Melanie Plaza, Elix medstifter

melanie plaza headshot

Melanie Plaza, medstifter av Elix, er en biolog som ble dataprogrammerer på oppdrag for å forbedre tilgjengeligheten til blockchain-teknologien. Elix er en desentralisert utlåns- og crowdfunding-plattform med fokus på brukervennlighet for ikke-tekniske. Hvis du er interessert i å lære mer om plattformen, kan du sjekke ut nybegynnerveiledningen her.

I det følgende intervjuet snakker Coin Central Steven Buchko med Melanie om hennes introduksjon til kryptovaluta og noen av de unike arkitektoniske avgjørelsene Elix-teamet har tatt. De berører også blockchain-teknologiens største sperringer for adopsjon, så vel som de beste kyllinganbudene rundt USA.

Intervjuet

SB: Fortell meg historien om hvordan du kom dit du er i dag, og jobbet med Elix.

MP: Jeg begynte opprinnelig å tenke at jeg skulle gjøre biologiforskning. Jeg gikk på Bronx Science, en veldig vitenskapelig skole, og deretter ble jeg biologi-hovedfag ved Yale. Men jeg ble frustrert over måten akademia fungerer på. Du bruker mye av tid til å skrive tilskuddsforslag, og det er begrensninger som finnes i forskning.

Så jeg begynte å gjøre programmering i stedet. Jeg syntes det var kult fordi teknologi var (og fremdeles er) fremtiden. Jeg likte at jeg kunne gjøre mange forskjellige ting med programmering, jobbe på tvers av forskjellige sektorer.

Så begynte jeg å jobbe mer med blockchain-prosjekter og begynte å jobbe med David [medstifter av Elix] som entreprenør i en utviklingsbutikk. Før det hadde jeg vært involvert i kryptorelaterte ting, men jobbet egentlig ikke med noen prosjekter. Jeg handlet bare og jobbet med en liten handelsbot.

Jeg så at Elixir hadde potensial til å løse mange av problemene jeg tidligere hadde sett i bransjen. Jeg elsker naturen til desentralisert crowdfunding og utlån og muligheten det gir folk til å ha mer økonomisk frihet. Det begrenser også eksisterende finansieringsskjevheter.

Noen måneder etter å ha jobbet som entreprenør, begynte jeg på Elixir på heltid som medstifter.

Hva var din første introduksjon til kryptovaluta? Hva fikk deg til å begynne å handle og bygge den handelsboten?

Vennene mine begynte å snakke om kryptovaluta for litt over et år siden. Før det hadde jeg hørt om det, men jeg var ikke veldig klar over det forstyrrende potensialet. Tilbake da det var ‘Bitcoin Pizza’, visste jeg ikke om det var bra eller ikke. Jeg begynte å se nærmere på det, skjønt, og syntes det var en kul teknologi.

Jeg tok også en klasse om hvordan jeg skulle bygge selvkjørende biler med AI, noe som førte til at jeg begynte å jobbe med trading bot. Jeg ønsket å bruke noe av maskinlæringsutdannelsen min på kryptovaluta. Jeg var ikke seriøs med å tjene mye penger på det eller noe sånt. Jeg trodde bare at begge var kule teknologier, og det var en mulighet til å jobbe med begge samtidig.

Med dine egne ord, hva gjør Elix og hvilket problem løser du?

I begynnelsen fokuserer vi på en blockchain-basert crowdfunding-plattform. Vi gjør også en MVP [Minimum Viable Product] med utlån. Folk kan sende og be om tokens og betale hverandre tilbake. Vi vil til slutt bygge ut begge disse økosystemene, og legge til funksjoner som sikkerhetsutlån og rapporteringsverktøy for crowdfunding. Akkurat nå er det bare et enkelt samspill.

Vi ser at folk ønsker å ha mye mer kontroll over sine egne data og hvordan de samhandler med andre mennesker på nettet i stedet for å få disse tingene kontrollert av noen form for sentral myndighet. De desentraliserte smarte kontraktene tillater folk å gjøre dette. De kan se tydelig hvor tokens deres går, hvilke regler som påvirker hvor de går videre, og på grunn av dette er hele systemet mer gjennomsiktig.

Vi kutter ut denne sentraliserte mellommannen som folk blir stadig mer ukomfortable med i disse dager.

Også for crowdfunding, vi kan umiddelbart bli mer globaliserte. Vi har ikke utenlandske transaksjonsgebyrer, og det er ingen betalingsbehandlere. Vi prøver å gjøre den tilgjengelig for alle i begynnelsen.

Kryptorommet har eksplodert nylig, men det er fortsatt ikke mange måter for folk å enkelt bruke tokens sine. Gjennom crowdfunding og utlån fokuserer vi på å bygge et produkt som er veldig enkelt å bruke.

Selv om du ikke er en teknisk person, kan du likevel enkelt kommunisere med appen. Du trenger ikke å forstå kompleksiteten som er involvert i det. Du kan bare ha en app der du kan bruke tokens.

Vi lar folk finansiere prosjekter som de bryr seg om med tokens, eller enkelt sende dem til andre mennesker. Vi ser at folk har kryptovaluta og det er kult, men folk vil nå ha en måte å gjøre noe med det.

Du gjorde ikke en ICO [Initial Coin Offering]. Du gjorde en airdrop i stedet. Hva var begrunnelsen bak det?

Først og fremst ønsket vi å kunne inkludere mennesker i samfunnet, la dem delta i prosjektet og ha dem på samme side som oss fra begynnelsen. Vi ønsket å dyrke det sammen i stedet for bare å ha en forhåndssalg der vi først mottar kapital og deretter jobbe med å øke verdien av disse tokens og finne verktøy for dem etter.

Jeg tror samfunnet vårt er mer støttende for oss fordi vi gjorde airdrop i stedet. Nå, med de pågående sikkerhetsforskriftene og tvetydigheten i rommet, har det å ha gjort en ICO sannsynligvis vært til nytte for oss på en eller annen måte. Med økende regelverk for ICO, har det mest sannsynlig hjulpet oss å vite at vi ikke var involvert i det.

En annen unik ting du gjør er Proof-of-Time mining. Hvorfor den mekanismen over bevis på stav, bevis på arbeid eller til og med annen konsensus protokoller?

Vi ønsket å lage en ny, interessant gruvedriftsmodell for mennesker. En ny strategi for folk å gjøre det på en måte som fremdeles var fornuftig og som også vil stimulere dem til å holde disse tokens lenger.

Hvordan Proof-of-Time mining fungerer: Du har flere tokens jo lenger du holder dem. På den måten minimerer vi tilbudet i sirkulasjon og oppfordrer folk til å tenke langsiktig.

Med Proof-of-Work ser vi litt tilbakeslag på grunn av energiineffektiviteten med gruvedrift. Proof-of-Time er et interessant alternativ som ikke krever store varehus i Kina.

Var det noen andre konsensusalgoritmer du vurderte?

Vi har også dette andre potensielle tegnet som vi jobber med, som vi har tenkt på forskjellige gruvedriftsalgoritmer for. Det er noen få andre som vi kan bruke til dette nye tokenet. Men nei, konseptet med tidsbevis ble bestemt tidlig.

Er Token P det nye token du nettopp nevnte?

Ja, det er insentivmerket. Vi bestemte oss for at vi skal vente med å frigjøre det til økosystemet er litt mer utviklet. Vi ønsker ikke å frigjøre et token som ikke har nytte med en gang.

Vi tror det er mange potensielle bruksområder for det når økosystemene for utlån og crowdfunding utvikler seg. Vi vil strukturere det som en belønning for å delta i disse økosystemene senere. Og vi vil la folk begynne å bryte den når den har en reell brukssak.

Kan du snakke mer om belønningsprogrammet?

Fra et praktisk perspektiv trodde vi det ville være bra å insentivere folk til å ta i bruk plattformen, men vi ønsket også å stimulere folk til å faktisk betale tilbake lånene sine og delta i utlån.

Et av problemene med utlån er: “Hvordan sørger du for at folk skal betale folk tilbake. Hvordan gjør du risikoen for utlån verdt det? ”

Hvordan det fungerer: Hvis du låner noen penger, og den personen betaler deg vellykket, er du begge berettiget til å ta ut et nytt symbol. Belønningen deles mellom utlåner og låntaker, noe som gir utlåner litt mer, fordi de hadde større risiko. Låntakeren blir også belønnet for å betale tilbake lånet i sin helhet. Det er en måte å stimulere folk til å delta i utlånsprosessen ytterligere, og sørger også for at lånene blir oppfylt til fullføring.

elix interface 2 telefoner

Er det straff hvis en låntaker ikke betaler tilbake långiveren?

I vår MVP er det ingen straff, men dette er ting vi tenker på. Vi må kanskje implementere en slags klassifiseringssystem eller jobbe med blockchain-kredittpoengsystemer.

Vi tenker også på å gjøre et utlånssystem med pant. Det vil redusere risikoen der.

Det er en av utfordringene med å gjøre utlån på denne desentraliserte måten. Det er ikke de tradisjonelle veiene for kredittpoeng eller inkasso. Vi tenker på andre måter som skal løse det.

Så du begynner bare med grunnleggende peer-to-peer-utlån og utvider deg derfra?

Ja nøyaktig. Vi ønsket å lage et veldig enkelt system til å begynne med, slik at folk enkelt kunne bruke det og vedta det. Vi synes det er bra å få appen vår ut i begynnelsen, slik at vi kan se hvordan folk bruker den og svare på det brukerne våre faktisk vil se i produktet. Vi kan utvikle økosystemet derfra basert på bruksmønstre og tilbakemeldinger fra brukerne.

Du har allerede denne betaversjonen og har smarte kontrakter som er åpne for testing, men du var bare to medstiftere en stund, og har nylig lagt til to personer til teamet. Vil du holde laget lite, eller er det et punkt der du vil begynne å utvide? Mange andre blockchain-prosjektlag der ute har blitt ganske gigantiske.

Vi har nettopp lagt til en annen jobb – vi har fått en ny rådgiver. Vi har også en designer som vi jobber med.

Vi har kunnet bevege oss raskt med et magert team. Det har vært bra for oss frem til dette punktet. Men ja, vi skal begynne å utvide teamet. Jeg tror ikke det kommer til å ballonere til 30 personer med en gang som mange andre prosjekter jeg har sett.

Når vi lanserer en offentlig app, vil vi ønske å akselerere utviklingen og få flere mennesker. Vi kommer til å begynne å legge til flere i teamet når vi kommer nærmere lanseringen.

Hva skiller Elix fra andre peer-to-peer utlån og crowdfunding plattformer i rommet? Den som kommer opp i tankene for meg er ETHLend.

En ting med ETHLend er at de tar 0,01 ETH for å finansiere en låneforespørsel, og mer for GAS-avgiften. Vi tar ikke noe gebyr selv. Akkurat nå betaler du bare GAS-avgiften.

Vi har heller ikke et medlemskapstegn som SALT har, så vi er mer en desentralisert peer-to-peer-plattform.

Vi har også det ekstra insentivet med belønningstokenet. Jeg tror folk vil ønske å delta i lån der de har en belønning for at lånet blir fullført. Og forhåpentligvis øker det også antallet lån som fullføres på vår plattform.

Vi trenger heller ikke MetaMask, Status eller noen form for utvidelse. Vi prøver å skape en enklere mobilopplevelse der du ikke trenger å bruke noen av disse tingene. Folk trenger ikke forstå hvordan de skal installere disse andre utvidelsene, noe som gjør det lettere for den gjennomsnittlige personen.

Vi gjorde heller ikke en ICO. Og vi kontrollerer en lavere del av tokenforsyningen sammenlignet med andre prosjekter.

Jeg så at du har kalt deg selv en kyllingmør kjenner. Kan du snakke litt mer til det?

En av de første oppstartene som jobbet med da jeg var på Yale, var Crunchbutton, en matleveringsplattform. Du kan med en knapp bestille en buffalo kyllingesandwich kalt en Wenzel. Wenzel var premiere sandwich.

Selv om vårt viktigste var Wenzel, foretrakk jeg alltid kyllinganbudene du kan få fra samme restaurant. Så jeg begynte å prøve ut alle stekte kylling anbud på forskjellige restauranter rundt i byen og prøvde å finne den premiere kylling anbud også.

Jeg vet ikke om alle setter pris på hønsetilbud så mye som meg, men jeg liker fortsatt å prøve dem når jeg drar til et nytt sted.

Så hvilket sted har de beste kyllinganbudene?

Det er dette stedet i Marina del Ray som har et fullt kyllingbryst som er gjort til et ømt. Før het det Marla’s, men nå tror jeg det er Munch Late Night eller noe sånt.

Jeg anser dem for å være en fancy kyllingmør fordi de er mye dyrere enn anbudene for pizzasteder, men de er veldig gode.

Hva er neste på agendaen for Elix i 2018?

Vi planlegger å sende appen til appbutikken mot slutten av juni. Forhåpentligvis har vi den offentlig utgivelse kort tid etter det.

Deretter skal vi bygge ut noen av nettfunksjonene våre. Vi planlegger ikke å ha total funksjonsparitet i begynnelsen, men vi vil ta med noen av mobilfunksjonene.

Avhengig av hvordan brukerne bruker appen, har vi noen ideer for hvordan du kan utvide crowdfunding-økosystemet – som å inkludere rapporteringsverktøy. Det er alle disse kule tingene du kan gjøre med blockchain-teknologi annet enn bare transaksjoner. For eksempel å la folk sende uforanderlige rapporter når de fullfører prosjektene eller sende inn data de samler inn for et eksperiment.

Vi vil også at prosjekter skal kunne spre tokens ettersom visse milepæler blir oppfylt i stedet for å ha alt spredt på en gang etter at de har nådd finansieringsmålet. Vi vil også gi deg muligheten til å publisere funnene dine hvis du finansierte noen form for forskning eller inkluderer en rapport på slutten.

Dette er ting vi kan innlemme hvis folk bruker crowdfunding-plattformen og får noen av disse problemene.

Vi kan også til slutt lage en helt desentralisert nettversjon. Akkurat nå viser vi bare prosjekter i appen vi har bekreftet som legitime prosjekter. Til slutt vil vi lage en helt desentralisert versjon, slik at du kan se alle de potensielle prosjektene (til og med de gale). En helt desentralisert versjon for mennesker.

Elix veikart

Hva er involvert i kontrollprosessen akkurat nå? Hvordan vet du hva som er legitimt versus ikke legitimt?

Dette er en ting jeg har tenkt mye på fordi jeg ikke vil at vi skal være et sentralisert system. I begynnelsen, spesielt fordi vi prøver å være fokusert på at alle kan bruke det, trenger vi å gjøre noen undersøkelser.

Vi har kontaktet alle personene som søker oss. Hvis de lager et produkt, spør vi dem om de har en prototype, noe kode å vise, eller om de har en detaljert plan for hvordan de skal bygge det. I utgangspunktet bare å få mer informasjon om hvordan de planlegger å faktisk trekke ut prosjektet sitt.

Hva er etter din mening den største veisperringen for omfattende adopsjon av kryptovaluta og blockchain-teknologi?

Det er vanskelig akkurat nå å komme i gang. For å konvertere fra fiat til kryptovaluta i begynnelsen, må du vanligvis vente en stund for å bli godkjent av en av børsene. Og noen av dem er til og med slags sketchy.

Det er ikke like lett for folk å bli komfortable når du også må gjøre alle disse overføringene til forskjellige lommebøker.

For oss kommer dette til å være et av de største problemene innen adopsjon. Derfor har vi jobbet så hardt med å prøve å gjøre det veldig enkelt å bruke når du først er på plattformen. Men du må fremdeles få dine første tokens og Ether et sted.

Forstå hvordan du kommer i gang, hvordan du får din første kryptovaluta og de forskjellige metodene for overføring – det er de største sperringene.

Har du et favorittprosjekt utenfor Elix?

Ja, jeg har mye. Jeg liker Litecoin som en av de større. Ser vi på transaksjonsvolum, er Litecoin mye brukt. Noen sier at det bare brukes til å overføre mellom sentraler og som et middel for å få forskjellige tokens. Men det betyr fortsatt at folk bruker det fordi det er billigere og raskere enn Bitcoin.

For en mindre er UTrust kult hvis de kan trekke ut hele Paypal-lignende token-bruken. Og jeg liker åpenbart Elix.

Vi begynner å se en avhending av prosjekter før slutten. Mange av de lysere vil dø, men vi vil også se at flere vinnere dukker opp.

Folk sammenligner krypto med .com-boblen. Det vil være mange pets.com-prosjekter der folk syntes det var en kul idé, men den dør. Imidlertid vil det også være mange vinnere i dette rommet.

Takk skal du ha

Takk, Melanie, for at du tok deg tid til å snakke med oss. Vi ønsker deg og Elix-teamet lykke til når du offentlig lanserer prosjektet. Vi gleder oss til å prøve Marlas neste gang vi er i Marina del Ray!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me