Det er minst en blockchain-okse i Washington D.C..

Stephen Moore fungerer for tiden som Donald Trumps senior økonomiske rådgiver. Moore spilte en viktig rolle i skrivingen og gjennomføringen av Tax Cuts and Jobs Act (2017) og underholdt kort en Trump-nominasjon for å tjene som guvernør i Federal Reserve og hjelpe til med å administrere landets valuta (Moore ville trekke navnet sitt fra vurdering. )

Moore, en selvtilskrevet politikknerd, teller over 35 års arbeid i offentlig politikk. I løpet av denne tiden var Moore også i Wall Street Journal-redaksjonen, Fox News Channel, og CNN som senior økonomisk analytiker..

Worth Magazine rangerte Moore som den 32. mektigste personen innen global økonomi. I 2018 møtte Moore grunnleggeren og administrerende direktøren for Frax (den gang Decentral Bank) Sam KazemianSALT-konferanse, en topartsinvesteringskonferanse som ble arrangert av tidligere kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, Anthony “The Mooch” Scaramucci. Kazemian er medstifter av Everipedia, en “kommersiell” gaffel “på Wikipedia” som bruker EOS-blockchain og incentivert skapelse av innhold ved hjelp av et kryptovaluta-token kalt IQ.

I dag fungerer Moore som Chief Economic Advisor for Frax, en desentralisert fraksjonell reservebasert stablecoin. Frax vil av sin art konkurrere med sentralbanker ved å tilby et stabilt digitalt alternativ.

Vi hadde kontakt med Moore og Kazemian for å diskutere fremtiden for stablecoins, det nåværende politiske klimaet rundt blockchain og bitcoin, og hvordan Frax-teamet har som mål å etablere Frax som et allment vedtatt digital aktivum..

Hvordan ser rollen som Chief Economic Officer i et kryptovalutaprosjekt ut?

Moore har brukt mesteparten av sin karriere på å gi råd til politikere og samle interessenter i talsmenn for lavere skatter og reduserte offentlige utgifter. Som senior økonomisk rådgiver for Trump bidro Moore til arbeidet med å revidere den amerikanske skattepolitikken, som ble vedtatt i lov av Kongressen i 2017.

I dag er Moore viet noen av tidsplanene sine til noe utenfor det nærmeste styrhuset til de fleste i Washington: å gi råd om en blockchain-oppstart om etableringen av en stablecoin.

“En av rollene mine er å sørge for at Frax vokser og vokser til milliarder dollar, men holder en stabil verdi,” sier Moore.

Moore ønsker også å hjelpe Frax med å unnslippe og bedre navigere i en skummel regulatorisk atmosfære.

“En annen rolle er å hjelpe selskapet å navigere i dette udefinerte regulatoriske klimaet,” sier Moore. “Vi vet ikke hvilke regler som kommer, men vi vet at det kommer regler. Det er ikke mye en økonomirolle, men jeg har vært i Washington i 35 år, og jeg vet hvordan disse byråene fungerer. Regulatoriske byråer kan prøve å smelle døren for mange av disse kryptovalutaene, og vi vil finne en måte å forhindre at disse valutaene blir stengt. ”

Hvordan er det å være en forkjemper for blockchain og digitale eiendeler i Trumps administrasjon?

“Trump-administrasjonen har hatt en viss skepsis,” kommenterer Moore. “Ikke fiendtlighet, men skepsis. Vi ønsker å samarbeide med administrasjonen og lette litt på frykten for dem. Stablecoins og blockchain er ikke noe som sprenger økonomien. Det skal sees på som en eiendel eller en forpliktelse. ”

“Mennesker i Trump-administrasjonen er fascinert. En rolle jeg har hjulpet med å spille er å øke synligheten til blockchain og digitale eiendeler. De reiser innvendinger og klager, og jeg prøver å snakke dem ned fra kanten. Jeg ser på dette som internettalderen der regjeringen ikke kan stoppe fremgangen. Jeg tror krypto og digitale valutaer er den neste store tingen. ”

Du kan ikke stoppe teknologi. La det spre seg, la folk bruke det, og la det bli det ville vesten. Det ville være veldig tilrådelig for Trump-administrasjonen å la folk ordne dette og ta sine egne beslutninger. Regulatorer prøver å løse gårsdagens problem og langt borte fra kurven for å løse der de beste tingene er. ”

“Tidlige adoptere vil realisere potensialet. Vi er i et stadium der 95% av menneskene sannsynligvis ikke vet hva det er. “

Vil kryptovaluta være et tema for fremtidige presidentvalg?

“2020 nei,” kommenterer Moore. “2024 ja”

Hvorfor trenger verden en ny stablecoin?

Frax skiller seg fra andre stablecoins som en algoritmisk administrert reserve av kryptovaluta og digitale obligasjoner.

“Vi vil at andre stallmynt skal fortsette å vokse, slik at vi kan bruke dem som sikkerhet for å støtte Frax,” bemerker Kazemian. “Vi er ikke en annen Tether eller Maker-klon som over-collateralized Ether.”

Men hvorfor nå? Kazemian ser på bransjens fremgang de siste årene som ekstremt produktiv når det gjelder å legge grunnlaget for desentralisert finansiering.

“Jeg tror ikke noe som Frax ville ha vært mulig før industrien vokste til det den er i dag,” sier Kazemian. “Pengemarkeder som sammensatt finans har hundrevis av millioner lån som kommer inn. Folk betaler renter på disse produktene. Tether og Dai får et sterkt fotfeste. Tether er den femte største kryptokurrency etter markedsverdi. Også psyken i bransjen har forandret seg at stallmynter er en viktig del av økosystemet. Vi trengte hele atmosfæren for å endre seg. ”

Det er nesten $ 700 millioner låst i lån låst i desinfiserte finansieringskontrakter (DeFi).

“For meg er ikke Bitcoin egentlig en valuta; det er en vare, sier Moore. “En spekulativ vare på det. Jeg sier ikke det for å være negativt. En valuta beholder verdien over tid uten å gå opp og ned i verdi. ”

“En lavkonjunktur eller et bjørnemarked er bare et oksemarked for stabilitet,” sier Kazemian. “Hva skjer når prisene går ned? Alt flyr for dollar. Bare etter logikk, når det er et bjørnemarked i den ene enden, er det teknisk sett et oksemarked for hva eiendelene er priset i. Det er bare fornuftig. Vi ser det samme i krypto. Å se bruksmynter og shitcoins stupte, og stallmynt som Frax er der for å gi investorer stabilitet og god verdi. ”

Hva er dine planer for bruk av brukere? Hva trenger stablecoin for å lykkes?

“Vi ser på det som en flerlags tilnærming,” sier Kazemian. “For at Frax skal vokse, trenger den institusjonell eller utvekslet støtte slik at folk faktisk kan bruke den. Den andre fasen er når folk kan få tilgang til Frax, og vi begynner å finne ut hvordan vi kan komme ut til allmennheten. Vi ser på mer detaljbaserte ting som Robinhood eller Cashapp og beveger oss sakte inn i forbrukerområdet. ”

Hva er det for dere??

“Med de fleste desentraliserte mynter er det et to-token-system,” kommenterer Kazemian. “Mennesker som ønsker eksponering for vekst har det ustabile tegnet. Frax fungerer på samme måte. Frax-aksjer (FXS), disse tokens vil forhåpentligvis være verdt mye. De jobber på en lignende måte. Den totale verdien av frax-aksjer er DCF [diskontert kontantstrøm] av alle avgifter betalt i Frax. En del av aksjene har verdi i hele systemet. Det er ganske spennende fordi det er som å ha aksjer i en desentralisert sentralbank. De opprinnelige aksjene som ble generert distribueres til stiftelsesteamet og investorer, partnere – lignende ide som MakerDao token.”

Mye av Moores blockchain-støtte ser ut til å være forankret i hans sterke Libertarian-tilbøyeligheter.

“Jeg vil at regjeringen skal vite så lite om meg som mulig,” sier Moore. “Jeg tror millioner av mennesker er som meg over hele verden. Ideen om at du kan ha en valuta som ikke overvåkes eller kontrolleres av myndighetene, er veldig verdifull. Du kan ikke redusere verdien av en desentralisert valuta. “

Hvorfor knytte Frax til dollaren?

“Hvis verdien av USD endres, må vi lure på hvordan vi kan oppdatere protokollen for å følge en annen pinne,” sier Kazemian. “Det er mulig når det gjelder programvare. Jeg kan ikke se en verden der USD ikke mister verdien. “

“Dette er et flott spørsmål,” sier Moore. “Er dollaren det beste å knytte denne til? Det er feil i mange valutaer. Jeg levde gjennom 70-tallet hvor vi så 15% inflasjon. Hva mer vil du knytte den til? En idé vi tenkte på var å knytte den til prisen på gull, men den svinger mer enn dollaren. Mange valutaer har hatt mye større topper og verdier over tid. Det er det beste valget der ute. Dollaren er rett og slett det minst råtne eplet i gjengen ”

Teamet ser Frax være eksisterende og til og med støtte den amerikanske dollaren.

“Frax hjelper med å styrke dollarens rolle som verdensvaluta,” kommenterer Moore. “Vi ser på Frax som en digital verdensreservevaluta.”

“Siden Frax er knyttet til den amerikanske dollaren, vil det bidra til å holde den relevant,” sier Kazemian. “Du kan flytte den samme dollarverdien ved hjelp av en blockchain-infrastruktur. Vi prøver ikke å gjøre en merkelig flytende valuta som Libra som har en unik valutakurs til USD. Vi er faktisk glade fordi det er et veldig amerikansk prosjekt. ”

Hypotetisk, kan Frax stenges?

Det er ingenting ulovlig med det vi gjør, kommenterer Moore. “Det ville være mange problemer for regjeringen å prøve å legge ned. Det er et lovlig produkt. Regjeringsmyndigheter anerkjenner at det er en klar og nåværende fare for deres nåværende status. De vil prøve å finne ut en måte å bremse det på. Regjeringsmyndigheter, spesielt når det gjelder teknologi, er alltid som tre sjakktrekk bak bransjen.

“I en hypotetisk verden er det et desentralisert finansielt produkt,” legger Kazemian til. Hvis de prøver å ta ut Satoshi etter at de har gitt ut kode, kjører folk den allerede. ”

Med andre ord, når katten er ute av posen, kan du ikke legge den inn igjen.

Hvordan vil regjeringer reagere på et bredt adoptert stablecoin?

Ifølge Moore kan stablecoins tjene som en viktig politikkfunksjon som ikke blir anerkjent av folket i politiske kraftstasjonsbyer som Washington, Brussel, Tokyo og så videre..

“Disse kryptovalutaene vil ha en veldig disiplinerende effekt på statens valutaer,” kommenterer Moore. “Som Sam sa, det er et ordtak at gode penger driver ut dårlige penger. Folk kommer til å strømme til den valutaen de stoler på. Folk flykter til dollaren, som tvinger andre land til å tenke seg om to ganger om å devaluere valutaen sin. ”

Det store antallet levedyktige erstatninger som eksisterer, jo mindre sannsynlig vil regjeringer være i stand til å manipulere sine valutaer utenom offentlighetens beste.

“Når land kommer i en gjeldskrise, prøver de å avskrive gjeldsvalutaen og deretter prøve å betale tilbake skyldnere,” forklarer Moore. “Det er en måte å skru på skyldnerne. Nå, når du skal ha valutaer som Frax der ute, vil du se en migrasjon til flere transaksjoner som blir gjort i Frax i stedet for seg selv. ”

Tilgjengeligheten av erstatninger som Frax og andre stablecoins vil gjøre det vanskelig for sentralbankfolk å lykkes med å blåse opp eller tømme en lands valuta.

“Det vil tvinge sentralbankfolk at de må holde valutaene stabile. Markeder vil umiddelbart straffe dem for ikke. Over tid kan du se noen av disse gjeldene betales tilbake i Frax i stedet for en bestemt valuta. ”

Er stabilitet nødvendigvis alltid en god ting?

“Stabil valuta er optimal,” sier Moore. “Du vil alltid at valutaen skal være nivå i verdi. Vi vet fra historien i hundrevis av år, at høy inflasjon og høy deflasjon kan ha negative konsekvenser for en økonomi. Det kommer tilbake til Economics 100: hvorfor har du en valuta i utgangspunktet. Hvis det ikke beholder verdien, vil folk bruke andre ting å handle med. “

Siste tanker

For å lære mer om Frax, sjekk ut den første versjonen av whitepaper på Frax.finance. For tiden tester teamet noen av de smarte kontraktsfunksjonene på EOS og planlegger Ethereum-integrasjon.

Det anslås at Frax vil være tilgjengelig på markedet et eller annet tidspunkt i 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me