Electrum Wallet Review

Electrum este unul dintre părinții fondatori ai portofelelor de software pentru criptomonede. Lansat pe 5 noiembrie 2011, portofelul este un client Bitcoin ușor, ceea ce înseamnă că se interfață cu rețeaua Bitcoin fără ca utilizatorii săi să fie nevoiți să descarce blockchain-ul executând un nod complet. Această revizuire a portofelului Electrum vă va îndruma prin tot ceea ce trebuie să știți despre clientul Bitcoin.

Încă de la începuturile sale, Electrum a fost construit exclusiv pentru Bitcoin. O altă perioadă și o piață diferită, a fost creată când Bitcoin avea puțini concurenți serioși, iar creatorul Ethereum, Vitalik Buterin, era încă la liceu.

Din fericire, totuși, tehnologia clientului este complet open source, deci cu ajutorul unui comunitate de dezvoltatori activi, au apărut clone pentru Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Verge, Monacoin, Vertcoin și alte valute.

Așa cum sugerează evoluția sa sursă deschisă, Electrum păstrează rădăcinile descentralizate ale Bitcoin. Acest lucru l-a făcut un portofel software preferat pentru adoptatorii timpurii și pasionații de serii, deoarece prezintă următoarele trăsături atractive:

 • Criptare în portofel (sincer aceasta este o caracteristică a oaselor goale în acest moment al jocului, deținătorii ar trebui să se aștepte de la un software client portofel)
 • Opțiune de autentificare cu doi factori (o altă caracteristică așteptată)
 • Opțiune de portofel cu mai multe semnături
 • Integrare portofel hardware
 • Expresii de recuperare a semințelor pentru dacă pierdeți accesul la portofel
 • În calitate de client ușor, funcționalitatea sa nu este limitată de rețeaua Bitcoin
 • Cheile private sunt păstrate pe dispozitivul dvs. personal și nu sunt niciodată partajate cu serverele portofelului
 • În plus, serverele nu stochează conturi de utilizator sau informațiile acestora, puteți migra între servere după bunul plac și puteți exporta liber cheile private
 • Electrum nu descarcă scripturi, ceea ce înseamnă că sunteți izolat de hackeri care vă trimit coduri prin aceste servere pentru a vă fura fondurile
 • Fiind open source, oricine poate conduce un client, iar această descentralizare îl protejează de un punct central al eșecului
 • Acum, că am intrat în fundalul portofelului și în unele dintre caracteristicile sale cheie, să ne scufundăm în ceea ce îl face să bifeze.

Configurare și interfață utilizator

Electrum oferă o flexibilitate excelentă de instalare. Dacă sunteți analfabeți ca mine, există o funcție de instalare ușoară sau dacă sunteți expert în tehnologie și intenționați să vă dezvoltați pe Electrum – atunci bine, probabil că nu aveți nevoie de acest ghid pentru început, dar există o instalare sursă Python și pentru oameni ca tine.

Instalarea este la fel de ușoară pe cât vin. Când creați un portofel nou, expertul de instalare vă va întreba dacă doriți să creați un portofel standard, un portofel de autentificare în doi factori, un portofel cu mai multe semnături sau să importați un portofel existent. Vă recomandăm să luați în considerare opțiunea cu doi factori sau opțiunea multi-sig, deoarece vă izolează fondurile de încercările de hacking și mai mult.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, totuși, veți ajunge la o fereastră care vă va întreba despre fraze semințe (dacă faceți configurarea standard, această fereastră este următoarea, dar dacă alegeți configurațiile cu doi factori sau configurații multi-sig, faceți câțiva pași înainte de a ajunge la el). Această fereastră vă va întreba dacă doriți să restaurați un portofel folosind un seed existent sau să creați unul nou cu un seed, o cheie master sau un portofel hardware..

Din motive de simplitate, vom crea o nouă sămânță pentru această recenzie. După alegerea acesteia, vă va întreba dacă doriți să utilizați o adresă de portofel standard sau segwit (alegerea este a dvs.), apoi va apărea un semnal de recuperare. Următoarea fereastră vă cere să reproduceți această semință de recuperare, dar asigurați-vă că o scrieți ca fiind singurul lucru care vă va salva prețioasa Bitcoin din labirintul criptat de funcții hash blocate în cazul în care pierdeți / ștergeți clientul software al portofelului. Toată lumea se înfiorează la acele povești de groază ale utilizatorilor Bitcoin neașteptați care au pierdut mii din cauza unor erori neglijente și nu ar fi păcat dacă micul fond de colegiu Timmy s-ar fi pierdut iremediabil în spațiul cibernetic, deoarece nu ați salvat fraza de portofel?

Nu dezamăgi micul Timmy; notează-ți faza de semințe și păstrează copii suplimentare.

Oricum, după ce reproduceți sămânța, vi se va cere să dați portofelului o parolă. Din nou, faceți-l unul bun și nu tratați acest pas ușor – faceți-l pentru Timmy. După ce v-ați setat parola, ați terminat.

Primul lucru pe care probabil îl veți observa despre portofelul Electrum este că este destul de minimalist. Fără clopoțele și fluierele sau un UX strălucitor ca Exodus, de exemplu. Totuși, ceea ce îi lipsește din fler, Electrum compensează cu o bună funcționalitate de a-ți rula-ți-mânecile-și-a-te-a-lucra. Include o funcție de facturare, o listă de contacte, mesaje criptate și istoricul tranzacțiilor, împreună cu caracteristicile tipice ale portofelului. În general, are un aspect neted navigabil, rapid și ușor de utilizat, deci dacă aceasta este prima dvs. incursiune în Bitcoin, este un loc simplu de început.

Securitate

Pe măsură ce am analizat funcțiile cheie ale Electrum, portofelul este plin de câteva caracteristici de securitate ferme. Cu opțiuni pentru a crea o autentificare în doi factori sau o adresă multi-sig, utilizatorii pot oferi portofelului lor un strat suplimentar de protecție împotriva hackerilor. Acestea sunt măsuri de precauție suplimentare care există pentru a completa abordarea descentralizată generală a funcționalității Electrum; în cele din urmă, opțiunile de portofel cu doi factori și multi-sig și faptul că cheile private sunt păstrate pe dispozitivele locale înseamnă că utilizatorii dețin cu adevărat controlul fondurilor lor din start și toate aceste caracteristici facilitează un sistem global de securitate etanș..

Cu o excepție recent reparată, adică. Nu voi intra în prea multe detalii, deoarece a fost explorat în detaliu în altă parte, dar, practic, Electrum avea o vulnerabilitate care ar avea permite hackerilor să fure fonduri prin intermediul site-urilor infectate. În esență, dacă v-ați conectat la portofelul dvs. Electrum în timp ce un browser de internet se afla pe un site web controlat de hackeri, puteți avea portofelul golit de monedele sale.

Până în prezent, aceasta este singura vulnerabilitate de securitate cu care s-a confruntat Electrum și, pentru ceea ce merită, echipa a reparat-o cu o versiune actualizată. Dacă utilizați Electrum, asigurați-vă că vă actualizați software-ul, deoarece nu acceptă actualizări automate.

Sentiment comunitar

Chiar și cu sughițul recent în materie de securitate, comunitatea criptomonedelor în general ține portofelul Electrum cu mare respect. Este una dintre cele mai vechi și mai cunoscute, iar această reputație a făcut-o favorită printre entuziaștii veterani, în special cei care sunt mai înclinați tehnologic. Un număr de site-uri web cu informații despre criptomonede considera să fie una dintre cele mai bune Opțiuni pentru portofele software, de asemenea.

În general, Electrum pare să fi asigurat încrederea comunității chiar și în fața eșecurilor sale. Acest lucru se datorează în mare măsură echipei angajamentul de îmbunătățire, mai ales în ceea ce privește securitatea și controlul utilizatorilor.

A sustine

Aveți nevoie de ajutor pentru a vă gestiona portofelul? Fără griji aici. Electrum are un activ Forum Bitcoin Talk și subredit pentru întrebări. În plus, echipa ține la curent pagina de asistență care oferă câteva zeci de articole și resurse.

Toate acestea pentru a spune, dacă aveți o întrebare, este posibil ca echipa Electrum să vă răspundă.

Gânduri finale

Portofelul Electrum este unul dintre cei mai dezvoltați clienți software de acolo. Cu aproape 9.000 de angajamente pe Github, o comunitate extinsă de dezvoltatori și suport pentru plug-in terță parte, este un sandbox pentru programe de completare și dezvoltare. Flexibilitatea sa open source și urmărirea dezvoltatorilor au dat drumul clienților pentru alte monede populare.

Una peste alta, stima Electrum în acest spațiu ca unul dintre cei mai vechi clienți de portofel, caracteristicile sale de securitate și angajamentul dezvoltatorilor săi de a construi și îmbunătăți software-ul îl fac un câștig în cartea noastră. Poate că nu este cel mai frumos portofel, dar ți-ar fi greu să găsești unul care să facă treaba mai eficient și având în vedere utilizatorul său decât Electrum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me