Hvorfor Blockchain-teknologien er svaret på verdens banksystem er ulykkelig

Banksystemet er ineffektiv i sin nåværende tilstand, da det krever bruk av flere tredjepartsbekreftelser og overføring av tjenester for å fullføre en transaksjon. Blockchain kan lindre behovet for disse organisasjonene og gi verden en levedyktig løsning på de iboende problemene som banksektoren står overfor. Blockchain transformerer måten vi driver virksomhet globalt på ved å tilby oss muligheten til å utføre transaksjoner sikkert på en peer-to-peer-måte uten behov for noen mellommann.

Den nåværende tilstanden til det globale banksystemet er i beste fall loslitt. Vi har allerede vært vitne til flere redningsaksjoner fra regjeringen til dags dato, og det er akkurat denne typen pompøs oppførsel som skapte fødselen av kryptokurver ni år tidligere. Satoshi, den ukjente skaperen av Bitcoin, var til og med snill nok til å fortelle oss at dette var hans motivasjon ved å legge igjen en referanse til redningsoverskriftene fra London Times innebygd i BTCs geneseblokk – The Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen av andre redning for bankene.

En kort historie om hvordan banker kom til

For å forstå fordelene som blockchain har i forhold til dagens banksystem, må du forstå historien til bank. Bankene utviklet seg ut fra behovet for å lagre gull på en sikker måte. Den første “bankmannen” var ikke annet enn et gulllager for velstående mennesker.

Enkeltpersoner ville gi fra seg gullet sitt, og bankmannen ville da gi dem en kvittering som kunne brukes til å kjøpe varer rundt i byen. Til slutt skjønte bankmannen at folket aldri kom for gullet deres samtidig, og derfor bestemte han seg for å begynne å låne ut andres gull til en liten oppvekst eller rente.

Blockchain fordeler med bank

Scrooge Mcduck Disney Ducktales

Folket ble til slutt mistenkelig for bankmannens raskt voksende formue, og en natt ble bankmannen hjørnet av en rasende mengde som beskyldte ham for å bruke gullet sitt. De tvang bankmannen til å ta dem med til hvelvet sitt og vise dem at han hadde alles gull. Han forpliktet seg gjerne fordi han ikke bare hadde alt gullet deres, men at han nå også hadde den interesse han tjente på fortjeneste.

Etter å ha innsett hva bankmannen hadde gjort, krevde de velstående individene inn på handlingen. Dette er grunnen til at bankene nå også må betale deg en liten rente på beholdningen din. Ikke mye har endret seg siden den gang med hensyn til formålet med banker; Det er fortsatt en tredjepartsorganisasjon som ønsker å tjene penger på å holde midlene dine.

En ny dag

I dag er ingen av disse trinnene nødvendige takket være blockchain-teknologien. Teknologien har avansert, og det er på tide at banksystemene våre gjør det samme. Verden kan ikke fortsette å redde falske bankfolk eller kjøre på et fiatbasert finanssystem. La oss ta et øyeblikk for å se hvordan blockchain-teknologi kan eliminere mye av disse bankproblemene de neste årene.

Peer-to-Peer

Ordene peer-to-peer har ingen bruk i dagens sentralbanksystem som er avhengig av en kombinasjon av verifikasjoner og overvåkingsplattformer for å sikre at pengene dine blir sendt. Hver gang du sveiper debetkortet ditt, er det rundt tretti separate tredjepartsorganisasjoner som må koordinere for å fullføre transaksjonen.

peer-to-peer

Peer-to-Peer-transaksjon på Blockchain

Banken din må først sjekke saldoen din, bekrefte at det er du som faktisk bruker pengene, varsle kontoen der midlene skal sikre at den er riktig, samhandle med de involverte handelsbehandlingsfirmaene, samhandle med VISA eller MC, og listen går på. Dette er grunnen til at du kan bruke debetkortmidlene dine raskt, men eventuelle refusjoner kan ta en uke eller lenger å bli behandlet.

Åpenhet

Kryptovalutaer eliminerer dette behovet for tredjepartsbekreftelse. Den gjennomsiktige naturen til blockchain-teknologi gjør den perfekt egnet for finansielle tjenester. Et individ kan sjekke hvilken som helst lommebok på blockchain for å sikre at midler er til stede, og når de er sendt, går de direkte til den andre personen som er involvert i transaksjonen.

Send beløp umiddelbart

Har du noen gang prøvd å sende en stor sum penger internasjonalt? Det er et mareritt som kan ta dager å fullføre, avhengig av hvor mye du bestemmer deg for å sende. I løpet av denne oppsigelsen er midlene dine utilgjengelige for både deg og den andre parten som er involvert i transaksjonen. Det er vanlig å vente i over en uke på at en stor transaksjon skal fullføres.

Blockchain-teknologi eliminerer behovet for å vente, og uansett hvor mye krypto du sender, er overføringstiden den samme. Dette er en stor fordel som krypto har i forhold til dagens banksystem.

Blockchain over banker

Googles hovedkvarter

Tenk deg at du er et stort internasjonalt selskap som må sende millioner av dollar i kapital internasjonalt. Blockchain-teknologi vil tillate deg å utføre denne oppgaven med uovertruffen enkelhet. Det vil ikke være noen ekstra forsinkelser, og midlene vil være sikrere enn noen annen form for pengeoverføring som for øyeblikket er tilgjengelig. Du unngår også tap ved å konvertere midlene dine mellom land.

Registrering

Records lagret i en blockchain er uforanderlige og lett sporbare. Ingen kan hacke disse dataene, og det er enkelt å søke etter en enkelt transaksjon. Integrering av et blockchain-basert system vil tillate banker å raskt håndtere vanlige problemer som identitetstyveri eller omstridte transaksjoner. Noen banker begynner å utforske dette alternativet, og det kan forventes at mange flere vil følge etter de neste månedene ettersom teknologien fortsetter å se adopsjon.

Bye-Bye Credit Bureau

Blockchainens gjennomsiktige natur eliminerer behovet for kredittbyråer. Et blockchain-basert system vil tillate enhver å raskt se sin økonomiske historie og derved bevise sin evne til å betale tilbake en gjeld.

Blockchain over banker

Kredittrapport

Foreløpig er kredittforetak bare forpliktet til å gi deg en enkelt kredittrapport årlig gratis. Dette er milliarder dollarorganisasjoner som trives med en teknologi som ikke lenger er nødvendig. Betydelig tid og kapital kunne realiseres ved å eliminere disse bortkastede institusjonene fra banksystemet.

Økt sikkerhet

Blockchain-teknologi er lysår foran dagens banksystem når det gjelder sikkerhet. Protokollens overflødige natur sikrer at pengene dine er trygge og gir deg muligheten til å lagre pengene dine personlig.

En Blockchain-fremtid

Fordelene med blockchain-teknologi er umiskjennelige, og for første gang i historien er en global desentralisert økonomi en realitet. Dette er nøyaktig hvorfor sentralbanksystemet har vært så høylytt på deres motstand mot kryptovalutaer som Bitcoin. Du kan forvente å se denne aggressive retorikken fortsette når banksystemet fortsetter å gå gjennom identitetskrisen, men til slutt vil bare matte og effektivitet alltid vinne ut.

Hva syns dere? Er det på tide at bankene blir seriøse med blockchain? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor, og husk å registrere deg for vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på alle de siste kryptonyhetene når det utvikler seg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me