Space Yacht startet som en liten musikkbransjeparty i bakgaten til en Los Angeles speakeasy i 2015, og har siden blitt en varmesøkende for neste oppføring av dansemusikktalent.

Før COVID knebøy bransjen, hadde tastemaking-merket kjørt ukentlige boliger og arrangementer internasjonalt, og kastet 150 show per år. Dens tilnærming til hendelser tok verden med storm med overraskende artister, fremtidsrettede bestillinger og spontane pizzaleveranser på festens topp.

Da COVID stoppet Space Yachts tradisjonelle inntektsstrømmer, satte festarrangørene sikte på å bli et spirende digitalt imperium – vert live streamede sett på Twitch, lanserte et nytt plateselskap og ble det første EDM-merket som kom inn i kryptokunstområdet tidligere i sommerNifty Gateway, et digitalt kunstgalleri for NFT og kryptobasert kunst.

Redaktørens merknad: For å lære mer om kryptokurrency-kunst og ikke-soppbare tokens, sjekk ut guidene våre her:

  1. Ikke-soppbare tokens (NFT)
  2. Hvordan blockchain endrer kunst
  3. En utforskning av blockchain kunstmarkedet

Space Yacht’s første samling, et samarbeid med den anerkjente kryptokunstneren Goldweird, solgte ut i løpet av få minutter og ble et springbrett for en helt ny sektor av kreativitet for merkevaren..

Space Yacht's samling på NiftyGateway.

Space Yacht’s NFT-samling på NiftyGateway.

Space Yacht’s andre NFT-kolleksjon faller i dag, og består av tre forskjellige temaer som har vært kjernen i merkevaren helt fra starten: pizza, smilefjes og deres varemerkebeskyttede motto “WE ARE SO F☺CKD.” De fleste forstår kanskje ikke sammenhengen, men hvis du har deltatt på et Space Yacht-arrangement, har du kanskje spist en gratis skive pizza på dansegulvet klokken 1 overlevert til deg av en av grunnleggerne – en tradisjon som foregår kl. hvert show. Eller hvis du har kjøpt en t-skjorte eller hettegenser de siste årene, har det sannsynligvis MOTET SÅ F☺CKD eller Twerking-skjelett et eller annet sted på plagget.

Vi intervjuet Space Yacht medstifter og kryptokunstsamler Rami Perlman om å tilpasse begivenhetsserien til å lykkes midt i nedleggelsen av utelivsbransjen, og hvordan fremtiden for kryptokunst ser ut i det elektroniske musikkområdet..

Hva er Space Yacht best kjent for? Hvordan har det bygget opp sitt rykte i musikkområdet?

Space Yacht startet for fem år siden som en ukentlig fest i Hollywood tirsdag kveld. Opprinnelig var det et hang for bransjefolk og DJ-er. Det ble raskt et episenter av underjordisk dansemusikk i LA. Verdiforslaget var at du kunne komme til arrangementene våre og se nytt talent som var 18 måneder unna å treffe hovedscenen. Vi bygde vårt rykte som kuratorer som fant talent før merkelappene og større arrangementsselskaper fant dem.

Gjennom årene vokste vi fotavtrykket, flyttet til Sound Nightclub (en av de beste klubbene i LA) og etablerte boliger over hele landet på steder som Las Vegas, San Francisco og San Diego. I løpet av de siste to årene mellom turneringer, festivaler og boliger var vi i gjennomsnitt 150 arrangementer per år, og til og med gjorde en tur i Asia før Covid traff. På baksiden av arrangementvirksomheten vår har vi kunnet starte et plateselskap og skape en blomstrende klesvirksomhet.

Hvordan endte Space Yacht med kryptovaluta kunst?

Jeg studerte visuell kunst på college og har vært samler i mange år. Jeg ble introdusert for gutta på Nifty Gateway gjennom en venn, og vi slo det umiddelbart. Jeg var ikke klar over NFT-plassen før da, men ble øyeblikkelig hekta og begynte å samle. Derfra gikk jeg ned i kaninhullet til krypto og ble like hekta og begeistret for alle mulighetene, både i et økonomisk perspektiv og hvordan blockchain kunne være relevant for musikkindustrien.

Space Yacht's samling på NiftyGateway.

Space Yacht’s samling på NiftyGateway.

August drop var et samarbeid med en etablert NFT-artist som heter Goldweard, som lager en serie NFT-er basert på Space Yacht Brand. Så komponerte jeg all musikken til hvert animerte stykke, så det var kult å kunne snakke om musikk i et stort sett visuelt medium.

Da du lanserte din første kryptokunstdråpe den siste sommeren, forsto fansen din forbindelsen mellom NFT-ene og merkevaren din?

Utdannelse var en stor del av hvorfor Nifty ønsket å gjøre dråpen med oss. Vi antok faktisk at fansen vår ikke visste noe om NFT-er, men målet vårt var å integrere merkevaren ikonografi, både fra et visuelt og musikkperspektiv, og bruk det som en inngangsport til hvor vi kunne snakke om teknologien bak NFT-er..

Før fallet gjorde vi en rekke ting for å øke bevisstheten, for eksempel eksplosjoner via e-post, blogginnlegg, podcaster, og til og med presenterte Nifty-gutta på Twitch-showet vårt for å forklare teknologien. Da fallet traff, visste fansen hva det var, og vi så faktisk mye salg fra førstegangskjøpere.

Hva gjør kryptovaluta samleobjekter så verdifulle?

Alt handler om autentisering. Vi stoler på ektheten til et fysisk kunstverk når det er signert eller håndnummerert, eller kommer i noen tilfeller med et historisk sertifikat som viser historien til hvem som eide stykket og hvor mye det solgte for. Jeg forklarer at en NFT tar stedet for alt dette, men på en måte gjør blockchain en bedre autentiseringsjobb, siden den ikke kan smides. Folk har kjøpt digitale varer i lang tid, enten det er i et videospill eller kjøpt en sang på iTunes. For digitale innfødte er verdenen til NFT ikke annerledes.

Ser du et sted for NFT-er i musikkbransjen? Er det, og hvordan er det klar til å forstyrre eksisterende plateselskapsmodeller?

Jeg ser ikke NFT-er som erstatning for eksisterende etikettmodeller, men snarere å bli en helt ny bane der musikkartister kan distribuere og tjene penger på musikken sin. I flere tiår ville musikkelskere samle vinyl eller kassetter eller CD-er, som i utgangspunktet er ubegrensede eksemplarer av originalverket. Med NFT-er kan du lage en sjelden samlerobjekt og gi musikkfans sin første sjanse til å faktisk eie et stykke musikk akkurat som å eie et kunstverk. NFT-er tar konseptet med å samle musikk til et helt nytt nivå!

Elektroniske musikkartister som 3lau og RAC har nylig lansert sine egne dråper i NFT-rommet på plattformer som Nifty Gateway & Super sjelden. Hvordan ser du denne trenden utvikle seg?

Covid har tvunget oss alle til å finne ut nye måter å tjene penger på. Det har spesielt desimert dansemusikkindustrien siden de fleste DJ-er tjener 95% av inntektene sine fra turné. Det gir meg veldig mening at elektroniske musikkartister ville være tidlig ute i rommet, siden teknologi er rammeverket vi lager musikk gjennom. Jeg har allerede hatt ledere, agenter og artister som spurte meg om NFT-er fordi de ser potensialet til å tjene penger. Jeg har en følelse av at vi er i ferd med å se en stor boom i dette rommet.

Som samler selv, hva gjør en flott NFT?

Alt begynner med kvaliteten på hvert stykke. Det er ikke nok å bare piske noe opp på photoshop og be folk kjøpe det. Kunstneren må ha et synspunkt som skaper en følelsesmessig forbindelse og lokker folk til å ønske å kjøpe eller tildele verdi til stykket.

Diskotek (sjelden) # 2/35

Salgsinformasjonen for Disco (Rare) nr. 2/35 av Space Yacht’s samling på NiftyGateway.

Akkurat som fysisk kunst, må NFT-er få deg til å føle deg som “JEG MÅ HA DETTE!”

Kan du fortelle oss om det siste NFT-slippet?

Vi ønsket å gjøre denne samlingen til et rop til fansen som har vært med siden første dag. I likhet med vår første dråpe integrerer denne andre dråpen merkevaren ikonografi i hvert stykke, så vel som original musikk. Vi har brukt de samme temaene i mange av våre visuelle og varer, så det virket passende å lage en hel NFT-samling rundt disse temaene. For de nye kryptokunstsamlerne som har funnet ut om oss gjennom vår første NFT-samling, er dette en flott introduksjon til verden og bilder av Space Yacht.

Samlingen består av animasjoner og stillbilder med tre distinkte Space Yacht-temaer: pizza, smilefjes og vårt varemerkemotto “WE ARE SO F CKD.” Dette er temaer inspirert av ikonografien til ravekulturen som vi har tilpasset til visuelle visninger, varer og blandet inn i vår syn på kryptokunst. For de som nettopp blir kjent med oss, er denne samlingen en inngangsport til de visuelle relikviene til Space Yacht.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me