Verdens største pakkeleveringsfirma, UPS, arkiverte et patentsporingssystem for blockchain-pakken i august i år. I følge offentliggjorte detaljer søker UPS å bruke systemet til å rute og spore pakker globalt med mer effektivitet. Systemet gjør det mulig for mega-leveringsfirmaet å overvåke pakkene sine på tvers av flere transportører. Dette er viktig ettersom kunder presser på for raskere og billigere fraktalternativer.

Den internasjonale skipsfartssektoren fortsetter å vokse i en forbløffende hastighet. I følge fersk statistikk utgjør shippingøkonomien nesten $ 1,5 billioner i årlige inntekter. Selv om disse tallene er imponerende, blekner de i forhold til sektorens forventede fremtidige vekst. Analytikere fortsetter å påpeke nasjonenes økende avhengighet av den internasjonale forsyningskjeden.

Problemet er at dagens systemer for fraktpakker internasjonalt er utdaterte. Oppgangen til store nettforhandlere, som Amazon, fortsetter å drive den bemerkelsesverdige veksten i den internasjonale skipsektoren. Dessverre er infrastrukturen som brukes i dag utsatt for systematiske feil og enestående mengder svindel.

Denne økningen i skipsaktivitet tilsvarer en samlet økning i skipsfartssvindel. En rapport publisert av Experian avslørte at mellom 2016 og 2017 økte skipsfusk 37 prosent. En annen studie utført av Sikt vitenskap fant ut at internasjonal skipsfusk forekommer på alle kontinenter. Bare i USA alene, FBI estimater at det blir stjålet omtrent 30 milliarder dollar i varer hvert år. Nedenfor er en liste over de ti beste landene som har den høyeste frekvensen av fraktbedrageri på nettet.

  1. Latvia
  2. Egypt
  3. forente stater
  4. Mexico
  5. Ukraina
  6. Ungarn
  7. Malaysia
  8. Columbia
  9. Romania
  10. Filippinene

Stopp svindelen

UPS ser ut til å dempe disse falske aktivitetene med integrasjonen av blockchain-teknologi. For å utføre denne oppgaven søker selskapet en mer universell tilnærming til problemet. Blockchain-teknologi skaper en situasjon der skumle individer ikke klarer å endre dataene som opprettes. I et blockchain-system er det ingen feil. Transaksjonsovervåking gjennom hele syklusen er mulig med full gjennomsiktighet.

I en offentlig uttalelse forklarte UPSs Director of Enterprise Architecture and Innovation, Linda Weakland, hvorfor firmaet hennes tror helhjertet på den nye teknologien. Hun uttalte at blockchain-teknologi gir mer gjennomsiktighet over hele markedet, inkludert transportører, transportører, meglere, forbrukere og leverandører. Integrasjonen av blockchain-teknologi skaper mer synlighet i hele forsyningskjeden. Ved å automatisere viktige prosesser som å sende geo-waypoints, compliance-informasjon og laste spesifikke detaljer, søker UPS å frigjøre medarbeidere i fremtiden.

UPS Blockchain: Blockchain i Trucking Alliance

Beslutningen om å gå inn i blockchain-arenaen er et smart valg for UPS. Mange i bransjen spådde denne manøveren for flere måneder siden etter selskapet offisielt ble med Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) i november 2017. Da de begynte, uttalte UPS-ledere at den nye teknologien ville bli brukt til å videreutvikle firmaets tollmeglervirksomhet.

UPS er en av verdens største tollmeglere. Selskapet søker å digitalisere transaksjoner for å effektivisere tjenestene sine. Integrasjonen av blockchain-teknologi vil hjelpe det multinasjonale rederiet med å forbedre transaksjonsnøyaktigheten ved å erstatte selskapets nåværende papirbaserte systemer.

De beslutning å bli med i BiTA markerer et vendepunkt i integreringen av blockchain-teknologi i skipsfarten. BiTA søker å opprette universelle, bransjeaktige blockchain-standarder. Ved å opprette internasjonale standarder får rederier, tollbyråer og kunder mer åpenhet. BiTA omfatter nå over 300 organisasjoner internasjonalt inkludert mange UPS-datterselskaper, som Coyote Logistics. UPS kjøpte Coyote Logistics i 2015 da selskapet utvidet sin tilstedeværelse på markedet.

UPS Blockchain: Automatisk bestemmelse

Et av de mest interessante punktene i selskapets nylige patentinnlevering er bruken av automatisert bestemmelse. Automatiske bestemmelsessystemer kan spore pakker over internasjonale grenser i sanntid. Disse dataene kombineres deretter med relevant lokal informasjon for å bestemme den optimale ruten for hver pakke. Systemet vil fungere helt alene uten behov for menneskelig inngripen. Teknologien vil frigjøre UPS-ansatte til å fokusere på andre viktige problemer og lavere samlede fraktkostnader per enhet.

UPS-anlegg via The Business Journal

UPS-anlegg via The Business Journal

Automatiserte betalinger

I tillegg fungerer systemets design sammen med en automatisert betalingsstruktur. Denne teknologien gjør at betalinger automatisk startes ved levering. Det er avhengig av bruk av smarte kontrakter for å nøyaktig beregne fraktkostnader og betalingsdetaljer.

Betaler

En annen spennende åpenbaring om prosjektet er måten fremtidige kunder vil kunne betale med selskapet. UPSs nye system vil akseptere virtuelle valutaer som Bitcoin og Ethereum i tillegg til tradisjonelle fiat-valutaer. Evnen til å akseptere kryptokurver er et stort sprang fremover for UPS, og mange i kryptorommet ser på dette som en måte å redusere fraktkostnader for internasjonale kunder, hvorav mange har alvorlige inflasjonsproblemer i hjemlandet.

UPS Blockchain: Bridging the Supply Chain Gaps

I sin nåværende tilstand består den internasjonale forsyningskjeden av mange mindre, ikke-interoperable logistikksystemer. Den spredte strukturen i dette systemet nekter et selskap å få tilgang til alle aspekter av kjeden. På grunn av denne ineffektive strukturen må selskapene stole på fraktmeglere for å fullføre store internasjonale leveranser.

Som du kunne forestille deg, reduserer disse tredjepartsorganisasjonene forsendelsesprosessen mens de legger til sine egne markeringer til hver bestilling. Det nåværende forretningssystemet øker kostnadene ved å gjøre forretninger i hele bransjen, med både rederier og kunder som har de økte regningene.

Det nye alternativet

Blockchain-teknologi gir rederier et smartere alternativ til status quo. Denne revolusjonerende teknologien håndterer logistikken til virksomheten perfekt. I fremtiden kan kostnadene ved å drive virksomhet internasjonalt synke betydelig ettersom organisasjoner som BiTA fortsetter å presse på for en mer universell og effektiv måte å drive virksomhet på..

I løpet av de kommende månedene vil flere rederier vende seg mot blockchain-teknologi for å stille mange av bransjene i lang tid. Du bør forvente å se lignende kunngjøringer fra andre store rederier, ettersom fordelene med blockchain-teknologi blir for store til å ignorere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me