Hva er underlag?

Substratum merker seg som grunnlaget for det desentraliserte nettet, et “nettverk med åpen kilde som lar alle leie datamaskinen sin som vertsserver.”

Substratum ønsker å frigjøre de sentraliserte båndene som binder webhotell og tilgang til innhold. Plattformen substratlogoønsker å gjøre med internett hva Satoshi Nakamoto ønsket å gjøre for å valuta med Bitcoin. Takket være Substratum trenger ikke internettbrukere å stole på sentraliserte, monolitiske verter for å få tilgang til nettinnhold. I stedet lar et nettverk av individuelt kjørte noder brukere surfe på nettet på en desentralisert, åpen kildekodeplattform.

Hvis Bitcoin prøvde å utføre en peer-to-peer-monetær utveksling, prøver Substratum å innlede en tid med peer-to-peer-internettilgang. Det er internett vert for folket for folket.

Så hvordan fungerer det?

Substratums mål er betydelig i omfang, men rett fram i konseptet. Enkelt sagt, det lar alle være vertskap for eller få tilgang til nettinnhold gjennom noder på Substratum blockchain.

La oss si at du ønsket å være vert. Alt du trenger å gjøre er å installere Substratum-programvaren og kjøre programmet. Når den er oppe, fungerer datamaskinen din som en miniatyrserver, og synkroniseres til andre noder i nettverket for å opprette en portal for brukere å få tilgang til internett. Vertene blir deretter betalt i Substrate, Substratum’s token, for å kompensere for deres innsats. Lønningen beregnes på individuell basis, og tar i betraktning CPU-kraft, nettverksbåndbredde og data teller vertsnodeprosesser. Verter har frihet til å sette sin egen programplan. Ved å bruke applikasjonsinnstillingspanelet kan de slå noden av og på og til og med diktere hvor mye prosessorkraft de vil at datamaskinen skal bidra til nettverket.

underlagsinnstillinger

Hvis du er bruker, trenger du bare å koble til Substratum-nettverket, og protokollen vil ta seg av resten. Ved å bruke DNS-forespørselen din (Domain Name System), geografisk lokaliserer dens søkeforespørsel for å koble deg til nærmeste node. Den kjører eksisterende DNS-rammeverk, slik at Substratum vil imøtekomme standardlesere som Chrome, Safari og Firefox. Dette sikrer at innhold i Substratum-nettverket er både sikkert og lett tilgjengelig.

SubstratumHost og CryptoPay

Bedrifter, selskaper og andre enheter vil kunne være vert for applikasjoner, nettsteder og databaser på Substratum-plattformen. Dette vil tjene som et alternativ til større, sentraliserte serververter som Go Daddy, Amazon og andre. Hvis du vil at innholdet eller tjenestene dine skal hostes, trenger du bare å betale nettvertsvertene i underlaget for mengden trafikk som noder deres har.

I tillegg til å bruke Substrate til å publisere innhold, kan bedrifter og nettsteder implementere Substratums CryptoPay-funksjon. Dette vil gjøre det mulig for nettsteder og applikasjoner å behandle betalinger for varer, tjenester og avgifter i form av en børsnotert krypto-eiendel. Substrat vil fungere som brovaluta for å overvåke transaksjoner.

subtech

Hvorfor er underlaget nødvendig?

Selv uten trusselen om sensur eller regulering av nettet, lover Substratum endgame å levere der gjeldende protokoller for webhotell mislykkes. På overflatenivå gjør Substratum’s blockchain nettsurfing sikrere og privat. De kryptografiske algoritmene som driver nettverket sikrer dataintegritet og gjør VPN-er og Tors foreldet.

Det er også en kostnadsfordel ved å bruke underlag. De fleste nettverter tar betalt for innhold, uansett om det er tilgang til det. Amazon Web Services, bruker for eksempel en modell som belaster kunder hver måned. Substratum belaster imidlertid nettsteder etter forespørsel, og tar i betraktning den totale datamengden som ble bedt om for en gitt adresse. I whitepaper, legger de ut en ansvarsfraskrivelse om at de ikke har beregnet en komplett avgiftsmatrise, men de anslår at den vil være godt under tradisjonelle hostingkostnader.

Nøytral nøytralitet og statlig sensur

Substratums plattform alene er full av muligheter, men potensialet for global anvendelse er enda mer tiltalende når vi faktoriserer trusler mot nettnøytralitet eller statlig sponset nettsensur.

Mange av dere tenker sannsynligvis på underlag, ettersom det er relatert til sterkt sensurerte land som Kina. Vel, Substratum vil definitivt bidra til å bringe tidligere begrenset innhold til mennesker i slike land.

nettneutralitet

Men hvis du er amerikansk statsborger, gjelder dette også deg. 14. desember opphevet Federal Communications Commission nettneutralitet, en regulatorisk doktrine etablert i Obama-tiden. For de av dere som ikke er kjent med begrepet nettneutralitet, vil vi gi deg en rask oversikt: nettneutralitet betyr at internettleverandører må behandle alt nettinnhold og data likt, og uten det kan de blokkere, begrense eller belaste premier for spesifikke Internett-innhold, applikasjoner, nettsteder og tjenester hvis de ønsker det.

Du kan sannsynligvis se hvor underlaget påvirker alt dette. Substratum krypterer all data og nettverkstrafikk som går gjennom nettverket, omtrent som en VPN. Enda bedre, inngangsporten din til nettet er delt opp mellom flere noder, noe som i hovedsak fragmenterer tilgangspunktets IP-adresse. Dette betyr at mens du bruker Substratum, er det ingen, inkludert din ISP, som kan overvåke hvilke nettsteder du besøker eller hvordan du bruker tiden din på internett. Dette vil i teorien tillate brukere å omgå begrensninger og få tilgang til nettet gjennom et nøytralt, sporløst nettverk.

Akkurat som en kinesisk statsborger kunne bruke internasjonale underlagsnoder for å få tilgang til et begrenset nettsted som Facebook, kunne amerikanske brukere bruke dem til å få tilgang til nettinnhold som deres ISP kan ha blokkert eller strupet.

Vanligvis, må du kjøre en Tor-nettleser eller VPN å omgå slike forskrifter, men Substratums protokoll oppnår det samme målet mer effektivt uten de tekniske komplikasjonene.

Handel, kjøp og lagring

Ikke overraskende har Substratums verdi økt betydelig etter hvert som Net Neutralitets fremtid i USA har kommet i tvil. På tidspunktet for første artikkel for denne artikkelen ble den verdsatt til $ 0,28, og løp opp i påvente av FCC Net Neutrality-avstemningen. Nå handler den til omtrent 1,10 dollar. Du kan kjøpe underlag på Binance, KuCoin, EtherDelta, HitBTC, COSS og TidEx.

delmarkeder

Substratums mynt, Substrate, er et ERC-20-token, slik at du kan lagre det på hvilken som helst ERC-20-kompatibel maskinvare, programvare eller nettbasert lommebok (f.eks. Ledger Nano S, Exodus, MyEtherWallet, MEW, etc.).

Siste tanker

For å få visjonen til å fungere, designer Substratum-teamet dette grensesnittet med tanke på den uformelle brukeren. Teamet består av veteraner i bransjen som har kontrakt med blant annet Apple, Microsoft, HP og OpenStack. De anerkjenner behovet for å gjøre underlaget brukervennlig hvis deres ideal for peer-to-peer-internett skal bli en realitet.

Vi har store forhåpninger for underlaget – det er unikt i misjon, flittig med sine løsninger og revolusjonerende i visjonen. Versjon 1 av nettverket er planlagt lansert en gang i desember, og versjon 2, komplett med CryptoPay, er satt til 1. kvartal 2018. Når vi går inn i 2018, vil vi se på med forventning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me