Avkastningsdrift er en metode for å utnytte ledige kryptovalutaer som mynter, poletter, stablecoins, og sette disse eiendelene i arbeid i et desentralisert finansfond, og genererer ofte renter som varierer mellom konservative 0,25% for mindre populære poletter og over 142% for noen MKR lån.

Crypto utlånsrenter på Defi Rate

En fullstendig liste over renter og prosjekter finner du på Staked.us og DefiRate.

Passiv inntekt fra DeFi-utlån og staking er ikke garantert, og faktisk avkastning vil avhenge av hver protokols tilnærming. Risikoen har en rekkevidde for å gå glipp av den lovede avkastningen på grunn av langsomme transaksjoner eller markedsvolatilitet, eller til og med å miste hele sikkerheten din.

For å forstå avkastningsdrift kan vi trekke sammenligninger fra tradisjonell finans: penger utstedes av en sentralbank, og deretter låner kommersielle banker ut disse midlene til bedrifter og enkeltpersoner. Bankene krever en rente på disse lånene og gir dermed fortjeneste.

I kryptovalutaen DeFi-økonomi, en avkastningsbonde spiller rollen som en bank, og låner ut pengene sine for å øke bruken av mynter og poletter. Dermed kan enhver kryptovalutaeier ha sine egne midler mens de også deltar i utlånsaktivitet, og i det vesentlige blir en forretningsbank for en person. Dette øker verdistrømmen i det desentraliserte økosystemsystemet, som igjen genererer avkastning for långiveren.

“Oppdrett” refererer til å høste høye årlige prosentvise gevinster samtidig som det gir likviditet til ulike prosjekter. På en måte ligner avkastningsdrift den mer tradisjonelle praksisen med å sette mynter, der brukeren fortsatt har kontroll over eiendelen sin, men låser den midlertidig i bytte for retur.

Avkastning har raskt blitt et interessepunkt for kryptovalutaentusiaster og investorer, ofte annonsert for å gi teoretiske “raske gevinster” i kjølvannet av høy risiko.

Er avling oppdrett verdt det? La oss dykke inn i mekanikken til avlingsoppdrett, slik at du kan bli mer utdannet om hva avkastning og hvordan det fungerer.

I denne artikkelen vil vi utforske:

  1. Avkastningsbrukets forhold til DeFi
  2. Hvordan avkastningsbruk fungerer
  3. Er midlene dine trygge?
  4. Risikoen ved desentralisert utlån
  5. De beste DeFi-prosjektene for avlsdrift
  6. Fremtiden for avlsdrift

Er Yield Farming DeFi?

Avkastning er et relativt nytt konsept i DeFi-økosystemet (DeFi), og begrepet kom inn i det populære leksikonet i kryptovalutaverdenen i 2020.

DeFi, en ambisiøs kopi av det tradisjonelle økonomisystemet, er helt på desentraliserte internettprotokoller. I stedet for juridiske problemer og mellomledd fra tredjeparter, tilbyr DeFi en hindring for risikoeksponering.

DeFi sprang ut av en av brukssakene for Ethereum-protokollen. Muligheten for billige og grenseløse transaksjoner presset etableringen av oppstart som prøvde å etterligne banker og finansielle meglere. DeFi-applikasjoner forgrenet seg i forskjellige retninger, inkludert nye algoritmer for kryptovalutahandel, derivathandel, marginhandel, pengeoverføringer og viktigst av alt utlånsmarkeder.

DeFi Pulse – veksten av DeFi i 2020

Utlån av kryptovaluta gikk inn i en fase med funksjonell modenhet, hovedsakelig på grunn av to behemoth-prosjekter – Maker DAO og Compound.

Andre viktige DeFi-plattformer kombinerer kryptovalutautlån og rentekontoer i kryptovaluta til enkelt brukervennlige plattformer, som Celsius Network og BlockFi. Disse to selskapene er ledende i en bransje der tilbud om mer enn 6% på BTC og 8,6% på stallmynt som USDC og USDT regnes som industristandard.

Et annet viktig aspekt ved DeFi og avkastningsbruk er handelsprosjekter og desentraliserte børser. Disse prosjektene tilbyr også avkastning, men likviditeten brukes til handel. Prominente prosjekter inkluderer Bancor, Augur og UniSwap.

Så, hvor kommer avkastningen til spill?

Hvordan Yield Farming fungerer

Avling oppdrett avhenger av inn- og utstrømning av en viss ankerfordel, vanligvis DAI, en dollarfestet mynt som stammer fra Maker DAO-protokollen. Fra og med august 2020 støttes DAI av ETH- og BAT-innskudd, og brukes til lån, arbitrage eller algoritmiske handler. DAI dollarpinnen gjør systemet mer forutsigbart ved å sette en intuitiv verdi for hvert token, $ 1. Avling oppdrett avhenger av en sikkerhet fra ETH eller et annet symbol, som brukes til lån og genererer passiv inntekt.

En DeFi-bruker vil vanligvis låse de valgte myntene ved hjelp av MetaMask-nettleserprogrammet. Å låse inn midler betyr at lommeboken vil kommunisere med en smart kontrakt på Ethereum-nettverket. Avhengig av logikken til smarte kontrakter, er det forskjellige måter å hente ut verdi på, selv om den mest tradisjonelle er å kreve en rente på et kryptovalutalån. Brukere betaler avgifter for å gjøre transaksjoner på Ethereum-nettverket, og på grunn av økt interesse kan disse gebyrene øke raskt, eller gjøre nettverket for overbelastet til å kunne delta vellykket.

I midten av mars 2020 falt ETH-prisene kraftig, og skapte en perfekt storm av markedspanikk og utløsningen av flere algoritmer på Maker DAO-plattformen. Ethereum-nettverket bremset også transaksjoner, og tillot ikke eierne å øke sikkerheten. Flere innskudd (kjent som hvelv) ble avviklet, og DAI mistet kort dollarpinnen.

I tilfelle fallende priser kan 150% over-collateralization bidra til å oppveie risikoen delvis. Prosjekter som DeFi Saver kan automatisk øke sikkerheten for å avverge avvikling. Likvidasjoner skjer når minimumssikkerhetskravet brytes ned på grunn av prisvolatilitet.

DeFi har en tendens til å jobbe bedre når det gjelder klimaøkning på eiendomspriser, fordi sikkerheten som er låst for avkastning, er tryggere. For eksempel, hvis ETH-prisene faller med 33%, vil dette avvikle de fleste innskudd på Maker DAO. Mindre prissvingninger betyr også at det å holde ETH på sikt kan være mer lønnsomt enn avling.

Alexander Ivanov, grunnleggeren av WAVES-protokollen, sammenligner DeFi med vanvidd for første mynttilbud (ICO). Ivanov er fremdeles optimistisk om fremtiden, og advarer bare mot en annen boble på grunn av irrasjonell entusiasme.

La oss ikke lage en ny ICO-boble ut av #DeFI

– Sasha Ivanov (@ sasha35625) 23. juni 2020

Forskjellen mellom en ICO og avkastning er at mynter kan tas ut av DeFi-protokollen nesten når som helst, mens det å delta i en ICO betydde å bytte ETH eller BTC mot et nytt token..

Det nye tokenet kunne bare byttes tilbake ved handel, når det ble notert på en børs. I DeFi blir tokens umiddelbart flytende ettersom de får sammenkoblinger på UniSwap-børsen, en desentralisert, automatisert handelsprotokoll.

Er midlene dine trygge mens du gir oppdrett?

Alle typer kryptovalutainvesteringer medfører risiko.

I DeFi har långiveren alltid kontroll over midlene sine, ettersom operasjoner skjer i automatiserte smarte kontrakter og ikke krever tilsyn med tredjeparter. I motsetning til tokensalg, kan en person trekke sikkerheten nesten når som helst.

Smarte kontrakter kan imidlertid diktere hvordan og når du kan trekke sikkerheten, så vær oppmerksom på at du kommer inn på, spesielt i tilfeller av avvikling.

Hva er risikoen ved avling?

Å låse pengene dine i hvelv og bruke smarte kontrakter er iboende risikabelt. Smart kontraktsutnyttelse, som misbruker logikken i kontrakten for å generere høy avkastning, og avviklinger er en stor trussel mot sikkerhetsmidler.. Den andre store risikoen er pinnen til DAI stablecoin, som må beholde sin $ 1-verdi. Å bryte $ 1-pinnen vil redusere verdien av lån, og skape panikk salg og rask fjerning av likviditet.

Bommen til DeFi brakte også flere utestede protokoller ved å bruke nye smarte kontrakter som førte til funksjonsfeil. De YAM DeFi-protokoll hentet nærmere $ 300 millioner i midler, men på grunn av uforutsett smart kontraktsadferd førte det til utskrift av tusenvis av milliarder ekstra poletter. Andre prosjekter frigjør også uprøvde smarte kontrakter, noe som kan føre til tap av midler.

En annen stor bekymring er en nyere utvikling: Compound DeFi-fondet viser mer enn 1,3 milliarder DAI i sine utlåns- og lånemarkeder, mens det er rundt 421 millioner DAI mynter opprettet 14. august 2020. Denne situasjonen ligner en gjeldsboble, der kryptovalutaaktiver opprettes via utlånsprosessen, og sirkulerer dermed verdi som kunstig forsterkes av avkastningsbønder.

Denne situasjonen kan legge press på DAI-dollarpinnen, og skape mer alvorlig nedfall i tilfelle avviklinger. Så langt, fra august 2020, gir grådighet og en prisboom mulig for rask vekst av Compound DeFi.

Hva er de beste prosjektene for avling

Maker DAO er et av de tidligste vellykkede forsøk på utlån av kryptovaluta. Opprinnelig trakk DAI-utlån støttet av ETH den første hoveddelen av kapitalen til DeFi.

Compound, en lignende utlånsplattform, fulgte like etter. Compound utviklet seg også utover utlån, og lanserte sitt eget insentiv COMP-token. Dette forårsaket en eksplosjon i DeFi-finansiering mellom 15. juli og begynnelsen av august, da mengden midler som var låst i avkastningsdrift, ble doblet, fra omtrent 2 milliarder dollar til over 4 milliarder dollar.

Både Compound og Maker DAO konkurrerte om topplasseringen i DeFi, basert på låst verdi og på deres kjente merkevarer. Når det gjelder algoritmisk handel, prosjekter som Augur, Bancor og dy / dx forblir fremtredende i kryptorommet.

Alternativt, og ikke spesielt “avkastningsoppdrett” i seg selv, gir desentraliserte utlånsplattformer og rente-kontoer for kryptovaluta som BlockFi og Celsius opptil 8,6% APY på stallmynt uten mange av komplikasjonene med avkastningsoppdrett som er skissert i denne artikkelen, så de er verdt å sjekke ut hvis det er din smug.

Endelige tanker – Hva er fremtiden for avlsdrift

Ting har en tendens til å skje veldig raskt i kryptovalutaverdenen, og avkastningsoppdrett ser ut til å ha spikret seg inn i den vanlige streiken på et øyeblikk.

Hvis man ble tvunget til å komme med en spådom for Yield Farming, anbefaler vi å se på alle muligheter – både positive og negative.

For eksempel kan avling oppdrett mobilisere ellers inaktive tokens, og potensielt generere passiv inntekt for eierne.

På den annen side spenner negative muligheter fra krisehendelser som priskrasj eller utnyttelser som klarer å lure den smarte kontrakten og høste gevinster fra sikkerheter. DeFi er ikke regulert og følger ikke med den juridiske beskyttelsen som kommer med mer sentraliserte finansinstitusjoner.

For eksempel anses DeFi-tokens ikke som verdipapirer, og US Securities and Exchange Commission har ikke tatt noen avgjørende handlinger mot dem.

Mens noen oppdrettprosjekter med avkastning er veletablerte og trekker mesteparten av sikkerheten, dukker det stadig opp nye DeFi-algoritmer. Noen DeFistartups bruker kopierte og ureviderte smarte kontrakter, noe som medfører risiko for uventede operasjoner og effekter. YAMP-avkastningsprosjektet har for eksempel nylig krasjet og tatt noe av markedssikkerheten med seg.

I august 2020 utvidet WAVES-plattformen til DeFi. En lang liste over tidligere ICO-tokens som ble brukt til forskjellige former for DeFi, med utgangspunkt i BAT, LINK, 0x, Kyber Network. En komplett liste over de nyeste og mest aktive DeFi-tokens finner du på CoinGecko.

Avkastning er en leiesoldatlignende tilnærming til kryptokurrency, der risikotakere søker de høyeste avkastningene, noe som forårsaker volatilitet i pris. Mange DeFi-prosjekter er fremdeles i begynnelsen og kan være ganske vanskelige å forstå, men mange nykommere skynder seg å skaffe seg en bit av kaken. Vi anbefaler våre lesere å gjøre sin egen undersøkelse av komplikasjonene til hver plattform – ikke sperre penger du ikke har råd til å tape.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me