Dogecoin er en åpen kildekode peer-to-peer digital valuta. Delmeme, delvis funksjonelt token, dellegende i kryptovaluta-samfunnet, gir Dogecoin en interessant casestudie.

Dogecoin er som klassekomikeren som ble sparket ut av skolen for å lage vitser som endte med å bli milliardær uansett.

Selv om det er lett å avvise Dogecoin som en vits, er det vanskelig å ignorere dets støttende samfunn og enorme markedsverdi. Dogecoin-samfunnet består av over 489.000 abonnenter Reddit og har mottatt beundring fra individer som Elon Musk.

Gå inn i dogen.

Hva er Dogecoin

Dogecoin er en peer-to-peer digital valuta, akkurat som Bitcoin og Litecoin. Den ble grunnlagt i 2013 av Jackson Palmer og “Shibetoshi Nakamoto”. Nettstedet og prosjektet er laced med hyllest til maskoten, a Japansk Shiba Inu-hund. For de som ikke er kjent med meme, er “doge” avledet av ordet, og memene dreier seg ofte om enkeltsinnede uttrykk for følelser som “mye wow”, “veldig krypto” og “slik måne” i Comic Sans font.

Dogecoin_logo

Token er designet for å ha over 100 milliarder mynter, en sterk forskjell mellom konkurransen Bitcoin, som bare vil ha 21 millioner tokens totalt. Dogecoin opererer akkurat som enhver annen kryptovaluta; den kan utvinnes eller kjøpes på de fleste børser.

Elon Musk og Dogecoin

Tesla-grunnleggeren Elon Musk har uttrykt interesse for Dogecoin ved en håndfull anledninger.

I juli 2020 gikk Musks tweet foran en 14% økning i Dogecoins pris.

Det er uunngåelig pic.twitter.com/eBKnQm6QyF

– Elon Musk (@elonmusk) 18. juli 2020

I desember 2020 twitret Musk “One word: Doge”, noe som førte til et hopp på 20% i Dogecoin-prisen.

27. januar 2021 twitret Musk et cover av Dogue, angivelig som svar på Dogecoins 700% astronomiske gevinst i pris samme uke.

pic.twitter.com/a6kmk0PEgM

– Elon Musk (@elonmusk) 28. januar 2021

Hvis du er ny i CoinCentral, er vi ikke et sladdermagasin som gloser over hva kjendiser sier om tilfeldige prosjekter. Musks kommentarer er imidlertid spesielt innflytelsesrike fordi de er så nært knyttet til Dogecoins pris og den underliggende emosjonelle volatiliteten i finanssektoren.

Bør jeg kjøpe Dogecoin? Hva skjer med Dogecoins pris?

Som alle andre symboler er Dogecoin utsatt for ekstrem volatilitet og spekulasjoner.

Ingen kan forutsi prisen på noe på markedet eller gi deg råd om å kjøpe en eiendel eller ikke. Markedsutgangen kan svinge Dogecoin i alle retninger, og du bør være forberedt på å miste 100% av investeringen din i hvilken som helst kryptovaluta..

Når det er sagt, så Dogecoin en viss betydelig vekst i 2017. Markedsverdien brøt to milliarder dollar i januar 2018, og det meme-baserte token begynte å tiltrekke seg medieoppmerksomhet..

Imidlertid var det mest synlige øyeblikket 27. januar 2021. Etter en uke med R / Wallstreetbets-drevet pandemonium som kjøpte aksjer som Gamestop og AMC for å sprenge korte posisjoner i hedgefond, og Robinhood stoppet handel med disse aksjene og mer, fikk Dogecoin sterkeste pumpen ennå. Markedsverdien nådde hele 9,7 milliarder dollar, og Dogecoin handlet til en høyde på rundt $ 0,076, opp fra i underkant av en krone uken før.

Holy meme-mynt.. $ DOGE går av

– Troy Osinoff (@yo) 28. januar 2021

Selv om Dogecoin har en brukersak med peer-to-peer-betaling og et levende og aktivt fellesskap, er det ikke tilstrekkelig informasjon til at noen kan gjøre krav på om du skal investere i Dogecoin, eller annen kryptovaluta for den saks skyld, eller ikke.

Hvor kan du kjøpe Dogecoin?

En stor grunn til at Dogecoin var i stand til å bryte inn i popularitet og holde seg populær, er på grunn av den utbredte tilgjengeligheten i børser. Den mest populære børsen for Dogecoin er Bittrex (øvre 30%) og Poloniex (20%), samt mindre børser Gate.IO, HitBTC, Cryptopia og CoinExchange, med den mest populære sammenkoblingen som BTC-DOGE.

Hvor kan du lagre Dogecoin?

Å komme i gang med Dogecoin er en ganske enkel prosess. Nye brukere kan laste ned MultiDoge lommebok fra nettstedet og sett det opp på under 5 minutter. Alternativt kan brukerne lagre Dogecoin enten på byttelommebøker eller andre lommebøker som støtter Dogen.

doge1Når du leser gjennom Dogecoins nettsted, vil du se hvor enkelt teamet har gjort ombordstigningsprosessen.

doge ombord

Dogecoin Foundation

Dogecoin-samfunnet opprettet en (nå tilsynelatende nedlagt) ideell organisasjon kalt Dogecoin Foundation for å “legge til rette for bruk av Dogecoin gjennom velvilje, salgsfremmende og veldedig innsats.”

dogecoin foundation

Dogecoin Foundation strekker åpent armene til de som “ønsker å spre kjærligheten ved å bruke doges magi”.

Denne stiftelsen hevder også å gjøre “enorme anstrengelser for å hjelpe mennesker enten de er på månen eller på jorden.”

Dogecoin Foundation har en inaktiv Reddit-profil (siste innlegg for over 2 år siden) og Twitter-profil.

Annet enn det, ikke mye å se her.

Er Dogecoin Legit?

Dogecoin ble opprinnelig opprettet som en vits, og det later ikke til å være noe annet i markedsføringsmaterialet. Selve den digitale eiendelen har imidlertid blitt mye større enn det ser ut til at de opprinnelige grunnleggerne hadde til hensikt. Dogecoin har blitt et høyt spekulativt aktivum oppført på flere store børser, og vi advarer brukerne våre sterkt hvis de vurderer å legge inn egne penger i det.

Er Dogecoin neste Bitcoin? Sannsynligvis ikke. Etter å ha brutt en markedsverdi på 9,6 milliarder dollar, holder Dogecoin i det minste kronen for en av verdens mest verdifulle memer.

Siste tanker

Hvis det er en eneste gylden leksjon vi kan trekke ut av Dogecoin-prosjektet, er det viktig å bygge et samfunn.

Tokenet har lenge blitt avvist som en vits av kryptovalutaeliten, men Dogecoin er langt fra å være foreldet takket være det robuste samfunnet av mennesker som bare vil se mynten lykkes for å lykkes.

Vits eller ikke, Dogecoin har klart å oppnå noe som få tokens kan. Det har eksistert i nesten 5 år, noe som gir litt respekt.

En analyse av Dogecoin legger også litt farge til det nåværende kryptovaluta-landskapet. Dette enkle symbolet later ikke til å være annet enn hva det er: en peer-to-peer digital valuta. Blant de tusenvis av whitepaper-sider, komplekse teorier og pedantiske forklaringer på kryptovalutamarkedet, er Dogecoin en sjeldenhet – og samfunnet elsker det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me