Hva er iExec RLC?

Desentralisert cloud computing høres ut som en vakker kombinasjon av moteord som brukes til å sprøyte et produkt, ikke sant? Ikke bekymre deg, iExec har substans for å sikkerhetskopiere buzz, og hvis dette er første gang du hører om prosjektet, er det fornuftig – teamet er ikke stort på sprøytenarkoman.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Som tittelen på denne veiledningen staver ut, er iExec en plattform for desentralisert cloud computing, så tenk IBM eller Microsoft cloud services, men del opp i flere noder for off-chain databehandling av blockchain-applikasjoner. Det er et lignende konsept som Golem (superdatamaskiner) og Siacoin (skylagring), bortsett fra at det bruker skytjenester for prosessorkraft. Målgruppen er selve blockchain-riket og det spirende økosystemet til DApps.

State of Cloud Computing

Før vi bryter ned hvordan iExec fungerer, vil det være nyttig å se på sentralisert cloud computing slik det ser ut i dag.

Cloud computing har raskt blitt en industristandard for selskaper som ønsker tilgang til prosessorkraft uten å måtte opprettholde kostbar teknologisk infrastruktur. Bedrifter som Netflix, Apple, Etsy og Xerox, for eksempel, administrerer noen (eller alle) av deres applikasjoner og data med cloud computing fra selskaper som Amazon, Google, IBM eller Microsoft. Årsaken er enkel: Hvis disse selskapene allerede har titusenvis av servere for å støtte datakrevende beregninger, hvorfor ikke outsource prosessorkraften? Enkelt sagt, disse tjenestene gir bedrifter tilgang til ellers dyre ressurser.

iExec ønsker å tilby den samme tjenesten, men de vil desentralisere den. Markedet for denne bransjen var 22,4 milliarder dollar i 2016, og det forventes å nå 55 millioner dollar innen 2026. Mer eller mindre har de store aktørene sementert seg som pålitelige leverandører, så hvorfor skulle iExec prøve å forstyrre en bransje som ser ut til å være stein?

Det enkle svaret er at de ikke prøver å gjøre det. I stedet vil de være for desentraliserte applikasjoner hva populære cloud computing-tjenester er for eldre virksomheter: one-stop resource for blockchain cloud computing.

Du spør kanskje, hvorfor trenger blockchain dette? Glad at du spurte. Det er en strålende artikkel om emnet av Noam Levenson og Alex Price for Hackernoon om emnet. I utgangspunktet, hvis noen av de smarte kontraktene som er bygget på Ethereum (eller en hvilken som helst DApp-plattform) ønsker å fungere skikkelig i den virkelige verdenen, trenger de tilgang til mer databehandling enn Ethereum virtuelle maskin gir. Ethereums virtuelle maskin huser og utfører smarte kontrakter på nettverkets noder og gruveprogrammer.

Da DApps og smarte kontrakter ser adopsjon og utbredt bruk, vil det å kjøre alle disse beregningene gjennom Ethereums blockchain skape en latens / skalerbarhetskatastrofe av en slik størrelse som ville gjøre nettverket ubrukelig – bare se på hva noen få millioner dollar verdt CryptoKitties gjorde med Ethereum i et spørsmål om dager.

I utgangspunktet ønsker iExec å skape et nettverk av databehandlingsressurser som gjør at Ethereum-økosystemet kan skaleres til potensialet i fremtiden.

Hvordan fungerer iExec RLC?

For å støtte DApps, smarte kontrakter og deres plattformer, tar iExec prosessintensive beregninger utenfor kjeden for å holde en blockchain-kjedefunksjoner i orden..

For å gjøre dette bruker iExec XtremWeb-HEP, en åpen kildekode-programvare. Desktop Grid computing (også kjent som Volunteer Computing) samler ubrukte databehandlingsressurser som skal brukes av applikasjoner og plattformer, og i henhold til iExecs whitepaper, XtremWeb-HEP “implementerer alle nødvendige funksjoner” for å gjøre dette mulig på en global skala, inkludert “feiltoleranse, multi-applikasjoner, multi-brukere, hybrid offentlig / privat infrastruktur, distribusjon av virtuelle bilder, datahåndtering, sikkerhet og ansvarlighet , og mange flere.”

I hovedsak, med denne programvaren, kan DApps bruke hvilken som helst databehandlingsressurs i iExec-rammeverket til å kjøre programmene sine. Dette betyr at utviklere og DApp-brukere kan ta i bruk prosessorkraft fra en ressurs så liten som en PC-prosessor til så stor som et datasenter på lagerstørrelse. Alternativene vil være fleksible, skalerbare og fritt markedsdrevne, slik at brukerne kan finne akkurat den riktige mengden datakraft for den aktuelle oppgaven.

iExec infographic

iExec oppnår denne tjenestematchingen ved hjelp av sine smarte kontrakter. Matchmaking-algoritmen tar for eksempel ressursforespørsler på nettverket og matcher dem med en passende leverandør. Denne smarte kontrakten ser i utgangspunktet på en DApps oppgave og spør: “Kan denne dataressursen kjøre dette programmet?” Hvis ja, så er det en kamp laget i himmelen. Hvis ikke, er det på tide å gå videre (ikke noe personlig).

For å sikre at brukerne får ressursene de trenger, bruker iExec en Proof of Contribution-modell. Denne konsensusalgoritmen sørger for at en leverandør sørger for beregningskraften som trengs av brukeren, og den belønner denne leverandøren med RLC, iExecs token, i retur for disse tjenestene..

iExecs plattformkomponenter

Ta et skritt utenfor programvaren og det tekniske, la oss ta en titt på brikkene som utgjør iExecs plattform. Disse inkluderer markedsplassen, DApp-butikken og datamarkedet.

Markedsplass: Markedsplassen er iExecs nav for leverandører og brukere å bytte RLC mot dataressurser. Gjennom markedet kan enkeltpersoner / utviklere som kjører DApps handle for ressursene som er skreddersydd for applikasjonens behov. iExec kommer med en Matchmaking smart kontrakt som sikrer at ingen leverandører biter mer enn de kan tygge når de forplikter seg til å behandle en kontrakt. Dessuten styrer en rykte smart kontrakt leverandørens pålitelighet.

Tenk på dette som en Yelp-anmeldelse for databehandlingsressurser. Dette omdømmesystemet lar brukerne velge pålitelighetsnivået de ønsker, og betale mindre for en mindre pålitelig vert hvis de ønsker det. Dermed er markedet fritt markedsdrevet, og jo flere leverandører og brukere på den, desto mer konkurranse vil diktere priser.

DApp Store: Endelig, et desentralisert tilsvar til applikasjonsbutikker. Som navnet antyder, lar DApp-butikken deg bla gjennom og kjøpe DApp-er som er bygget på eller bruker iExec. Og det kule er, den DApp-butikken er live og har allerede applikasjoner du kan kjøpe i dag. I tillegg kan applikasjonsleverandører også sende inn sine DApps for oppføring på plattformen.

iExec dApp Store

Data Marketplace: Denne markedsplassen er å data om hva DApp-butikken er for applikasjoner. Med det kan dataleverandører selge overflødig data til DApp-leverandører eller andre parter som er villige til å kjøpe det. Alt fra utøverstatistikk til myndigheters konsensusdata, himmelen er grensen til hva du kan markedsføre på denne plattformen. Hvis noen er villige til å kjøpe den, kan du bruke iExec til å selge den. I motsetning til DApp-butikken (oppe og i gang) og Marketplace (utgitt i år), er Data Marketplace fremdeles i de konseptuelle stadiene av utviklingen, så ikke forvent det på en stund ennå.

iExec Team og hva som kommer

iExecs kjerneteam består av seks doktorgrader, hvorav fire har jobbet med cloud computing siden tidlig på 2000-tallet.

Disse fire, Gilles Fedak, Haiwu He, Oleg Lodygensky og Mircea Moca, har erfaring med å jobbe hos INRIA og CNRS med å utvikle programmer for Desktop Grid computing. iExec er et produkt av deres kollektive opplevelse, og etter at Gilles Fedak oppdaget Ethereum i 2016, fant teamet løsningen på et problem de hadde diskutert siden 2012: hvordan lage en distribuert sky basert på Desktop Grid computing.

Dermed ble iExec født, og teamet har gjort jevn fremgang for å realisere målet sitt siden. De opprettholder en aktiv GitHub, oppdaterer den konsekvent med de friske fruktene av deres arbeid, inkludert iExecs programvareutviklingssett i november 2017.

iExec-teamet

De fleste av iExecs v1 “Essential Edition” av veikartet har blitt oppnådd. Neste er v2 “Market Network”, som vil se på å utvide på DApp-butikken og lansere nettverkets Marketplace.

Når denne markedsplassen lanseres, vil iExec også gjennomgå en desentraliseringsprosess, ettersom alle data / datasentre for tiden er under kontroll av iExecs team av hensyn til bekvemmeligheter.

Teamet vil takle V3-v5 i tide, men det meste av denne utviklingen vil komme i langt framtid.

iExecs konkurranse

I sin whitepaper legger iExec-teamet ut prosjektets konkurransedyktige landskap og forklarer disse konkurrentene i forhold til iExec.

De er raske til å merke seg at desentraliserte skylagringsleverandører som Filecoin, Storj og Siacoin ikke er direkte konkurrenter, og det er lett å se hvorfor. Mens iExec teoretisk sett kan ta et skritt i denne retningen når det modnes, er det ikke en lagringsplattform; det er en databehandlingsplattform.

Dette setter det i konkurranse med andre desentraliserte databehandlingsprotokoller som Golem og SOMN. Begge disse tar imidlertid sikte på et annet dyr. I hovedsak bygger de begge en desentralisert superdatamaskin på blockchain-teknologi, mens iExec er rettet mot DApp-utvikling og bærekraft. Begge ser mot en fremtid med et blockchain-drevet, desentralisert internett, men deres funksjoner, selv om de noen ganger er like, er mer komplementære enn motstridende.

iExec-handelshistorie

iExec hadde en kort periode i markedsverdi topp 100 før krasjet, bare for å slå seg ned under denne terskelen under blodbadet.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = RLC&tsyms = EUR, GBP, USD ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

I skrivende stund er den verdsatt til ~ $ 1,50 og rangert 135. totalt på CoinMarketCap.

Hvor kan jeg kjøpe iExec RLC

Bittrex, Binance, Upbit og Bitfinex står for størstedelen av RLCs handelsvolum. Hver børs har BTC- og ETH-handelspar, mens du også kan kjøpe den direkte med USD på Bitfinex.

Hvor skal jeg lagre iExec RLC?

RLC er et ERC20-token, så en Ethereum-kompatibel lommebok vil ha deg dekket for lagring, inkludert MyEtherWallet, Nano Ledger S, Meta Mask, Exodus, Laxx og imToken.

Siste tanker

Hvis iExec fungerer som tiltenkt, kan det ekspanderes i takt med at flere leverandører og databehandlinger blir med i nettverket. Dette kan åpne for skalerbarhetsløsninger, bærekraftig DApp-støtte og fremtidig adopsjon av blockchain. Det gir også et grønnere alternativ til dagens databehandlingsmodeller, siden ressurser bare brukes når de er nødvendige og på en mindre energikrevende måte.

Prosjektet er absolutt ambisiøst, men for hva det er verdt, har iExec-teamet jobbet med vellykkede prosjekter tidligere i samme retning. De bidro til å utvikle European Desktop Grid Infrastructure, en serie på 200.000 noder som utførte mer enn en million oppgaver ved hjelp av Desktop Grid computing. Dette prosjektet la grunnlaget for iExec, samtidig som det demonstrerte gjennomførbarheten.

iExec teamopplevelse

Vi vet ikke om iExec vil leve opp til forventningene sine, men vi er sikre på at teamet ikke tuller rundt dette prosjektet. De har erfaring, hjernekraft og vilje til å se dette prosjektet gjennom, og for fremtiden til blockchain, håper vi de gjør det. DApps og andre plattformer vil trenge noe sånt som iExec hvis de ønsker å overleve i arbeidsmarkedet, så her er å håpe det beste for prosjektet fremover.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me