Det er mange praktiske brukssaker mellom blockchain og cybersikkerhet, og overlappingen ser ut til å bare bli større. Med ny teknologi kommer flere muligheter for hack og cybersikkerhetstrusler. Etter hvert som flere selskaper forbereder seg på moderne hacking og digitale utpressingsforsøk, er blockchain og cybersikkerhet et hett tema.

Blockchain og cybersikkerhet

Hver gang du snakker om blockchain, går du nesten alltid inn i en hypotetisk diskurs. Dette gjelder i forhold til myndigheter og handel, og det gjelder også cybersikkerhet. Men cybersikkerhet er et presserende problem som koster den globale økonomien anslagsvis 450 milliarder dollar et år.

Så i stedet for å spekulere i hvordan blockchain til slutt kan løse elendighetene i denne problematiske industrien, hvilke problemer takler den nå? Og hvilke selskaper som får hendene skitne (for å si det sånn)?

“Blockchain har mange ekte brukssaker,” sier Nick Bilogorskiy, cybersecurity Strategist Juniper Networks, “For eksempel desentralisert lagring, forebygging av svindel og datatyveri, og distribuert infrastruktur for offentlig nøkkel for bruker- eller enhetsautentisering.”

Flerfaktorautentisering

DDoS (Deliberate Denial of Service) -angrep er en av de vanligste cybersikkerhetstruslene i bransjen i dag. Og de er voldsomme og utbredt hovedsakelig på grunn av vårt eksisterende domenenavnssystem. Når vi holder data på ett sentralisert sted, er det uendelig lettere å bryte seg inn i. Med blockchains desentraliserte struktur, distribusjon av informasjon over noder, blir systemene praktisk talt umulige å hacke.

“I stedet for at alle passord til brukere holdes i en database i nettverksoperasjonssenteret til ett selskap, har hver enkelt sin private nøkkel,” sier Nick Spanos, grunnlegger av Bitcoin Center NYC. “Bedrifter som Equifax og Wells Fargo ville aldri mer håndtere informasjon slik de gjorde. Du må hacke millioner av brukere samtidig – en mye vanskeligere bragd. ”

Vinner av Microsoft Blockchain Incentive-prisen, blockchain sikkerhetsoppstart REMME forhindrer for øyeblikket nettangrep på store og små selskaper. Ved å eliminere rommet for menneskelige feil, og det enkle et-trinns passordsystemet som er mye brukt, lukker vi vinduet for opportunistiske hackere som søker etter lett sprakkbare passord.

REMMEs robuste løsning er bygget på den desentraliserte hovedboken og administrerer og autentiserer brukere og enheter gjennom flerfaktorautentisering. Dette eliminerer sjansene for å bytte på det enkleste målet for nettangripere (svake passord).

Selskapet jobber også med flere Bitcoin-børser for å forhindre phishing-angrep som Bitfinex-angrepet som mistet $ 60 millioner (120.000 BTC på den tiden). De gir sikkerheten til en autorisert plattform basert på kryptografiske prinsipper og et brukervennlig 2FA med ett klikk.

Forbedring av IoT-sikkerhet

En av snublesteinene i veien for IoTs vekst er den konstante trusselen om enhetssikkerhet. I følge forskning av Gemalto, 96 prosent av selskapene og 90 prosent av forbrukerne mener at deres IoT-enheter ikke er sikre – og at det bør være myndighetsregulering på plass. Det ser ut til at deres største bekymring er at en hacker vil ta kontroll over enheten sin, eller at deres personlige data blir stjålet.

Når babyovervåker og Medisinsk utstyr er smittet med skadelig programvare, og store bilprodusenter mister kontrollen over kjøretøyene sine, er publikums bekymring forståelig. Tanken på å miste kontrollen over bilen din eller åndedrettsutstyret er virkelig panikkfremkallende. Men også her begynner blockchain å vise noen resultater.

IBM har en lang historie med innovasjon. Så det er ikke overraskende at de leder anklagen når det gjelder blockchain-teknologi. De IBM Watson IoT-plattform tillater IoT-enheter å overføre data til blockchain-hovedbøker. Disse dataene blir deretter inkludert i delte transaksjoner og poster som er manipuleringsbestandige og validert gjennom sikre, smarte kontrakter.

Australsk telekommunikasjonsgigant Telstra ser også suksess ved å bruke blockchain for å sikre sine “smarte hjem” IoT-økosystemer, ved å verifisere folks identitet gjennom lagrede biometriske autentiseringsdata. Og IOTA viser også løfte om skalering av IoT gjennom Tangle-teknologien.

Fylle talentgapet

Du trodde kanskje det var mer enn nok dataingeniører til å gå rundt. Men det viser seg at det er ganske talentmangel når det gjelder cybersikkerhet.

Arbeidsledigheten i bransjen svinger rundt null. Dette betyr at når nye stillinger dukker opp, er de ekstremt vanskelige å fylle. Og med de konstante utfordringene til nye teknologier (og med dem, større cybertrusler) innen 2020, Frost & Sullivan spår i det minste 1,8 millioner ledige stillinger i cybersikkerhetsbransjen.

Bedrifter som PolySwarm, et desentralisert antivirusmarked, incitament teknologer over hele verden til å bidra til å bekjempe nettkriminalitet. Ikke bare gir dette lyse talent en sjanse til å skinne, uavhengig av beliggenhet, utdannelse eller historie, men det hjelper også med å oppdage nettkriminalitet raskere.

Dvel tider (hvor lang tid et virus ligger i hvilemodus i et system før det aktiveres) er en av de mest alvorlige truslene i dag, noe som betyr at hastighet er viktigst. Med tidligere McAfee Antivirus CIO Mark Tonnesen som rådgiver for PolySwarm-teamet blir det å bli en realitet å stoppe nettkriminelle i deres spor og forhindre angrep..

Ikke alle er enige

Selvfølgelig raser debatten om blockchain og cybersikkerhet, og deres egnethet som teknologi, også i hele cybersikkerhetsbransjen. Til tross for det økende antall brukstilfeller og samler fart for blockchain, er ikke alle enige om potensialet.

Administrerende direktør i Gunner-teknologi Cody Swann sier: “Vi har blitt oversvømmet med forespørsler om blockchain-apper fra gründere. Dessverre har ingen av disse produktene kommet seg forbi alfa på blockchain. Hvorfor? For i de aller fleste tilfeller er blockchain et dårligere valg enn de fleste teknologier. ”

Verdensbetaling Visepresident og sjef for Global Cyber ​​Defense & Sikkerhetsstrategi, Peter Tran, er også mindre enn begeistret for blockchain-teknologi så langt. Han mener at kunstig intelligens og maskinlæring har overtaket i bekjempelse av nettkriminalitet. Og også at omlegging av eksisterende infrastruktur kanskje ikke er en økonomisk realitet.

Utfordringen her vil være å gjøre blockchain og cybersecurity-teknologi enklere, mer effektiv og billigere å bruke. Men det er oppmuntrende å vite at blockchain allerede løser mange av våre problemer og bare kan gå opp herfra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me