Du har sannsynligvis hørt mye om Bitcoin ETF i nyhetene i det siste. Men hva er egentlig en Bitcoin ETF? Enkelt sagt, det er en ny måte å handle og investere i Bitcoin på. Dette nye investeringsmidlet kan, når det er godkjent, føre til massiv tilstrømning av institusjonelle kontanter til de verdensomspennende kryptovalutamarkedene. Det kan til og med tilby veldig attraktive skattefordeler, sammenlignet med å investere i Bitcoin alene.

ETFer forklart

Det første børshandlede fondet (ETF) var SPION, som begynte å handle på AMEX i januar 1993. SPY har nå en markedsverdi på 259 milliarder dollar. Dette er mer enn 1,25 ganger mer enn dagens verdensomspennende markedsverdi på alle kryptovalutaer. For å opprette en ny ETF tar en bank eller annen depot investorfond og kjøper aksjer i enten den underliggende eiendelen eller dens futureskontrakter. Hver ETF-investor blir aksjonær i fondet. De eier faktisk ikke de underliggende eiendelene som ETF sporer.

Hele dagen

ETF handler normalt i detaljhandelen (9: 30-16: 00 EST). Du kan kjøpe, selge og kort selge dem hele dagen. Det er små forvaltningsgebyrer, men disse blir ikke direkte belastet investorene. I stedet justeres fondets netto aktivaverdi (NAV) for å kompensere for gebyrene. Noen ETF-investorer er utsatt for den samme belastningen vaskesalg skatteregler som styrer aksjehandel. Andre ETF-er beskattes som futureskontrakter, og disse får foretrukket skattebehandling.

I dag er tusenvis av ETF-er notert på amerikanske og verdensomspennende børser. De tilbyr aksje-, obligasjons-, forex- og råvareinvestorer et utall praktiske, trygge og flytende kjøretøyer for økonomiske spekulasjoner og / eller sikringsformål. Noen ETFer (som SPY) sporer resultatene til en større aksjeindeks (S&P 500 indeks). Andre som GLD sporer spotprisen på en bestemt vare (gull).

Avvisning gjør vondt

I løpet av de siste atten månedene har mange forslag til Bitcoin ETF blitt skutt av US Securities and Exchange Commission (SEC). Tilsynsmyndigheter nevnte bekymring over lave Bitcoin-volumhandelsvolum og betydelige forskjeller i verdensomspennende Bitcoin-bud / spør-spread som to av hovedårsakene til avslagene. En annen SEC-bekymring var at de aller fleste Bitcoin-transaksjoner skjer på børser utenfor USA. Prisen på Bitcoin reagerte dårlig med hvert nye “nei” som ble uttalt av reguleringsorganet. Visstnok har veien som fører til ETF-godkjenning vært en steinete.

Men vent, bare følg pengene

Investorer i kryptovaluta er fortsatt håpefulle om at en Bitcoin ETF vil bli godkjent i 2019 eller 2020, til tross for SECs pågående avvisning av de forskjellige forslagene. Gitt de astronomiske summene av institusjonelle penger som venter på å komme inn i kryptovalutamarkedet etter en Bitcoin ETF-godkjenning, trenger du bare å koble prikkene og følge pengene for å se for deg en Bitcoin ETF en gang i 2019. Kanskje med mange flere kryptobaserte ETFer å følge.

Hva er en Bitcoin ETF?

En Bitcoin ETF er et passivt investeringsmiddel som sporer prisen på Bitcoin eller Bitcoin futures for å bestemme verdien. ETF-depotmottakeren vil kjøpe posisjoner i Bitcoin og / eller Bitcoin futureskontrakter ved hjelp av investorfond. Du, som investor, vil eie aksjer i fondet, men faktisk ikke eie noen Bitcoin.

Som investor i ETF får du velge om du vil kjøpe, selge eller selge ETF. Hvis du gjetter rett på retningen, tjener du penger. Hvis du tar feil, taper du penger. Minst en gang i året vil forvaltningshonorar senke ETVs ETV med et lite beløp. Hver 15. april må amerikanske skattebetalere beregne kapitalgevinst og tap for forrige skatteår.

Vil NAV bli beregnet av Cash (Spot) Bitcoin-priser eller av prisen på Bitcoin Futures Contracts?

Forutsatt at SEC ser på Bitcoin som en vare, for eksempel gull, er det mest sannsynlig at Bitcoin-spotprisen vil bli brukt til å bestemme NAV for Bitcoin ETF. Imidlertid baserer andre ETF-er som VXX sin NAV på den første måneden VX-futureskontrakten.

Hva med risikoen for å bli hacket eller dratt av med store bud / spørsmåler??

Forutsatt riktig kontroll av SEC, vil ETF være forsikret mot tyveri / hackertap. Depotmottakeren ville også være pålagt å bruke en bekreftet, pålitelig kilde til daglige Bitcoin-transaksjonstall, og dermed gi gjennomsiktighet i prisene. Begge kravene vil være tillitsbyggere for potensielle deltakere i kryptovaluta.

Hva skjer med Bitcoin ETF når smarte penger begynner å investere?

Når institusjonelle penger (hedgefond, banker, milliardærinvestorer) strømmer inn i ETF, bør prisen på Bitcoin begynne å stabilisere seg. Denne massive innstrømningen av likviditet vil bidra til å eliminere manipulering av markedet og også bidra til å fremme mer forutsigbare resultater for handelsstrategien. Prisene på altcoins kan bli påvirket når kryptohandlere / investorer strømmer til det mer flytende Bitcoin-markedet og / eller Bitcoin ETF.

Jeg er redd for store overnattinger i Bitcoin og Bitcoin Futures. Ville Bitcoin ETF være et bedre valg?

En fordel med å spekulere / sikre med Bitcoin ETF vil være begrenset ansvarsfaktor. La oss for eksempel si at Bitcoin hoppet med 10 prosent på en dag. Hvis du hadde korte Bitcoin- eller Bitcoin-futures på margin (lånte penger), vil du være ansvarlig for alle tap som overstiger ditt opprinnelige margininnskudd. Disse beløpene kan være betydelige, og til og med forårsake tap av hus, virksomhet, ekteskap. Men hvis du i stedet forkortet Bitcoin ETF uten å bruke margin, ville du bare være nede med 10 prosent. Et stort tap for deg, men ikke nødvendigvis et katastrofalt eller permanent.

Hvordan blir Bitcoin ETF beskattet?

En Bitcoin ETF knyttet til Bitcoin-futureskontrakten vil sannsynligvis motta den ettertraktede seksjonen 1256 kapitalgevinstskattestatus som SPY, GLD og andre futures-market-tilknyttede ETFer tildeles av IRS. Med seksjon 1256-status er du unntatt begrensninger for salg av vask. Enda bedre, 60 prosent av kapitalgevinsten din beskattes til langsiktige priser og 40 prosent beskattes til kortsiktige priser. Bitcoin-investorer sitter imidlertid fast med de stygge restriksjonene for IRS-vaskesalg, og de må også betale regelmessig gevinst skattesatser (ingen seksjon 1256 skattefordel) også. Hvis Bitcoin ETF blir innvilget i seksjon 1256, vil ETF-investorene ha en klar skattefordel i forhold til de vanlige Bitcoin-investorene.

Hva slags handel / investeringsstrategier fungerer med Bitcoin ETFer?

Nøyaktig de samme strategiene som du allerede bruker. Ingen forskjell i det hele tatt. Du kan kjøpe, selge og kortselge ETF-er hele dagen (vi kan ikke understreke dette nok). Imidlertid, hvis Bitcoin ETF bare er i stand til å handle fra 9:30 til 16:00 EST, kan det være merkbare prisgap når ETF åpner for handel neste morgen.

Årsaken til dette: Bitcoin handler døgnet rundt, og hvis mynten gjør et stort trekk over natten, må NAV i ETF justeres høyere / lavere ved åpningen av neste handelsøkt. Det kan hende du må justere handelsstrategiene for å takle realiteten i prisgap på ETF.

Er det risiko når du spekulerer med Bitcoin ETF-er?

Ja. Selv om ETF vil være forsikret mot hackere eller forvaringstyveri av investormidler, kan det tenkes at ETF-depotmannen på et eller annet tidspunkt kan få økonomiske problemer og forårsake en avvikling av fondets eiendeler. For ikke å nevne et hårklipp i saldoen på handelskontoen. Du har også lest risikoen for å skrive ut. Tidligere i 2018, den veldig populære volatiliteten ETF, XIV, stupte nesten 90 prosent på en handelsdag. Enda mer sjokkerende er at krasjen skjedde i etterhandelsøkten. Dette betydde at de aller fleste XIV-holdere var maktesløse til å gå ut av handelen til neste morgen.

Flertallet av de som mistet pengene i XIV, klarte sannsynligvis ikke å lese dokumentet om risikoinformasjon. Det advarte investorer om at hvis ETF mistet 80 prosent eller mer av sin NAV på en dag, ville fondet bli avsluttet. Det handlet for mer enn $ 115 før krasjet. Den endelige likvidasjonsprisen var $ 5,99. Du Les de små skriftene før du investerer i en ETF!

Vil alle næringsdrivende og investorer være berettiget til å kjøpe og selge Bitcoin ETFer?

Det er bare mulig akkreditert investorer (høy nettoverdi) vil faktisk kunne kjøpe aksjer i Bitcoin ETF. Du, kjære leser, kan være ekskludert fra deltakelse. Den eldste ETF som eksisterer, SPY, har imidlertid ingen slike begrensninger. Forhåpentligvis vil ikke SEC krenke retten til alle investorer, rike eller ikke-så-rike, til å delta i Bitcoin ETF.

Er det håp om en Bitcoin ETF i nær fremtid?

Egentlig er det det. SEC vil sannsynligvis godkjenne ETF, men basert på en nøkkelbestemmelse. Denne forutsetningen er: bare USA-baserte Bitcoin-utvekslingstransaksdata vil bli brukt til å bestemme sanntidsprisen på Bitcoin-data som skal brukes til Bitcoin ETF. USA-baserte børser kommer under SEC-jurisdiksjon og må gi nøyaktige og kunne bli revidert prisdata til regulatoren. Forvaringsmessig manglende overholdelse skaper risikoen for at de blir hardt bøtelagt eller til og med stengt av SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me