart omdømmesystem som hjelper brukere med å sende og motta betalinger på peer-to-peer-markedsplasser trygt. De tjener et offentlig omdømme for hver fullført transaksjon og kan ta sitt opptjente rykte fra markedsplass til markedsplass, og gir øyeblikkelig troverdighet og bekreftelse.

Kjøpere kan raskt slå opp selgers transaksjonshistorikk og tilbakemelding, før de bestemmer seg for å gjøre transaksjoner med dem.

Blockchain’s Transparency er den virkelige spillveksleren

Listia tar et lite transaksjonsgebyr når noe er kjøpt eller solgt. Og Ink Protocol har kroker for å tillate at enhver markedsplass som vedtar den også tar et transaksjonsgebyr. “Etter integrering med Ink Protocol, endret ikke Listias kjernevirksomhetsmodell mye,” innrømmer Chuang. Åpenhet i Blockchain-teknologi er den virkelige spillveksleren her.

Bytt varer på Listia: Et skjermbilde av deres markedsplass og appanmeldelser.

Bytt varer på Listia

“Innføringen av blockchain-teknologi er nødvendig for å skape en offentlig, uforanderlig transaksjons- og tilbakemelding. Dette er kjerneteknologien som gjør det mulig for selgere å oppnå rykte på tvers av markedsplasser, på en fullstendig gjennomsiktig og pålitelig måte. For tiden eier tradisjonelle e-handelsmarkeder selgers omdømme, og selgere har ikke noe annet valg enn å fortsette å selge på den plattformen for å benytte seg av omdømmet sitt. Uten blockchain-teknologi ville selgernes data fortsatt eies av en enkelt enhet.

Listias visjon er å bringe blockchain og Ethereum-teknologi til vanlige forbrukere ved å hjelpe folk med å bruke den i hverdagssituasjoner.

Avsluttende tanker

Det ser ut til at Listia er en smart motor i blockchain-markedsplassen, og kommer ombord med teknologien før den blir kastet ut av den. Og faktisk passer blockchain-teknologien til Listia-modellen som en hanske.

“Etter å ha kjørt Listia peer-to-peer-markedet i nærmere et tiår, innså vi at problemene vi prøvde å løse kunne generaliseres på tvers av markedsplasser,” sier Chuang..

“Listia mener at selvsuverent omdømme vil endre måten forbrukerne kjøper og selger på nettet. Kjøpere får sjelefred og selgere får et overførbart rykte og legger mer penger i egen lomme. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me