Grundig titt på Verge Cryptocurrency & Plattform

Verge er en privatlivsfokusert kryptovaluta som har som mål å holde transaksjoner anonyme og usporbare, samtidig som det gir høy gjennomstrømning og raske bekreftelsestider.

Prosjektet er helt åpen kildekode og lokalsamfunn ledet. Det er ikke noe selskap eller stiftelse bak Verge. Faktisk signerte kjerneteamet Verge’s svart papir med bare brukernavnene sine. Samfunnet er forpliktet til personvern, anonymitet og desentralisering.

kantlinje

Mynten begynte opprinnelig som DogeCoinDark i 2014. I februar 2016, som ønsket å distansere seg fra både Doge meme og den “mørke” konnotasjonen, ble DogeCoinDark ommerket til Verge. I løpet av de siste to årene har prosjektet satt en bane mot legitimitet for adopsjon av massemarkedet.

Verge går inn i det overfylte løpet for å bli den beste personvernmynten. I denne artikkelen vil vi se på hvilke personverntiltak Verge implementerer. Vi vil også gjøre et dypdykk på teknologien bak Verge, og om dette er et prosjekt med potensial til å heve seg til toppen.

Opprette anonyme brukerforbindelser

Verge angriper spørsmålet om personvern fra utsikten over hvordan en bruker kobler seg til nettverket.

Internett vi alle kjenner igjen er ganske grei. For å sende informasjon mellom datamaskiner bruker du en Internett-leverandør (ISP) eller annen mellommann for å lette meldingen. Når du sender en melding, kan Internett-leverandøren din se din unike identifikator på internett – IP-adressen din. Internett-leverandøren din må også vite IP-adressen til destinasjonsdatamaskinen, slik at den kan dirigere meldingen.

Dette er greit for normal internettrafikk, men det er ikke anonymt. Over tid lærer en ISP mye om IP-adressene du kontakter. De vet også hvor du sender meldinger fra. I mange tilfeller knytter du deg til Internett-leverandøren din identitet med IP-adressen din, og forårsaker flere problemer med anonymitet og personvern. Verge bruker to tilnærminger – Tor og I2P – for å adressere tilkoblingsanonymisering.

Skriv inn Tor

Tor er en kjent ordning for anonymisering for IP-adresser. Navnet er et akronym som står for The Onion Router, fordi Tor-nettverket bryter meldingen din i flere lag med kryptering. I stedet for å dirigere internettforbindelsen din via en ISP, spretter Tor forbindelsen mellom mange relédatamaskiner på Tor peer-to-peer-nettverket.

tor-tilkobling

Dette endrer meldingens IP-adresse mange ganger, noe som gjør det vanskelig å spore tilbake til den opprinnelige avsenderen. Med TOR vet ingen noder hele ruten en melding vil ta. Meldingen blir raskt anonym og ikke sporbar. En katalogtjeneste identifiserer banen for tilkoblinger.

Tor er et peer-to-peer-nettverk. Når du bruker Tor, fungerer du også som en reléknute for andre meldinger som spretter rundt Tor-nettverket.

Verge implementerer Tor som en standard for sine transaksjoner for å anonymisere brukerforbindelser til blockchain. Å gjøre interaksjoner vanskeligere å koble til en IP-adresse.

I2P

Neste generasjons løsning på tilkoblingsanonymisering er I2P. Mens Tor tilbyr katalogbasert kretsrute, tillater I2P dynamisk ruting av informasjonspakker. Det er ingen katalog på I2P, så den responsive rutingen av nettverket kan unngå overbelastning og forstyrrelser.

i2p-tilkobling

I2P deler også rutingen i to separate tunneler, en utgående og en annen innkommende. Det betyr at meldingene du sender til en annen datamaskin eller et annet nettsted, følger en annen vei enn meldingene du mottar som svar. Alle som lytter inn, vil bare se halvparten av meldingsloggen, som å lytte til bare halvparten av en telefonsamtale der du ikke vet hvem som snakker eller hvem de snakker til.

Tor var ment som en portal for anonym tilgang til vanlig internett. I2P gir en mye mer robust opplevelse, som fører til opprettelsen av et privat nettverk på internett. I2P er et ekte darknet, med applikasjoner skrevet spesielt for I2P.

Verge utnytter også I2P-teknologi for nettverket. Du har muligheten til å dirigere transaksjonene dine gjennom Tor eller I2P, men IP-anonymisering er standard på Verge. Siden hele Verge blockchain er anonym, blir hele samfunnet mye vanskeligere å spore.

Wraith-protokoll

Wraith Protocol tillater brukere å velge mellom offentlige og private blockchain-transaksjoner. Offentlige transaksjoner vil gi gjennomsiktighet og hastighet. Private blockchain-transaksjoner kan ikke bli gjennomgått offentlig i det hele tatt.

De planlegger å gjennomføre disse private transaksjonene ved hjelp av skjult adresser dirigert gjennom Tor. Stealth-adresser sender midler til engangsbruksadresser. Bare mottakeren kan identifisere og løse inn midler sendt til en skjult adresse. Stealth-adresser er en viktig komponent i hvordan Monero, en ledende personvernmynt, fungerer. Imidlertid gir Monero også mer kompleks kryptografi og andre funksjoner som garanterer personvernet mer effektivt.

nøkkelavtale

Verges kryptografi er basert på elliptiske kurver. Elliptisk kurve kryptografi er veletablert og veldig kul. Det er en viktig del av Bitcoin, og Verge bruker en liten variant av Bitcoin kjent som Elliptisk kurve Diffie Hellman. Det lar partene dele og bli enige om transaksjonsnøkler og signaturer uten at en observatør lærer noe.

Lommebøker

Verge bruker Electrum-lommeboken, opprinnelig designet for Bitcoin. Electrum støtter integrering av Tor og I2P. Det tillater også sikker offline lagring av tokens. Når du trenger å sende XVG, kan du signere transaksjonen med din private nøkkel offline. Når du er signert, kan du kringkaste transaksjonen fra en online datamaskin som ikke har tilgang til dine private nøkler.

Electrum støtter også gjenoppretting av passordfrase og multisignatur, noe som betyr at du kan kreve flere bekreftelser for å sende en transaksjon, noe som øker sikkerheten. Til slutt kobles Electrum-lommeboken til desentraliserte servere som indekserer blockchain. Det er ikke nødvendig å operere en full node eller laste ned hele blockchain-transaksjonsloggen.

Android lommebøker

Verge støtter også to Android-lommebøker. En for Tor og en annen for I2P. Disse mobile lommebøkene inkluderer sikkerhetstiltak som PIN-koder og biometrisk låsing. De støtter også QR-koder for å trekke saldoer fra papirlommebøker.

Meldinger

Verge har også implementert muligheter for meldingstransaksjoner. Du kan sende XVG via Telegram, Discord, Twitter eller IRC. Det er enkelt å sende tokens med bare brukerens brukernavn. En bot vil behandle transaksjonen og plassere midlene på en beholdningsadresse. Deretter sender den en melding til mottakeren med instruksjoner om hvordan du kan kreve midlene. Verge er ikke den eneste kryptovalutaen som implementerer meldingsbetalinger, men den representerer et stort sprang fremover i brukeropplevelse fra et brukervennlig synspunkt.

Meldingsbetalinger på Slack og Steem kommer til XVG senere i år.

Gruvedrift

Verge er blant en liten håndfull prosjekter som tester ut multi-algoritmekonsensus. Dette betyr at gruvearbeidere kan gruve XVG på fem forskjellige måter. Alle algoritmene er bevis på arbeidsbaserte. Noen foretrekker imidlertid ASIC-maskinvare, mens andre er GPU-kompatible eller lettere.

De fem algoritmene er Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl og blake2s. Digibyte var banebrytende for denne multialgoritmiske tilnærmingen. Fordelen er større desentralisering ettersom flere algoritmer betyr at mange forskjellige typer gruvedrift kan delta i XVG-gruvedrift.

Verge har en 30-sekunders blokkeringstid, delt mellom de fem algoritmene. Totalt vil det være 16,5 milliarder XVG, med 9 milliarder utvunnet det første året (2014) og 1 milliard hvert år etterpå.

XVG-mynt

XVG, opprinnelig DogeCoinDark, lansert uten ICO eller premine. Utviklerne kjøpte Verge-mynter akkurat som alle andre.

Verge er for tiden blant de 30 beste kryptovalutaene over hele verden. Den er notert på mange store børser, inkludert Binance og Bittrex.

Fremtidsplaner

Verge har flere fremtidige planer som kan gjøre prosjektet mer overbevisende som en komplett personvernløsning.

Atomiske bytter

Fra og med 2018 håper Verge å implementere støtte for atombytter med de fleste store kryptovalutaer. Atomic swaps bruker hash-låser og tidslåser for å fryse tokens på en blockchain i bytte mot utgivelsen av tokens i en annen kjede. Verge håper interoperabilitet med andre kjeder vil gjøre det til en personvernsleverandør.

Smarte kontrakter

Rootstock-prosjektet planlegger å legge til en sidekjede til Verge som behandler smarte kontrakter. Det blir Turing komplett og sammenlignbart med Ethereum. Den har ennå ikke lansert, så disse påstandene er ennå ikke bekreftet.

RSK-tokens på Rootstock kan festes til Verge-tokens, slik at de får samme verdi. Du kan sette inn XVG på Verge og bruke tilsvarende RSK på Rootstock-sidekjeden.

Rootstock hevder at de har gjort et gjennombrudd innen smart skalerbarhet. Målet deres er 2000 tx / s ved hjelp av off-chain oppgjørsløsninger som ligner på Lightning Network.

Konklusjon

Verge er interessant i den grad det er et desentralisert, åpen kildekodeprosjekt. Mangelen på formell struktur kan imidlertid også være en ulempe. De mest alvorlige kryptoprosjektene i disse dager har et fundament bak seg som leder utvikling og setter en veikart.

Prosjektet trenger også ekstern gjennomgang. Mens mange av teknologiene de implementerer er testet andre steder, kan Verge bruke en dose legitimitet fra en uavhengig kilde.

De har heller ikke den samme typen ressurser som konkurrentene i personvernområdet. Monero, Z Cash og Dash har hundrevis av samarbeidspartnere på sine Githubs. Verge har bare 12.

Når det er sagt, er å skjule IP-adresser en viktig grense for anonymitet i blockchain. Hvis de kan løse anonyme smarte kontrakter, vil det være et unikt gjennombrudd for plassen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me