Hva er Hush?

Hush ble lansert 21. november 2016 og er en symbolsk, sikker meldingsplattform og gaffel av Zcash 1.0.9-kodebasen. Som sitt eget unike blockchain-nettverk fungerer HUSH ikke bare som en butikk med verdi, men også et byttemiddel for å bruke den sikre meldingsplattformen. Denne “meldingsfunksjonen” er også mekanismen for sending og mottak av transaksjoner.

Key Hush Stats

Symbol: HUSH

Algoritme: Equihash

Blokkeringstid: 2,5 minutter

Blokker belønning: 12,5 Hush belønnet per blokk oppdaget av gruvearbeidere

Vanskelighetsjustering: Hver blokk, Digishield V3

Belønningshalvering: Hvert fjerde år (samme som Bitcoin)

Total myntforsyning: 21.000.000 (samme som Bitcoin)

Forhåndsutvinning: 0,578% (121475 HUSH)

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Før vi går inn i ugresset til Hush, er det viktig for deg å forstå dette veldig viktige, men ofte oversett konseptet: metadata.

Metadata er et verdifullt digitalt fotavtrykk og datastash vi genererer fra vår daglige digitale aktivitet.

Bedrifter bygger milliarder dollar-imperier videre, vent på det … personopplysningene våre. Vi trenger ikke engang å gjøre noe for å skape disse dataene eller verdien (annet enn å leve som vanlig). Til tross for at det virker uviktig, er denne informasjonen svært ettertraktet av selskaper og andre ivrige enheter som er villige til å betale topp dollar for det.

Men hvorfor vil de ha denne informasjonen? Fordi det er en sann skattekiste av våre tanker, følelser og viktigst av alt, atferd. Tenk på hvor nyttig å kjenne dine bruksvaner for en selger til din demografiske marked. Fra denne informasjonen kan bedrifter målrette oss med produkter, tjenester og andre former for annonsering og agenda-styrt kommunikasjon til hjertet.

Hush tar sikte på å gi beskyttelse ved å anonymisere disse metadataene på protokollnivå, og til slutt beskytte selv de nybegynnere med denne innebygde personvernstammen.

Skjermbilde av Hush Wallet

Bygget i Hush er HushList, en tilpasset sikker protokoll og privat messenger som gir deg en kontaktliste over uendelige mottakere. HushList-mottakere må alltid være zaddrs (derfor anonyme). Brukeren kan velge å sende fra en taddr pseudonym adresse.

Hush-kontaktene dine lagres lokalt på datamaskinen din, og meldinger, aka HushList-notater, lagres i blockchain, kryptert slik at bare mottakerens private nøkkel kan dekryptere den.

Med HushList er finansielle transaksjoner meldinger under et pseudonym “bruker” navn eller ukjent anonym deltaker. Tekst og binære dokumenter kan legges til disse meldingene, noe som muliggjør en sensurresistent lagringsenhet med informasjon.

Ved hjelp av ZCash-protokollen kan transaksjoner skjermes eller gjøres gjennomsiktige. De viktigste skillene er hvordan Hush skjuler alle metadataene og fungerer sammen med gafler.

Unike trekk ved Hush

  • Kompatibilitet med Zcash gafler, inkludert Zcash, Zclassic, ZenCoin, Komodo (noen av aktivakjedene), Zerocoin og fremtidige gafler. Det kan være mindre justeringer avhengig av gaffelen, men til slutt har HUSH til hensikt å sømløst tillate denne interoperabiliteten.
  • Ny sikkerhet og full stack-teknologi inkludert TLS (transportlagsikkerhet) samt TOR-noder og bitcore. Opprinnelig overført fra ZenCash med modifikasjoner, hjelper dette sikkerhetslaget med å beskytte brukerens identiteter (for eksempel IP-adresser) og andre data på protokollnivå. Dette betyr at personvern er innebygd i systemet fra grunnen av.
  • En motpartshavn som tillater utstedelse av private og offentlige eiendeler. Brukssaker inkluderer støtte for Ethereum-utviklere, som enkelt kan lage smarte kontrakter på Hush.

Hush regnes som mer en rettferdig lansering på grunn av samfunnets åpenhet i motsetning til Zcashs private, lukkede finansieringsmetode. Utviklerne gjorde veldig lav forhåndsutvinning (.578% av den totale forsyningen) som de avslørte før lanseringen. I tillegg opprettholder Hush sin posisjon som en topp Equihash-algoritmemynt for gruvearbeidere. Til syvende og sist har prosjektet skapt litt av en underdog persona med MYE grasrots anerkjennelse fra medlemmer av samfunnet.

Jonathan Leto, utvikler av HUSH

“Jeg er en stor fan av filosofien om at vi trenger så mange gode cryptocoins som mulig for å erstatte de globale kredittkorttransaksjonsvolumene. Du kan si at jeg er en altcoin maksimalist. Så mitt håp er at Hush og Bitcoin Hush er noen av de “gode myntene” fordi de har noen av de beste teknologiene til noen av sine konkurrenter, og vi har et vennlig og imøtekommende samfunn. Hush er heller ikke kontrollert av noe selskap eller organisasjon som er ideell eller ideell. ” ~Jonathan “Duke” Leto, Hush Core Developer

Kritikk av Zcash og den pålitelige seremonien

Med Zcash var det en seremonien for å ødelegge de private nøklene (aka giftig avfall) som vil tillate en fremtidig angriper å lage dupliserte mynter på nettverket. De spesifikke detaljene: flere personer (forhåndsvalgte deltakere av seremonien) genererte hver en “skjær” eller delvis del av et offentlig / privat nøkkelpar (som, hvis samlet, ville gi brukerne “bakdør” tilgang til nettverket).

Deltakerne ødela deretter sine private nøkkelbrudd og beholdt den offentlige nøkkelen. De offentlige nøkkelbruddene ble samlet for å danne nøkkelparametrene for offentlig visning.

Hush brukte den samme prosedyren og prosessen med “sprout-proofing key” som Zcash gjorde, men Hush gikk den ekstra milen med sikkerhet gjennom protokollnivåarkitektur (TLS, TOR etc). I verste fall kan en angriper ganske enkelt forfalske Zcash (eller den respektive gaffelmynten som Hush), men brukernes personvern vil forbli intakt uansett.

Duke Leto kommenterer videre: “Alt som egentlig betyr er at det potensielt vil være MER Hush, og at folk kan gjøre mer HushList-protokollnotater med dette giftige avfallet. Ingen HushList-notatkryptering ville bli ødelagt, ingen memoer ville bli offentliggjort som var private. Så ja, giftig avfall er veldig bekymringsfullt fra synspunktet “usynlig fortynning”, men sett fra en bruksmynt som muliggjør privat kommunikasjon, er ikke giftig avfall veldig bekymringsfullt. Og bare for å avklare enda mer, hvis “giftig avfall” eksisterte for Zcash, kunne det onde partiet bruke det til å skape penger på i utgangspunktet alle moderne Zcash-gaffler (alt ved hjelp av Sprout Key), ikke bare Zcash i seg selv. “

Ny og bemerkelsesverdig utvikling for HUSH

  • New Hush Web lommebok – Nå kan du få tilgang til Hush i skyen via hvilken som helst nettleser. Hush slo også sammen den siste Bitcore og transportlagsikkerheten (TLS), som støtter skjermede transaksjoner i nettlommeboken i nær fremtid.
  • Komodo (KMD) – A desentralisert utveksling (DEX) bygget på kodegaffelen til Zcash, som inkluderer forsinket bevis på arbeid og aktivakjeder. Det tillater også utstedelse av nye tokens. Komodo regnes som en søstermynt til Hush med betydelig delefilter i gruve- og utviklermiljøene. I stedet for å gjenoppfinne hjulet for å lage et nytt mainnet + testnet, brukte Hush KMD Asset Chains, og automatiserte prosessen til en enkel å kjøre kommandolinje.

Komodo BarterDEX skjermbilde

HUSH BarterDEX basert på Komodo (KMD)

Hvor kan jeg kjøpe HUSH

Det er to hovedbørser som bærer Hush: Kryptopi som er en sentralisert utveksling fra New Zealand og BarterDEX som er en desentralisert børs basert på Komodo (KMD).

Hvor kan jeg lagre HUSH

Hush har imponerende mengder utgivelser for lommeboken, inkludert Windows, Mac, Linux, og en nylig utgitt web lommebok også.

Hvordan gruve HUSH

En av de beste tingene med Hush er den rettferdige lanseringen og muligheten for bakkenivå for gruvearbeidere. Hush-teamet satt sammen en ganske omfattende startguide på forumet deres. Siden Hush utnytter Zcash-kodebasen, bruker den Equihash for sin Proof-of-Work (POW), så det er allerede mye data og forbedringer der ute på gruvedrift med denne algoritmen.

Konklusjon

Til syvende og sikt har HUSH som mål å være mye mye mer enn bare en “klon” fra Zcash gjennom dets konsekvente samfunnsfokus, tidligere utilgjengelige sikkerhetsfunksjoner på protokollnivå og sikker melding. Evnen til å knytte seg opp til en desentralisert utveksling og utstedelse av aktiva åpner for å bygge ytterligere robust funksjonalitet og verktøy for brukere.

Hush lever opp til navnet sitt, ikke bare fordi det er en stille sovende gigant, men også fordi det tilskynder oss til å kreve en høyere standard for privatliv innebygd i vår teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me