For alle som noen gang har opprettet en konto på Coinbase, Gemini eller andre store kryptokursutvekslinger, har du utført grunnleggende KYC / AML-praksis. Faktisk har alle som har en bankkonto (med mindre det er en offshore) i samsvar med Know Your Customer og anti-hvitvaskingsprotokoller i en eller annen grad.

Bare fordi banken ikke ba deg om å laste opp en selfie med ID-kortet ditt, betyr det ikke at de ikke har sjekket bakgrunnen din. Men hva går egentlig inn i KYC / AML? Hva er poenget med det – og enda viktigere – hvor mange kryptovalutautvekslinger som faktisk spiller etter reglene?

Hva er KYC / AML for?

Etter hvert som FinTech- og kryptovaluta-sektorene fortsetter å vokse, øker også behovet for å bekjempe økonomisk kriminalitet. Dette betyr å forhindre hvitvasking av penger og andre ulovlige aktiviteter som finansiering av terrorisme. Børser i kryptovaluta og blockchain-selskaper som har lovlig kompatible token-tilbud, må holde kundene sine til å teste.

Forbindelsen mellom kryptovaluta og kriminell aktivitet er fortsatt veldig reell. Og faktisk er det mye mer enn en forening. Kryptovalutaer som Dash og Monero tillater fortsatt kundeanonymitet, noe som tilslører opprinnelsen til midlene. Dette betyr at ingen ville vite om midlene kommer fra en pengekupp, narkotikaavtale eller annen kriminell handling.

Videre kan hvitvaskere overføre et ubegrenset beløp med penger ved hjelp av kryptovaluta. Overføring av mer enn $ 10 000 gjennom amerikanske banker blir rapportert. Dette gjør naturligvis kryptokurrency som lokker til kriminelle som ønsker å omgå tradisjonelle økonomiske skinner og beskytte seg mot regulatorer.

Kjenn din kunde og hvitvasking av penger brukes til å unngå nøyaktig denne typen kriminell aktivitet. Bedrifter har et moralsk, og stadig mer lovlig, ansvar for å sikre at kundene deres ikke er involvert i kriminell aktivitet. Faktisk når EU stemte om strengere KYC / AML-praksis for kryptovalutautveksling i april i år, var det for å avslutte anonymiteten knyttet til dem.

I henhold til de nye lovene må kryptovaluta-utvekslinger og lommebokleverandører innføre due diligence-kontroller på sine kunder. Dette inkluderer mer enn bare en kortvarig kontroll av identitet. I fremtiden vil alle typer kryptoverretninger måtte registrere seg for å kunne tilby regulerte sentral- og betalingstjenester innen EU.

Kryptovalutautveksling mislykkes ved overholdelse

I følge forskning av P.A.ID Strategies bestilt av Mitek, klarer en massiv 68 prosent av lommebokleverandører og kryptovaluta-børser i USA og EU ikke å utføre en formell identifikasjon på sine kunder. Dette betyr at over to tredjedeler av alle disse virksomhetene ikke oppfyller kravene i det nye regelverket under det oppdaterte EU-direktivet mot hvitvasking av penger.

BETALT strategiforskning - en grafikk som sier at 68% av kryptobørsene og lommebøkene ikke utfører riktig identitetskontroll, noe som betyr at kriminelle og amp; Personer med politisk eksponering kan handle fritt.

P.A.ID Strategies Research

Hovedmålet med studien var å vurdere eksisterende KYC / AML-prosedyrer for ombordstart av nye brukere. Av de 25 selskapene som ble undersøkt av leverandøren av digitale identitetsbekreftelsesløsninger, klarte ikke flertallet å oppfylle myndighetskravene. I mange tilfeller utfører de ikke den nødvendige identitetskontrollen mot offisielle dokumenter eller personer oppført med politisk eksponering.

Ingen revisjonsspor eller sanksjonsscreening utføres for å spore kriminell aktivitet, heller. I mange tilfeller var en bekreftet e-postadresse og et mobilnummer nok til å registrere seg for sentrene og lommebøkene.

Hva som virkelig går inn i KYC / AML da?

Det er ikke nok å vite at personene som bruker tjenestene dine, er mennesker og ikke bots. Eller at mobiltelefonen og e-posten deres faktisk tilhører dem. Børser i kryptovaluta trenger å vite om kundene de har ombord har kriminell bakgrunn eller ikke. Har de blitt sanksjonert? Er de på en slags overvåkningsliste? Har de noen nivåer av politisk eksponering?

Mengden data som alle disse spørsmålene genererer er nesten uforståelig. Og tilbake i mørketiden involverte tradisjonelle KYC / AML ekstremt lange manuelle prosesser.

Disse var helt utsatt for menneskelige feil og hastighetsbegrensninger som gjorde dem helt ineffektive. De involverte også lange forsinkelser. Ingen kunder ønsker å vente i to uker eller mer for å bli bekreftet og begynne å handle mens noen kontorist sifter gjennom avisutklipp.

Siden de nye direktivene i EU og i lys av forskning som viser at selskaper henger etter (og snart vil være mot loven), må de finne en bedre måte å overholde. En effektiv og kompatibel måte å analysere datamengder på millioner av mennesker raskt.

KYC / AML ved hjelp av automatisering

Big Data har eksistert en stund nå. Ikke bare for markedsførere som retter seg mot smartere tilbud til sine kunder, men for å gjøre KYC / AML mer effektiv. Men selv store finansinstitusjoner håndterer ikke sin egen KYC / AML. De er tross alt spesialiserte i finansielle tjenester, ikke i detektivarbeid. Det samme gjelder kryptovalutabørs.

Et skjermbilde av hjemmesiden til Comply Advantage, en AML-screening- og overvåkingsteknologi som bruker AI for å avgjøre om en bruker er en økonomisk kriminalitetsrisiko.

Hjemmeside for ComplyAdvantage

Bedrifter som P.A.ID strategier, Overhold fordelene, og Ativio benytt maskinlæring og AI for å gi klientene (børser, depotboksfirmaer, banker) den informasjonen de trenger i sanntid. Ved å bruke maskinlæring kan de raskt identifisere trender og mønstre, avdekke problemer som kan være et rødt flagg og levere en pålitelig kundeprofil for å gi rask ombordstigning.

Identifisere forskjellige risikonivåer

Det er noe som for mye informasjon, spesielt når det gjelder kryptovaluta-utveksling eller en bank. For eksempel er det nok å vite at kundene dine ikke er gjengmobsters, terrorister eller skatteunndragere. Du trenger ikke å vite at de har en DUI fra college-dagene mot navnet sitt.

Det kan imidlertid ikke være tilfelle for en politisk kampanje. Når alt kommer til alt, hvis en kandidat søker om å få verv, trenger de den mest omfattende screening som er tilgjengelig. Det er her KYC / AML som bruker AI blir veldig smart, ved å kategorisere risikonivå. Det burde ikke være noe som hindrer deg i å investere i en ICO hvis du ble full og danset på en bordplate, og laget side 12 i lokalpressen. Men det kan utsette republikanske velgere i sørstatene.

KYC / AML ved bruk av AI kan også redusere mengden falske røde flagg som er involvert i kundescreening som stopper ombordstigning unødvendig ved å identifisere risikonivå riktig.

Avsluttende tanker

Etter hvert som regulering øker over hele verden, spesielt i USA og EU, vil kryptovaluta-utvekslinger, lommebokleverandører og andre blockchain-selskaper måtte spille ball. Snart vil det ikke være et tilfelle av å ikke oppfylle standarden, det vil bety at de opererer ulovlig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me