Hva er opplevelsespoeng?

Hva om du kunne gå gjennom livet og tjene erfaringspoeng for bare å gå om dagen din? Plukker dagligvarer (+ 500XP), skyter oksen med knoppene dine på favorittmeldingsappen din (+ 200XP), eller setter deg ned til middag med kjæresten din på din favoritt asiatisk-amerikanske fusjons gastropub (+ 1000XP).

Hvis det høres ut som om du har kommet inn i et IRL-videospilllandskap, ikke bekymre deg: dette er ikke noe virtuell virkelighetsstyrt dystopi som Ready Player One. Det er imidlertid et belønningssystem som får livet til å spille ut som et RPG – et rollespill der rollen er din egen og spillet er selve livet.

Det kalles Experience Points, og som oppdraget tilsier, vil det bringe XP fra skjermen og inn i din daglige rutine. Prosjektet bygger en delingsøkonomi for alle aspekter av livet, alt fra daglige innkjøp til turisme, alt drevet av XP-mynten. Med erfaringspoeng er distribusjon bare begrenset til adopsjon og aksept; hvis en bransje eller tjeneste vedtar prosjektets modell, kan du tjene XP-mynt til dine daglige opplevelser.

Hvordan Experience Points fungerer

Som man kunne forvente, har Experience Points en viss umiddelbar relevans for online spillmiljøer. Det er mynt, XP, og tilbyr spilløkosystemer en selvbærende økonomisk modell der den kan brukes til kjøp, belønninger i spillet og spiller-til-spiller-transaksjoner.

Experience Points-teamet ønsker imidlertid å ta denne modellen og legge den på virkelige interaksjoner og transaksjoner. I utgangspunktet kan forbrukere og medlemmer i samfunnet bli belønnet i XP for å samhandle med en tjeneste eller enhet som har tatt i bruk Experience Points-plattformen, for eksempel å delta på en konsert eller kjøpe et måltid på en restaurant som bruker XP. Brukere kan deretter bruke XP på deltakende steder, slik at de kan ta den erfaringen de har fått og sette den tilbake i den XP-baserte økonomien..

Experience Points bruker

Til slutt ønsker Experience Points å forene aktører fra alle samfunnslag og legge til rette for samarbeid mellom alle næringer som er villige til å adoptere det. Sluttproduktet vil være en opplevelsesøkonomi som knytter spill, turisme, forbrukerindustri, sosiale medier, underholdning og mer til et samlet økosystem..

Opplev Points Pentanode System

For å sikre nettverksintegritet og sikre distribusjon av XP i målrettede bransjer, bruker Experience Points et femdelt nodesystem. Hver node oppfyller en bestemt funksjon for Experience Points-økosystemet.

Masternodes:

Experience Points opererer under en Proof of Stake-modell, så masternodene serverer din typiske PoS-konsensusmekanisme. De lover (omtrent) en 50% årlig avkastning på investeringen og krever minimum 50 mln XP for å fungere. Noder som har mer enn minimum vil motta samme retur per time (ca. 2800XP). Dette forhindrer hamstring og oppfordrer brukere til å etablere flere noder for å støtte nettverket.

Supernoder:

Denne noden krever 1bln XP for å fungere og lover en omtrentlig 200% årlig avkastning på investeringen. Imidlertid vil den 1bln-forpliktede XP bli brent når du setter opp noden for å hindre operatørene i å dumpe mynter når de når et overskuddsmål. Dette sikrer at bare seriøse investorer som tror på fremtiden for prosjektet, vil oppsøke supernoder.

Salgsnoder:

Disse nodene vil bli distribuert til leverandører, forhandlere og butikkeiere som ønsker å ta i bruk XP av betalings- og / eller salgsfremmende årsaker. De vil fungere som masternoder, bortsett fra at innsatsen ikke kan deles opp, selges eller flyttes. Innskuddsbelønninger vil bli brukt til å distribuere XP til kunder etter leverandørens skjønn, men disse belønningene blir begrenset til 150% av den opprinnelige innsatsen for å sikre at midlene faktisk blir omfordelt og ikke ligger i dvale.

Devnodes:

Devnodes er som salgsnoder bortsett fra den elektroniske verdenen, og de vil bli gitt til utviklere å bruke med sine online produkter. Som salgsnoder kan ikke den innsatte XP brytes opp eller flyttes ut av noden – operatøren kan ikke få tilgang til midlene i det hele tatt. De kan bare distribueres via XP API for å fremme sirkulasjon blant plattformbrukere, og for devnodes blir eventuelle innsatsbelønninger som ikke blir omfordelt innen 10 dager etter opptjening, umiddelbart brent. Dette er ment å oppmuntre utviklere til å pumpe XP inn i systemet og akselerere myntens adopsjon på plattformen deres.

Geonoder:

Geonoder kobler brukere av Experience Points til den fysiske verdenen. Disse nodene vil være ansvarlige for å distribuere XP til personer som besøker et bestemt sted, monument eller annen attraksjon. Bare ved å dukke opp og skanne en QR-kode, kan du motta XP for å besøke et populært turiststed eller et museum, så lenge det er koblet til en geonode..

Opplev poeng økosystem

Opplev poeng brukstilfeller

Det skal bemerkes at salgsnoder, devnoder og geonoder satses med det spesifikke formålet med å sirkulere XP for økosystemets adoptere og forbrukere. Som sådan blir myntene effektivt (ikke bokstavelig talt) brent når de stakes når de tas ut av sirkulasjonsforsyningen og brukes utelukkende til å omfordele innsatsbelønninger for brukere.

Disse belønningene kan fordeles på en rekke bransjer, og her er bare noen få eksempler på potensielle brukssaker:

For salgsnoder:

Si Molly eier en restaurant som heter Smack Yo Mama Mac. Hun ønsker å lage et belønningssystem for restauranten sin, hvor de mottar 5000XP for hver ti måltid som en kunde kjøper. De kan deretter bruke XP til å kjøpe neste måltid hvis de ønsker det. I et annet eksempel driver Angela et massasje- og varme kilder i New Mexico. Med Experience Points setter hun opp et henvisningsprogram som tildeler kunder 3000XP for hver nye person de tar med seg til spaet.

For devnodes:

Carl driver en språkopplæringsmeldingsapp som lar brukerne samhandle med enkeltpersoner i flerspråklige chatterom. Hvis en bruker tilbyr en annen bruker nyttig språkopplæring eller veiledning i appen, kan vedkommende tipse den andre i XP for å få hjelp. Carl driver også en app for deling av oppskrifter. Ved hjelp av XP kan Carl belønne oppskriftsbidragere for deres tillegg til applikasjonens oppskriftsbok.

For geonoder:

Turistkontoret i Edinburgh ønsker å oppmuntre til sightseeing, så de bestemmer seg for å sette opp en Experience Points-genode for dette formålet. Belønning kan ha mange former, inkludert tildeling av brukere per avstand på Royal Mile, og gi dem 4000XP for fotturer på Arthur’s Seat, eller gi dem 2000XP for å besøke Edinburgh Castle.

Opplev poengteam og veikart

REDIGERING: Siden publiseringen har prosjektet fjernet teamdelen fra nettstedet deres.

På prosjektets nettsted, den eneste teaminformasjonen kommer som en liste over pseudonyme, emoji-representerte medlemmer uten LinkedIn-profiler. Dette har gitt noen investorer pause i fortiden, men for hva det er verdt, holder teamet seg aktivt Uenighet, Telegram, og Github. Hvis de er legitime, ser det ut til at de heller vil være anonyme.

Opplev poeng team

Prosjektets veikart ser ut til å fokusere på lekne komiske illustrasjoner for å få målene sine, og disse målene inkluderer rudimentære milepælbeskrivelser og noe konkrete tidsfrister. For 2018 håper teamet å takle global ombordstigning ved å tilby utviklere og bedrifter et sett for å komme i gang med sin egen node, etablere et Experience Points-marked for service / produktoppføring og betaling, og opprette en uavhengig utviklerportal for XP-økosystemet.

Opplev poenghandel historie

På toppen av ferien bullrun 2017/2018 nådde Experience Points topp 100 med en markedsverdi på 1 milliard dollar. Slik det ser ut nå, er mynten rangert som nr. 141 på CoinMarketCap med en pris på nesten en halv prosent.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = XP&tsyms = EUR, CNY, GBP, USD, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Hvor å kjøpe opplevelsespoeng

For å skaffe deg XP må du gå litt utenfor allfarvei. CoinExchange står for størstedelen av myntens handelsvolum, og du kan handle for det med enten BTC eller DOGE (seriøst). Det nest største markedet kommer fra CrytpoBridge, men dette utgjør bare omtrent 3% av handelsvolumet 24 / time i BTC eller MONA. XP handler ikke for ETH på noen av sine børser.

Hvor skal du oppbevare opplevelsespoeng

De eneste lommebøkene som er tilgjengelige for XP er kjerne lommebøker som tilbys på prosjektets nettside. Disse inkluderer programvare lommebøker for Windows, Mac og Linux, sammen med en mobil lommebok for Android og en papir lommebok.

Siste tanker

I sin nåværende utviklingsfase er Experience Points mer rettet mot online spillplattformer og tjenester. Det kommende utviklingspakket vil gjøre det lettere for utviklere å integrere mynten i spillene sine for belønning og kjøp i spillet, samt gi brukerne en mynt for å utvikle en spillerdrevet økonomi.

Å ta i bruk dette token for spillformål er en ting, men å se XP i bruk i den virkelige verden er en annen. Et kult konsept? Kanskje, selv om det er litt pussig. Quixotic å tro at konseptet vil bli en realitet? Potensielt, men alt avhenger av om noen forhandlere, bedrifter og bransjer ser verdien i å bruke en modell som XP for å stimulere virksomheten. Hvis de gjør det, og noen få får ballen til å rulle, hvem vet hvor langt den vil gå (og hvem / hva den vil plukke opp underveis).

Alt dette sagt, mangelen på teamgjennomsiktighet har plaget noen, mens andre sier at du bare trenger å bli involvert i Experience Points-samfunnet for å få litt skjermtid med menn og kvinner bak prosjektet..

Forutsatt at prosjektet er legitimt, vil det være en opplevelse i seg selv å se det utvide seg. Hvis det utvides godt, hvem vet: det kan bety at din neste tur til New York kan gi deg XP for å ta en tur til Ellis Island eller krysse Time’s Square.

Tilleggsressurser:

Nettsted

Hvitt papir

Subreddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me