Kjent for å være en av de fire store amerikanske bankene, Citigroup har oppnådd mye siden etableringen i 1998. Det fungerte som en viktig aktør i den fiatbaserte økonomien, men kan også bli en av de største katalysatorene for kryptoadopsjon i nær fremtid. Ja, selskapet har vært forsiktig når det gjelder mulighetene for blockchain og kryptovaluta. Vi har imidlertid begynt å se noen endringer de siste årene med lanseringen av Citi blockchain og Citicoin.

La oss utforske Citigroups bevegelse i blockchain-teknologi, dens innsats for å bekjempe kryptorelaterte forbrytelser, og etablering av strategiske blockchain-teknologipartnerskap. Vi vil også prøve å forstå hva dette kan bety for fremtiden for finanssektoren som helhet.

Citi’s Crypto Bans

I februar 2018, Citibank utestengt alle sine amerikanske kunder bruker kredittkort til å kjøpe kryptovalutaer. Citi var heller ikke alene om denne handlingen. Andre store banker som JPMorgan Chase og Bank of America gjorde lignende kunngjøringer på den tiden.

I juni 2018 etablerte Wells Fargo også et forbud. Fra et bunnlinjesynspunkt gir dette trekket mening. Enhver bank må vurdere at kundene ikke kan betale tilbake i fiat når kryptoprisene synker.

Selv om amerikanske brukere fortsatt kan bruke debetkort, får kunder fra andre steder enda tyngre begrensninger. I 1. kvartal 2018 forbød Citibank India for eksempel bruk av kredittkort og debetkort for å kjøpe kryptovaluta.

I februar 2018 forbød Citi kunder å kjøpe krypto med kredittkort.

I februar 2018 forbød Citi kunder å kjøpe krypto med kredittkort.

Mulig tilbakeføring av politikk?

Til tross for at store selskaper som Facebook løfter forbud mot kryptovaluta-relaterte annonser, har selskaper i banksektoren ikke lettet begrensningene. Selv om bankens retningslinjer for kryptokjøp ikke har endret seg, har Citi gjort flere grep mot adopsjon av blockchain og cryptocurrency.

Så … betyr dette en mulig reversering av kryptopolitikken? Selv om dette kan være mulig i fremtiden, ser det fortsatt usannsynlig ut for nå.

Citicoin Project og Citi Blockchain: Hvor er produktet?

Nyheter om et Citi blockchain-initiativ og Citicoin-prosjektet ble først publisert hele veien tilbake i juli 2015. Den gang ble det rapportert at Citi hadde utviklet 3 forskjellige blokkjeder og sin egen kryptovaluta. På den tiden så dette ut til å være et lovende tegn for vanlig kryptovalutaadopsjon. Det eneste problemet er at det ikke har vært mange oppdateringer om prosjektet siden den gang.

Citis fremgang med å gi ut et Citi-blockchain-produkt har gått sakte. Dette er spesielt tydelig når vi vurderer at mange (om ikke de fleste) prosjekter i dette rommet ikke bare har lansert nye digitale valutaer, men også sine egne offentlig tilgjengelige blokkjeder på mindre enn ett år etter fullføringen av ICO-ene..

Når det gjelder finansiering, har Citi en stor fordel i forhold til de fleste nye prosjekter. Den har så mye kapital (71,45 milliarder i 2017) at en ICO langt fra er nødvendig.

Flashforward til 2018, og vi ser endelig mer lovende tegn på at Citis innsats i dette rommet kan bevege seg forbi de tidlige prototypetrinnene. Imidlertid er det fortsatt noen hindringer for å lansere et produkt i dette rommet.

Citi fortsetter å rangere som en av de mest lønnsomme bankene i verden.

Citi fortsetter å rangere som en av de mest lønnsomme bankene i verden.

Forskriftens innflytelse på bedriftens adopsjon

Citigroup, og alle andre store finansielle tjenesteselskaper, som ønsker å lykkes i dette området, må sørge for å overholde gjeldende myndighetsregler. Tidligere har bankene måttet betale ut hundrevis av millioner (og noen ganger til og med milliarder) i bøter for brudd på lover. I mange tilfeller skjer dette når en bank ikke hindrer hvitvasking av aktiviteter.

Ja, bankene har måttet betale disse bøtene i mange tiår i fiat-økonomien. Det er derfor ikke overraskende at en av de største fryktene for bankene er at ved å tillate brukere å sende og motta krypto, vil det bli vanskeligere å overholde AML (anti-hvitvasking) politikk. Dette gir en mulig forklaring på hvorfor Citi og andre for det meste har vært treg til å omfavne krypto.

Ringer til Crypto Experts

Selv om AML-overholdelse er et stort problem å løse, ser det ut til at Citigroup retter seg mot fremtiden i ansettelsen. For eksempel publiserte selskapet i april 2018 en stillingsannonsering på LinkedIn for to regulatoriske fokuserte stillinger. Disse inkluderte en Senior Vice President og en Senior AML Compliance Officer — Emerging Risk. Noen av kvalifikasjonene inkluderte “kunnskap om kryptovaluta og Bitcoin-overvåking.” I tillegg viser stillingen “Bitcoin Professional Certification” (BPC) som et pluss for begge roller.

Dette kan være et forsøk på å sikre at Citigroup håndhever sine eksisterende kryptoforbud. Det kan også bety at selskapet prøver å sikre at dets fremtidige betalingsteknologier (for tiden under utvikling) vil oppfylle myndighetsstandarder.

I april 2018 publiserte Citi en stillingsannonse fra LinkedIn på jakt etter to roller med fokus på overholdelse av regelverk for blockchain og kryptovaluta.

I april 2018 publiserte Citi en stillingsannonse fra LinkedIn på jakt etter to roller med fokus på overholdelse av regelverk for blockchain og kryptovaluta. Fra og med august 2018 har denne spesielle stillingen utløpt.

Strategiske partnerskap: Nasdaq / Citi Blockchain, IBM LedgerConnect

I mai 2017, Nasdaq og Citi kunngjorde et partnerskap å implementere en “betalingsløsning som muliggjør direkte betalingsbehandling og automatiserer avstemming ved å bruke en distribuert hovedbok til å registrere og overføre betalingsinstruksjoner”.

Ja, Citi-transaksjoner på Nasdaqs blockchain utgjør bare en liten del av kommersielt transaksjonsvolum. Likevel markerte denne prestasjonen en viktig milepæl for Citis virkelige blockchain-integrering. Videre er dette trekket til fordel for begge parter ved å gjøre prosessen for verifisering av transaksjoner raskere og billigere.

I juli 2018 ble det kunngjort at Citigroup og Barclays ville være deltakere i en prøveperiode for LedgerConnect, en ny IBM blockchain-applikasjon. Denne appen er utviklet for å gi bankene en plattform for å håndtere både AML / KYC-overholdelse og sikkerhetsadministrasjon av lån.

Selv om LedgerConnect er lovende fra et teknologisk synspunkt, må banker som Citi vente til minst tidlig 2019 før de bruker det. Dette er fordi en tilsynskomité som inkluderer flere sentralbanker og Federal Reserve Bank of New York først må godkjenne det.

Citis beslutning om å lage egne blockchain-løsninger og samarbeide med andre selskaper som jobber med lignende teknologier, kan føre til en mer utbredt implementering i virkeligheten i en rekke tjenester.

Konklusjon

Citi blockchain, Citicoin og andre lignende prosjekter fra etablerte FinTech-selskaper er viktige å tenke på. Mange blockchain-prosjekter prøver å forstyrre Citi og andre tradisjonelle finansinstitusjoner. Som det har blitt sett i flere tilfeller i det siste, har gigantiske selskaper i en rekke bransjer gått ned på grunn av motvilje mot å omfavne nye forretningsmodeller og teknologiske innovasjoner.

Derfor bør Citi, så vel som andre etablerte selskaper, se på å styrke innovasjonen. Selv om Citi har vært treg med å implementere blockchain i stor skala, har den muligheten til å gjøre det. Det er bare å bruke de enorme ressursene riktig og bygge strategiske partnerskap for å utvikle seg med markedsendringene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me