Initial coin offers (ICOs) var alt raseri i 2017. I 2018? Ikke så mye. I fjor var det en tøff tur da kryptokurrencyprosjekter blødde ut, mange mistet oppover 95 prosent av verdien. Til og med Bitcoin, krypteringspinnen, er nede rundt 80 prosent (januar) når vi går inn i første kvartal 2019. Er det fortsatt penger å tjene? Det er alltid penger å tjene, men nå skulle ICO-investorer ha fått en vekker at det ikke er alle måner og lambos.

ICO appellerer fordi noen kan involvere seg. Den nye bølgen av risikokapital er både trekkkortet og akilleshælen fordi industrien stort sett er uregulert. Innledende myntoffer-svindel har blitt vanlig. Nå mer enn noensinne er det viktig å være på tærne hvis du har tenkt å bli involvert. Her er fem tips for å unngå å falle for en første svindel med myntoffer:

1. Er det et fungerende produkt??

Et fungerende produkt skal være sentralt i enhver seriøs investering i dette rommet. Husk at høyprofilerte prosjekter som Bitcoin, Ethereum eller Monero ikke startet med massiv finansiering. De ble født ut fra visjoner om et bedre finanssystem og faktiske kode for å sikkerhetskopiere den visjonen. Prosjekter med verifiserbare prototyper er mindre sannsynlig å være svindel.

Løfter det vanlig avkastning som overstiger gjennomsnittlig markedsavkastning?

Det er en Ponzi

Fokuserer det mer på å rekruttere nye mennesker enn noe produkt?

Det er et pyramidespill#litmustests

– Andreas M. Antonopoulos (@aantonop) 1. desember 2017

Storhetens løfter ligger over kryptorommet. Vi har sett den slags handlinger før. På høyden av dot-com-boblen i 2000 hevet pets.com hele 82,5 millioner dollar i sitt første offentlige tilbud. Ett år senere var selskapet konkurs, og de hadde faktisk fungerende produkter! Som kryptovisdom går:

“Ikke stol, bekreft!”

2. Profil teammedlemmene

Ansvar er navnet på spillet når det gjelder å investere i uprøvde ideer. Å profilere teamet bak et prosjekt er på ingen måte idiotsikker, men det gir et ekstra nivå av tillit. Hvis et team skal be om flere millioner dollar i finansiering, må de helt sikkert ha litt erfaring for å sikkerhetskopiere sine krav.

Den mest grunnleggende måten å gjøre dette på er at teamene gir LinkedIn-profiler som er enkle å finne. Dette lar deg spore karrierefremdrift for individuelle teammedlemmer. Har utviklingsteamet blockchain-erfaring? Har ledelsen en solid track record? Er det bekymringsfulle hull i en CV?

Dette er bare et første skritt. Profiler kan lett forfalskes avhengig av hvor mye innsats svindlere er villige til å legge ned. Prosjekter av god kvalitet deltar vanligvis også på arrangementer eller er vert for online Q&A lar investorer få en følelse av teamet og deres mål. Hvis et prosjekt ikke har noen lagside eller fishy LinkedIn-profiler, kan du ta pengene dine og gå ut av scenen til høyre.

3. Unngå generelle papirer

Hvitbøker er en krone et dusin på interwebs. De eksisterer nesten utelukkende på grunn av Hvitbok for Bitcoin som har blitt noe av en hellig gral i kryptosamfunnet. Frilansnettsteder som Upwork blir kvalt med billige skrivebøker for hvitt papir. Med andre ord får du det du betaler for. Hvis et prosjekt ikke er villig til å skrive sitt eget hvite papir, er det et enormt rødt flagg.

Svindelprosjekter tilbyr ikke et håndgripelig prosjekt til å begynne med, og den beste måten å skjule dette på er å forveksle fremtidige investorer med sjargong. Hvis du ikke aner hva de sier i papirboken, er sjansen stor for at de ikke sier noe i det hele tatt.

Ikke la deg lure av teknobabbling. Ethvert legitimt produkt, enten det er i den tradisjonelle næringslivet eller her i cryptoland, kan forenkles for folk å forstå. Smarte prosjekter kan abstrahere de tekniske tingene men forklar detaljene om nødvendig. Det betyr ikke at et teknisk prosjekt ikke er verdt å investere i. Hvis du er i tvil, se punkt 1 og få dem til å vise deg!

4. Se opp for Cookie-Cutter nettsteder & Fancy markedsføring

Å sette opp et høyt profesjonelt nettsted er et stykke kake i disse dager. Det tar noen kroner og bokstavelig talt en time å sette opp et sexy WordPress-tema bygget spesielt for krypto. Det finnes en rekke spesialiserte nettsteder som imøtekommer dette:

Bredt tilgjengelige nettstedstemaer med kryptokurrency. Innledende myntoffer-svindel.

Nettstedsmaler med kryptovaluta-tema

Smarte temadesignere forstår dette og har kjørt til markedet for å møte det økende antall blockchain-prosjekter. Vi svarer alle på fancy grafikk og smart markedsføring. Det er slik vi er kablet, men det har nesten ingenting å gjøre med blockchain. All blockchain er en ineffektiv database som mest brukes til å fjerne en leiesøkende mellommann. Grav ned i detaljene og unngå fluffflat.

5. Vær oppmerksom på mistenkelige sosiale mediekontoer

Denne er litt vanskeligere å observere. Svindlere vokser smartere, og kunnskapsrike investorer vil ønske å være på utkikk etter sosiale medier med kunstige følgere. Bots har blitt en reelt problem online, spesielt på plattformer som Facebook og Twitter.

Heldigvis er roboter også forferdelig ved autentisk engasjement. Vær på utkikk etter søppelpost med innlegg eller tweets som ikke gir mening i sammenheng med diskusjonen. Å bygge et fellesskap rundt prosjektet ditt tar tid og krefter. Mange svindlere har bare ikke tålmodighet og foretrekker å kjøpe følgere for å skape en falsk følelse av hype og troverdighet.

Innledende mynt som tilbyr svindel – endelige tanker

Der har du det. Fem nyttige tips som hjelper deg med å unngå å falle for en første myntoffer-svindel. Husk at det ikke er noen regler som regulerer dette. Hvis du planlegger å investere en alvorlig sum penger, er det bare fornuftig å utføre din egen omfattende due diligence.

Gjør leksene dine på tidligere svindel, og ikke vær grådig. Hvis det høres for bra ut til å være sant, er det sannsynligvis det. Inntil industrien modnes og vi finner en måte å regulere kryptovalutainvestering på en ganske måte, vil risikoen fortsette å være høy. Ikke kast sjetongene dine i potten hvis du ikke er forberedt på å miste dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me