Ross Ulbricht er en tidligere mørk nettoperatør som for øyeblikket er i fengsel for livet etter å ha opprettet og administrert Silk Road, en online markedsplass hvor over en milliard dollar i verdi av ulovlige varer / tjenester ble utvekslet.

Transaksjoner på Silk Road ble fullført ved hjelp av Bitcoin for anonymitetens skyld. Av den grunn er Ulbricht kreditert for å ha utviklet en av de første og største plattformene som brukte kryptovaluta som utvekslingsmiddel. Silkeveien var et banebrytende prosjekt som utnyttet de grunnleggende desentraliserte egenskapene til Bitcoin.

Silkeveien

Ulbricht’s Motivation to Create Silk Road

Silkeveien var et produkt av Ulbrichtts ønske om å lage en vellykket oppstart kombinert med hans libertarianske politiske synspunkter. Ross ønsket å bygge et virkelig fritt marked som var utenfor rekkevidden til offentlige enheter. På sin Linked-In-profil skrev Ulbricht “Jeg lager en økonomisk simulering for å gi folk en førstehåndsopplevelse av hvordan det ville være å leve i en verden uten systemisk bruk av makt,” og hevdet at denne beskrivelsen er for en online multiplayer rollespill.

Før Silk Road-skandalen hadde Ulbricht ingen historie om kriminell aktivitet. Han var høyskoleutdannet med en bachelorgrad i fysikk fra UT og en mastergrad i materialvitenskap / ingeniørfag fra Penn State.

Et par år etter endt utdannelse fant Ulbricht seg uinspirert med tradisjonell ansettelse og ønsket å bli gründer. Det er verdt å merke seg at Ross også hadde en økende interesse for libertariske økonomiske teorier i løpet av disse årene. Etter begrenset forretningssuksess fra sine eksisterende satsinger, begynte Ross å jobbe med sin online supermarked i 2010 som et sideprosjekt.

I 2011 var Silk Road en fullt funksjonell plattform der brukere kunne kjøpe / selge varer og tjenester både lovlige og ulovlige, men for det meste ulovlige. En bruker som kommer inn på Silk Road-nettstedet, kan forvente å umiddelbart se oppføringer for ulovlige som narkotika eller falske penger.

Silk Road Bitcoin kryptovaluta markedsplass

Skjermbilde av Silk Road via Business Insider

Ross ble til og med beskyldt for senere å ansette en hitman fra nettstedet for å eliminere en trussel mot plattformens anonymitet. Selv om denne påstanden aldri var en del av Ulbrichtts fulle tiltale, transkripsjonen mellom Dread Pirates og den kontraktmorderen kan være et ganske overbevisende bevis.

Silkeveien hadde faktisk noen regler. Nettstedet tillot ikke utveksling av noe som hadde til formål å “skade eller svindle.” Dette betydde at kriminell aktivitet som barnepornografi eller bruk av stjålne kredittkort var forbudt. Å ansette en hitman, hvis det skjedde, må ha vært et administrativt privilegium.

Hvordan fungerte Silk Road?

Silkeveien gikk i 4 år og var vert for utveksling av over 1,2 milliarder dollar av ulovlige varer / tjenester før de ble stengt i 2015. Ulbricht drev nettstedet fra San Francisco, California under pseudonymet “Dread Pirate Roberts”.

Dread Pirate klarte å holde seg selv og nettstedets brukere forkledd ved å kjøre nettstedet i Tor-nettleseren; et underjordisk virtuelt nettverk. Tor Browser holder IP-adresser anonyme ved å sprette internettrafikk blant mange webservere rundt om i verden, noe som gjør det veldig vanskelig å finne en kilde.

Tor Browser anonym

Videre ble transaksjoner på Silk Road holdt anonyme med Bitcoin. Hashing-algoritmer og mangelen på en sentral enhet tillot at transaksjoner var anonyme og nesten ikke sporbare.

Empire Falls

Ulbricht hadde en konkret forståelse av verktøyene som trengs for å være vert for en helt anonym markedsplass. Slip-up som førte til hans fengsel, var imidlertid ganske antiklimaktisk. Ulbricht skrev om sitt behov for en IT-profesjonell på et webforum ved hjelp av sin virkelige e-postadresse.

Ross Ulbricht e-post Silk Road Scandal

FBI arresterte Ulbricht i oktober 2013. 29. mai 2015 ble Ulbricht dømt til livstid i fengsel uten prøveløslatelse etter å ha blitt dømt for narkotikahandel, datamaskinhacking og hvitvasking av penger i 2014.

Silk Road Trial Ulbricht

Ross forsøkte å anke i mai 2017, men retten opprettholdt deres opprinnelige dom.

Implikasjoner på Silk Road Scandal på kryptovaluta

Ross Ulbricht opprettet en av de tidligste og største plattformene som brukte kryptovaluta som sitt utvekslingsmiddel. Silkeveien blir ofte sett på som en avgjørende hendelse i kryptovalutahistorien for å være en tidlig implementering av politikken innebygd i krypto.

Silk Road Scandal har hatt både positive og negative effekter på adopsjon av kryptovaluta. På plussiden viste Silk Road sikkerheten og høy tilgjengelighet av Bitcoin-nettverket. Transaksjoner som foregikk på nettstedet ble behandlet anonymt døgnet rundt i 4 år til nettstedet ble stengt. Negativt kastet plattformen imidlertid en skygge på kryptovaluta ved å utnytte de potensielle kriminelle aspektene av Bitcoins anonymitet. Å betale for ulovlige varer ble utført veldig effektivt med Bitcoin.

En mindre omtalt innvirkning var Silk Road som lastet opp nettstedets brukere med Bitcoins i en tid da kryptovaluta knapt var på radaren. Bitcoins pris svingte fra $ 100 – $ 600 det meste av tiden siden var aktiv. Bare et par år senere, skjønt, prisen 30x’ed. Noen sannsynlige ugjerninger kan ha utbetalt pent.

Ulbricht i dag

I dag sitter Ross i et føderalt fengsel med høy sikkerhet for mannlige innsatte i Colorado: USP Florence High.

Tiltalen hans har imidlertid vært noe kontroversiell. Noen mener at Ulbrichtts straff var overdreven for forbrytelsene han faktisk ble tiltalt for, som ikke var voldelige. Ubøyelig sa dommer Katherine Forrest at hun ville gi Ross “de strengeste mulige setning, ” lovfestet fra å utstede dødsstraff.

Ross Ulbricht fengsel

Argumentet om hard straffutmåling ble tatt opp under Rosss flere appeller, men ingen har hatt suksess. Noen mennesker sympatiserte også med Ross for den besluttsomme og ikke-voldelige karakteren han var kjent for å ha. Hundrevis av brev ble forelagt retten på hans vegne i et forsøk på å overbevise dommeren om å redusere Ross ’straff, men dommen var fortsatt dobbelt liv uten prøveløslatelse + 40 år.

Familien hans har holdt en nettside for å få støtte til Rosss sak ved å be samfunnet om å undertegne en petisjon til støtte for hans ankeprosess.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me