Du har mange Bitcoins. Du er sikker på at de vil øke verdiene. Det er ingen måte du vil selge en enkelt, i det minste ikke nå. Men sparebalansen er lav, og du trenger kontanter for et presserende, betydelig økonomisk behov. Hva å gjøre? Trykk på kredittkortet ditt for et lån? Søt snakk din lokale bankmann? Besøk lønnslånebutikken? Det er på tide at du vurderer hvordan du bruker BTC som sikkerhet, og sikrer lånet du trenger. Her ser du på et par arenaer som kan hjelpe deg med å oppnå det.

Redaktørens kommentar: investering i og handel med kryptovaluta er en utrolig risikabel innsats, og å utnytte BTC som sikkerhet kan maksimere tap som oppstår når handler går sør. Følgende artikkel er lærerik, og ikke investeringsrådgivning. Trå varsomt.

Utnytte det du eier for å låne det du ikke gjør

Konseptet av lønningslån for dårlig kreditt er ikke nytt. Du gir forvaring av verdifull, omsettelig eiendom til en utlåner i bytte mot et lån. Avhengig av hvor omsettelig og verdifull sikkerheten din er, kan långiveren gi deg bedre lånevilkår enn til en låntaker av et usikret (ikke-sikkerhetsstillet) lån. Og hvis kredittpoengene dine er dårlige, kan et pantelån være den eneste måten for deg å få et lån i det hele tatt. I tillegg har du selskaper som moorcroft på hælene hvis lånene ikke tilbakebetales i tide.

Hva er poengsummen din??

Collateralized Bitcoin-lån (CBL) kan være en god ide for låntakere som har et mindre enn ideal kredittpoeng (i området 300 til 629). Denne sonen blir vurdert uønsket og diskvalifiserer deg fra å motta gunstige lånevilkår. Hvis poengsummen din er i den ekstreme nedre enden av det området, lykke til med å få noen slags lån, sikkerhetsstillelse eller ikke.

Ikke slutten på historien

La oss si at du har en kredittpoengsum på 580. Du kommer deg sakte til det store krasjet i 2008, eller forskjellige tidligere lån med dårlig kreditt. Jobbsituasjonen din er stabil. Enda bedre, du kjøpte $ 500 i verdi av Bitcoin i september 2013 på et innfall. Bitcoin var $ 125 da og går nå for $ 6500, en åpen gevinst på $ 25,500. Du kan være en dårlig kredittrisiko for en tradisjonell fiat-långiver (bank, S.&L, P2P), men til en utlåner med sikkerhet i Bitcoin, er du en potensielt hot eiendom.

Hvordan bruke BTC som sikkerhet

Det er enkelt å søke om en CBL. Gi dine personlige opplysninger til en CBL-utlånsplattformoperatør (forbinder långivere med låntakere) og bevis hvor mye Bitcoin du eier. Velg hvor mye fiat du ønsker å låne og hvor lenge. På Texas-baserte Unchained Capital.com vil forholdet mellom lån og verdi (LTV) bli satt til 50 prosent. Dette betyr at hvis du setter opp hele $ 25 500 av Bitcoin som sikkerhet, kan du få lånt maksimalt $ 12 750. Foreløpig er det bare bedrifter og enkeltpersoner i 28 av de 50 amerikanske statene som er kvalifisert for lånebehandling hos Unchained.

Rentene varierer fra åtte til 14 prosent, og lånetiden på tre til 60 måneder er tilgjengelig. Opprinnelsesgebyrer for lån er oppført som en prosent. Ingen forskuddsbetalinger blir vurdert. Unchained godtar Bitcoin og Ethereum som lånesikkerhet. Når du er godkjent for et lån, overfører du myntene dine til en spesiell kald lommebok hos Unchained. Etter mottak vil fiat-lånemidlene dine bli koblet til banken din. Unchained merker bare interesse lån. Du betaler like mye rente hver måned til lånetiden er ute. Deretter foretar du hovedbetalingen og tilfredsstiller alle låneforpliktelser.

Marginalsamtaler? Misligholde?

Hva om verdien av din Bitcoin-sikkerhet faller betydelig? Unchained vil be om at du legger til mer sikkerhet eller foretar en hovedbetaling. Dette vil gjenopprette LTV-forholdet ditt og holde lånet ditt utenfor rektorens kontor.

Hva om du misligholder lånet ditt? Ifølge UnchainedCapital.com-nettstedet:

“Hvis lånet ditt når som helst blir misligholdt, vil vi bli tvunget til å avvikle en del av sikkerheten din for å dekke vår hovedkostnad og eventuelle ubetalte renter. Resten blir returnert til en adresse du velger. ”

Flere valg for din BCL

En annen konkurrent i sikkerhetsmyntlånområdet er Colorado-basert SALT Lending.com. Lignende protokoller for lånesøknad, godkjenning, overføring av sikkerhet og marginanrop gjelder hos dette firmaet. Lån er tilgjengelig for kvalifiserte låntakere i USA, Brasil, Sveits, New Zealand, Storbritannia og flere andre nasjoner. SALT tilbyr låntakere muligheten til å velge 30, 40 eller 50 prosent LTV-forhold. For risikovillige låntakere kan det være mer fornuftig å velge et 30 eller 40 prosent LTV-forhold enn en 50 prosent versjon.

En nøkkelforskjell mellom SALT og Unchained Capital er at førstnevnte tilbyr rektor & renter lån i tillegg til rentelån. SALT aksepterer også Bitcoin, Ethereum, Dogecoin og Litecoin som sikkerhet.

Renter og lånevilkår varierer; her er et skjermbilde av vilkårene for $ 12.750, to år, rektor og interesse CBL med et 50 prosent LTV-forhold:

Hvordan bruke BTC som sikkerhet. To års lån

SALT Lending’s lånekalkulator på skjermen lar deg justere alle viktige innganger. Dette er et hoved- og rentelån på to år med Bitcoin som sikkerhet.

Her er det samme hypotetiske lånet, denne gangen i bare interesse modus:

bare interesse for BTC-sikkerhetslån

Det samme lånet som det forrige eksemplet, men dette viser de rentebaserte lånespesifikasjonene.

Legg merke til Stav SALT glidebryteren på den interaktive lånekalkulatoren. Jo flere SALT-tokens du eier, jo lavere blir lånets rente. Tokene handler nær .6200 hver i skrivende stund. For tiden, SALT medlemskap er ikke pålagt å få lån, i henhold til SALT kundeserviceavdelingen. SALT belaster ikke opprinnelse til lån, forskuddsbetaling eller avslutningsgebyr for fastrentelån.

Her ser du på eksempler på lånevilkår som er avbildet på nettstedet Unchained Capital fra 11. november 2018:

Hvordan bruke BTC som sikkerhet Unchained Capital-vilkår

Eksempel på lånevilkår som vist på nettstedet Unchained Capital, 11. november 2018. Det er lån på opptil fem år.

Mulig, ja. Men er det praktisk?

Basert på den gjeldende informasjonen på SALT Lending og Unchained Capital nettsteder, ser det absolutt ut som en enkel prosess for deg å søke, kvalifisere deg for og deretter potensielt få CBL.

En perfekt verden

Her er et hypotetisk scenario som kan gi en gunstig, rasjonell bakgrunn for implementeringen av en CBL:

  1. Teknisk analyse antyder at Bitcoin handler over store støttenivåer.
  2. Den langsiktige prisutviklingen er bullish på ukentlige og månedlige diagrammer.
  3. Du forventer at den endelige prisforbedringen i Bitcoin vil overstige kostnadene for å betjene lånet ditt.
  4. Du eier en betydelig mengde Bitcoin og ønsker ikke å utløse en skattepliktig hendelse via salg av myntene dine.
  5. Lånets rente er rimelig, og det samme gjelder avgiftene for lånets opprinnelse.

The Uptrend Is Your Loan’s Friend

Hvis du ikke husker noe annet fra punktene ovenfor, vær sikker at Bitcoin er i en langsiktig oppadgående trend hvis og når du bestemmer deg for at en CBL er riktig for deg. Det er mye vanskeligere for CBL å motta en marginsamtale når Bitcoin fortsetter å lage en serie med høyere høyder og høyere nedturer på sine langsiktige diagrammer.

Så legg oddsen for suksess i din favør rett fra start. Bare ta ut en CBL i den tidlige til midtfasen av en jevn oppadgående tendens i Bitcoin. Vanlige Coincentral-lesere burde allerede vite hvordan man kan bekrefte en opp-og ned-trend.

Sammendrag

Hvis du ikke enkelt kan få lån via en tradisjonell fiat-utlåner, kan en CBL kanskje eller lønningsdagslån online være et brukbart alternativ. Ta en titt på de beste lånevilkårene, og ta deg tid til å lese gjennom den fine utskriften før du signerer CBL-avtalen. Forsikre deg om at du tar forholdsregler for å unngå en marginanrop, hvis Bitcoin skulle falle i pris i løpet av CBL-perioden. Stakk dekk i din favør for en vellykket CBL ved å bekrefte eksistensen av en sunn, langsiktig opptrend i Bitcoin.

Merk: Informasjon for SALT Lending.com og Unchained Capital.com ble hentet fra forskjellige seksjoner på hvert firma sitt respektive nettsted 11. november 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me