Hva er status?

Status er et mobiloperativsystem som vil endre måten verden samhandler med Ethereum-nettverket på. Designet som en desentralisert nettleser og privat messenger, lar Status deg koble til hele Ethereum-nettverket rett i håndflaten din.

Status fungerer som en lett klientnode på Ethereum, og gir deg tilgang til alle Ethereums desentraliserte applikasjoner (DApps) via en app på smarttelefonen din. Det åpner døren for masseadopsjon av Ethereum DApps ved å målrette seg mot det raskest voksende datasegmentet i verden – smarttelefonbrukere.

Smarttelefonbrukere vil raskt innse at bruk av Ethereum og dets DApps aldri har vært så enkelt og praktisk.

Status Mobile Ethereum OS

Hvordan status gjenoppfinner sosiale nettverk

Status-nettverket bryter den ubalanserte arkitekturen til eldre sosiale medieplattformer. Disse tradisjonelle nettverkene gir nesten all kontroll til eiere og annonsører; brukere sitter igjen med lite makt over hvilken personlig informasjon de deler. I tillegg har eldre brukere liten stemme for å påvirke utviklingen av plattformen.

Legacy Social Network Design

Sosiale nettverk i dag består av tre grunnleggende parter: eieren, annonsøren og brukeren.

Eldre sosiale nettverk

Eieren

Eieren er vanligvis skaperen av nettverket. Eierens to hovedroller er å rekruttere og beholde brukere til den sosiale medieplattformen. Etter å ha fått brukere inn i nettverket, fokuserer de på å hente ut verdi fra brukerne.

Annonsøren

Annonsøren, referert til som datamegler av Status, gjør det mulig for eieren å hente ut verdi fra nettverket og dets brukere. Annonsøren spiller en nøkkelrolle i slutt å opprettholde det sosiale medienettverket ved å kjøpe brukerdata eller kjøpe annonser for produkter og tjenester.

Brukeren

Brukere er de som bruker sosiale nettverk for å få kontakt med venner eller for å dele sine egne spesielle interesser. I denne modellen er brukerne nesten maktesløse til å kontrollere hvordan nettverket er utviklet eller informasjonen de bruker.

Hvordan status endrer sosiale nettverk

Glem eldre sosiale nettverksmodeller som bare gir eierne og annonsøren styrke. Med utstedelsen av Status Network Tokens (SNT) gjør Status sine brukere i stand til å bli interessenter i nettverket de deltar i.

Plattformens design gjør at oppførselen til det sosiale nettverket og programvaren kan tilpasses brukernes interesser. Som statusbruker har du full kontroll over hvilken informasjon du deler, og du kan stemme på den fremtidige utviklingen av det desentraliserte nettverket.

Statusfellesskap

Status-nettverket

Status Network er åpen kildekode og gratis; alle oppfordres til å bidra til å bygge fremtiden for plattformen og de desentraliserte appene som kjører i økosystemet.

Status Network Token (SNT)

Status Network Token er et modulært verktøy token som gir drivstoff til nettverket. Som standard er Status gratis å bruke og kommunisere med, men du trenger SNT for å få tilgang til visse funksjoner i Status Mobile Ethereum Client.

Brukere som har SNT vil også kunne styre utviklingsretningen og påvirke hvordan nettverket utvikler seg.

Status brukernavn

På status identifiseres brukere for øyeblikket av en SECP256k1 offentlig nøkkel. Teamet jobber nå med Nick Johnson, medskaper av Etherenum Name Service, for å lage et brukernavn-til-SECP256k1 offentlig nøkkeloppløsning på Etherenum Name Service som lar interessenter registrere brukernavn på applikasjonen..

For å eliminere spam-kontoer har Status laget en policy om at bare kontoer som har SNT-er, vil kunne reservere et brukernavn. I likhet med hvordan Twitter gjenkjenner bekreftede kontoer med merker, vil Status gi brukerne muligheten til å motta et merke som indikerer at kontoen er pålitelig..

For å motta et merke, må Status-interessenter sette inn SNT mot brukernavn mot en premie. Merkene angir mengden verdi eller antall støttespillere som er tilknyttet kontoen.

Status Mobile Ethereum-klient

Status-applikasjonen er for øyeblikket tilgjengelig for både Android og iOS. For å laste ned på en Android-enhet, bare søk og last ned Status fra Google Play-butikken.

Å laste den ned på iPhone tar noen ekstra trinn; applikasjonen har ikke kommet til Apple App Store ennå. For å laste ned er det bare å gå til Status nettsted og følg instruksjonene på hjemmesiden.

Statusfunksjoner

Som en åpen kildekodeplattform som kobles til alle Ethereums DApps, er Statusens potensielle funksjoner ubegrensede.

Her er en rask oversikt over statusens implementerte funksjoner oppført fra dens hvitt papir.

Desentralisert Push Notification Market

Status’s Decentralized Push Notification Market kommer med både fordeler og ulemper for sluttbrukeren.

Fordeler

 • Lar deg velge hvilke noder i nettverket som tilbyr tjenesten til deg
 • Tillater deg å velge hva slags leverandører av push-varsler du vil bruke
 • Gir deg fleksibiliteten til å angi personvernnivåer ettersom du kan velge å velge eller ikke bruke en hvilken som helst tjeneste

Ulemper

 • Du må betale for enhver push-varslingstjeneste du velger Status
 • Eksisterende sosiale medieplattformer tilbyr for øyeblikket push-varslingstjenester “gratis”

I motsetning til konkurrenter som tilbyr “gratis” push-varsler på sitt sosiale nettverk, tjener ikke Status på annonser eller ved å selge kundenes informasjon til forhandlere..

Status tror på å gi deg et valg i alle saker, derav grunnen til at du blir belastet mikrotransaksjoner for varsling og lagring.

styresett

I eldre sosiale nettverk har brukerne liten innflytelse over hvordan nettverket utvikler seg over tid. Status bryter formen ved å gi sine interessenter direkte innflytelse over alle beslutninger i nettverket, inkludert programvareutvikling.

Enhver SNT-innehaver kan komme med et beslutningsforslag på nettverket.

Statusstemmeprotokoll

 • For hver beslutning som skal tas på nettverket, blir brukerens SNT-er klonet i separate beslutningstokener.
 • Antall SNT-er som brukeren har, vil være direkte proporsjonalt (1: 1) til antall beslutningstokener som brukeren mottar.
 • Det koster ingen SNT-er å stemme på forslag.

Community Curation

I likhet med hvordan brukere kan stemme eller nedstemme innhold på Reddit, har statusbrukere muligheten til å velge å kurere innholdet som vises i applikasjonen deres. Denne prosessen med å godkjenne eller avvise innhold i Status er kjent som “signalering”.

I motsetning til Reddit hvor alle brukere får en like stor stemme for å kurere innhold, bestemmer Status medlemsstemmenes styrke av en algoritme som hovedsakelig er påvirket av antall tokens som holdes av en konto.

Hyllest til Talk

Interessenter kan angi et minimumsbeløp for SNT som en statusbruker må sette inn som en hyllest for at noen utenfor nettverket deres skal kontakte dem.

For å sende en melding til en interessent, må en bruker først sette inn den nødvendige mengden SNT deklarert av mottakeren “Tribute to Talk”. Hvis mottakeren svarer på meldingen, vil mottakeren også motta det deponerte tildelte beløpet som ble postet av den opprinnelige melderen.

Status hyllest til snakk

Tilgjengelige DApps

Her er en liste over noen av Ethereums mest populære DApps som Status støtter.

 • uPort – Erklare digital uavhengighet. uPort er et selvsuverent identitetssystem.
 • Gnosis – Mengde hentet fra visdom. Gjør komplekse spådommer på farten med et brukervennlig prediksjonsmarked.
 • Oasis Exchange – Nyt en øyeblikkelig desentralisert digital aktivautveksling mellom ETH og ECR20-tokens.
 • Etlanse –Den desentraliserte jobbmarkedet. Lei eller arbeid for kryptovaluta uten gebyrer.
 • Aragon – Lag ustoppelige selskaper og organisasjoner, og verdsett uten grenser.
 • Etherisc – En desentralisert forsikringsplattform. Kjøp en policy mens du er på farten, og få utbetalt krav automatisk.
 • Ujo – Ujo er et hjem for kunstnere. Lag og kontroller det kreative innholdet ditt, og del det med verden.

Status foreslåtte funksjoner

For å bidra til å utvide plattformen, foreslår Status at flere funksjoner skal legges til i whitepaper. Her er en rask oversikt over de tre største.

Status Teller Network

En desentralisert app i Status, Teller Network vil tillate interessenter å finne brukere i nærheten for å veksle penger for digitale eiendeler. Teller Network vil tillate alle med en smarttelefon å skaffe seg kryptovaluta enkelt ved å betale kontant.

Desentralisert applikasjonskatalog

Siden etableringen av Ethereum har antallet desentraliserte apper som er tilgjengelige på nettverket, nylig steget. For å bekjempe dette problemet, planlegger Status å lansere en desentralisert applikasjonskatalog som blir kuratert av medlemmene.

I likhet med Apple App Store eller Google Play Store, planlegger Status å innlemme både kategorier og rangeringer i den desentraliserte applikasjonskatalogen for å sikre at du kan finne akkurat det du leter etter..

Sticker Market

Status planlegger også å implementere et Sticker Market som gjør at alle kan designe og selge kreasjonene sine over hele verden. I likhet med sin desentraliserte applikasjonsregister, vil Sticker Market sorteres etter kategori, samt kurateres opp eller ned etter brukerrangering..

Status planlegger å kreve at alle klistremerkedeltakere holder SNT for å sikre kvaliteten på alle brukere og klistremerker.

Status Sticker Market

Utviklingsnyheter

30. januar 2018 kunngjorde Status utgivelsen av sin nyeste Alpha-versjon 0.9.13 på iOS og Android. Store oppdateringer inkluderer hviske frakoblet innboksing, ERC-20 token-støtte og forbedringer av utvikleropplevelse.

Status Hardware Wallet

I november 2017 introduserte Status statusen Hardwallet. I motsetning til andre crypto-lommebøker som krever en kablet tilkobling for å utføre valutatransaksjoner, lar Status Hardwallet deg lagre, sende og motta kryptovalutaer uten kontakt med innebygd NFC.

Andre høydepunkter i Status’s Hardwallet inkluderer å være mobilklar og helt åpen kildekode; Hardwallets kode kan inspiseres og redigeres for å imøtekomme akkurat brukerens behov. Status Hardwallet fungerer med ETH-, SNT- og ERC-20-tokens.

Status Hardwallet

Åpne dusører

I november 2017 kunngjorde teamet sin lansering av Status Åpne Bounty. Dette programmet gir samarbeidsløsninger med åpen kildekode for både utviklere og organisasjoner for å fullføre prosjekter.

Status Open Bounty gir utviklere en liste over prosjekter som de har muligheten til å bidra til, slik at organisasjoner kan desentralisere utviklingen. Det betaler belønning i SNT eller ERC-20-kryptokurrency etter eget valg uten tredjepartsgebyrer.

I forbindelse med Status Open Bounty lanserte teamet også et bounty-fond på en million dollar helt dedikert til finansiering av open source-prosjekter.

Status Bounty

Status Budsjettfordeling

 • 50% – Kjerneutvikling
 • 15% – Sikkerhet
 • 10% – Markedsføring
 • 10% – lovlig

Innsamling og handel

Statusens bidragsperiode begynte 20. juni 2017. Bidragsperioden solgte på mindre enn en dag, og var ment å løpe i flere uker. SNT ble distribuert med en hastighet på 10.000 SNT per 1 ETH. På bare noen få timer hadde prosjektet samlet inn 99 millioner dollar.

Status har en total forsyning på 68047070174 tokens, hvorav 3.470.483.788 for øyeblikket tilgjengelig.

Da SNT først begynte å være børsnotert i juli 2017, begynte det å handle for omtrent 0,05 dollar. I løpet av de neste fem månedene presterte SNT dårlig da gjennomsnittsprisen stammet i området 0,03 til 0,04 dollar. SNT startet et imponerende bull run tidlig i desember 2017, og steg raskt til en heltidshøyde på 65 cent.

Siden det nye året har prisen på SNT konsekvent sunket ettersom kryptomarkedet mest har flagret nedover. I skrivende stund har prisen på SNT falt til hele 18 cent. SNTs negative prisbevegelse i 2018 har vært sterkt korrelert med prisen på Bitcoin som stupte den siste måneden.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = SNT&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Hvor skal SNT-poletter oppbevares?

Generelt er det tryggest for investorer å lagre sine cryptocurrency-beholdninger fra en børs.

Som et ERC20-token må SNT lagres i en Ethereum-lommebok. Populære programvare lommebok valg som støtter ERC20 tokens inkluderer MyEtherWallet og MetaMask.

Med det høyeste sikkerhetsnivået kan maskinvarelommebøker som Ledger Nano S eller Trezor også brukes til å lagre tokens..

Statusteamet

Statusteamet består av over førti heltidsmedlemmer og ti erfarne rådgivere. Hovedtyngden av de ansatte er ingeniører som fokuserer på kjerneutviklingen av plattformen, samt oppretting av desentraliserte applikasjoner. Resten av teamet håndterer forretningsdrift som samfunnsledelse, juridisk overholdelse og markedsføring.

Medstiftere

Status Network ble grunnlagt av Carl Bennets og Jarrad Hope, som har jobbet sammen i seks år på forskjellige prosjekter. I tre år før Status drev Carl og Jarrad et programvaredistribusjonsnettverk.

Deres prestasjoner før status inkluderer å oppnå tjue millioner installasjoner for forskjellige programvareprodukter. Med fortjenesten fra programvaredistribusjonsnettverket finansierte Carl og Jarrad prosjektet personlig til ICO.

Status Medstiftere

Nabil Naghdy Ansatt som COO

I november 2017 kunngjorde Status at tidligere Google-sjef Nabil Nahdy ville bli med i teamet som Chief Operating Officer. Hos Google leder Nabil vellykket Google Maps og Google Flight-produkter.

Med erfaringbyggingsprodukter bygget for over en milliard brukere, bringer Nabil enorm erfaring og ledelse til Status Team. Som COO vil Nabil være fokusert på å skape en visjon, etablere en målkart og levere produktet når det går inn i Beta..

Nabil Naghdy

Rådgivere

Statusrådgivere

Konklusjon

Status er en mobil klient som gir kraften til hele Ethereum-nettverket rett i din hånd. Mulighetene for dette prosjektet er ubegrensede ettersom statusbrukere har tilgang til alle nåværende og fremtidige desentraliserte applikasjoner som kjører på Ethereum.

Et åpen kildekode- og fellesskapsfokusert prosjekt, Status oppfordrer alle til å bidra til operativsystemet, så vel som fremtiden til det desentraliserte nettet. Gjennom forestilling av det sosiale nettverket, har Status unikt gitt brukerne muligheten til å bestemme hvordan plattformen skal styres og videreutvikles.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me