Å rive Art’s Walls

Kunstgallerier – tradisjonelt store, romslige bygninger som huser uvurderlige kunstverk fra vegg til vegg. Vel, det er ikke lenger tilfelle. Kunsten kan forbli den samme, men desentraliserte kunstgallerier endrer måten vi eier i tillegg til å oppleve verkene inne (eller online). Disse blockchain-baserte galleriene gjør kunsten mer tilgjengelig for den gjennomsnittlige personen og hjelper nybegynnere å få anerkjennelse i rommet.

Fordi å kombinere blockchain med kunst fortsatt er en relativt ny idé, har du kanskje ikke hørt om noen desentraliserte kunstgallerier. Ikke bekymre deg. Vi er her for å gi deg en innsideveiledning til noen av de beste desentraliserte kunstgalleriene som for øyeblikket dukker opp rundt om i verden.

Maecenas desentraliserte kunstgalleri

Maecenas er et desentralisert kunstgalleri som “demokratiserer tilgangen til kunst.” Ved hjelp av Maecenas-plattformen kan du kjøpe deler av kunstverk ved hjelp av ART tokens. Selv om eierne beholder det fysiske kunstverket, drar du nytte av enhver verdsettelse.

På den andre siden av transaksjonen er kunstgallerier i Maecenas økosystem i stand til å selge deler av kunstverket sitt for å finansiere nye installasjoner. I stedet for å måtte ta opp et høyrentelån, skaffer galleriereier penger ved å selge, si 20%, av sitt mest verdifulle arbeid.

maecenas diagram hvordan det fungerer

Ikke bare gjør Maecenas oss i stand til å eie fine kunstverk, det skaper et mer effektivt marked som fjerner mellommannskostnader. Dette skulle igjen føre til mer tilgjengelig kapital for å finansiere nye kunstnere og deres verk.

Maecenas-teamet hadde en vellykket token-mengde der de samlet inn over 50 tusen ETH. Crowdsale hentet flere bemerkelsesverdige investorer, inkludert Pantera Capital, det første amerikanske baserte Bitcoin-investeringsselskapet. Teamet distribuerte tokens på følgende måte:

  • 30%: Deltakere i Crowdsale
  • 30%: Reserve likviditetsfond
  • 20%: Partner- og klientoppkjøp
  • 20%: Maecenas team

Det er, og vil alltid være, 100 millioner ART-tokens.

DADA.nyc

Spesialiserer seg i Dada-sjangerkunst, DADA.nyc er et desentralisert kunstgalleri på Ethereum-nettverket. Hvert kunstverk på plattformen er en begrenset utgave med bevis på eierskap knyttet direkte til blockchain.

Som kunstner markedsfører du og selger kunstverket ditt direkte på DADAs nettsted. Du mottar 70% av hvert salg (DADA mottar 30%) samt 30% av all fortjeneste fra sekundærmarkedet for verkene dine.

Galleriet begynte i 2014 som en “visuell samtaleplattform” for kunstnere å snakke med hverandre gjennom tegningene. I mars 2016 nådde galleriet over 150 tusen registrerte brukere. Og i oktober 2017 avsluttet teamet utviklingen av det desentraliserte kunstgalleriet.

Curio Cards

Curio Cards er digitale bilder og animerte GIF-er i et bestemt kortformat. Det relaterte galleriet, kjent som automaten, er helt online og bruker Ethereum blockchain til å selge verkene. For å kjøpe et kort trenger du bare å:

  1. Lage en Curio Card lommebok. Denne lommeboken er kompatibel med både Trezor og Ledger Nano S.
  2. Send riktig mengde Ethereum fra lommeboken din til den aktuelle lommebokadressen til salgsautomaten.
  3. Deretter kan du se kortene dine i galleriet eller direkte fra Curio Card-lommeboken.

Det er en begrenset mengde på hvert kort, så de selger ofte ut. Artister mottar hundre prosent av salget fra salgsautomaten Curio Card. Det er ingen i midten som kan ta et kutt.

Nettstedet har for tiden seks artister over et bredt utvalg av stiler.

Desentraliserte Art Blockchains

En helt ny rase av desentralisert kunst har dukket opp direkte på blockchain, og omdefinerer hva som faktisk er klassifisert som et galleri. Samleobjekter, f.eks. CryptoKitties, finnes på Ethereum-nettverket og kan samhandle med hverandre. Du kan kjøpe, selge eller til og med avle dem med hverandre for å produsere et helt nytt kunstverk (katt) – ikke noe galleri nødvendig. Disse digitale kattene var så populære på et tidspunkt at de forårsaket betydelig overbelastning i Ethereum-nettverket, og til og med førte til forsinkelsen av noen innledende mynttilbud (ICO)..

Et annet eksempel, Sjelden Pepe-katalog er et enkelt nettsted som er vert for sjeldne Pepe-handelskort. Artister lager disse kortene ved hjelp av motpartnettverket. Og igjen kan du overføre eierskap direkte på blockchain. Disse kortene har fått en kultlignende følge som produserer spesifikke samfunn, sjeldne Pepe-kritikere og til og med en pseudo-religion. Det dyreste Rare Pepe-kortet, Homer Pepe, ble nylig solgt for i underkant av 40 000 dollar.

homer pepe

Til slutt fjerner prosjekter som Anime Coin behovet for et sentralisert kunstgalleri. Med Anime Coin laster du opp anime-bildet ditt til nettverket ved siden av antall eksemplarer du vil distribuere. Med det kan andre brukere kjøpe kunstverket ditt ved hjelp av prosjektets desentraliserte ANIM-sentral. Det er denne utvekslingen som effektivt blir et desentralisert kunstgalleri.

Siste tanker

Selv om desentraliserte kunstgallerier for tiden er få og langt imellom, er det en klar trend som viser deres nye popularitet. De vil kanskje aldri erstatte fysiske rom; imidlertid er hybridløsninger som fusjonerer det sentraliserte med det desentraliserte ikke utelukket.

Å kombinere blockchain-teknologi med gallerier forbedrer kunstens tilgjengelighet og støtter kunstnere som kanskje har slitt med å klare seg. Med verdien som desentralisering av kunst gir, er det ingen overraskelse at industrien beveger seg i denne retningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me