Kryptomarkedet har kommet langt fra de første dagene av gruvedrift av BTC fra din hjemme-PC. I dag er gruvedrift BTC ekstremt konkurransedyktig, og uten riktig maskinvare kan det være veldig vanskelig å oppnå suksess. Application Specific Integrated Chip (ASIC) rigger, for eksempel Antminer S9, dominerer for tiden gruvesektoren. Spesielt ett selskap, Bitmain, er ansvarlig for å gjøre disse spesialdesignede brikkene til den nye industristandarden.

Pre-Antminer

I begynnelsen var det Bitcoin. Kryptomarkedet var i sin barndom da, og gruvedrift ble forvist til små grupper av teknologier. Disse tidlige gruvearbeiderne var smarte nok til å gjenkjenne potensialet i blockchain-teknologi før noen andre. Mange har blitt stifter i kryptosamfunnet som Bitmains medstifter, Micree Zhan.

Micree Zhan

Micree Zhan er den tekniske hjernen bak Bitmains ASIC-gruverigg. Før han møtte Jihan Wu, selskapets andre medstifter, var Zhan fokusert på å sikre finansiering til sin oppstart, DivaIP, som spesialiserte seg på TV-til-PC-streaming-maskinvare. I tillegg jobbet Zhan med å utvikle mikrochips.

Micree Zhan Twitter

Micree Zhan Twitter

Jihan Wu

Jihan Wu er forretningssinnet bak Bitmain-giganten. Han studerte ved Peking University og ble uteksaminert med økonomi og psykologi. Begge ferdighetene skulle vise seg å være medvirkende til Bitmains fremgang til suksess.

BCH-samfunnet trenger å lære en vanskelig leksjon. Vær venn med andre konkurrerende mynter, lær av dem, og gjør BCH bedre. Ikke spill hat, ikke ønske konkurrerende mynter syke. Bare ønske og prøv å gjøre BCH bedre.

– Jihan Wu (@JihanWu) 10. november 2017

Sjansens formue

Det var et tilfeldig møte i 2010 på en gate i Beijing som ville forandre alt for disse to innovative individene. Zhan nærmet seg opprinnelig Wu på jakt etter råd om hvordan man bedre kunne skaffe midler til prosjektet sitt. Dette tidlige partnerskapet var mindre fruktbart, og i løpet av få måneder hadde de to skilt veier.

Et år senere oppdaget Wu BTC mens han surfer på nettet. Han ble betatt av konseptet med en desentralisert valuta, og i en intervju med Quartz (QZ) han beskrev hvordan BTC ble introdusert for ham som “det farligste open source-prosjektet noensinne.” Wu begynte umiddelbart å kjøpe BTC; til det punktet at familien hans var bekymret for at han kan ha blitt lurt.

I 2013 hoppet BTCs markedsverdi fra $ 20 til $ 900 per BTC. Disse tidlige fortjenestene vil bli brukt til god bruk. Wu bestemte seg for at det ville være mer lønnsomt å lage BTC i stedet for å kjøpe den. Han tok inntektene sine og begynte å investere i BTC-gruvedrift. Wu var ikke fornøyd med sin opprinnelige avkastning, så han bestemte seg for at det var på tide å investere i et mer effektivt gruvesystem.

Wu husket den entusiastiske programmereren han hadde møtt året før, Zhan. Han kontaktet umiddelbart Zhan og begynte å få ham opp på BTC. Den første oppgaven Zhan ble tildelt var å lage en ASIC som var programmert til å kjøre SHA-256 ligninger. SHA-256 er hash-koden til BTC. Wu forsto at en ASIC-drevet rigg ville gi paret en stor fordel på markedet.

Bitmains første ASIC

I november 2013 ble verden introdusert for Antminer S1. Selskapet gikk gjennom eksplosiv vekst i løpet av disse tidlige dagene. Markedet var ikke overbelastet, og de eneste virkelige konkurrentene var ASICMiner og Butterfly Labs. Begge disse selskapene hadde slått Bitmain til rette; de hadde med suksess produsert ASIC-sjetonger siden 2012.

Antminer S1

Antminer S1

Det var eposet Mt. Gox hack som startet sekvensen av hendelser som til slutt ville føre til Bitmains dominans i markedet. Mt. Gox var verdens største BTC-børs i 2014. Et ødeleggende hack samme år ville føre til at denne kryptogoliaten var død. Hacket førte også til et markedskrasj der BTC mistet halvparten av verdien på mindre enn 24 timer.

Krasjet ødela interessen for gruvesektoren i årevis. Det forlot også Bitmains konkurranse og søkte andre forretningsforetak. Dette tillot Bitmain å fange mer av markedsandelen. Utgivelsen av Antminer S5 i 2015 katapulterte Bitmain tilbake i rampelyset og tilbake i fortjenesten. Wu har åpent innrømmet at firmaet hans satte pris på 50 prosent fortjenestemargin på dette produktet. Dette tillot Bitmain å fremme sin produktutvikling i en enestående skala.

Antminer S5 ble så populær at den til slutt ga Bitmain kontroll over 70 prosent av den totale nettverkshashkraften på den tiden. I dag, firmaet fortsatt beholder en stor andel av markedet takket være suksessen til ASIC-gruvedriftene. De eier også Antpool, btc.com, og ViaBTC.

Bitmain i dag

Bitmain er ikke lenger en to-mannsoperasjon. Kryptogiganten har nå en stab på over 600 personer. Bitmain okkuperer en firetasjes kontorbygning i en av Beijings høyteknologiske parker, og de selger hundretusener av ASIC-gruvearbeidere hvert år. De administrerer også noen av verdens største gruvedrift, inkludert deres mega-anlegg i Indre Mongolia.

BTC maktkamp

Bitmain har vært i sentrum for sentraliseringsdebatten som for tiden pågår i BTC-samfunnet. Kritikere av gruvegiganten hevder at Bitmain har for mye kontroll over BTC-nettverket. Disse klagene traff en feberfull tonehøyde i fjor da selskapets medstifter Wu signerte “New York-avtalen.”

New York-avtalen er et skaleringsforslag som vil øke BTC-blokkstørrelsen til 2 MB etter aktivering av Segregated Witness-protokollen. Mens dette prosjektet aldri utviklet seg, førte det til slutt til den beryktede Bitcoin Cash-gaffelen 1. august 2017. De mot gaffelen beskyldte Wu for å være en hovedadvokat for manøveren, og mange tok til sosiale medier for å bash den frittalende grunnleggeren. Som svar sendte Wu en støtende Tweet som siden har blitt en meme.

2015 gruvedistribusjon

2015 gruvedistribusjon – bilde via Cryptomining-blogg

Bitmain har utrolig kraft i BTC-nettverket, og ved å gjøre det har de muligheten til å godkjenne eller blokkere potensielle programvareoppgraderinger til BTC. Dette har hjulpet Bitmain med å sikre fremtidig dominans i gruvesektoren. Selskapet er opptatt av å stoppe endringer i BTC-protokollen som potensielt kan skade produktets ytelse.

Bitmain Ser til fremtiden

Bitmain ønsker nå å bruke ASIC-teknologien til et annet spirende felt, kunstig intelligens. ASIC-brikker er en hovedkomponent i etableringen av AI-datamaskiner. Bitmain utvikler for tiden en ASIC deep learning chip som vil inkludere de mest populære AI-algoritmene. Teknologien vil være tilgjengelig for bedriftsbruk. Google har allerede et lignende prosjekt som kalles AlphaGo.

Det er en ASIC-verden

Det er vanskelig å si hvor denne siste utviklingen vil lede Bitmain-teamet. De for øyeblikket kontroll mellom 30 og 51 prosent av BTCs totale hashkraft til enhver tid. De nyeste riggene er kraftigere og mer effektive enn Antminer S5. Så du kan forvente å se at gruvedriften fortsetter å øke så lenge Antminer-linjen dominerer BTC-gruvesektoren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me