I løpet av det siste året har den vanlige verden tatt imot ideen om blockchain og kryptobaserte transaksjoner, til og med å gjøre 2018 til den såkalte året av blockchain. Temaet har beveget seg forbi bare moteord og åpnet seg for nye ideer og nye innovasjoner. Et av de største fremskrittene i denne vanlige aksepten er det faktum at folk forstår hvordan krypto kan bety mer enn bare å handle kryptovaluta.

Mye av dette skyldes det store arbeidet som ble utført på Ethereum i 2018. Derfra har blockchain-industrien vært vitne til en eksplosjon av nye eiendeler, og på den måten har kryptoaktivaens natur og funksjon utviklet seg. I dag deler de seg inn i fire forskjellige kategorier:

Tradisjonell kryptovaluta: De tradisjonelle kryptovaluta-alternativene tilbyr en desentralisert valuta med tusenvis av mennesker som bryter og sikrer nettverket – alt uten mengdesalg, ICO eller airdrop. Bitcoin er de facto eksemplet på dette.

Poletter eller fargede mynter: Tokens / fargede mynter er vanligvis forbundet med en eller annen form for distribusjon utenfor gruvedrift. Mange er utstedt på en annen blockchain som Ethereum eller Waves. De kan brytes ned ytterligere i flere undergrupper, med den røde tråden at de er bundet til et utenforstående marked, og deres verdikilde er soppbar. Hvordan dette oppnås, kan imidlertid variere; i noen tilfeller kan den bruke en fysisk vare som olje (Petro er et godt eksempel) eller det kan ha en immateriell verdivurdering (PAX har sluttet seg til USD Tether-tokens).

Engangsbrukstoken: Også kjent som kuponger, kommer denne ofte glemte kryptoen i en rekke smaker og kan til og med være i sin egen blockchain. Fordelen med disse stammer fra deres evne til å registrere data, og forsvinner deretter fra markedet. Dette er spesielt effektivt i alle markeder der enveisutveksling er nøkkelen, for eksempel når Custom- og Border Patrol-teamet registrerer data for en Internet of Things-enheter. Faktoider er et hybrideksempel på en krypto og et token. De tillater en bruker å skrive data til Factom blockchain, og så er de borte fra markedet.

Ikke-soppbare digitale eiendeler: Ikke alle digitale eiendeler er utskiftbare, og det er mye behov fra den virkelige verden for denne typen transaksjoner. Ikke-soppbare digitale eiendeler representerer unike gjenstander, og de kan ha en forbindelse fra den virkelige verden (f.eks. Eiendom, hvor hvert hus eller enhet er unik) eller en digital samleobjekt. Eksempler på sistnevnte inkluderer CryptoPunks, som bare er for samlere, eller samlebaserte spill som CryptoKitties.

Hvor kan folk lagre poletter?

Hvis blockchain-industrien skal lage måter å representere både online og offline verdiformer gjennom kryptovaluta og tokens, er neste spørsmål dette: hvor kan folk lagre alle sine digitale eiendeler? Det kreves et sikkert sted for å sette all denne verdien. Svaret er kryptobaserte lommebøker som har kommet langt på bare noen få års utvikling.

Lommebøker har utviklet seg til å inneholde mange forskjellige typer tokens. Lagring er viktig, men de nyeste innovasjonene har også gitt muligheten til å få tilgang til desentraliserte børser. Dette skaper et alt-i-ett-verktøy som effektiviserer den totale prosessen slik at lommeboken kan fungere som et knutepunkt for alle kryptokurver. Et godt eksempel på dette er Waves-klienten, som går utover bare lagring; Waves-klienten lar deg også opprette nye tokens og gjøre handler fra lommeboken din. Et annet par eksempler er Vault og Lumi. Disse ble opprettet spesielt for lagring av digitale samleobjekter – hvorav de fleste er ERC 721-eiendeler (standarden som brukes for mange samleobjekter opprettet på Ethereum).

Den røde tråden gjennom alle disse nye blockchain-eiendelene er det praktiske behovet for en lommebokmekanisme. Spesielt for plass til unike tokens eller digitale samleobjekter, uten å ha et virtuelt holdested, blir prosessen mer tungvint og vanskelig å spore. Slike hindringer avvikler og bremser den generelle adopsjonen av en plattform, noe som fører til et annet punkt: hastigheten på mainstream-aksept går utover selve plattformen. Utviklingen av støttende applikasjoner og tilbehør er like viktig, ettersom de forenkler og skalerer brukeropplevelsen. Det er forskjellen mellom å ha en datamaskin som teknisk kjører, selv om den drives av et kommandolinjesystem versus en brukervennlig MacBook.

Lommebokinnovasjonene har nettopp begynt å skrape overflaten av det som er mulig. I løpet av de kommende månedene vil flere lommebøker tilby nye sikkerhetsfunksjoner for å utvide beskyttelsen, og skape et dypere sikkerhetslag rundt passordene dine. Hva betyr det for lekmannen? Nå kan krypteringslommeboken logge på nettsteder, MetaMask gjør dette allerede for noen nettsteder. Ikke bare effektiviserer dette ting for brukerne, men det skaper også en ny form for digital identitet. Ved å logge på lommeboken validerer du deg selv.

Dette bringer en ny ide til horisonten: en enhetlig og sikker identitet. Kryptovaluta kan drive prosessen med transaksjoner, men motoren under panseret er blockchain. Med blockchain gir en permanent, sikker og gjennomsiktig database støttet av enveiskryptering en skalerbar type beskyttelse til de mest dyrebare dataene..

Mens ideen om en digital lommebok kan virke som praktisk lagring for kryptotokener, tar det bare ett skritt tilbake for å se det større bildet: en virkelig sikker digital identitet på og offline.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me