Stablecoins: Bringer stabilitet til Cryptocurrency Ecosystem

Kryptovaluta er kjent for sin ekstreme volatilitet, da det ikke er uvanlig å se mynter som Bitcoin og Ethereum stige eller falle med 10-20% i løpet av et døgn. Selv om dette volatilitetsnivået er gunstig for handelsmenn og investorer, hindrer det også kryptovalutas adopsjon i den virkelige verden.

Fra et praktisk perspektiv ønsker ikke bedrifter å handle i en valuta preget av volatilitet og risiko. Det vil for eksempel være vanskelig å betale en ansattes lønn i Bitcoin hvis kjøpekraften til lønnsslippen hans stadig er i bevegelse. Volatilitet gjør det også vanskelig for forbrukere å gjøre daglige transaksjoner ved hjelp av kryptovalutaer. Tenk deg Bob betaler $ 7 dollar for en kopp kaffe en dag bare for å finne ut neste dag at den samme koppen nå koster $ 5.

Designet for å takle dette problemet med volatilitet, det er en fremvoksende klasse av kryptovalutaer kjent som stablecoins som presenterer seg som prisstabile eiendeler i et stadig svingende marked.

I sin kjerne er en stablecoin en eiendel som tilbyr prisstabilitetsegenskaper som gjør den egnet som byttemiddel, regningsenhet og / eller en butikk av verdi. Som valuta skal en stablecoin være global og ikke bundet til noen sentralisert monetær myndighet som kan kontrollere forsyningen. Stablecoins kan variere etter design, men de to mest populære aktiva-backing-metodene er en IOU-utstedelsesmodell og en kryptoasset-collateralized model.

IOU utstedelsesmodell

Med denne modellen utsteder en virksomhet stablecoins i forholdet 1 til 1 til en underliggende eiendel på bankkontoen (i utgangspunktet er hver mynt knyttet til en eksisterende eiendel i banken). Disse eiendelene kan ha mange former. For eksempel kan et selskap ha fiat-valutaer som USD som sitter på bankkontoen sin, eller de kan støtte sine stabile mynter med fysiske eiendeler, som gull eller sølv. Utstedte stablecoins henter sin stabilitet og verdi av det faktum at hvert token kan byttes mot den underliggende eiendelen, på samme måte som dollarsedler pleide å representere en sum gull under gullstandarden..

Tether (USDT) er det mest populære eksempelet på en eksisterende stablecoin som bruker IOU-modellen. Hver USDT har en verdi som tilsvarer en enkelt dollar. For å sikre at verdien av en enkelt Tether alltid er den samme som verdien av en dollar, må det være en tilsvarende dollar på Tether’s bankkonto for hver mynt som utstedes..

En begrensning i denne utstedelsesmodellen er imidlertid at den er sentralisert. Enkeltpersoner må stole på at den utstedende enheten faktisk har de underliggende eiendelene som blir representert med hvert utstedt stabilt mynt. Denne begrensningen har gjort seg tydelig med Tether, ettersom Tether Limited, selskapet bak mynten, står overfor kontinuerlig granskning på grunn av det økende tilbudet og mangelen på tredjepartsrevisjon for å avgjøre om selskapet har midler som er nødvendige for å dekke Tethers sirkulerende forsyning..

Cryptocurrency-Collateralized Model

I henhold til denne modellen støttes ikke stablecoins av sentraliserte eiendeler som Euro eller USD; i stedet støttes de av digitale eiendeler som Bitcoin. Hovedfordelen med denne modellen er at den kan etableres på en tillitsløs måte. For eksempel kan de underliggende eiendelene som stabler stablemyntene holdes i en pålitelig smart kontrakt. Dermed er mengden eiendeler som den smarte kontrakten har, gjennomsiktig og kan verifiseres uavhengig.

En vanlig bekymring for denne modellen er at de underliggende eiendelene i seg selv, som i dette tilfellet vil være kryptovalutaer som Bitcoin, er ustabile, tilsynelatende i strid med stablecoin-formålet. Som sådan kan denne metoden ofte innebære overdreven sikkerhet, slik at eventuelle prissvingninger kan absorberes. For å gi et eksempel, kan en smart kontrakt opprettes for å inneholde $ 400 i verdi av Bitcoin, som vil tjene som sikkerhet for utstedelse av stabile mynter til en verdi av $ 200. Imidlertid er det alltid risikoen for at a svart svanehendelse kan påvirke en stablecoins underliggende verdi negativt. En slik hendelse vil sannsynligvis resultere i under-collateralization og påfølgende destabilisering av de utstedte stablecoins.

Konklusjon

Individer i kryptovalutaområdet søker alltid etter katalysatoren som vil resultere i masseadopsjon av kryptovalutaer. Selv om det er mange faktorer som kan bidra til en slik hendelse, er det klart at å takle markedets volatilitet er avgjørende for å tilrettelegge for masseadopsjon. Stablecoins styrker bruken av kryptokurver ved å tjene som et ikke-flyktig verktøy som kan brukes av både bedrifter og forbrukere for å oppfylle deres økonomiske behov. Å produsere den perfekte stablecoin som fører til masseadopsjon er imidlertid en vanskelig oppgave, gitt begrensningene som ligger i begge stablecoin-modellene. Likevel er det en rekke lovende stablecoin-prosjekter som tar sikte på å overvinne disse problemene for å få til en prisstabil kryptovaluta for kryptoøkosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me