Under bommene i kryptovalutaer kan du ikke gjøre en dårlig investering. Det er som å satse og aldri tape. Men når alt er på nedgang, er det ikke så lett. Hvis du vil tjene penger konsekvent, må du gjøre mer enn å kaste dart på et brett når du plukker myntene dine.

Å plukke ut rakettskipene fra et hav av shitcoins er ikke umulig. Å stille de riktige spørsmålene er måten å ta en informert investeringsbeslutning på. Følg disse retningslinjene nedenfor for hvordan du vurderer en kryptovaluta, slik at du kan foreta informerte investeringer herfra og ut.

Hva gjør prosjektet?

Blockchain-prosjekter er mye som tekniske oppstart. De består hver av et team som prøver å løse et problem. Når du kjøper en mynt, kjøper du ikke bare noen 1 og 0, og det vil en dag magisk være verdt mer i verdi. Du kjøper inn ideen den støtter, og teamet som bygger den også. En god idé med en praktisk brukssak i blockchain er et viktig bidrag til en myntverdi.

Hvilket problem prøver de å løse?

Blockchain-prosjekter løser tekniske problemer. Bitcoin – lagre verdi på en uforanderlig hovedbok, slik at pengene dine er sikre. Ethereum – tilrettelegg for digitale avtaler på en enkel måte, og ta mellommannen ut av bildet. Monero – opprett en anonym, sikker peer-to-peer eiendeloverføring.

Så er det litt mer der ute. Du har kanskje hørt om Cryptokitties, en moderne versjon av Tamagotchi-kjæledyr for blockchain. De digitale kattene er bokstavelig talt tokens. Det høres kanskje dumt ut, men falske kjæledyr har lykkes fra kjæledyrklipp gjennom Pokemon. Det er faktisk en forretningsmodell som har sett suksess med eldre teknologi og nå blir brakt til blockchain.

kryptokitties sammenligning

Har det blitt gjort før?

En ide som allerede er gjort kan virke som en dårlig ting, men når du prøver å bedømme en myntverdi, er den vanligvis god. Det er iboende fordeler med å være på blockchain. Informasjonssikkerhet og festansvar kan tilføre verdi til allerede eksisterende ideer.

Ripple bruker token, XRP, for å gjøre overføringer mellom finansinstitusjoner.

Det er ikke en ny ide. Det har vært pengeoverføringer så lenge finansinstitusjoner har eksistert. Imidlertid vil en pålitelig tredjepart foreta transaksjonen for bankene og ta en betydelig prosentandel for å fullføre den. Ripple blir kvitt mellommannen og reduserer prosentandelen til bare en brøkdel – en brøkdel av et potensial multi-billion dollar-industrien er ikke dårlig.

Hvem bygger / støtter den?

Et produkt er bare så bra som teamet som lager det. Konseptene er nye og teknisk utfordrende, så menneskene hvis mynt du kjøper bedre vet hva de gjør. Nye blockchain-prosjekter skal ha enkle å finne lagsider på nettstedet deres. Ta en titt på bakgrunnen og sørg for at de har en mangfoldig gruppe av talenter. Hvis et team er alle MIT-ingeniører, kan det være et problem. I teamet, som jobber med å markedsføre prosjektet og bygge opp adopsjonen?

Neo team

Noen eldre, mer etablerte prosjekter har ikke team, men hele samfunn. Kryptovaluta er først og fremst desentralisert, så mange av gruppene som bygger disse prosjektene er også. Se på Reddit-, Twitter- eller Telegram-kanalene for å se hvem som er med på prosjektet. Se om det er positive følelser rundt det og sjekk om det er noen støttespillere du er imponert over. Også, hvis desentralisering er et konsept du tror på, så gi mynter med desentraliserte lag mer verdi.

En annen indikator på styrken til et prosjekt er hvem som støtter det. Mens smarte strategiske partnere kan påvirke prosjektet, gir de det også stabilitet. NEO samarbeider med den kinesiske regjeringen. Hvis regjeringen i det største landet og den sterkeste fremvoksende økonomien på planeten tror på et produkt, kan det gi den ekstra verdi.

Hva gjør mynten?

Det kan virke som om disse myntene bare er et ticker og markedsverdi, men de tjener også et formål. Noen mynter gir likviditet, noen kan innløses for andre tjenester, noen fungerer som verdipapirer, og noen er i utgangspunktet bare medlemskort.

Mynter som Bitcoin eller Dash har veldig brede bruksområder – med sikte på å være henholdsvis gull og kontanter i kryptovalutaer. Ether og NEOs GAS er betalingsmåter i sine egne DApp-økosystemer. Andre tokens har enda mer spesifikke bruksområder. Golem tillater brukere å leie ut ubrukt datamaskinplass som betaling for token. Det kan være en engangsbruk, men verdien på mynten er grei.

Andre mynter er ikke like greie. EOS, som for tiden er sjette i markedsverdi, er en DApp-plattform som har et token, men ifølge deres nettside, “EOS Tokens har ingen rettigheter, bruksområder, formål, attributter, funksjoner eller funksjoner, uttrykt eller underforstått, inkludert, uten begrensning, enhver bruk, formål, attributter, funksjoner eller funksjoner på EOS-plattformen. ” Noen mener at dette språket bare er i kontrakten for å frita ethvert ansvar fra EOS, men det er fortsatt noe du bør vurdere i vurderingen.

En annen sak er Ripples XRP. Som diskutert gir det likviditet til bankoverføringer i Ripple-nettverket. Så hva er brukstilfellet hvis du ikke er en stor finansinstitusjon? Det kan ikke være bra. Men hvis du tror bankene vil ta i bruk Ripple-token, og etterspørselen vil skyte i været, kan det være lønnsomt å kjøpe lavt nå og selge til en bank senere. Når det er sagt, hvis alle kjøper opp Ripple og det ikke er nok av det til å jobbe for finansinstitusjoner, kan det være et problem.

Mynten som er ICO du er i ferd med å kjøpe inn, kan være laget av genier med et fantastisk produkt, men hvis mynten ikke kan brukes til noe, bør du tenke deg om to ganger før du kjøper.

Siste tanker

Evaluering av en mynt er stort sett subjektiv. Du kan se på hundrevis av faktorer og fremdeles ta feil. Men å stille spørsmålene i denne artikkelen vil absolutt sette deg på rett spor. Neste gang du vil kjøpe kryptovaluta, vet du hva du kjøper. Å vite hva mynten brukes til og hvem som har laget den, vil gi deg mest mulig informasjon du trenger for å ta en informert beslutning. Din sjelefred og bankkontoen din vil takke deg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me