Enten du er ny i krypto eller en erfaren investor, kan du fremdeles lure på: “Hva er et kryptokort?” I denne artikkelen svarer vi på alle spørsmålene dine om dem. Vi ser også på noen av fordelene og utfordringene for forbrukere og selgere som bruker kryptokort. Til slutt fremhever vi noen av de beste kryptokortene på markedet i dag for å hjelpe deg med å bedre forstå de nåværende alternativene for 2018 og utover.

Hva er et kryptokort?

Svaret på dette spørsmålet er faktisk ganske enkelt. Et kryptokort er et hvilket som helst debet- eller kredittkort som lar deg betale med minst en type kryptovaluta. Kryptokort gir deg vanligvis også muligheten til å betale med fiat-valuta.

Selv om du foretrekker å betale med nyere betalingsteknologier (dvs. QR-kodeskanning med en mobil enhet), liker mange mennesker å ha muligheten til å bruke et kort i stedet. De fleste, om ikke alle, kryptokort gir fleksibilitet til å betale med enten plastkort eller mobilapplikasjoner. Begge parter vinner.

Fordeler for forbrukere

For forbrukere er det noen fordeler ved å bruke et kryptokort i forhold til en vanlig lommebok-til-lommebok-overføring.

Mens noen brukere kan være vant til å sende P2P-kryptobetalinger, er det kanskje ikke mange nyere brukere som gjør det. Ved å la kryptobetalinger skje på måter som ligner fiat-verdenen, gir kryptokort ekstra bekvemmelighet og kjennskap. Disse attributtene er nøkkelkomponenter som hjelper krypto med å nå vanlig adopsjon.

I tillegg krever kryptokort ikke den grundige prosessen for å sikre at adressen til en mottaker er riktig. I mange tilfeller, å sende til feil adresse betyr at avsenderen taper penger helt eller må betale et tilbakebetalingsgebyr. Ved å bruke en QR-kode eller sveipe et kort, kan brukerne lettere bekrefte transaksjonsdetaljer før de sender betalinger.

Kan kryptokort legge til rette for utbredelse av kryptovalutaer?

Kan kryptokort legge til rette for utbredelse av kryptovalutaer?

Utfordringer for selgere

Kryptokort er ikke alt solskinn og regnbuer. Selgere må vurdere flyktige kryptokurrencypriser. For eksempel, hvis en kjøpmann aksepterte BTC (eller de fleste andre kryptoer) i desember 2017, ville sannsynligvis den kjøpmann være litt frustrert av synkende prisverdier gjennom hele 2018. Prissvingninger gnister den beryktede salget vs. HODL-debatten. For selgere som er avhengige av konsistens, kan akseptering av kryptobetalinger øke risikoen.

I tillegg vil selgere ganske enkelt ikke ta seg tid til å godta nye betalingsmåter som ikke har nådd masseadopsjon. Mange butikker kan velge å vente til brukernes etterspørsel når et visst nivå.

Selv om det er betydelige barrierer for adopsjon, bør selgere også vurdere fordelene.

Fordeler for selgere

Selgere bør vurdere det faktum at kryptokort har bevist potensialet for drastisk å redusere tredjeparts betalingsbehandlingsgebyrer. Cryptos gir i det minste gunstig konkurranse for handel og kan veldig godt bli fremtiden for elektroniske kontantsystemer. Dette skyldes i stor grad deres oppdrag å kutte ned på transaksjonsgebyrer og behandlingstider.

I tillegg, i motsetning til mange kryptokursutvekslinger som krever høye handelsavgifter, har mange kryptokort lavere valutakostnader. De forenkler også den totale utvekslingsprosessen mellom krypto og fiat.

Populære kryptokort

Alle kortene som er oppført nedenfor, tilbyr både virtuelle kort og plastkort.

Vær oppmerksom på at denne listen ikke inkluderer alle kryptokort på markedet, og at retningslinjene for disse kortene (dvs. geografiske begrensninger og avgifter) kan endres i løpet av tiden etter at denne guiden er publisert..

Wirex

Wirex, tidligere kjent som E-mynt, er et av de mest populære kryptokortene på markedet. En av de kuleste funksjonene ved dette kortet er at det tilbyr 0,5% crypto cashback for kjøp i butikk.

Wirex har flere viktige valutaintegrasjoner. For eksempel kan du lagre Bitcoin, Litecoin og Dash i maksimal sikkerhet blockchain lommebøker. Du kan også bruke Wirex til å bytte over 50 forskjellige altcoins. Viktigst er at appen har integrasjoner med flere av de mest populære fiat-betalingsbehandlerne som PayPal, Alipay og mer. Dette gjør det enkelt for brukere å kjøpe og selge krypto på farten.

For amerikanske investorer er imidlertid Wirex foreløpig ikke tilgjengelig per august 2018.

Wirex har flere viktige fiat- og kryptovaluta-betalingsintegrasjoner.

Wirex har flere viktige fiat- og kryptovaluta-betalingsintegrasjoner.

Monaco

Selv om dette prosjektet gikk gjennom to års forsinkelser, ser det nå ut til å være på et solid spor for bruk av brukere. Monaco jobber nå med å betjene en venteliste på omtrent 70 000 ordrer. Sommeren 2018 ble Monaco introdusert i Europa og Singapore. I 4. kvartal 2018 forventes den å være tilgjengelig i USA.

I motsetning til andre kryptokort på denne listen, har Monaco sin egen native cryptocurrency (MCO) som konsekvent har rangert relativt høyt på markedsrangeringen. En annen interessant godbit å nevne er at Monaco kjøpte domenet crypto.com i 2018 for en ukjent sum penger.

Detaljer om gebyrer, kortalternativer og mer kan du finne i vår artikkel om nybegynnere.

Monaco-prosjektgruppen kunne kjøpe domenenavnet crypto.com.

I 2018 var Monaco-prosjektgruppen i stand til å kjøpe domenenavnet crypto.com.

Cryptopay

Cryptopay ble grunnlagt i 2013 og er et av de mest etablerte kryptokortselskapene i markedet. Prosjektet oppdaterer jevnlig brukerstatistikk som viser nøyaktig hvor populært dette kortet er. Fra midten av august 2018 kan Cryptopay skryte av mer enn 121,00 forhåndsbetalte kort. Den har også over 921 000 aktive brukere.

Selv om disse tallene er imponerende når det gjelder kryptokort, er det også viktig å vurdere at gjennomsnittlige transaksjoner per måned fremdeles er ganske lave. For eksempel var det mindre enn 32 000 Cryptopay-transaksjoner totalt i løpet av juli 2018. Denne statistikken er imidlertid sannsynligvis en indikasjon på bruk av kryptokortadopsjon generelt. Det er forfriskende å se at Cryptopay offentliggjør denne statistikken ettersom den gir større åpenhet mellom selskapet og potensielle brukere.

Cryptopay slipper ofte statistikk angående bruk av kryptokort.

Cryptopay slipper ofte statistikk angående brukeradopsjon av kryptokortet.

Coinbase skiftkort

Som navnet antyder, er dette kryptokortet direkte knyttet til Coinbase. Brukere kan koble sine eksisterende Coinbase-lommebøker til Coinbase Shift Card. Dessverre er dette kortet bare tilgjengelig i USA fra august 2018.

Den gode nyheten er at du har muligheten til å bruke dette kortet med 99% (38 millioner) av verdens selgere. Den har heller ingen månedlige avgifter eller POS-avgifter. Imidlertid er daglig bruk begrenset til $ 1000. Det daglige maksimale uttaket av minibank er også bare $ 200.

Ja, dette kortets muligheter for adopsjon i den virkelige verden er begrenset for nå; Imidlertid gir forbindelsen med Coinbase det absolutt potensialet til å bli et mer levedyktig alternativ i fremtiden. Dette gjelder spesielt hvis Coinbase bestemmer seg for å åpne Shift Card-registrering for brukere over hele kloden.

Mens Shift Card begrenser påmeldinger til amerikanske brukere, kan det brukes til å bruke online og offline på over 38 millioner selgere over hele verden. Det tillater også brukere å koble direkte Coinbase-kontoene sine direkte.

Mens Shift Card begrenser påmeldinger til amerikanske brukere, kan det brukes til å bruke online og offline på over 38 millioner selgere over hele verden. Det tillater også brukere å koble direkte Coinbase-kontoene sine direkte.

Bitwala

Når det gjelder valutaintegrasjoner, er Bitwala på et lignende (om ikke høyere) nivå til Wirex. Tilgjengelige fiat-valutaer inkluderer USD, EUR, GBP, JPY, KRW, VND, AUD og noen få søramerikanske valutaer. I tillegg har Bitwala inngått et samarbeid med ShapeShift, en populær kryptovaluta-utveksling. Dette betyr at brukere kan sende og motta en rekke kryptokurver, inkludert flere nye altcoins.

En av de største ulempene er at nivå 3-brukere kan bruke opptil € 50.000 per måned med en konto. Dette krever bare en rask Skype-økt med en representant for selskapet. Det er også mulig for deg å heve denne grensen til € 100.000. Som bedriftsbruker på nivå 4 kan du bruke opptil € 500 000 per måned. Dette er betydelig høyere enn de fleste andre kryptokort på markedet i dag. En ulempe er imidlertid at Bitwala ikke er tilgjengelig i USA per august 2018.

Bitwala har noen av de høyeste månedlige utgiftsgrensene for ethvert kryptokort på markedet.

Bitwala har noen av de høyeste månedlige utgiftsgrensene for ethvert kryptokort på markedet.

Konklusjon

I 2018 er det fortsatt en rekke avgifter å vurdere når du bruker kryptokort. For eksempel krever mange et gebyr på 3% for internasjonale transaksjoner. Det er også geografiske begrensninger å vurdere. Mens du kan betale i fiat mange steder, er kryptobetalinger fortsatt avhengige av adopsjon av selger.

Foreløpig gjør kryptokort ikke helt grenseløs handel til virkelighet. Til tross for disse problemene er kryptokort fremdeles viktig fordi de tilbyr en kobling mellom fiat og kryptovaluta-baserte økonomier. Som et resultat gjør denne lenken det mulig å skape et bedre grunnlag for en rekke kryptovalutaer for å få mainstream adopsjon som former for P2P-betalinger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me