Er Riot Blockchain fortsatt en god investering et halvt år etter Pivot?

Riot Blockchain (RIOT), tidligere et bioteknologisk selskap som produserte medisinsk utstyr, flyttet forretningsmodellen for å fokusere på kryptokurrency i oktober i fjor. Det første børsnoterte blockchain-selskapet i Amerika, Riot Blockchain, har konsentrert seg om å anskaffe og utvikle selskaper som spesialiserer seg i den nye blockchain-sektoren. Det har gått over åtte måneder siden selskapet har dreiet sin overordnede strategi. La oss dykke ned i RIOTs siste handlinger og se om det fortsatt er en god investeringsmulighet.

Riot Blockchain Header

Riot Blockchains portefølje

Ledet av den nye konsernsjefen John O’Rourke, har RIOT raskt anskaffet en mangfoldig portefølje av kryptovaluta- og blockchain-selskaper siden de svingte bort fra bioteknologisektoren. RIOTs største investeringer har diversifisert seg i blockchain-bransjen, og har vært i en kryptovaluta-utveksling, en blockchain-revisjonstjeneste og en telekommunikasjonstjeneste. I tillegg har RIOT gjort en massiv investering i Bitcoin-gruvedrift.

Mynt kvadrat

RIOTs første kryptovaluta-investering ble delvis eier av Mynt kvadrat, en ledende kanadisk kryptokursutveksling. Denne investeringen har allerede vist seg å være klok da Coinsquares verdsettelse er over 15 ganger den opprinnelige verdsettelsen fra da Riot først investerte. RIOT deltok nylig i Coinsquares siste finansieringsrunde for å heve sitt totale eierskap til 15% av Coinsquares totale egenkapital. RIOTs eierandel er for tiden verdsatt til $ 50 mln.

O’Rourke kommenterte nylig betydningen av oppkjøpet, “Coinsquare fortsetter den raske veksten og gjennomføringen samtidig som den posisjonerer seg som den ledende digitale valutavekslingen i Canada … Vi tror at Coinsquare tilbyr den mest overbevisende plattformen for å handle i digitale valutaer i Canada.”

Coinsquare hjemmeside

TessPay

I oktober 2017 kjøpte Riot Blockchain en 52% eierandel i TessPay for $ 320 000 og 75 000 aksjer i RIOT. TessPay er et blockchain-selskap som tilbyr løsninger for teleselskaper. Spesielt dreier TessPays forretningsmodell seg om å skape et garantert betalingssystem ved hjelp av en blockchain-basert sperretjeneste for bedriftens teleoperatører.

To måneder etter Riots investering signerte Tess en intensjonsavtale om å fusjonere med Canadas Cresval Capital (CVLCF). Som en del av fusjonen mottar RIOT 41,6 millioner aksjer i Cresval Capital. Med fusjonen forventet de neste månedene, vil RIOTs eierandel i Cresval Capital være mer enn $ 2 mln..

TessPay

Verady

I november 2017 investerte RIOT Blockchain i Verady, et serviceselskap som tilbyr regnskaps-, revisjons- og verifiseringstjenester for blockchain-baserte eiendeler. Verady ble grunnlagt for å løse eiendomsrapporteringsgapet mellom tradisjonelle regnskapsbedrifter og det blomstrende blockchain- og kryptokurrencylandskapet.

I følge kjøreplanen utvider Verady for tiden sitt nettverk av pålitelige regnskapsfirmaer på sin regnskapsplattform VeraNet og utvikler også sine Ethereum-revisjonstjenester. For øyeblikket er det liten offentlig informasjon tilgjengelig om den nøyaktige statusen til Veradys VeraNet-avgiftsplattform eller den nåværende kundelisten.

Verady Header

Bitcoin Mining Operation

Riot Blockchains største investering har vært i Bitcoin-gruvedrift, som er fokuspunktet for Riots kryptovalutaporteføljeplan fremover.

I april måned produserte RIOTs gruvedrift til sammen 100 Bitcoin (BTC) og 61 Bitcoin Cash (BCH). Selv om RIOT gruver Bitcoin Cash i tillegg til Bitcoin, konverterer det regelmessig alle utvannede Bitcoin Cash til Bitcoin.

Riots utvidelsesplaner for gruvedrift nådde 7850 Bitmain S9 gruvearbeidere som var i drift innen utgangen av mai som utnyttet 11,5 MW energikapasitet.

Riot Bitcoin Mining

Nylig kontrovers og inntjeningsrapport

Selv om RIOT ikke nødvendigvis har blitt beskyldt for å gjøre noe ulovlig, har Riot Blockchain vært i sentrum for vanlig mediekontroll og kritikk de siste månedene.

CNBC-rapport

I februar profilerte CNBC Riot Blockchain i en ondsinnet rapport som portretterte det nylig fokuserte blockchain-selskapet negativt. CNBC-rapporten hevdet at RIOT utnyttet sitt blockchain-navn for å pumpe opp aksjekursen, mens selskapet faktisk ikke hadde noen underliggende plan om å investere i blockchain-teknologi. O’Rourke forsvarte selskapet sitt og hevdet at stykket var helt ensidig.

Selv om RIOT befestet seg som et faktisk blockchain-selskap ved å bli en av de største Bitcoin-gruvedriftene i verden og investere i flere blockchain-selskaper, hevder CNBC fortsatt at RIOT drastisk overbetalt for sin gruvedrift..

Stevning Nyheter

I forrige måned mottok Riot Blockchain en stevning fra Securities and Exchange Commission “som ba om viss informasjon.” Etter at etterforskningen ble offentlig uttalte O’Rourke at han ikke kunne kommentere situasjonen og at han ikke var klar over etterforskningens art eller hva den undersøker.

Måneder før stevningen fra SEC gikk O ’Rourke på rekord til CNBC:“ Jeg er ikke bekymret for SEC fordi RIOT avslører for mye ”.

Kvartalsrapport

RIOT ga ut første kvartalets inntjening 17. mai. RIOTs kvartalsrapport avslørte at den tjente mindre enn $ 1 mln dollar i omsetning og drev med et samlet tap på $ 1,6 mln i første kvartal. Mesteparten av selskapets inntekter kom fra kryptovaluta-gruvedriften, som den fortsatte å utvide denne måneden.

RIOTs regnskap avslørte også at de brukte 36,4 millioner dollar de siste seks månedene, og etterlot selskapet bare 5,3 millioner dollar igjen på balansen. Det meste av disse pengene har gått til Bitcoin-gruvedrift og andre langsiktige investeringer.

Med fortsatt investering i Bitcoin-gruvedrift, bør vi forvente en betydelig økning i RIOTs inntekter de kommende kvartalene.

Handelshistorie

Da RIOT først ommerket seg som et blockchain-fokusert selskap tilbake 4. oktober 2017, hoppet aksjekursen umiddelbart 17 prosent fra 8,18 dollar til 9,50 dollar. På bare et par måneder steg Riots aksjekurs raskt til en heltid på $ 38,60 19. desember 2017.

Siden det nye året har negativ nyhetsdekning og det synkende kryptovalutamarkedet presset RIOTs aksjekurs tilbake til tidligere prisnivåer før kunngjøringene om rebranding. I skrivende stund ligger Riots aksjekurs på 7,54 dollar.

Riot Blockchain aksjediagram

Endelig dom

Selv om RIOT for øyeblikket ikke har overskudd, har det anskaffet en variert portefølje av blockchain-selskaper og har posisjonert seg til å bli en stor aktør i kryptovalutaindustrien med sin enorme investering i gruvedrift..

Den fremtidige økonomiske suksessen til selskapet vil være sterkt korrelert med ytelsen til selve blockchain-industrien, spesielt Bitcoin. Så hvis du tror på Bitcoin, bør du sannsynligvis også tro på RIOT. Selv om begge kommer med sin rimelige andel av risiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me