Tilbake på min tid husker jeg da du bare kunne kjøpe tre ting på Coinbase.

De som var tidlige i kryptovaluta-investeringsspillet, vil huske at verdens mest grunnleggende brukervennlige børs, Coinbase, bare hadde en håndfull digitale eiendeler, inkludert Bitcoin, Ethereum (lagt til juli 2016) og Litecoin (lagt til mai 2017).

Det var på dette tidspunktet at selv det svakeste ryktet om at en ny mynt skulle bli lagt til, ville skyte den myntens pris opp med to sifre. Når en digital eiendel ble lagt til Coinbase, hadde effekten imidlertid en tendens til å være ganske begivenhetsløs.

Ripple ble for eksempel lagt til i februar 2019, og prisen holdt seg stabil på rundt $ 0,30 per XRP.

XLM hadde en lignende skjebne:

$ XLM lagt til Coinbase Pro, men pumpen startet for en uke siden &# 129300; pic.twitter.com/tmOFb3KEpk

– Rob “Crypto Bobby” Paone (@crypto_bobby) 13. mars 2019

Dette er grunnen til at mange analytikere og investorer pekte mot nedgangen i “Coinbase-effekt. ” En mynt som ble lagt til Coinbase resulterte i svakere prisgevinster, og det viste at folk veldig mye pleier å kjøp ryktet og selg nyhetene, eller i det minste den tidligere delen av uttrykket.

I juni 2019 fikk Coinbase Effect-argumentet nytt liv. Et relativt uklart prosjekt kalt ChainLink ble lagt til Coinbase, og prisen økte fra $ 2,26 til $ 4,15 per LINK neste dag – en enorm gevinst på 83,6%.

For de mange analytikerne som for tidlig hamrer neglene i Coinbase Effects kiste, forandret denne nye informasjonen alt. Her er hva vi lager det.

Hva er ChainLink?

Chainlink tar i utgangspunktet informasjon som er ekstern til blockchain-applikasjoner og setter den i kjede. Med ChainLink kan brukere av smarte kontrakter bruke nettverkets orakler til å hente data fra programmeringsgrensesnitt (API-er), datapooler og andre ressurser utenfor kjeden, og integrere dem i blockchain. I utgangspunktet ChainLink.

Coinbase-effekten ble overskygget av kryptovaluta-vinteren. Det spiller ingen rolle hvor kraftig en effekt Coinbase kan ha på markedet hvis markedet generelt er ekstremt bearish. Folk var ikke villige til å sette penger i BTC, en av de mer stabile digitale eiendelene, og de ville sikkert ikke satse stort på de mer obskure altcoins.

Grunnleggende handelspsykologi dikterer at investorer noen ganger har en tendens til å operere på emosjonelle, snarere enn logiske svar. Dette er grunnen til at mange beslutninger blir tatt basert på FOMO (frykt for å gå glipp av) eller forsøk på å gjenopprette store tap med stadig mer risikofylte spill..

De psykologi av billige mynter er en annen bemerkelsesverdig måte å ramme inn Coinbase-effekten. Verdien av et selskap eller prosjekt har lite å gjøre med prisen på token / mynt, men folk (spesielt nybegynnere) pleier å reagere på det som det gjør. Hva lyder bedre – 0,8% av en Bitcoin eller 1000 Stellar Lumens (XLM)? Begge partiene er verdt omtrent $ 100 USD, og ​​de fleste nybegynnere vil heller gå for høyere volum i håp om eksponentiell prisgevinst. Igjen, det store Hva HVIS HVIS dette altcoin blir STØRRE enn Bitcoin? element i handelspsykologi vil oppfordre folk til å kjøpe mer av den mindre mynten.

Loven om avtagende avkastning vil veie på effekten: Det er for tiden 15 digitale eiendeler, en av dem er en stablecoin, på Coinbase.

Den konkrete verdien av å være på en børs er volum og likviditet: Det store spørsmålet her for kunnskapsrike handelsmenn er å kvantifisere hvor verdifullt det er å bli notert på en Coinbase eller Binance uten markedsspekulasjoner.

Vi er i en veldig spekulativ, men avtagende grad, bransje: Det er få om noen aktivaklasser så homogent overspekulert som for kryptovaluta. Kryptovalutamarkedet har ennå ikke modnet til det punkt å tyde et selskaps verdi på P&L-uttalelser og kvartalsrapporter. Folkens, dette er den samme bransjen der noen grunnleggere regelmessig kunngjør at de vil kunngjøre en kunngjøring i fremtiden – og prisen på token deres går opp. Når det er sagt, tror jeg markedet ikke har noe annet valg enn å modnes på lang sikt, og denne fremtiden kommer til å se veldig annerledes ut enn det vi har vært vant til i den siste kryptovaluta-boom (midten av 2017 til begynnelsen av 2018) ).

Endelige tanker – The Edge

Coinbase-effekten ble antatt for tidlig å være død. Som det fremgår av at ChainLink ble årets beste digitale eiendel * basert på bare en kunngjøring (blir lagt til Coinbase), har Coinbase-effekten fortsatt noe gass i tanken.

Vi ber leserne våre om å utforske digitale eiendeler til lavere priser, ikke for å investere i dem eller gjøre noen spekulative rekkevidde, men for å forstå hvordan markedene vil reagere på neste mynt / token som blir lagt til Coinbase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me