Så snart hadde kryptoverdenen begynt å slå seg ned etter den tredje Halvering av Bitcoin, da en ny bølge av sprøytenarkoman begynte å bygge seg rundt Ethereum 2.0, som opprinnelig ble anslått å bli utgitt i juli. Ethereum 2.0 er neste nivå på Ethereum-plattformen som vil oppnås ved å introdusere sharding, proof-of-stake og en ny virtuell maskin. Til tross for noen tvil angående den potensielle datoen, uttrykte forskeren Justin Drake i februar en AMA ETH 2.0-forsker sin 95% selvtillit at fase 0 av prosjektet endelig vil bli lansert sommeren 2020. Slik det ser ut nå, er det ingen som vet om Ethereum vil nå måldatoen, som, i følge testnet-koordinator Afri Schoedon, den komplette spesifikasjonen har ikke blitt implementert i noen klient så langt.

Ethereums skifte fra sin nåværende proof-of-work (PoW) konsensus til en proof-of-stake (PoS) algoritme har vært snakk om byen de siste ukene. Det er åpenbart at mange gjennomsnittsbrukere og store investorer som er begeistret av teamets sterke forpliktelse til bedre sikkerhet, ytterligere desentralisering og mindre tillit til gruvearbeidere, forventer i høyeste utrulling av ETH 2.0. Men med alt det som går rundt, blir det vanskeligere å sortere ut hveten fra agnet og forstå om den positive offentlige følelsen mot fremtiden til Ethereum er faktadrevet eller hul. Så la oss finne ut av det.

Ethereum gjenvinner tapt terreng

Tidlig i 2018, da Ether-innehavere så at den traff rekordprisen på rundt $ 1400, var antallet ETH-adresser litt over 10 millioner. I dag, i følge data fra Glassnode er det for tiden 40 millioner aktive ETH-adresser, med mer enn 15 millioner som blir med på festen etter at Ethereum 2.0 ble kunngjort i slutten av mai 2019, noe som representerer en god vekst på 60%. Den samlede bruken av verdens nest mest populære kryptovaluta har også opplevd en betydelig økning siden begynnelsen av 2020, og fra midten av mai har mengden av ETH-daglige transaksjoner nesten doblet seg fra 450 000 til omtrent 900 000.

Kilde: Etherscan.io

Den samme oppadgående trenden kan også sees i Ethereum-nettverket drevet av Gas token, som muliggjør overføringer av betalinger eller smart kontraktinformasjon. Det totale forbruket av gass har nylig blitt overgått 61 millioner enheter, som når rekorden og rekker opp med 60% sammenlignet med hva den registrerte i januar. Dette er et flott tegn for Ethereum 2.0-utviklere, ettersom jo flere som bruker gass for å få hele nettverket til å fungere, desto glattere blir oppdateringen fra PoW til PoS.

Med det sagt forventes utgivelsen av ETH 2.0 å skape en reell etterspørsel etter interne kryptovalutaer, Ether og Gas. Mens sistnevnte vil tjene som drivstoff for desentraliserte datamaskiner, vil høyere hastighet på ETH-transaksjoner og mye lavere avgifter bli mer tiltalende for både produsenter og forbrukere, så vel som for både privatpersoner og institusjonelle investorer..

Tilstrømningen av større spillere som føler seg bullish om Ether har vært dramatisk siden den var avslørt at over 276,5 millioner dollar for tiden er under ledelse av Grayscale Ethereum Trust, mens tallet bare var 11,7 millioner dollar i samme periode i 2019.

Autentisk hype eller markedsføring?

Men forbereder store investorer seg virkelig på Ethereum 2.0? Noen medier har også bundet økningen i ETH-volumer til økende institusjonell interesse. Ved første øyekast ser det ut til å være en logisk konklusjon, men tall er sta ting.

Ethereum 2.0-diagrammer

Kilde: Coin360

Som du kan se, kom ETHs daglige volum på maksimalt $ 10 milliarder dollar etter kryptomarkedet i mars 30. april. Dette var en bemerkelsesverdig ytelse med tanke på det forrige nivået på $ 2,92 milliarder i begynnelsen av januar og den påfølgende globale økonomiske uroen. Likevel, hvis vi tar denne verdien og deler den med antall transaksjoner som ble registrert like før Labor Day – omtrent 840 000 – oppdager vi at gjennomsnittsvolumet for en transaksjon bare er rundt $ 12 000. Når vi beveger oss videre, synker dette tallet til under $ 10 000, der det forblir i dag. Ser faktisk ikke ut som intens institusjonell involvering, gjør det?

Det er en annen forklaring, og det er sannsynligvis mye mer autentisk. Med Ethereum 2.0 vil brukerne få sjansen til å bli innsatsagenter og tjene belønninger over tid ved å overføre 32 ETH til en kontrakt. I skrivende stund er 32 ETH verdt $ 7 776, noe som er nesten lik den nåværende gjennomsnittlige Ether-transaksjonen. Med dette i tankene virker denne økende etterspørselen som en indikasjon på at gjennomsnittlige brukere og detaljistinvestorer føler seg nysgjerrige på hvordan dette kommer til å ordne seg og strømmer til ETH-markeder som er tilgjengelige på de mest likvide børsene med bevist sikkerhet, som HitBTC og Huobi, for kom ut og vinn etter den etterlengtede utgivelsen.

Den nevnte boom i brukeraktivitet førte uunngåelig til en ETH-prisstigning. Det er bemerkelsesverdig at siden Ether var verdt $ 1400, har prisen gått ned med 85%. For øyeblikket handler ETH på rundt $ 243, etter å ha kommet seg etter konsekvensene av “Black Thursday” da prisen falt til bare $ 111. Ikke desto mindre er det fremdeles ikke en gang i nærheten av sin heltidshøyde.

Men denne forklaringen på økningen i Ethereum-aktiviteten har i stor grad blitt ignorert til fordel for den institusjonelle investorens fortelling.

Hvorfor? Enten det bevisst produseres eller ikke, tfortellingen som har institusjonelle investorer som strømmer til DeFi, og spesielt Ethereum, er mer gunstig for Ethereum-økosystemet. Store navn som involverer seg i Ethereum vil sannsynligvis føre til en annen bull run enn gjennomsnittlige brukere som investerer i et prosjekt de tror på.

Kunstig oppblåst spenning?

I kryptorommet er det få bedre til å lage bølger som krysser over i tradisjonell økonomi enn Winklevoss-tvillingene, kjent i samfunnet for sin kryptoinvesteringserfaring og for å ha den største Bitcoin-formuen i verden..

I en nylig intervju for The Defiant, innrømmet Tyler og Cameron å ha gjort en samlet innsats for å samle en enorm eierandel av Ether, som nå ryktes å være “i samme galakse” som deres BTC-beholdning: “Vi er store fans av Ether. Vi har en vesentlig mengde. ”

Det kommer ikke som en overraskelse at brødrene har investert i ETH, men frem til i mai snakket de egentlig ikke om investeringsmengden. Til tross for at den virkelige figuren fortsatt ikke er oppgitt, har Cameron antydet sin størrelse og sa at de for noen år siden mottok en stor mengde Ether i fortjeneste, noe som betyr at de har investert tungt for en stund nå.

Så det er mer sannsynlig enn ikke at Winklevoss-tvillingene også er blant ETH-hvalene, og deres offentlige bullishhet har ikke spilt en liten rolle i publikums entusiasme for Ethereum 2.0. Men hvorfor bestemte de seg for å bryte tausheten om saken nå? Tilfeldighet eller ikke, intervjuet ble publisert 21. mai, da prisen på Ether falt for $ 200 for tredje gang på to uker, og etter at den ble publisert, gjorde prisen et ansikt og begynte å klatre igjen. Winklevoss ‘entusiasme ble formidlet av en rekke ledende kryptomedier hvor detaljhandlere, ivrige etter å tjene penger, fant sitt neste store markedsarrangement. Effekten på institusjonelle investorer var også bemerkelsesverdig, og Ether-derivater blir stadig mer populær enn noen gang tidligere.

Drep virkelig to fugler i en stein. Slik fungerer det og fremfor alt kan ingen klandre Tyler og Cameron Winklevoss for deres oppriktige tro på Ethereum-nettverkets betydning for utviklingen av desentralisert finansiering.

“Selg nyheten” muligheten

Sprøytenarkomanen rundt Ethereum 2.0-lanseringen kan også sees på som en konsekvens av “kjøp ryktet, selg nyhetene” -maksimum når handelsmenn handler i påvente av en stor kunngjøring som potensielt kan føre til et skifte i markedet. “Hvis vi får møte på Ethereum jeg forventer,” twitret den populære kryptohandleren Ethereum Jack, som pleide å gå etter “Bitcoin Jack” moniker, “da virker juli som det perfekte selge nyhetsøyeblikket med ETH 2.0-lanseringen.” ETH-hvaler, hvis de benytter seg av denne handelsstrategien, vil være i stand til å dra nytte av situasjonen, mens samfunnet spekulerer i utgivelsesdatoen og media fyller bålet på brannen..

Men i virkeligheten er ikke selve hendelsen så viktig som vi forestiller oss, for Ethereum 2.0 vil i det minste i utgangspunktet tjene som et testnett for det oppdaterte PoS-konsensussystemet. Så det er ikke helt klart om institusjoner investerer i fremtiden til det kryptofinansielle nettverket eller bare prøver å ta et så stort stykke av sprøytenarkivet som mulig. Vi kan bare vente og se hvordan ting utfolder seg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me