Hvor lang tid tar Bitcoin-transaksjoner?

Det korte svaret: Hvor lang tid det tar å overføre Bitcoin mellom lommebøker, varierer imidlertid fra transaksjon til transaksjon.

Når du foretar en Bitcoin-transaksjon, må den godkjennes av nettverket før den kan fullføres. Bitcoin-samfunnet har satt en standard for 6 bekreftelser som en overføring trenger før du kan vurdere den fullført.

Hva bestemmer Bitcoin-transaksjonstidene?

De to viktigste faktorene som påvirker transaksjonstiden er:

  • Mengden nettverksaktivitet
  • Transaksjonsgebyrer

Jo flere transaksjoner nettverket trenger å behandle, jo lengre tid tar hver transaksjon. Dette er fordi det bare er et begrenset antall gruvearbeidere som skal behandle hver blokk, og det er et begrenset antall transaksjoner som kan inkluderes i en blokk..

Gruvearbeidere på Bitcoin-nettverket prioriterer transaksjoner etter de avgift som de mottar for å bekrefte dem. Derfor, hvis du betale et høyere gebyr, en gruvearbeider er mer sannsynlig å behandle overføringen, noe som reduserer transaksjonstiden.

Bitcoin-avgifter for transaksjoner

Hvor lang tid tar det å bekrefte en Bitcoin-transaksjon?

Som nevnt tidligere, trenger en Bitcoin-transaksjon vanligvis 6 bekreftelser fra gruvearbeidere før den behandles. Gjennomsnittlig tid det tar å utvinne en blokk er 10 minutter, så du forventer at en transaksjon tar omtrent en time i gjennomsnitt.

Imidlertid har den siste popularitetsboomen til Bitcoin forårsaket overbelastning i nettverket. De gjennomsnittstid for en bekreftelse har nylig varierte alt fra 30 minutter til i ekstreme tilfeller over 16 timer.

Gjennomsnittlig bekreftelsestid for Bitcoin-transaksjon

Det har vært en kløft i Bitcoin-fellesskapet om hvordan man best kan løse disse skaleringsproblemene. Noen medlemmer (spesielt de som er til fordel for Bitcoin Cash) mener at løsningen har en større blokkstørrelse som kan holde flere transaksjoner per blokk.

Andre medlemmer av samfunnet diskuterer at forbedringer som Segregated Witness (SegWit) og Lyn-nettverk vil øke hastigheten på nettverket uten å måtte øke blokkstørrelsene.

Bare tiden vil vise hvilken løsning som viser seg å være den beste.

Hva er en bitcoin-transaksjon?

La oss først huske at bitcoins ikke eksisterer fysisk. Det er ingen solid mynt å holde i hånden, og heller ikke et symbol eller papirark for å betegne verdien av bitcoin. I stedet eksisterer bitcoins i det virtuelle riket som en rekke transaksjoner som er verifisert – i det vesentlige, legitimert – på den hyper-sikre, offentlige hovedboken kjent som “blockchain”. Med andre ord: bitcoins er en historie med signaturer, sikret med kryptografi.

Så, hvis du “har” bitcoin, er det du virkelig har informasjon: historien til bitcoins, og et par “nøkler” som lar deg bruke dem – den offentlige nøkkelen og den private nøkkelen.

Tenk på bitcoin-en din som en samling informasjonstokener som er lagret i en glassboks. Den offentlige nøkkelen er etiketten på boksen din – alle vet at dette er boksen din og hvor mye bitcoin boksen din inneholder. Som et rutingnummer på en bankkonto deles den offentlige nøkkelen din slik at folk kan sende deg penger.

Derimot er din private nøkkel trygt beskyttet; det er den eneste måten å åpne glassboksen din på bitcoin. Å ha tilgang til den private nøkkelen ligner på å ha kontroll over bankkontoen, og det er derfor folk tar store smerter for å forhindre at private nøkler faller i feil hender.

I sum er bitcoins sammendrag av transaksjonsinformasjon. Offentlige nøkler lar deg ha den informasjonen. Private nøkler autoriserer deg til å sende den verdien til en annen offentlig nøkkel.

Hvordan fungerer en transaksjon?

Si at du vil gi vennen din Dave en sjenerøs bursdagsgave på fem bitcoin (5 BTC). For å gjøre det, må du bruke din private nøkkel til å sende en melding til den offentlige blockchain som kunngjør denne transaksjonen. Denne transaksjonsmeldingen inneholder tre deler:

  1. Inngang: kildetransaksjonen til bitcoins du sender til Dave. Denne koden forklarer historien om hvordan bitcoins kom til den offentlige nøkkelen din.
  2. Beløp: antall bitcoins – i dette tilfellet fem – som du har tenkt å sende til Dave.
  3. Produksjon: Daves offentlige nøkkel, eller adressen du sender bitcoins til.

Denne tredelte transaksjonsmeldingen blir sendt til blockchain. Når blockchain mottar den, jobber dataknusere kjent som “gruvearbeidere” for å verifisere transaksjonen. Det er en komplisert, veldig teknisk bakgrunn for gruvearbeidere og arbeidet med bitcoin mining, men for å forstå det her, vil vi holde det enkelt. Kort sagt, gruvearbeidere løser komplekse matteproblemer som skaper nye signaturer – en oppdatert transaksjonshistorikk – for den transakserte bitcoin.

bitcoin gruve

I ditt tilfelle vil gruvearbeiderne bekrefte at du har fem bitcoin å sende til Dave, og deretter oppdatere disse bitcoins listen over tidligere transaksjoner for å merke seg at du sender fem bitcoins til Daves offentlige adresse.

Hvor lang tid tar transaksjoner?

Dessverre for Dave skjer denne prosessen ikke øyeblikkelig. Faktisk er bitcoin-transaksjoner utsatt for forsinkelser fra noen få minutter til noen få dager. Dette er fordi bitcoin krever at gruvearbeidere skal bekrefte transaksjoner. Transaksjoner blir vanligvis samlet i “blokker”, for å bli bekreftet og lagt til den offentlige blockchain; i henhold til standard bitcoin-protokoll tar det omtrent ti minutter å utvinne en blokk.

På grunn av sin økende popularitet er bitcoin-nettverket imidlertid ofte etterslått med transaksjoner som venter på å bli klumpet inn i en blokk. Blokkstørrelser er begrenset, og de som ikke gjør det til en blir klumpet inn i en stor kø kjent som “bitcoin mempool.” Mempool svinger i størrelse, med ventetider også avhengig av transaksjonsprioritet og gebyrer, som vi snart vil dekke. For en ide om etterslepet, sjekk ut gjeldende Bitcoin Mempool.

Transaksjonsgebyrer

Gruvedrift krever betydelig innsats og teknologi, så bitcoin-transaksjoner blir i økende grad underlagt tilleggsgebyrer. Transaksjonsgebyrer hjelper deg med å prioritere køen – jo høyere du er villig til å betale gruvearbeidere for å bekrefte transaksjonen, desto raskere blir den behandlet. Bitcoin-transaksjonsgebyrer uttrykkes vanligvis i “satoshis per byte”. En Satoshi er hundre milliondel av en bitcoin, per byte størrelse på transaksjonen, som vanligvis er over 200 byte.

Bitcoin-avgifter er ikke obligatoriske, selv om de oppmuntrer gruvearbeidere til å behandle transaksjonen din raskere. Transaksjonsgebyrer blir vanligvis satt av brukeren som oppretter blokken med transaksjonsdata som skal utvinnes. Disse priser og deres avhengige ventetider varierer etter hvert som trafikken avtar og flyter.

For eksempel kan du betale 200 satoshier per byte (som er 0,000002 BTC eller 0,01 USD per byte) for at gaven din til Dave skal plasseres i bitcoin-køen i de neste 1-3 blokkene. Transaksjonen din vil dermed ta omtrent 10-30 minutter å bli bekreftet.

Alternativt kan du betale et høyere gebyr – for eksempel 300 satoshier per byte – for å få transaksjonen din plassert i umiddelbar kø eller neste blokk som skal utvinnes. Transaksjonen din vil sannsynligvis fullføres i løpet av de neste ti minuttene.

Bitcoin er et brukerbasert peer-to-peer-system, noe som gjør systemet utsatt for volatilitet og eksperimentering. I skrivende stund hadde Bitcoin-transaksjoner blitt alarmerende dyre – på et tidspunkt kostet for eksempel å flytte 0.01BTC ($ 42) $ 4 i transaksjonsgebyrer. Etter hvert som bitcoin fortsetter å utvikle seg som en plattform, vil berg- og dalbanen med priser, avgifter og ventetider sannsynligvis stabilisere seg.

Siste tanker

Til tross for bitcoins økende popularitet, forblir den faktiske prosessen med å bruke kryptokurrency mørk for mange mennesker. Transaksjoner – offentlige, men sikre, ettersom de er avhengige av bitcoins underliggende blockchain-teknologi – er nøkkelen til valutaens fremtidige suksess. De presenterer også noen av Bitcoins mest umiddelbare utfordringer: ventetider, systembelastninger og transaksjonsgebyrer som er nødvendige for å betale “gruvearbeidere” for å behandle den desentraliserte valutaen.

Tiden vil vise om den fortsatte bruken av bitcoin vil utjevne den ofte ujevne transaksjonsprosessen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me