Kryptovalutaer, også referert til som digitale tokens, dukker raskt opp for å spille en viktig rolle i den globale økonomien. Som diskutert tidligere har digitale tokens potensialet til å være fremtiden for elektroniske kontanter.

Etter hvert som myndighetsreguleringer fortsetter å dukke opp sammen med nye tekniske innovasjoner, vil disse betalingsmåtene få flere brukssaker. Vi ser også mer vekt på å definere hvordan digitale token-systemer klassifiseres. I denne artikkelen forklarer vi noen av dagens bruksområder for digitale tokens. Vi ser også på hvordan definering av forskjellene mellom sikkerhetstokener og verktøystokener vil bidra til å forme den fremtidige bruken av digitale tokens.

Bruke digitale tokens i 2018

De siste årene har det totale antallet steder som godtar digitale tokens økt betydelig. Som de fleste nye teknologier var digitale tokensystemer i utgangspunktet ganske rudimentære. For bare noen få år siden var antallet digitale tokens på markedet minimalt, og mange mennesker var uvitende om hvilken funksjon de ville spille i den globale økonomien. I dag er det imidlertid tydelig at kryptovaluta begynner å effektivisere eksisterende finansinstitusjoner og muligens kan skape en helt ny finansiell infrastruktur.

Allerede før 2018 så vi mange store selskaper begynte å godta digitale tokens. Disse stedene inkluderer Overstock.com, Expedia og Shopify.

Ikke desto mindre har ikke bruken av kryptovaluta blitt så populær at noen kan foreta et flertall av kjøp med digitale tokens på en praktisk måte. Dette kan imidlertid snart endre seg. Noen få kunngjøringer i 2018 har skapt flere muligheter for vanlig adopsjon av digitale tokens. I august 2018 kunngjorde Starbucks for eksempel at de samarbeider med Microsoft, Intercontinental Exchange (eier av New York Stock Exchange) og andre for å opprette en ny plattform for digital valuta kalt Bakkt.

starbucks kryptovaluta

Starbucks-kunder kan snart kunne bruke digitale tokens på steder rundt om i verden.

Sparing mot utgifter: Som til slutt vil vinne?

Siden 2017 har publikum blitt mer bevisst på hva digitale tokens er. Dette skyldes for en stor del markedets største hittil oksekjøring. Digitale tokensystemer har potensial til å transformere måten folk sender og mottar P2P-betalinger. Volatiliteten til digitale tokenverdier har imidlertid gjort det vanskelig for mange brukere å forstå når digitale tokens skal brukes.

Noen brukere ser på digitale tokens som en investering og venter på vanlig adopsjon og mulige verdiøkninger. Dette ligner på hvor mange investorer som samhandler med aksjemarkedet. Imidlertid, blant andre forskjeller, var aksjer aldri ment å bli behandlet som en form for valuta. Andre brukere ser på digitale token-systemer som den beste måten å sende P2P-betalinger, i likhet med hvordan folk bruker fiat-valuta (dvs. amerikanske dollar, euro, rubler osv.)

Til syvende og sist er debatten om lagring mot utgifter viktig fordi den hjelper til med å definere hvordan folk oppfatter digitale tokens.

Nåværende hindringer for bruk av digitale tokens

Virkeligheten er at det finnes mange barrierer for vanlig adopsjon. Prisvolatilitet gjør det vanskelig å sette verdier for digitale tokenpriser på varer og tjenester. I tillegg må tekniske begrensninger for den underliggende blockchain-teknologien løses før kryptovaluta kan brukes i stor skala for P2P-betalinger.

Ja, det er mulig for brukere å handle fiat-til-krypto (og omvendt) via en kryptovaluta-utveksling. Deretter kan brukerne betale et avtalt tokenbeløp ved hjelp av gjeldende tilsvarende fiat-pris. Imidlertid gir denne betalingsmåten en annen grad av komplikasjoner for handel.

Alle faktorene nevnt ovenfor bestemmer både kortsiktige og langsiktige tokenprisvurderinger. Den gode nyheten (forhåpentligvis) er at ettersom det eksisterer flere virkelige bruksområder for digitale tokens, vil brukerne være mer forberedt på å til slutt bestemme samlet hva verdien av en enhet av et gitt token er verdt.

digitale token-systemer

P2P-betalinger via digitale tokens omdefinerer både online shopping og mursteinhandel.

Forskjellen mellom sikkerhetsmerker og verktøymerker

En av de største debattene i kryptovalutamarkedet er om nye prosjekter som lanserer innledende mynttilbud (ICO) skal skape et sikkerhetstoken eller et verktøystoken.

Det er noen få store forskjeller mellom disse token-kategoriene. For det første er formålet med et verktøy-token å tilby nåværende eller fremtidig tilgang til et gitt selskaps produkt eller tjeneste. Det er prosjekter som tilbyr tokens rettet mot forskjellige sektorer av den eksisterende økonomien. Disse områdene inkluderer eiendom, helsetjenester og mange flere.

Derimot får et sikkerhetstoken sin verdi fra en ekstern, omsettelig eiendel. I grunnleggende termer representerer sikkerhetstoken aksjer i selskapets aksjer. Til tross for denne likheten er det mange store forskjeller mellom tradisjonelle aksjer og sikkerhetstokener. Utbytte, handelstid, gebyr osv. Er strukturert ganske annerledes.

Skillene som er oppført ovenfor, fører oss til den muligens den viktigste faktoren for bruk av digitale tokens: forskrifter.

Sikkerhetstokener er underlagt nasjonale sikkerhetsregler. Verktøytokener, hvis de er strukturert riktig, er det ikke. Dette skillet er viktig for å forstå både dagens og fremtidige bruk av digitale tokensystemer. Som et resultat begynner vi å se flere prosjekter som understreker etableringen av verktøy-tokens fremfor sikkerhetstokener.

digitale token-systemer

Digitale tokens kan brukes til helsevesenet og mange andre eksisterende tjenester.

Utility vs. Security: Regulations Er Emerging

I 2018 har statlige forskrifter hatt stor innvirkning på fremtiden for digitale tokens. Mens det kan komme nye retningslinjer for å endre markedet, er det vi har sett at regjeringer begynner å ta beslutninger om klassifisering av digitale tokens..

I USA passerte for eksempel Wyoming staten “Utility Token Bill”, som bestemte at et token ikke måtte tilbys som en investering. Ethvert token må være et kjøretøy for utveksling som et utility token.

På nasjonalt nivå bestemte USAs SEC at Ether ikke er et sikkerhetstoken. Kombinasjonen av lover og kjennelser gjør det mye enklere å forstå hvilke poletter som virkelig er verktøytegn og som bare bruker dette navnet for å omgå forskrifter.

Konklusjon: Forstå fremtidige bruksområder av digitale tegnsystemer

I de tidlige dagene av digitale tokensystemer var det ganske mange hindringer for adopsjon fra den virkelige verden. Prisvolatilitet, blockchain tekniske begrensninger og mangel på definitive myndighetsreguleringer ga alle store utfordringer. Ettersom disse problemene gradvis har blitt løst, har digitale tokens fått mer popularitet som en ny type P2P-betaling.

I 2018 begynner vi bare å se mainstream adopsjon øke. En rekke nylige partnerskap mellom store B2C-fokuserte selskaper kan bety at bruk av digitale tokens for et flertall av daglige kjøp snart kan bli en realitet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me