Hva er Loopring?

Loopring er en desentralisert utvekslingsprotokoll og et “automatisert utførelsessystem” bygget på Ethereum som gjør at brukerne kan handle eiendeler på tvers av børser. Det er ikke en desentralisert utveksling. Snarere forenkler det desentralisert utveksling gjennom ringdeling og ordrematching.

Mange nye buzz-ord der for å finpusse på, men vi vil kutte ut buzz litt senere. For øyeblikket er det viktig å forstå at Loopring vil samle alle bestillinger sendt til nettverket og fylle disse ordrene gjennom ordrebøkene til flere sentraler. Desentraliserte og sentraliserte børser vil kunne implementere Loopring, noe som gir børsene tilgang til cross blockchain og kryssbørslikviditet og gir investorer tilgang til de beste prisene som er tilgjengelige på det bredere markedet. Videre er Loopring blockchain agnostisk, noe som betyr at enhver plattform som bruker smarte kontrakter (for eksempel NEO, Ethereum, Qtum) kan integreres med Loopring.

Nå som vi har gått gjennom det grunnleggende, la oss bygge videre på dette for en mer detaljert forståelse.

Hvordan det fungerer

Når du bruker Loopring, trenger handelsmenn aldri å sette inn penger i en børs for å begynne å handle. Selv med desentraliserte børser som Ether Delta, IDex eller Bitshares, må du sette inn pengene dine på plattformen, vanligvis via en Ethereum-smart kontrakt. Men med Loopring forblir midler alltid i brukerlommebøker og blir aldri låst av bestillinger. Dette gir deg fullstendig autonomi over midlene dine mens du handler, slik at du kan kansellere, trimme eller øke en ordre før den utføres. Du kan til og med flytte penger fra lommeboken din helt etter at du har lagt inn en bestilling, selv om dette vil påvirke den endelige bestillingen, ettersom protokollens ringearbeidere vil bli varslet om lommebokens saldo før de samsvarer med bestillinger..

Når vi snakker om gruvearbeidere, la oss gå gjennom anatomien til en utveksling på Looprings protokoll.lrcprosess

Bestille

Når du er klar til å handle, vil du sende inn en bestilling gjennom loopring.io lommebok, logge av den med din private nøkkel. Denne ordren vil da bli sendt til både smarte kontrakter på Loopring-nettverket og en serie relé-noder utenfor kjeden. De smarte kontraktene sørger for at når ordren din blir matchet, vil pengene i lommeboken din byttes mot de omsettede myntene, og off-chain-reléene er ansvarlige for å opprettholde en ordrebok og kringkaste disse ordrene til ringgruver.

Ring gruvearbeidere

Ringgruvearbeidere sørger for at ordrer kan fylles (eller delvis fylles) gjennom ordreringer til ønsket handel er fullført for alle involverte parter. Som kompensasjon for denne tjenesten kan ringearbeidere motta et gebyr i LRC (Loopring’s token) eller en splittmargin på det endelige kjøpesummen for en ordre. For eksempel, hvis du ønsket å handle 1 ETH mot 10 NEO, men ringgraveren fant en handel for 11 NEO, kunne han dele en del av denne marginen med deg, eller han kunne velge å ta LRC-avgiften spesifisert da bestillingen ble sendt. Dette sikrer at gruvearbeidere blir betalt rettferdig for å finne de beste valutakursene for handelsmenn, og det gjør det mulig for handelsmenn å få størst smell for pengene sine – teoretisk sett vil dette også redusere arbitrasjemuligheter, ettersom den beste handelsverdien tilbys iboende gjennom protokollen.

avgifter

Avgjøre en handel

Når en bestillingsring er fullført, evaluerer Looprings smarte kontrakter ordrene for å sikre at de kan oppfylles. Hvis alt sjekker ut, overfører smarte kontrakter mynter til deres respektive mottakere. Denne prosessen er atomær og foregår lommebok til lommebok.

Bestill ringer og ordredeling

Begge disse funksjonene skiller Loopring fra andre desentraliserte utvekslingsplattformer. En ordrering tillater ringmatching, en prosess der en serie handler blir strammet sammen for å oppfylle hverandres ordrer. I tillegg, hvis en ordre ikke kan fullføres med en enkelt handel, gjør ordredeling det mulig å dele denne ordren i delordrer til det opprinnelige ordresummen er fullstendig fylt.

Noe hjelp fra våre hypotetiske frivillige kan bedre demonstrere denne praksisen i aksjon. Molly, Angela og Carl vil alle utføre en handel på Loopring-nettverket. Molly vil handle 2 OMG for 10 ARK, Angela vil handle 21 EOS for 1,5 OMG, og Carl vil handle 20 ARK for 40 EOS. Gjennom ringmatching ville ringearbeidere danne disse forskjøvne ordrene til en enkelt ordensring, hvor Molly ville bytte sin OMG til Angela, Angela ville bytte sin EOS til Carl, og Carl ville bytte sin ARK til Molly. Etter at denne ringordren er godkjent gjennom Looprings smarte kontrakter, mottar alle sine etterspurte mynter, og alle er glade.

Bare ett problem: ikke alles bestilling er fullført. Molly mottok sine 10 ARK, men har fortsatt 0,5 OMG til overs, og Carl trenger fortsatt å bytte 10 ARK mot 19 EOS – bare Angela gikk bort med ordren fullstendig fylt. Takket være Looprings bestillingsdeling ville dette imidlertid ikke være noe problem. Restene ble deretter behandlet til en annen ordrering til hver delordre ble lagt til en fullført ordre.

Loopring’s Team and What’s to Come

Loopring-grunnlegger Daniel Wang, som tjente som leder, pleide å drive en sentralbørs kalt Coin Port tilbake i 2014. “På den tiden,” sa han til Coin Central i et intervju, “[jeg prøvde å løse problemene med sentraliserte børser, og så skjønte jeg at det ikke er mulig. Disse problemene ligger i den sentraliserte utvekslingsmodellen. ” Dermed begynte han å konseptualisere hva som skulle bli Loopring. Tidligere har han også hatt en stilling som Google Tech Lead og var medstifter og VP for Yunrang Technology.

Looprings CMO, Jay Zhou, var tidligere ansatt i Ernst og Young, hjalp til med å stifte SJ Consulting, og jobbet tidligere i PayPal’s Risk Operations-enhet.

Johnston Chen, COO i prosjektet, har jobbet som Chief Information Officer hos 3NOD.

lrcteam

Når det gjelder Looprings veikart, legger 2018 opp til å være et aktivt år for protokollens implementering og utvidelse. Blant andre milepæler på veikartet, Loopring-teamet har følgende på docket for 2018:

  • ERC223-støtte og hybridhandel med disse tokens og ERC20-tokens
  • Utgivelse av mobile lommebøker for iOS og Android
  • Implementering av desentralisert styring
  • Implementering med ekstra blokkeringer (NEO og Qtum)

Det siste punktet er et integrert trekk for at Loopring skal bli en cross-blockhain-protokoll. Integrering med NEO og Qtum vil muliggjøre handel på tvers av kjeder, men det vil kreve to nye tokens (LRN for NEO, LRQ for Qtum) for å oppnå dette.

Konkurranse

Åpenbart går Loopring inn i feltet av sentraliserte og desentraliserte sentraler, og på overflaten får dette Loopring til å se ut som om den har litt sterk konkurranse. Men faktisk ønsker Loopring å implementere disse børsene for å gi dem – og vekslerne – mye tiltrengt likviditet.

Innenfor desentraliserte utvekslingsplattformer er det noen få kryptoer som skyter på samme mål. 0x er en som kommer til hjernen, men forskjellen ligger i det faktum at den lar alle kjøre en node som en desentralisert sentral. I likhet med Loopring behandles ordrer utenfor kjeden, og alle handler avvikles i kjede, men i motsetning til Loopring trekker den ikke fra flere børser, siden all likviditet kommer fra børser etablert på 0xs plattform.

Andre konkurrenter inkluderer Bancor, Blocknet og Kyber Network. Bancor og Kyber Network tilbyr ordrematching og likviditetsbassenger for å sikre at handler blir oppfylt på tvers av blockchain-smarte kontrakter, mens Blocknet tilbyr de samme tjenestene utelukkende gjennom ordrematching. Ingen av disse tilbyr imidlertid ringordrene som ringematching skaper på Looprings protokoll.

Handelshistorie

I skrivende stund tar alt et spark i buksenes sete, og Loopring er ikke noe unntak.

skjema

Tilbake 9. januar så det en heltidshøyde på $ 2,19, og akkurat nå er den rangert som 52. på Coin Market Cap.

Hvor kan jeg kjøpe, hvor jeg skal oppbevare

Loopring er oppført på en håndfull bytter, men størstedelen av volumet kommer gjennom Binance, OKEx og Gate.io. Alle tre tilbyr BTC- og ETH-handelspar, mens OKEx og Gate.io også tilbyr USDT-par.

Når du har kjøpt deg litt LRC – hvis du vil, det vil si – kan du enten gå over til loopring.io for å bruke den offisielle lommeboken og begynne å bytte, eller du kan holde den i en ERC20-kompatibel lommebok.

Siste tanker

Det er et par viktige takeaways fra Loopring som skiller det fra desentraliserte børser og andre desentraliserte utvekslingsprotokoller. For det første prøver det ikke å slå ut DEX-er og sentraliserte børser, det prøver å koble til dem. Dette har potensial til å øke likviditeten på tvers av alle markeder som implementerer Loopring, og det kan potensielt nøytraliseres arbitrage takket være ordrematching til laveste pris.

I tillegg skiller ringordre Loopring fra andre desentraliserte utvekslingsprotokoller. Ringmatching kan øke likviditeten ytterligere, da det vil bety at tre eller flere ordrer kan pares med hverandre for å utføre flere handler samtidig. Bestillingsdeling gir også fordeler i forhold til tradisjonelle ordrematchingsmodeller, noe som gir mer fleksibel handel.

Fleksibilitet ser ut til å være Looprings MO. Det er blockchain agnostisk (så lenge blockchain har plass til smarte kontrakter), kan brukes av desentraliserte og sentraliserte børser, og kan oppfylle en enkelt ordre gjennom flere veier. Desentraliserte børser vil trolig bli mer populære fremover når de forbedrer brukeropplevelsene sine. Hvis dette viser seg å være tilfelle, håper vi at denne guiden (og andre som den) vil holde deg i løkken om disse desentraliserte løsningene når vi ringer inn i en ny æra med kryptovalutahandel..

Tilleggsressurser:

Nettsted

Medium blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me