Ethereum Classic vs Ethereum (ETC vs ETH)

En rask titt på hvilken som helst kryptovaluta-prisliste viser to forskjellige typer Ethereum, den ene er Ethereum (ETH) og det andre vesenet Ethereum Classic (ETC).

De to kryptovalutaene deler ikke bare samme navn, men deler også en interessant historie som er en av de mest sentrale hendelsene i all kryptovalutahistorie. Kampen mellom Ethereum og Ethereum Classic er etikk og ideologier.

Før det var to forskjellige Ethereums, var det bare ett Ethereum. Siden ble $ 50 millioner stjålet av en ukjent hacker eller hackere, og dette resulterte i at to forskjellige leirer av mennesker i kryptovaluta-verdenen ble dannet.

Slik ble Ethereum – slik vi nå kjenner det – til, og hvordan det sammenlignes med Ethereum Classic.

En introduksjon til Ethereum

I store trekk er både Ethereum og Ethereum Classic plattformer som ulike applikasjoner kan bygges på.

EN smart kontrakt er en kontraktsstat som er lagret i blockchain, og den utføres når visse vilkår er oppfylt. De styres og håndheves av blockchain, som fungerer som en objektiv og upartisk tredjepart til transaksjonen.

Disse smarte kontraktene driver i hovedsak hele økosystemet til Ethereum. Siden disse avtalene automatiseres og håndheves, har transaksjoner og applikasjoner som kjører på Ethereum-plattformen blitt veldig attraktivt for alle slags forskjellige applikasjoner.

Disse applikasjonene, referert til som DAPPs (desentraliserte apper), har et bredt utvalg av funksjoner og formål, som alle bruker Ethereum-plattformen til å fungere.

For å få en idé om utallige forskjellige DAPP-er der ute, ta en titt på Dapps tilstand.

Gå inn i DAO

Det mest sentrale øyeblikket i ETC vs ETH-splittelsen har å gjøre med en organisasjon kjent som den desentraliserte autonome organisasjonen, eller DAO.

DAO var egentlig en desentralisert form for risikovillig kapital eller et hedgefond som skulle finansiere desentraliserte applikasjoner (DAPP) bygget på Ethereum-økosystemet.

Måten DAO ble satt opp på ville gi finansierere muligheten til å si hvilke DAPP-er som får finansiering. Investorene måtte kjøpe DAO poletter bruker Ether som valuta for å kjøpe dem. DAO-symbolene integrerte innehavere i DAO-systemet og ga dem en viss mengde stemmerett.

Måten DAPPs skulle bli godkjent på, hadde en ganske grei prosess. For det første måtte de være hvitlistet av anerkjente skikkelser i Ethereum-samfunnet som fungerte som kuratorer. Deretter vil DAPPs bli stemt på av de som hadde DAO-tokens. Når forslaget fikk en godkjenning på 20% i avstemningen, ville de da få en andel av DAO-midlene som kreves for å komme i gang.

Den fleksible prosessen og det tilsynelatende enorme potensialet som DAO tilbød, hadde samlet en vanvidd av mennesker som hoppet inn for å komme inn på handlingen. I løpet av den første måneden av DAOs dannelse, samlet det inn over 150 millioner dollar eter.

Finansiere som ønsket å gå ut av DAO hadde tilgang til en utgangsdør kalt “Delt funksjon”. Denne “delte funksjonen” vil gi finansiereren eteren de hadde investert, og gi dem muligheten til å lage sin egen “Child DAO”, som egentlig fungerte som en mindre versjon av DAO. Den eneste forutsetningen var at finansiererne måtte holde eteren i 28 dager før de kunne bruke dem. Denne “splittefunksjonen” avslørte et gigantisk smutthull i DAO-systemet.

Selv om DAO samlet inn rundt $ 150 millioner ved crowdfunding, hadde det på det høyeste noen alvorlige sikkerhetsproblemer. Strukturen, spesielt “Split Function”, bak DAO selv var ikke spesielt lufttett, og 17. juni 2016 tok noen ukjente personer eller personer rundt $ 50 millioner. Noen hevder at det var et hack, men å kalle det et hack ville overvurdere den tekniske dyktigheten som er nødvendig for å bryte inn i denne dårlig bevoktede plattformen..

Systemet kunne med andre ord ha blitt brutt inn av alle med noen få grunnleggende ferdigheter.

DAO Hack – ETC vs ETH Origin

For å gå ut av DAO, var det bare noen som måtte gjøre å sende en forespørsel, og splittelsesfunksjonen ville da refundere brukeren sin Ether i bytte for sine DAO-tokens, og oppdatere hovedboken med transaksjonen og oppdatere den interne tokenbalansen.

Hackeren gjorde en rekursiv funksjon i forespørselen, som i hovedsak tillot dem å gjenta forespørselen flere ganger for de samme DAO-tokens før transaksjonen kunne registreres.

For å ytterligere understreke hvor stort smutthull dette var, må du huske at den rekursive funksjonen var i stand til å løpe og løpe til en TREDJE av DAO-midlene ble tilsagt.

På den tiden hadde DAO en massiv prosentandel (rundt 14%) av den totale mengden Ethereum som eksisterte. Med $ 50 millioner, omtrent en tredjedel av DAOs opprinnelige midler stjålet, gikk DAO- og Ethereum-fellesskapet i uorden. De begynte raskt å krype etter løsninger på dette problemet.

Flertallsbeslutningen for en løsning var at Ethereum trengte å lage en gaffel, eller stopp blockchain helt og lag noe nytt fra bunnen av. Dette “noe nytt” er det vi nå ser på Ethereum (ETH). Ethereum Classic (ETC) er, som navnet antyder, den første Ethereum som fremdeles bruker den opprinnelige blockchain.

Beslutningen om å forkaste forårsaket naturlig nok mye splittelse og kontrovers, og selv om et flertall stemte for å forkaste blockchain, var det fortsatt en liten, men betydelig prosentandel (omtrent 10%) av folk som var lojale mot den opprinnelige blockchain. Ethereum-kjeden som gafflet, var i stand til å få tilbake $ 50 millioner som ble hacket.

ETC vs ETH – Forskjellene

Ethereum (ETH) fungerer på en helt ny blockchain, og de aller fleste gruvearbeidere, brukere og protokoller fra forrige versjon av Ethereum bruker denne nye versjonen.

ethereum klassisk logo

Ethereum er faktisk en gaffel av Ethereum Classic.

Ethereum Classic (ETC) kjører på samme protokoll som gjør en lignende funksjon, men den har noen forskjellige forskjeller i samfunnet. De 10% eller så folk fra det opprinnelige Ethereum er relativt i skyggen og er lojale mot konseptet med den uforanderlige hovedboken. ETC har primært verdi på grunn av spekulantmarkedet, omtrent som mange av de andre altmyntene der ute.

Ethereum (ETH), derimot, er mer som et programvareselskap som ønsker å vokse og muligens kan ha flere harde gafler i fremtiden. Lederne for ETH-samfunnet er langt mer offentlige enn de i ETC-verdenen. ETH har først og fremst verdi på grunn av en blanding av spekulantmarkedet, men mer på grunn av bruken av saksscenarier og fellesskapsstøtte. De Ethereum Alliance, består for eksempel av milliarder dollar firmaer som Accenture, JP Morgan, Microsoft og UBS. Denne støtten har igjen lagt kreditt til ETH over ETC.

Det kan hevdes at både ETH og ETC har noen tydelige styrker og svakheter, men makten hviler stort sett hos ETH da den har en markedsverdi på omtrent 15 milliarder dollar, mens ETC har en på rundt 1,5 milliarder dollar.

ETC vs ETH – The Ideological Split

På dette punktet i diskusjonen vår, bør du ha en ganske grundig forståelse av forskjellene mellom Ethereum og Ethereum Classic.

For å utforske videre begynner vi å avsløre noen av de ideologiske forskjellene mellom begge samfunn. Disse ideologiske punktene er viktige å forstå fordi ideologier tiltrekker seg samfunn, og støtten til samfunnet bak de fleste kryptovalutaer er det som til slutt bestemmer deres langsiktige verdi..

eterum

Selv om det er en gaffel, er Ethereum nå den mer populære kjeden.

Det er viktig å skille at Ethereum ikke hadde noen skyld i det som skjedde med DAO, ettersom DAO gikk helt uavhengig av Ethereum. Imidlertid demonterte $ 50 millioner hackene den offentlige troen på Ethereum, og prisen falt fra $ 20 til $ 13.

Beslutningen om å gaffel var til slutt basert på det faktum at de manglende 50 millioner dollar av Ether fremdeles var på hackers barn DAO, og det var ikke tilgang til det i 28 dager på grunn av DAOs smarte kontrakt. Ethereum-samfunnet hadde ett av tre alternativer:

  1. Handlingsløshet – Gjør ingenting: “Code is law” -tilnærmingen var en integrert komponent for mange av de uforanderlige blockchain-troende som støttet Ethereum. Disse tilhengerne var i stor grad gruppen som holdt fast i ETC. Flertallet av mennesker var ikke fornøyd med $ 50 millioner forsvinninger, så de bestemte seg for å ta affære og avgi stemmer andre steder.
  2. Myk gaffel: En myk gaffel ga i hovedsak holdere valget om de vil oppdatere eller ikke. Uansett hvilken beslutning de valgte, kan oppdaterte og ikke-oppdaterte innehavere fortsatt samhandle. Konseptet bak den myke gaffelen var å isolere og adskille alle blokkene som inneholdt hackers transaksjoner med det formål å hindre dem i å flytte den stjålne eteren. Soft Fork utgjorde et problem, da det ville føre til en Angrepsvektor for «Denial of Service». DoS-angrepet var egentlig en manipulasjon av hvordan gruvearbeidere blir belønnet i Ethereum-økosystemet, og av denne grunn valgte samfunnet å gå med Hard Fork.
  3. Hard gaffel: Det viktigste skillet mellom myke og harde gafler er at harde gafler ikke tillot oppdaterte og ikke-oppdaterte holdere å samhandle. Hvis du ikke ble med i den oppgraderte blockchain, vil du ikke kunne samhandle med brukere av det nye systemet.

Samfunnet valgte Hard Fork …

Måten hardgaffelen fungerte på er at ETH vi kjenner i dag, splittet seg fra hovedblokkjeden på et bestemt tidspunkt. Dette bestemte punktet var rundt blokk 1.920.000 – rett før DAO-hacket.

Så hvordan løste dette DAO-angrepsproblemet?

Den harde gaffelen bidro til å tilbakebetale alle som hadde investert i DAO, ved å bruke det som er referert til som en refusjon smart kontrakt. For hver 100 DAO fikk tokenholdere 1 ETH.

Gavin Wood, medstifter av Ethereum, kalte dette øyeblikket for «det viktigste øyeblikket i kryptovalutahistorien siden Bitcoin ble født.»

Nå skal du ha en ide om hvordan denne hendelsen splittet Ethereum-samfunnet.

Ethereum ble først opprettet som en holdning mot økonomisk korrupsjon. Den uforanderlige blockchain var ment å være fri fra den menneskelige tendensen til korrupsjon. DAO-hacket (som ikke hadde noe å gjøre med Ethereum-plattformens integritet) splittet Ethereum-samfunnet fordi beslutningen om å gaffel – og i det vesentlige manipulere blockchain – stred mot det opprinnelige formålet med Ethereum i utgangspunktet.

Ideologer som ikke var rystet i sin tro, holdt fast i ETC, mens andre delte seg i Ethereum for å overleve og blomstre i samfunnet. Det er en naturlig motsetning mellom de to gruppene av denne grunn. I tillegg hoppet mange anti-Ethereum-folk inn i ETC-leiren for ytterligere å forårsake forstyrrelser i Ethereum-samfunnet.

ETC vs ETH – Problemene

I ETC vs ETH-debatten kommer begge sider med gyldige argumenter, og hver kjede er ikke uten feil.

Ethereum Classic

De største problemene med ETC er at den ikke er bakoverkompatibel med ETH Hard Fork, og at mange store aktører i Ethereum-samfunnet nå bruker ETH. Siden ETC ikke er bakoverkompatibel med Hard Fork, vil ikke brukere av ETC kunne glede seg over oppdateringene som bygges på ETH, for eksempel Ethereums overgang fra Proof of Work til Proof of Stake.

Ethereum

De største problemene med ETH er at nå som den harde gaffeltetningen er brutt, er mange spekulative i at det kan være flere harde gafler i fremtiden. Siden Ethereum-samfunnet kunne komme sammen for å gjøre en betydelig endring i prisen og fremtiden for blockchain, noe hyllet for sin nådeløse matematiske objektivitet. Noen mennesker har blitt rettmessig spekulative eller direkte konspirasjonsdrevne om at ledere i Ethereum-samfunnet kan manipulere en hard gaffel i fremtiden. Denne risikoen gir en viss volatilitet i den langsiktige prisen.

ETC vs ETH – Endelige tanker

I kampen om ETC vs ETH har de aller fleste kryptosupportere valgt å favorisere Ethereum. Ovennevnte problemer med ETH er bare nevnt av hensyn til rettferdighet for begge samfunn, men som en kryptoentusiast bør du være oppmerksom på all tilgjengelig informasjon.

Mens Ethereum (ETH) kan sees på som en mutasjon og brudd på prinsippene for uforanderlighet bak Ethereum, fungerer det også som en milepælseier for Ethereum-samfunnet å kunne komme sammen og håndtere den verste hackingen i kryptovalutahistorien..

Det kan argumenteres for at hvis ikke den harde gaffelen, Ethereum, plattformen som gjør at utallige innovative og spektakulære Dapps kan kjøre, kanskje ikke eksisterer i dag. Som du kan se, gir begge leirene i ETC vs ETH-argumentet solide poeng.

Kraften til Ethereum ligger i samfunnet siden det er en plattform som lar andre bygge prosjekter som kan revolusjonere praktisk talt alle bransjer. Ethereum Classic er imidlertid farget med den uheldige historien til DAO. Kjerneideen bak DAO kunne ha hatt en betydelig innvirkning på fremtidens teknologi, og kjernefeilene i sikkerheten fødte en sterkere plattform.

Den store markedsverdi og det sterke samfunnet bak Ethereum (ETH) varsler en lys fremtid. ETC ser derimot ut til å krympe sakte i markedsverdi sammenlignet med resten av kryptoverdenen og består mer av en kombinasjon av uforanderlige blockchain-lojalister, ETH-antagonister og generelle markedsspekulanter. Men med tillegg av Ethereum Classic til Coinbase, ser det ut som om ETC vs ETH-konkurransen kanskje ikke blir avgjort ennå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me