Hvordan Blockchain kan utrydde fattigdom i land i tredje verden

Med fare for å høres ut som en ambisiøs deltaker i en skjønnhetskonkurranse, for første gang i vår historie, kan utryddelse av fattigdom i land i den tredje verden være innenfor vår rekkevidde. Det er ikke bare nok et vass svar til en aldrende dommer i et panel, men et reelt, oppnåelig og mulig scenario for vår verden. Blockchain kan utrydde fattigdom i land i tredje verden.

Å tenke på problemene i utviklingsland er selvsagt overveldende, og oppgavens enormhet er ubestridelig. Flom, hungersnød, sykdom, fattigdom, konflikt, korrupsjon, knapphet på grunnleggende ressurser som rennende vann og elektrisitet … Det er en uendelig liste over problemer som ingen har evnen til å takle ennå – eller kanskje ikke midlene.

Gå inn i Blockchain

Det er en voksende leir av naysayers som liker å slenge leire i ansiktene til lysøyne håpefulle som utgjør fordelene med blockchain for alle våre problemer. Og til en viss grad har de et poeng. Markedsføring for blockchain har vært på steroider i det siste, så når de mange ideene som er lovet på papirer ikke kommer til syne, kommer desillusjon i gang.

Men husk at det fortsatt er tidlige dager for blockchain. Internett ble først spottet av, og nå kan vi ikke tenke på livet uten det. Droneteknologi ble ansett som dyr og unødvendig – nå løser den virkelige problemer.

Selvfølgelig, når noe er overhypet, lar det det være åpent for angrep fra kritikere som leter etter sine sårbarheter. I stedet for å ta en spasertur langs boulevarden i Paris om våren, forlater mange turister den franske hovedstaden og lurer på hvorfor Mona Lisa er så liten. Det samme skjer med blockchain.

“Vi har nådd toppen av oppblåste forventninger,” forklarer Shaan Mulchandani, sikkerhetssjef i Aricent. Men blockchain beveger seg i riktig retning … enten det går saktere enn folk forventet det eller ikke. Og blockchain kan utrydde fattigdom i land i tredje verden, på flere måter enn en.

Tillater økonomisk inkludering

En av de største hindringene for å bygge bro over gapet mellom de rike og fattige er tilgangen til banksystemet. Faktisk, økonomisk inkludering regnes som en nøkkelfaktor for å redusere fattigdom. Akkurat nå forblir en bekymringsfull stor prosentandel av verdens befolkning fortsatt uten bank. Men det er ikke bare blockchain-teknologi som kan gjøre forskjellen.

Ifølge Verdensbanken, rundt 1 milliard økonomisk ekskluderte voksne eier mobiltelefoner og rundt 480 millioner har tilgang til internett. Dette har store implikasjoner når det er parret med blockchain.

Som Cherie Blair, grunnlegger av Cherie Blair Foundation for Women påpeker: “Datamaskiner er en fjern drøm, men mobiltelefonen er en umiddelbar virkelighet.” Blockchain kombinert med mobil teknologi kan sette ubankede på nettet siden det ikke vil være behov for å vedlikeholde filialer eller annen kostbar infrastruktur.

I følge global økonom, Dr. John Edmunds, blockchain-teknologi, kan åpne deler av den globale økonomien som aldri har vært aktive før, siden det gir mulighet for mikrotransaksjoner. Selv om ingen banker vil utbetale en sjekk for en dollar, er det noen ganger alt en person trenger en person, sier han.

Som en professor i økonomi i Babson College som tilbrakte mye av sin karriere med å studere latinamerikanske økonomier, er Edmunds ekstremt entusiastisk over blockchainens evne til å skape nye verdimuligheter og jevne spilleregler i denne delen av verden.

Og han er ikke den eneste.

Tjene penger på mikrotransaksjoner

Jeremy Epstein, administrerende direktør i Stopp aldri markedsføringen, et markedsføringsbyrå for blockchain-oppstart, er enig. “Kryptovaluta muliggjør tildeling av verdi til varer til mindre og mindre prispunkter … Du kan kostnadseffektivt kompensere noen .0000001 av en kryptovaluta for enda en liten mengde data.”

Denne typen mikrotransaksjon gjør det mulig for ikke-banker å delta i global handel. “Det er ulønnsomt for det tradisjonelle banksystemet å betjene kunder under en viss terskel,” fortsetter Epstein, “men med kryptovaluta kan en fattig bonde i Kenya eller Zimbabwe bevise kredittverdighet ganske enkelt ved å ha kryptovalutaen i lommeboka og bevise eierskap. Det åpner det totale tilgjengelige markedet for selskaper OG gir flere mennesker tilgang til flere varer og tjenester.

Global innovasjon blockchain-leder hos EY Paul Brody legger til: “Kryptovaluta presenterer en enorm mulighet til å styrke og koble mennesker som i dag kan bli oversett av dagens bank- og rettssystem. Det er en mulighet for å muliggjøre økonomiske interaksjoner mellom de som kanskje ikke har tilgang til tradisjonelle eller pålitelige finansinstitusjoner. ”

Fremme mikroutlån og mikrohandel

Takket være blockchains evne til å registrere de minste transaksjonene, kan mikrolån gi mange mennesker et tau for å trekke seg ut av fattigdom. Mens mikrolån har fått et dårlig navn over hele verden, takket være dets tilknytning til høye renter og voldelige lånehaier, kan disse dårlige skuespillerne bli fjernet fra bildet.

Blockchain-regnskap ville redusere kostnadene ved låneadministrasjon, “med så mye som 90 prosent eller mer,” forklarer Edmunds. Dette vil åpne for muligheter for mikrolånere å administrere mange flere kontoer, og utvide tjenestene til et større antall låntakere.

Microtrading åpner også for en verden av muligheter for mennesker som bor i fattige land, med jordbruk som en viktig brukssak. Blockchain-teknologien tillater individuelle selgere å finne og nå markedet, handle til en rimelig pris uten unødvendige markeringer eller mellommenn.

De kan også handle mengder så små som noen få kilo løk, siden størrelsen på handelen som er økonomisk levedyktig blir mye mindre når du bruker blockchain-teknologi.

Å skape gjennomsiktighet og utrydde korrupsjon

Med hver post i hovedboken gjennomsiktig og synlig for alle, kan blockchain håndheve ansvarlighet ved hvert ledd i kjeden. Så der backhanders og bestikkelser er like for kurset, kan korrupsjon være igjen tidligere. Ikke bare ville dette sikre at enkelthandlere ble rettferdig kompensert, men det ville også redusere kostnadene for sluttbrukeren.

Registrering av alle interaksjoner i en uforanderlig, offentlig hovedbok betyr at hver transaksjon etterlater et fotavtrykk. Smarte kontrakter fjerner behovet for menneskelig samhandling (og potensial for manipulering eller forfalskning) og sørger for at irreversible betalinger gjøres.

Andre viktige dokumenter, som landtitler og gjerninger, kan også lagres i blockchain. Dette kan forhindre beslaglegging av land som alltid har vært til skade for de fattige, og kjørt småbønder og uavhengige handelsmenn fra hjemmene sine.

Det er også et økende antall ICOer som øker utfordringen med valgsvindel ved globale valg. Ved hjelp av mobil- og blockchain-teknologi kan velgerne delta over store geografiske områder og avgi stemmer uten frykt for skremsel eller ettervirkning. Og når stemmen deres er avgitt, er den manipulasjonssikker.

Dette kan hjelpe utviklingsland til å oppnå det frie og rettferdige valget de er lovet, snarere enn de som er preget av kaos, opprør og politiske despoter som er tilbakeholdne med å oppheve makten..

Tilbyr ubrutt tilkobling

Ifølge administrerende direktør i RightMesh, John Lyotier, har nesten fire milliarder mennesker over hele verden fortsatt ikke fortsatt tilgang til internett – og de som i beste fall oppnår en ujevn forbindelse. Dette betyr at de permanent er ekskludert fra de sosiale og økonomiske fordelene som tilkobling gir. “Vi har en unik mulighet til å endre historien om økonomisk overflod,” begeistrer han.

Ved å utnytte blockchain sitt potensial planlegger RightMesh å tilby tilkobling over hele verden uten behov for internettilgang. Deres “mesh networking” -system gjør det mulig for mobiltelefoner å koble seg direkte gjennom blockchain, uten behov for en ISP. RMESH-token fungerer som et insentiv i et forsøk på å oppmuntre brukere til å delta i nettverket av peer to peer-tilkobling.

Implikasjonene av dette er vidtrekkende. Selv de av oss med internettilgang er ikke unntatt fra formildende omstendigheter. Orkaner, jordskjelv, flom – skulle det oppstå en naturkatastrofe, som i Puerto Rico i fjor, kan konstant tilkobling redde utallige liv.

Elektrisitet der det trengs mest

1,2 milliarder kroner folk mangler fremdeles tilgang til strøm, ifølge International Energy Agency (IEA). Dette er hovedsakelig de som bor i landlige områder i Asia og Afrika sør for Sahara. Også her kan blockchain gi svaret.

Energifinansiering og distribusjon er for tiden flaskehals av store, sentraliserte offentlige etater og frivillige organisasjoner, med et ineffektivt system som det kan ta år å implementere. Energi-ICOer, som Ethereum-baserte ImpactPPA, tillate individuelle investorer å finansiere og akselerere global produksjon av ren energi, og dermed symbolisere energiproduksjon.

De kan gi energi der det trengs mest gjennom en symbolmodell som lar samfunnet bestemme når og hvor prosjekter skal finansieres.

Blockchain kan utrydde fattigdom i land i tredje verden

Blockchain kan utrydde fattigdom i land i tredje verden (levert med en skjelvende stemme fra talerstolen). Men som med alt som er igjen i menneskers hender, gjenstår det å se om vi velger å bruke potensialet for det gode. Og mens mange gode ideer for øyeblikket er litt mer enn PDF-filer som er vert på fancy nettsteder, kan vi håpe det ikke vil gå for lang tid før de beste begynner å trene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me