Den populære skydriftstjenesten HashFlare kunngjorde tidligere i år at den hadde suspendert tjenester til sine Bitcoin-kontraktskunder. I en juli-uttalelse via Facebook noterte selskapet de pågående problemene med SHA-256-kontrakter:

“I over en måned opplevde brukerne våre en situasjon der utbetalingene var lavere enn vedlikeholdsavgiftene, noe som resulterte i null periodisering av balansen. Per 18.07.2018 var utbetalingene lavere enn vedlikehold i 28 påfølgende dager. ”

SHA-256 er gruvealgoritmen som brukes til å validere transaksjoner på Bitcoin-nettverket, og HashFlare tilbyr maskinvareløsninger for å imøtekomme dette. Naturligvis var mange av disse kundene opprørt av denne suspensjonen da det økte mistanke om enda en kryptosvindel. Skydrift har generelt ikke et godt rykte, og mange svindel har dukket opp med den økende populariteten til kryptovaluta.

Hva er Cloud Mining?

Å drive crypto mining rigger krever en anstendig mengde forskning og ekspertise. Hvis du legger til det ofte store utbetalingen på maskinvare, kan du spørre: “Hvorfor ikke bare outsource det?” Vel, det er ideen bak tjenester som HashFlare og Genesis, to populære cloud mining-plattformer.

Ved å kjøpe gruvekraften til rigger andre steder, trenger du ikke å håndtere den kompetansen, installasjonen og vedlikeholdet som trengs for å kjøre riktig maskinvare. Sky mining er fortsatt et populært valg for nykommere. Med liten innsats og et kredittkort kan du kjøpe en andel i en stor gruvedrift.

Det er allikevel markedsføringen. Som kunnskapsrike lesere uten tvil vil være klar over, er det ingen enkle måter å tjene penger på krypto. Og mange av disse enkle tjenestene viser seg til slutt å være svindel.

Hvem er HashFlare?

HashFlare ble startet i 2015 og er en avdeling i et selskap som heter HashCoins, som produserer programvare og maskinvare for gruvedrift. Selv om selskapet er registrert i Storbritannia, ser det ut til at det meste av teamet kommer fra Øst-Europa (Estland).

Tidligere anmeldere har rapportert at en lagside var tilgjengelig, men dessverre har HashFlare tilsynelatende siden fjernet den fra nettstedet deres. Dette var det første røde flagget i vår HashFlare-gjennomgang. I kjølvannet av så mange online-svindel, bør solide kryptoselskaper tilby verifiserbare lenker til sine team, produkter og tjenester.

HashFlare Shutdown Debacle

Beslutningen om å plutselig kutte tjenesten for kunder av Bitcoin SHA-256-kontrakten var angivelig på grunn av ustabiliteten i Bitcoin-markedet. Denne uttalelsen forvirret mange kunder siden kryptovalutamarkedene har holdt seg ustabile siden 2009, da Bitcoin traff markedene.

Riktig service ble gjenopptatt en uke senere, og teamet ga et godt avrundet svar her. Vi kom imidlertid over denne kalkulatoren på nettstedet deres, og fremdeles viser anstendig fortjeneste på HashFlare-utbetalinger:

Teoretisk fortjeneste via HashFlare

Teoretisk fortjeneste via HashFlare

På tidspunktet for pressemeldingen hadde Bitcoin falt rundt 40 prosent siden opphevelsen av tjenesten i juli. Du ser dilemmaet her. Hvis gruvedrift var ulønnsom den gang, må det sikkert være bekymringer nå når markedene fortsetter å selge seg.

For ytterligere å sikkerhetskopiere dette punktet, vil det være nyttig å ta en titt på noen Bitcoin-statistikk for 2018. Med mindre du har bodd under en stein det siste året, vil du uten tvil være klar over det nåværende bjørnemarkedet. Mens prisene har falt jevnt, har Bitcoin-vanskeligheten gjort det motsatte:

Bitcoin-vanskeligheter fortsetter å klatre til tross for 2018 bjørnemarked

Bitcoin-vanskeligheter fortsetter å klatre til tross for 2018 bjørnemarked

Gruvearbeidere føler smerten. Og hvis du tenkte å bli en selv, kan det være lurt å spørre deg selv først om det ikke bare er å kjøpe den underliggende mynten i utgangspunktet..

Det siste dråpet av debakelen kom da HashFlare ut av det blå krevde at kundene skulle begynne å verifisere identiteten via KYC / AML. Dette opprørte mange kunder fordi de ikke var pålagt å verifisere identiteten sin når de registrerte seg for tjenesten. Denne taktikken brukes ofte av skyggefulle børser som gjerne tar imot nye kunder foran uten bekreftelse, og deretter prøver å blokkere brukere som vil ta ut midler.

Ingen på gjerdet

Til tross for stort sett negativ presse rundt nedleggelsen av tjenesten, ser det ut til å være supportere på begge sider av gjerdet. Ut fra kommentarer å dømme har ganske mange korrekturlesere vært fornøyd med deres tjeneste, mens andre sitter i motsatt leir. Dette er et ganske polariserende syn på situasjonen.

Vi så på Trustpilot (nettstedet for bedriftsanmeldelse) og kom over dette ekstra røde flagget angående potensiell manipulering av anmeldelser.

HashFlare kan ha lagt ut falske anmeldelser for å bygge et solid omdømme

HashFlare kan ha lagt ut falske anmeldelser for å bygge et solid omdømme

HashFlare gjennomgang: endelige tanker

Til tross for advarselsskiltene, rapporterer noen brukere av skygruvedrift fortsatt fortjeneste fra å gå den enkle gruveveien. Fra vår observasjon og gjennomgang av den generelle følelsen av samfunnet ser det ut til å være motsatt. Det er ingen absolutt måte å fortelle om HashFlare er en legitim operasjon. Eller hvilken som helst annen skygruvetjeneste for den saks skyld.

Og der ligger problemet. Sannsynligheten for å faktisk møte noen som er ansvarlig for en sky mining-tjeneste er ganske liten. Videre, hvordan kan du bekrefte at den leide maskinvaren din faktisk blir brukt? Dette scenariet skaper de perfekte forholdene for en Ponzi-ordning. Intetanende kunder betaler mye penger for en tjeneste på forhånd, og deres fortjeneste returneres i små mengder av nye brukere som blir med i ordningen.

Etter all sannsynlighet vil folket som kom inn først bygge opp omdømmet til tjenesten en stund. Hvis de ikke er for grådige, kan de til og med ha en sjanse til å få ut pengene først. Annet vil ikke være så heldig. Når svindlere går mot utgangene, vil fortjenesten gå med dem.

Sky mining er fortsatt en høyrisikoaktivitet. Du må plassere det meste av din tillit til en tredjepart. Det kan være kjedelig, men fra mange synsvinkler ser det fortsatt ut til å være å kjøpe og HODLing å være en mye tryggere løsning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me