Mye har endret seg på kryptomarkedet siden Satoshi Nakamoto først ga ut sin revolusjonerende Bitcoin hvitt papir for ni år siden. I dag er Bitcoin ikke alene i kryptorommet. Det er for tiden over fire tusen altcoins tilgjengelig for investorer. Denne voksende variasjonen kan gjøre det vanskelig å skille hva som er det beste Bitcoin-alternativet.

Altcoins – Det beste bitcoin-alternativet for å fylle ut

Bitcoin tjener mange formål, og før du kan bestemme det beste Bitcoin-alternativet, må du bestemme hvilke funksjoner du ønsker mest i kryptovalutaen din. Bitcoin ble opprinnelig designet som en form for elektroniske kontanter. Dessverre har overbelastning i blockchain økt Bitcoin-transaksjonstider og -gebyrer.

De ekstra kostnadene har begrenset Bitcoins evne til å fungere som elektroniske kontanter i sin nåværende tilstand. Disse skalerbarhetsproblemene har for øyeblikket tvunget Bitcoin til et verdiskapingsscenario. Lightning Network-utviklere håper å lindre Bitcoins overbelastning i blockchain gjennom bruk av en off-chain-protokoll, men prosjektet er fortsatt i sitt Beta-testfase.

Etter hvert som utviklingen av Lightning Network fortsetter, ser mange etter Bitcoin-alternativer for å fylle tomrommet. La oss ta oss tid til å undersøke noen av de andre store aktørene i kryptomarkedet, og se hvilke unike funksjoner de gir brukerne.

Ethereum

Et økende antall analytikere spår at Ethereum vil overgå Bitcoin en dag angående markedsverdi. Roger Ver aka Bitcoin Jesus er blant dette økende antall kryptoprofesjonelle som forutsier endringen. Ethereum kom inn i markedet i 2015 som den første kryptovalutaen som tilbyr smarte kontrakter.

Smarte kontrakter er selvinitierte protokoller som lever på blockchain. Smarte kontrakter er standard blant kryptovalutaer i dag, men dette var ikke alltid tilfelle. Ethereum var den første andre generasjons kryptovaluta på grunn av introduksjonen av smarte kontraktmuligheter.

Ethereum kan i stor grad krediteres for den nåværende boom i Initial Coin Offerings (ICO) også. Altcoin ERC-20-tokenprotokoll er den klart mest brukte token-skapelsesplattformen i kryptorommet. Ironisk nok, ERC-20-designere ment protokollen for internt bruk, men etter å ha anerkjent den sterke offentlige etterspørselen etter en slik protokoll, bestemte Ethereum-ledere seg for å gjøre den offentlig.

Alle disse faktorene førte til Ethereums økning i kryptomarkedet og dets nåværende posisjon som et av de beste bitcoin-alternativene.

Bitcoin kontanter

Bitcoin Cash (BCH) kom inn på markedet 1. august 2017. Bitcoin Cash var den første Bitcoin hardgaffelen som skjedde. Kryptovalutaen ligner på Bitcoin i mange aspekter, med hovedforskjellen at BCH hadde en 8MB-blokkstørrelse sammenlignet med Bitcoins 1MB-blokker. Myntenes blokkstørrelse ble økt igjen i mai i år til 32 MB.

Bitcoin Cash er en av de mest aksepterte kryptovalutaene fra leverandører. Altcoin har klart å holde seg på topp 5 av kryptokurver når det gjelder markedsverdi siden den først kom inn i markedet. Noen av de mest innflytelsesrike kryptoprofesjonellene fortaler for dette altcoinet, og mange tror BCH virkelig oppfyller Satoshi Nakamotos visjon om “et elektronisk kontant-system.”

Ikke alle i kryptosamfunnet er enige i dette perspektivet. BCH og Bitcoin-støttespillere har ofte kjempet på oppslagstavler og sosiale medieplattformer. Til tross for den kontroversielle begynnelsen til denne kryptovalutaen klarte Bitcoin Cash å holde seg på toppen av kryptomarkedet. I dag ser mange kryptoinvestorer BCH som et av de beste tilgjengelige Bitcoin-alternativene.

EOS

EOS kom inn på markedet etter å ha vært vertskap for et år langt ICO som med hell samlet inn over fire milliarder USD. I motsetning til Bitcoin utfører ikke EOS-tokens en funksjon. I stedet fungerer EOS-plattformen som et operativsystem som muliggjør utvikling, gjennomføring og hosting av kommersielle desentraliserte apper (dApps).

Blockone er utviklingsteamet bak EOS. Prosjektets grunnlegger, Dan Larimer, er også medstifter av Steemit og Bitshares. Utviklere har sine EOS-tokens for å være kvalifisert til å utnytte ressursene til EOS-plattformen, inkludert økt skalerbarhet, brukervennlighet og fleksibilitet sammenlignet med tidligere designet kryptoer som Ethereum.

EOS bruker et Proof-of-Stake gruvesystem som er mer miljøvennlig enn Proof-of-Work-protokollen som brukes av Bitcoin. Proof-of-stake mynter krever ikke intensiv datakraft. Mange mener at Proof-of-Stake-mynter er fremtiden for kryptomarkedet. I stedet for å aktivt gruve etter myntene, blir mynteholdere belønnet for å stikke (holde) kryptoen sin i lommeboken. Det er disse banebrytende fremskrittene som har gjort EOS til et av de beste Bitcoin-alternativene på markedet.

Stellar Lumens

Stellar Lumens (XLM) kom inn på markedet 31. juli 2014. Stellar er en åpen, desentralisert kryptokurrency som fokuserer på å skape et åpent globalt finansnettverk. Stellar er spesielt godt egnet til å imøtekomme overføringsindustrien på milliarder dollar. Stellar inkorporerer også bruk av kredittankere for å sømløst legge til rette for fondskifte uten å måtte vente på godkjenning fra tredjepart. Et lignende system brukes av PayPal for å øke hastigheten på pengeoverføringene.

World Remittance Stats Via Statista

World Remittance Stats Via Statista

Stellar utviklingsteam, ledet av Jed McCaleb og Joyce Kim, fortsetter å gjøre innhugg i kryptomarkedet. Begge disse personene er velkjente i kryptosamfunnet, og de har brukt sin erfaring til å skape et unikt Bitcoin-alternativ. Før Stellars offisielle utgivelse opprettet teamet et nettsted kalt “Secret Bitcoin Project” for å finne interesserte som er villige til å teste Stellars evner.

Stellar ser fortsatt voksende adopsjon. Allerede noen ideelle organisasjoner som Praekelt Foundation har signert på prosjektet. Foreløpig har Stellar strategiske partnerskap med firmaer fra Filippinene, India og Vest-Afrika. I fjor utvidet Stellar sine strategiske partnerskap til å omfatte IBM og KlickEX. Alle disse faktorene har gjort Stellar Lumens til et attraktivt Bitcoin-alternativ å vurdere.

De beste Bitcoin-alternativene er her

Kryptomarkedet fortsetter å produsere nye og stadig mer innovative konsepter. Disse altcoins skyver grensene for kryptosamfunnet og innleder en ny æra med desentralisering. Snart kan du se en dag der et av disse Bitcoin-alternativene skyver Bitcoin ut av topplasseringen. Foreløpig bør du holde øye med disse prosjektene, ettersom de helt sikkert vil se fortsatt utvikling de neste månedene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me