Payfair er en desentralisert peer-to-peer escrow-plattform. Dette betyr at kunder av Lønnsmessig kan trygt og privat handle kryptovalutaer og FIAT mellom hverandre uten noen formidler. Tenk på Localbitcoin, men for mye mer enn bare BTC.

Escrow, generelt, brukes til å installere tillit mellom to parter som prøver å handle noe av verdi. Her er et eksempel, la oss si at Susan ønsker å kjøpe en ny boremaskin online. Susan har funnet den øvelsen hun vil ha, men for å kjøpe den må hun gå direkte til eieren, Tim, og ikke gjennom noen som selger den på vegne av Tim.

Problemet er at Susan og Tim begge bor over hele landet fra hverandre. Begge er sikre på at de vil gjøre handel, men ingen av dem kan stole på at de får det de har tenkt, Susan en ny drill og Tim pengene.

For å løse problemet med tillit, vil Tim og Susan bruke en pålitelig sperretjeneste for å overvåke at denne transaksjonen passer bra for alle. For det første vil Susan sende betalingen for at øvelsen skal sperres der den skal holdes. Så når Tim vet at betalingen er klar i sperring, kan han trygt sende kraftøvelsen til Susan. Etter at Susan får sin nye øvelse, frigir sperretjenesten betalingen til Tim.

Payfair gjør hva sperretjenesten gjorde for Susan og Tim, men på en blockchain.

Payfair Escrow hjemmeside

Hvordan fungerer Payfair

Payfair-økosystemet består av fire hovedinteressenter: kjøpere, selgere, tillitsnoder og sperringsnoder. Kort sagt, kjøpere og selgere forhandler mellom en menneskelig opererende Escrow-node mens Trust-nodene fungerer passivt for å sikre og stabilisere nettverket.

Kjøpere og selgere: Entreprenørene til avtalen. Bekymret for transaksjonsikkerhet og salg / kjøp av varer og tjenester (digitale eller ikke),

Tillitsnode: Payfair (PFR) tokenholdere. Min. innsats på 10.000 PFR

Escrow-node: Garanter for en transaksjon. Min. innsats på 3000 * PFR

*nylig redusert fra $ 250USD til 3000 PFR på grunn av volatilitet i markedet.

Nettverksnoder

Tillitsnoder og Escrow-noder er begge opt-in og krever innsetting av dine PFR-tokens i Playfairs nettbaserte lommebok. Begge nodene fungerer som meglere i transaksjonene mellom kjøpere og selgere. Imidlertid er tillitsnoder helt passive og håndterer den viktige jobben med å vedlikeholde, oppdatere og sikre økosystemet. Tillitsnoder spiller en rolle i transaksjoner, som kryptovalutaer, som kan avgjøres automatisk med ERC-20 smarte kontrakter.

Escrow-noder er derimot aktive roller i Payfair-økosystemet. En operatør av en Escrow-node vil aktivt løse tvister mellom entreprenører ved å gjennomgå loggene til en handel. Escrow-node er servert tvister basert på deres omdømme i Payfair-klassifiseringssystemet. Bedre rangerte noder får flere tvister.

Rangering System

Alle interessenter i Payfair, bortsett fra tillitsnoder, vil kunne rangere hverandre når de er involvert i en transaksjon. Tanken er slik at ondsinnede eller dårlig fungerende noder og entreprenører vil bli lukt ut og etterlate seg et sunnere økosystem. Karakterer for både entreprenører og escrow-noder vil påvirke gebyrene de betaler eller mottar.

Avgifter og provisjoner

Tillitsnoder og sperringsnoder mottar en kommisjon for deltakelse. Ikke justert for rangering, tjenes provisjon på gebyrene som en kjøper eller selger skal betale for en transaksjon.

Gebyrer for ikke-sperret transaksjoner er en prosent. Av den samlete prosenten distribueres åtti prosent til Trust-nodene, og de resterende tjue prosentene går til Payfair markedsføring og nettstøtte. Ikke-sperretransaksjoner er avtaler mellom kjøpere og selgere på nettverket som ikke hadde tvist.

Gebyrer for en sperretransaksjon (børser som hadde tvist) økes til halvannen prosent. I dette tilfellet, av den ene og en halv prosent innkrevd, distribueres bare én prosent av avgiften til Trust-nodes, mens de resterende nitti prosent tildeles den avgjørende Escrow-noden.

Payfair Token (PFR)

Den sentrale rollen til Payfair token (PFR) er å brukes til å sette noder og legge til rette for avgifter og oppdrag. Totalt antall poletter er forhåndsutvinnede 100.000.000 med elleve prosent som holdes for laget (frosset de første 12 månedene). 86.000.000 ble solgt i to trinn av deres ICO og 3.000.000 var reservert for deres bounty-program.

Over 96% av PFRs nåværende handelsvolum er på FatBTC, men andre børser inkluderer IDEX, ChaoEx og CryptalDash. Den beste metoden for lagring av PFR er i en ERC-20-kompatibel lommebok som MyEtherWallet eller Metamask. Selv om det er et alternativ å lagre PFR direkte på en børs, er det alltid det tryggeste å bruke din egen lommebok.

Playfair-plattformen

Hele utvekslingen fungerer som en peer-to-peer-plattform hvor deltakerne er i stand til å kommunisere direkte og handle med andre brukere. Brukere er pseudo-anonyme som standard, da brukernavn er alt som kommuniseres mellom selgere og kjøpere. Å legge til eller frigjøre ytterligere identifiserende informasjon er opp til brukerne under en transaksjon.

Playfair-plattformen har sjenert 40 kryptovalutaer som kan sammenkobles og handles for øyeblikket. Allerede er det noen interessante sammenkoblinger, inkludert en bruker som selger ETH for World of Warcraft gull i spillet.

Payfair handelsplattform

Playfair handelsplattform for kjøpere og selgere

Lønnsmessig samlet

Payfair gjenoppfinner tillit til sperring ved å erstatte den med smarte kontakter. Et forenklet nettverk av brukere og garantister som ble stimulert til å handle sammen; i beste interesse for både nettverket og seg selv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me